Прескочи до съдържание

Castellane

ninia

Препоръчани мнения

Здравейте, пътувал ли е някой в тази посока - около Castellane?

Интересува ме, ако сме локализирани в къмпинг в района, как стои въпросът с транспорта - има ли редовни автобусни линии, които да се движат или непременно следва да сме с автомобил? Ще ми се да можем да се разходим до някои села около езерото Вердон (не зная дали така се произнася), а районът е планински. 

Не намирам много информация в нета, най-вече защото е на френски.

Мерси предварително!

Връзка към коментар

Не съм ходила съвсем точно в района, но поразрових малко.

По принцип, не бих разчитала на автобусен транспорт в региона, особено, ако искате да се разхождате по градчетата. Аз лично, бих препоръчала кола.

Видях, че до Кастелан може да се стигне с автобус от Ница или Марсилия, като в двата случая пътят е около 2-3 часа.

На място има шатъли, които вървят между няколко селца по Вердон и къмпингите в района, но част от тях се движат само от 13 юли до 20 август.

Ако има нужда, мога да помагам с превод/пояснения на информацията на френски.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На стотина километра от Ница е, ние сме били, но с кола. Красиви селца, градчета,красива природа,  в Кастелан също има какво да се види откъм исторически неща и църкви.

За транспорт не мога да дам никаква информация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 часа, Роца каза:

Не съм ходила съвсем точно в района, но поразрових малко.

По принцип, не бих разчитала на автобусен транспорт в региона, особено, ако искате да се разхождате по градчетата. Аз лично, бих препоръчала кола.

Видях, че до Кастелан може да се стигне с автобус от Ница или Марсилия, като в двата случая пътят е около 2-3 часа.

На място има шатъли, които вървят между няколко селца по Вердон и къмпингите в района, но част от тях се движат само от 13 юли до 20 август.

Ако има нужда, мога да помагам с превод/пояснения на информацията на френски.

Оф, благодаря, че някой все пак отговори. Реших, че моят ще е първият български крак по тези места :-)))
Шегувам се :-)

Наистина благодаря за информацията и това с шатълите всъщност много ме интересува. Дали имате линк под ръка, за да ми изпратите?

Всъщност няма да има кола, а с велосипед би било невъзможно да се обикаля твърде много - разстоянията са големи, да не говорим, че районът е планински. Голям автогол май ще се окаже :-(

Връзка към коментар

Ето го линка, на туристическия сайт на Кастелан:

http://www.castellane-verdontourisme.com/uk/im-already-in-verdon/move/

Там има и доста друга информация и предложения... но за съжаление за повечето май ще се иска кола. Май велосипедът не е най-удачното решение за дълги разходки. Но рък ще може да си правите кратки преходи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря, @Роца!

Истината е, че гледах сайта, но не бях открила информацията за транспорт.

Остава само да видя дали къмпингът, който ме интересува е в близост до някое от обявените места, на които спира автобус...

Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Здравейте,

Планирам пътуване в Прованс. Това не е първото ни пътуване в този район на Франция, но съм влюбена в тази област и всеки път има какво ново да се види, освен любимите малки селца. Този път  имам набелязани два основни пункта - каньонът Вердон и акведукта Пон дьо Гар. За голяма моя радост виждам, че има хора, които вече са натрупали опит и се надявам да ми помогнат, споделяйки го. Основното ми притеснение, след наемането на колата/ защото чета, че проблемите напоследък не са рядко явление/, е пътуването в пролома на реката. Прочетох, че е доста тежък планински маршрут. Предполагам, че французите поддържат пътя в добро състояние, защото мисля, че е доста посещавана дестинация, но моля @AlexsandraKo да сподели за своето пътуване с кола. Засега планирам маршрут Nice ; Castellane ; Moustiers-Saint- Marie ; Manosque . Можете ли да ми дадете информация за този маршрут, възможно ли е да се измине за един ден, без препускане и напрежение, а с почивки и разглеждане? А ако имате по-добро предложение за изпробван маршрут, ще ви бъда благодарна!

Връзка към коментар

Започвам отзад напред с въпросите.

Според мен, за един ден е трудно. Страшно много завои, труден планински път, трудно се разминават две коли, има еднопосочен участък. хубаво е колата да е по-мощна. За два дни, с преспиване  на брега на езерото Lake of Sainte-Croix, в Les Salles-sur-Verdon  е чудесно, например, тук: Auberge des Salles.

Ето един маршрут, аз съм си го направила, ползвайки разни руски сайтове.

С тръгване от Ница, че базата ни е била там.

2044625542_Screenshot(51).png.e6b9b1f6611c2705277321962cd448c5.png

1605752188_Screenshot(52).png.5a0ca0eb808a05ca15a88077bc88078a.png

В участъка Chalet de la Maline - La Palud-sur-Verdon движението е еднопосочно и всъщност, ще сте направили пълен  кръг. D23  е т.нар. Критски път и движението е по часовниковата стрелка.

Като продължите по път Д45, стигате до тунелче, там има паркинг, можете да оставите колата и да слезете до реката.За снимки и шляпане.

После, можете, вместо да се връщате пак през Грас, да отидете  в Gourdon , много красиво селце, кацнало на една скала. Гвоздеят на програмата е Сoq au vin  / петел, сготвен с вино/, в селската кръчмичка La Taverne Provencale.

image.png.4c970e6545bf223d99eba3cd9515c03b.png

image.png.1f1cd8112f3b97a14abe4360f0f9346b.png

И отлично похапнали, се прибирате в Нииииисе:yahoo:😉

1101024506_Screenshot(53).png.111b2cb31c9bd93c5446d85741cb5f9c.png

Ако ще ходите юни-началото на август, ще видите и огромните лавандулови поля, около Мусте Сен Мари. Че към средата на август, вече лавандулата е прибрана.

image.png.cf37822cb23e82ce5857b173b535d201.png

Питай спокойно, каквото мога, ще помагам, с удоволствие.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Изключително подробна и полезна информация, за което много благодаря @AlexsandraKo 🙂 Особено  ме спечели провансалската кръчмичка с петлето, отбелязах си 😉 Моята идея за маршрут е малко по-различна- Ница- Кастелан- Мусте Сен Мари - Манок, където да имаме нощувка.  Четох, че това е панорамен, живописен път, но  и вие потвърдихте, че е доста тежък. Това е еднопосочно, без връщане към Ница в същия ден. В такъв случай мислите ли, че е оптимален вариант?Разглеждайки вашия маршрут, у мен възникна колебанието дали вместо през Кастелан, да не сменя и  да минем през Balcon de la Mescla. Какво мислите? Вие посетихте ли Кастелан? На следващия ден искам да продължим към Пон дьо Гар, пътувайки през Вoклюз, като се надявам все още да не е прибрана лавандулата /16-17 юли/.  В тази посока, ако също имате впечатления, ще се радвам да споделите

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.