Прескочи до съдържание

Комо и Маджоре


lpopov

Препоръчани мнения

Здравейте,

решили сме да направим една 5 дневна обиколка по езерата около Милано в края на май. Като цяло сме се спряли на два варианта

 

Вариант 1:

1 ден - пристигане в 9 на Бергамо, пътуване до Комо и разглеждане
2 ден - обикаляне на езерото Комо с корабче
3 ден - пътуване до Локарно(Швейцария) с влак и разглеждане
4 ден - пътуване с корабче/ферибот от Локарно до Интра или Лавено
5 ден - обратно към Милано/Бергамо
6 ден сутринта - обратно към България, от Бергамо


Вариант 2:

1 ден - пристигане в 9 на Бергамо, пътуване до Комо и разглеждане
2 ден - обикаляне на езерото Комо с корабче
3 ден - пътуване  до Интра или Лавено и разглеждане
4 ден - обикаляне в околностите
5 ден - обратно към Милано/Бергамо
6 ден сутринта - обратно към България, от Бергамо


Заслужава ли си да се ходи до Локарно? За пътуването до там така и не намерих точна цена, това което видях се движи около 40евро на човек.

 

Има ли значение дали ще вземем билетите за транспортите на място или където може - предварително.

 

Не сме ходили в района и приемаме всякакви препоръки :)

Връзка към коментар

Ние ходихме за един ден до Лугано и Локарно, като лично моето мнение е, че там няма нищо швейцарско. Единствено ми хареса Castello Visconteo в Локарно. Аз бих отделил повече време на Беладжио, Варена, Менаджио и Вила Карлота, защото за един ден могат да се разгледат, но нещата са много на тъгъдък. Отделно може да си вземете еднодневна екскурзия до островите в Маджоре (там с по-ранно тръгване е ОК да се разгледат на спокойствие).

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз в края на май планирам обиколка на езерата Комо, Лугано и Изео с акцент върху Комо. Пристигаме на Бергамо, имам вариант за първи ден разглеждане на Комо и Брунате и втори ден да се придвижим до Менаджио, където да е втората и следващите няколко нощувки или пък обратно - първия ден към Варена през Леко, обиколка на Варена и качване до кастел Вецио. От там има и един панорамен пешеходен маршрут до Белано, който може би можем да направим, не голяма денивелация, по-скоро леко слизане, около 4 км. Връщането може да стане и с влак за 5 Мин. Пътуване до Беладжио с корабче, там ще разгледаме вила Мелци с градината и градчето. Ако остане време с автобус може да отидем до Santuario Della Madonna del Ghisalo, красиво място с църква и гледка. Корабче до Менаджио и нощувка там. На другия ден Лугано с автобус от Менаджио до границата и качване на Монте Бре и разходка в градчето, ако има време може и Сан Салваторе да качим. Трети ден - Менаджио, вила Карлота или Вила Балбаниело, качване пеша до Chiesa di San Martino, Griante или пък с лифта от Пирга до едно друго хълмче за гледка. 

На Изео смятаме да се повозим с лодките колкото можем, да видим островчето. Ако ни стане твърде скучно, винаги може да се намери какво да се прави и в Бергамо.

Ние сме малко хора и ще пътуваме с обществен транспорт, но все пак давам идеи. :) До Маджоре ще ни е трудно да стигнем, защото е 3 часа път от Бергамо и още повече от Комо или Менаджио.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, mary_shery каза:

До Маджоре ще ни е трудно да стигнем, защото е 3 часа път от Бергамо и още повече от Комо или Менаджио.

Google Maps дава маршрут с влакове Como - Varese и Varese - Laveno-Mombello за час и 40мин, с почивка от 20 мин. във Varese :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.