Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Тази карта е споменавана няколко пъти в темата за резервации с отстъпки.  Издава се под логото на  Visa.

https://www.leupay.eu/bg/

В условията пише това :

• Без такси за международни плащания
  • Безплатна доставка до адрес
  • Управление от мобилното приложение
  • Теглене от банкомат в целия свят
  • Защитени безконтактни плащания
  • Дневни, седмични или месечни лимити

Трансфер между акаунти в системата на LeuPay - 0.10 €

Теглене на банкомат в EU - 2 €  c  месечен лимит 300 € 

Теглене от банкомат извън EU - 3 € c месечен лимит 300 €

Издаването на първа и втора карта е безплатно. 

Изглежда добре,  като още едно платежно средство в портфейла ни. 

Има ли някакви подводни камъни и големи недостатъци?  Срещам разнопосочни коментари как се разпознава при разплащания - понякога като Visa Credit,  друг път като Visa Debit. 

Какъв е вашия личен опит?  

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Сега прочетох, че ако речеш да се регистрираш, следваш стъпките: първо ти пращат СМС с код, който въвеждаш, за да се съгласиш с ОУ. После , следваш линка , който ти изпращат на мейла, даден от теб, после трябва да минеш през 5 минутен видео чат на живо, със сътрудник ма Леупей, за да те верифицират, който ще снима твоите документи за самоличност.Ако на тях няма адрес, трябва да представиш други документи - комунални сметки или банково извлечение, за потвърждаване на адрес.Те също ще бъдат снимани.

Аз нямам Револют - и там ли е такава процедурата?

Мен ме притеснява това количество лични данни, които ще циркулират из нета.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

При Revolut за верификация пращаш снимка на документ за самоличност.  

Има ли финансова институция която да не изисква подобни данни ?  

П. С.  За разлика от Revolut тук има 1% такса за зареждане на сметка с карта издадена в EU и 2% за карти извън EU. 

Първоначално и Revolut имаха такса 1% за зареждане с кредитна карта,  с дебитна беше free. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Така,  след инсталиране на приложението и въвеждане на някой основни данни избирате кога да се свържете с видеочат.  Имат подръжка на български.  Операторите в кол центъра искат снимка с лицевата и обратната страна на лична карта или паспорт за верификация на акаунта. 

До няколко часа имате потвърждение по мейл. След това  през линка в него поръчвате картите и може да си създавате IBAN сметки в посочените валути. 

П. С.  В първия пост съм дал некоректна информация,  но беше изтекло времето за редактиране. 

Няма месечен лимит от 300€ за теглене от банкомат. 

Въпросните такси от 2/3 евро са за суми до 300€ от EU/ non EU банкомати. 

Това пак е по-изгодно спрямо таксите на повечето карти издавани от БГ банки. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

днес се регистрирах, чата може да си го избереш и на български, става бързо.

iBAN-на е с BGXXXXXX  и в лева и в евро, институцията, която се цитира е iCard .

Сега не мога да реша с какава валута да "вържа" картите, защото обменните курсове се оказаха "убийствени",

всякакви други такси са безмислени, защото самите курсове обезмислят реалното ползване на картите. 

Има май "българска следа" в тази услуга, и при тези условия няма да се задържи дълго на пазара, е ако е за да се купува по някой билет,

когато се изисква точно виза дебит (ако я разпознава така, уж така пише на самата карта) може би става, за друго не виждам смисъл.

Курсове

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 21 минути , georgebg каза:

днес се регистрирах, чата може да си го избереш и на български, става бързо.

iBAN-на е с BGXXXXXX  и в лева и в евро, институцията, която се цитира е iCard .

Сега не мога да реша с какава валута да "вържа" картите, защото обменните курсове се оказаха "убийствени",

всякакви други такси са безмислени, защото самите курсове обезмислят реалното ползване на картите. 

Има май "българска следа" в тази услуга, и при тези условия няма да се задържи дълго на пазара, е ако е за да се купува по някой билет,

когато се изисква точно виза дебит (ако я разпознава така, уж така пише на самата карта) може би става, за друго не виждам смисъл.

Курсове

Ъъъ шегуват ли се с тези курсове? :blink:

За мен лично това тотално обезсмисля картата, дори като резервно платежно средство. А ако се вади само за покупката на някой билет от дъжд на вятър според мен не си заслужава занимавката.

Връзка към коментар

е, аз затова стопирах след видеочата, след като не открих в условията такса за превалутиране, много се учудих, докато попаднах на курсовете, и ми се охлади ентусиазма.

Между другото някой знае ли как се "разпознава"  виртуалната Виза на ЦКБ, визите на Ентропей и др. подобни, според мен ще е полезна една такава систематизирана информация, да се знае, когато търсим по промоция credit/debit/prepaid  и т.н. карти

Връзка към коментар

iCard, LeuPay и SATABank в Малта са български. И трите си имат предимства. 

iCard - използвайте го само и единствено за левова карта без плащане в друга валута, предимството е че може да го зареждате от всяко ОМВ по всяко време срещу такса от 1 лв и може да си вдигате лимита много - например 5000 лв или повече на теглене на ден (разбира се от самия банкомат зависи дали ще е на порции от 400 лв или повече)

LeuPay - използвайте го само и единствено за EUR карта без плащане в друга валута, ако имате откъде да го зареждате директно в евро - например да ви преведе някой пари в евро по банков път - IBAN номерата са на сметки в SATABank Малта, предимство е големия дневен лимит като при iCard, но в евро - ако трябва да изтеглите по-голяма сума в ЕС 

SATABANK - използвайте го само за EUR сметка/карта, най-голямото предимство са Turbo IBAN трансферите в почти целия ЕС (с изключение на България) на цена под 1 евро и време за изпращане - под 10 секунди. Нормалния SEPA трансфер за цял ЕС (без България) е на цена 0.50 евро и пристига на същия или на следващия ден.

ползвам и трите услуги от няколко години, още от създаването им

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 28 минути , cybersimo каза:

iCard - използвайте го само и единствено за левова карта без плащане в друга валута, предимството е че може да го зареждате от всяко ОМВ по всяко време срещу такса от 1 лв и може да си вдигате лимита много - например 5000 лв или повече на теглене на ден (разбира се от самия банкомат зависи дали ще е на порции от 400 лв или повече)

Виждам, че iCard са дали цена за SEPA превод 1,99 лева. Интересува ме обаче от iCard могат ли да се правят междубанкови преводи в лева в България?

Връзка към коментар
59 minutes ago, cybersimo said:

LeuPay - използвайте го само и единствено за EUR карта без плащане в друга валута, ако имате откъде да го зареждате директно в евро - например да ви преведе някой пари в евро по банков път - IBAN номерата са на сметки в SATABank Малта, предимство е големия дневен лимит като при iCard, но в евро - ако трябва да изтеглите по-голяма сума в ЕС 

SATABANK - използвайте го само за EUR сметка/карта, най-голямото предимство са Turbo IBAN трансферите в почти целия ЕС (с изключение на България) на цена под 1 евро и време за изпращане - под 10 секунди. Нормалния SEPA трансфер за цял ЕС (без България) е на цена 0.50 евро и пристига на същия или на следващия ден.

ползвам и трите услуги от няколко години, още от създаването им

Въпреки това, прякото сравнение с Revolut, показва "българската жилка" - високи такси и много реклама, дори Mistertango имат по-приемливи такси и пак безплатни СЕПА трансфери.

Връзка към коментар
преди 2 часа, zzxxcc каза:

Виждам, че iCard са дали цена за SEPA превод 1,99 лева. Интересува ме обаче от iCard могат ли да се правят междубанкови преводи в лева в България?

може

преди 1 час, georgebg каза:

Въпреки това, прякото сравнение с Revolut, показва "българската жилка" - високи такси и много реклама, дори Mistertango имат по-приемливи такси и пак безплатни СЕПА трансфери.

кой от трите продукта сравняваш с Revolut? и какво е mistertango? Revolut или Mistertango имат ли SEPA преводи за 10 секунди за половин евро?

Връзка към коментар

Mistertango  е банка в Латвия с iban, app  и т.н. подобно на Revolut,  разликата е че има и уеб версия за достъп, и 2% превалутиране ... безплатни СЕПА, 200ЕУР кеш и т.н. са приликите ...

Чесно казано тези 10 сек. за Сепа превод, първо колко пъти ще ми се наложи през годината да ползвам, след като топ-ъп-а на Револют е за толкова, за колкото успееш да си въведеш данните на КК, но това важи и за Сепа превод, при това там се искат повече данни за попълване, другото е, че и отсрещната страна трябва да го пусне в системата си веднага, не оспорвам тази възможност , но не съм убеден при толкова много банки в Европа, че ще работи светкавично с всички тях.

Връзка към коментар
преди 8 часа, georgebg каза:

Mistertango  е банка в Латвия с iban, app  и т.н. подобно на Revolut,  разликата е че има и уеб версия за достъп, и 2% превалутиране ... безплатни СЕПА, 200ЕУР кеш и т.н. са приликите ...

Аз говоря за разлики и прилики между Revolut и трите обсъждани услуги тук. И между Mistertango и трите обсъждани тук услуги. А ти сравняваш Revolut и Mistertango. 

Мисля, че вече уточних, с какво всяка една от трите услуги превъзхожда Revolut. Като гледам същото важи и с това, с какво превъзхожда Mistertango

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 6 месеца по-късно ...

Получих имейл, че от 1.02-2019 всичко ще бъде прехвърлено към iCard - в противен случай налагат 15Евро такса за ползване месечно на LeuPay

Редактирано от vinidj
Връзка към коментар
  • 9 месеца по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Leupay фалираха . Собствениците на iCard са същите от Транскард, която карта също фалира. Независимо от тези неща от Айкард се държт в момента много коректно с клиентите си. Картата ми дойде с UPS на другия ден. Няма такси за поддържане на сметка или карта. Поддържат малко валути и превалутирането е дървено. Можеш да зареждаш кеш във всеки офис на ФастПей, но взимат 0.5%  такса, което ме дразни. Зарежда се с КК и ДК пак със същата такса. Единствено зареждането с банков превод е безплатно. Като наредя пари сутринта от Райфайзен, следобяд към 16.30 се появяват. Ползвах много време мобилното приложение на ПИБ за да плащам с телефона, но ме скъсваха от такси за какво ли не. Затова като се появи Айкард закрих сметките в ПИБ и изцяло се прехвърлих при тях. Тяхното мобилно приложение поддържа плащане с телефон. Ще ги ползвам докато Gpay не тръгне официално в България заради възможноста да плащам с телефона. Освен безплатната физическа карта получаваш и две виртуални безплатно. Виза и мастер кард, може да ги управляваш през приложението, да ги замръзяваш а също може ако платиш някъде в съмнителен сайт да изтриеш картата и да си генерираш нова безплатно. Има възможност за повече от две но всяка следваща е 2 лева. Имат и карта "подарък" която може да заредиш с някаква сума и да поръчаш да я пратят на гаджето ти. Извън България нямам и намерение да я ползвам, освен ако не се наложи да платя някъде с телефона. А това може да се случи само ако изчезнат Револют, Монезе и Кърв картите  едновременно. Не е за подценяване и възможноста да вкараш картите за отстъпки и да не се налага да ги носиш. Аз съм въвел Метро картата, Еко и Шел и вече не ги нося.

0-02-05-ccf4f2c2d7405e4bb0aa829ec9bbcdc050e6487d4bc3b9185bf2c415965d6c27_1f9c69757c79f6_1f9c50d928fe75.jpg

0-02-05-dc8693fdc73fd1f2611ae46086ed714ec8d42702fb994fcc24be0afa90f734d9_1f9c69757c74fa.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар
2 hours ago, lz3wz said:

Не е за подценяване и възможноста да вкараш картите за отстъпки и да не се налага да ги носиш. Аз съм въвел Метро картата, Еко и Шел и вече не ги нося.

Това даже и с Google Pay е възможно 😉 , да не говорим за 2129 приложения, за такива цели 🙂

Връзка към коментар
22 minutes ago, georgebg said:

Това даже и с Google Pay е възможно 😉 , да не говорим за 2129 приложения, за такива цели 🙂

Така е. Но докато си купя Айфон или пуснат Google Pay в България ще ползвам това, за сега ме устройва напълно. То и сега Gpay си работи ако го изтеглиш от огледало ама ако се наложи да оспорваш нещо едва ли някой ще ти обърне внимание защото не работи официално в България.

Връзка към коментар
1 minute ago, lz3wz said:

Така е. Но докато си купя Айфон или пуснат Google Pay в България ще ползвам това, за сега ме устройва напълно. То и сега Gpay си работи ако го изтеглиш от огледало ама ако се наложи да оспорваш нещо едва ли някой ще ти обърне внимание защото не работи официално в България.

За да копираш баркодове от каквито и да е карти, има ХХХХ приложения, и не е неободим АЙФОН....

Връзка към коментар
8 minutes ago, georgebg said:

За да копираш баркодове от каквито и да е карти, има ХХХХ приложения, и не е неободим АЙФОН....

Основната тема в първият ми пост е плащане с телефона, който така или иначе всички носим непрекъснато. Без да се налага да носиш или вадиш карта. Възможните вариянти са Apple Pay, услуга която от месец работи официялно в България, Gpay очакваме го с нетърпение да тръгне в България, Phyre Digital Wallet, А1 Wallet, My Fibank, iCard Digital Wallet. За ейпъл пей трябва айфон. А1 и ПИБ са главорези. Phyre не ми харесва, затова ползвам айкарт - за сега. Поста ми не е реклама а споделяне на мнение създадено в следствие на тестване на всичките изброени по горе услуги. Това, че съществува възможност да въведеш и картата за отстъпка в СЪЩОТО приложение е удобство.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.