Прескочи до съдържание

Нова application банка подобна на Revolut

Препоръчани мнения

Здравейте, да споделя,

https://www.starlingbank.com/current-account/

това е апп банка в ОК. За хората от там ще е полезно. С тяхната дебитна карта се тегли от АТМ безплатно навсякъде по света.

И ценното е, че са истинска банка с държавната гаранция от 100 000 евро.

За хората в БГ, малко шмекеруване пак може да се отвори сметка (нужен ви е ОК адрес). Всъщност никоя банка в ЕС няма право да ви откаже да ви отвори сметка по ЕС директиви, но в ОК понякога се прават на Руси гугутката.

Дерзайте....

Редактирано от garnet
Връзка към коментар

Оле... онова ограничение от 200 евро, което го има при Револют го няма тук. Само, че на мен всичките ми Андроид устройства ги дава, че са incompatible и не мога да го инсталирам и да се регистрирам.

Връзка към коментар
преди 25 минути , MARTiNSHO каза:

Оле... онова ограничение от 200 евро, което го има при Револют го няма тук. Само, че на мен всичките ми Андроид устройства ги дава, че са incompatible и не мога да го инсталирам и да се регистрирам.

И при Револют го нямаше, и при тези ще се появи. Трябва да се използва промото докато го има явно. :) 

Връзка към коментар
11 minutes ago, JazzMaster said:

В Appstore не се появява, вероятно според ай-пи-мрежа-геолокация....

По-скоро според държавата (и стора), в която е регистриран акаунта.

Връзка към коментар
1 hour ago, MARTiNSHO said:

Да няма го. И понеже предлагат истински разплащателни сметки се надявам да не се появи.

Револут има статут за електронни пари по ОК закон.

Връзка към коментар

OK = UK = Обединено Кралство.

Да ОК банка е и като такава си има свойте трудности (не е невъзножно) при отваряне на сметка за хора в България. Но за хора в ОК си е супер.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А как може да се изтегли приложението и да се ползва от български граждани, как може да се промени местоположението и регистрацията на стора, за да го даде налично за теглене?

П.С. Някой изтеглил ли го е и пробвал ли го е дали може да се ригистрира в апп-а?

Редактирано от agenta
Връзка към коментар
преди 59 минути , agenta каза:

П.С. Някой изтеглил ли го е и пробвал ли го е дали може да се ригистрира в апп-а?

Свалих го, инсталирах го и до там... По време на регистрацията ти иска UK адрес, след което иска да снимаш банково извлечение или комунална сметка на твое име, така че ако не живееш в UK, е causa perduta.

@agenta Нещо смешно ли написах...? 

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
16 hours ago, chandni said:

Свалих го, инсталирах го и до там... По време на регистрацията ти иска UK адрес, след което иска да снимаш банково извлечение или комунална сметка на твое име, така че ако не живееш в UK, е causa perduta.

@agenta Нещо смешно ли написах...? 

Здравей,

Не, нищо смешно не си написал @chandni, просто ми стана смешно, че е causa perduta, да се регистрираш, дори след като човек успее да го свали. Пак се замислих в ЕС ли сме или не ние и дали UK са в Съюза или не. Просто, явно всеки си решава, когато иска пуска за европейския пазар приложение, за да има печалба с по-неизгодни условия, ама когато не иска си го оставя само за UK с по-изгодните.

П.С. Съжалявам да off topic-а.

Връзка към коментар
преди 4 минути , agenta каза:

Не, нищо смешно не си написал @chandni, просто ми стана смешно, че е causa perduta, да се регистрираш, дори след като човек успее да го свали. Пак се замислих в ЕС ли сме или не ние и дали UK са в Съюза или не. Просто, явно всеки си решава, когато иска пуска за европейския пазар приложение, за да има печалба с по-неизгодни условия, ама когато не иска си го оставя само за UK с по-изгодните.

@agenta, това е традиционна практика в Кралството - доказване на адрес понякога е causa perduta за самите живеещи постоянно, когато не са наели самостоятелно имот (нямат собствени сметки) и не разполагат с шофьорска книжка, която да заменят за английска (отличен документ за идентификация). 

Иначе дадена финансова услуга далеч не винаги е достижима извън граница, по-скоро обратното, особено ако е банкова. Приложенията започват да променят пазара, но не е правило. В случая Stirling е английска банка и прилага същите изисквания, каквито са за отваряне на сметка в Barclays, например. 

Иначе обратната ситуация: И аз се тръшках за Diners International. Тук такава екстра за безплатни посещения на салони НЯМА. Само в България. :)  

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.