Прескочи до съдържание

От летище Малпенса до центъра на Милано

Balkanka

Препоръчани мнения

Здравейте,

Ще летя с Райън до Малпенса и разбрах, че имало някакво влакче. (Съжалявам, но това ми го казаха пътували и не бяха много ясни в спомените си от къде на летището са го взели и всякакви други подробности, защото ги чакали близки и не обърнали внимание). Ще съм благодарна на всякаква информация - от къде, до къде, цени, какти и има ли алтернативен транспорт до града, освен прословутото влакче.

Редактирано от Balkanka
Връзка към коментар

ние купихме на място. Malpensa airport shutle май се казваше, но имаше и други. Спират на централната гара , това им е последна спирка мисля .

Редактирано от mu_ry
Връзка към коментар

Aвтобуси тръгват от терминал 2 - еднопосочен билет струва 7,50 евро.

Влак от терминал 1, билет 11  евро. Влакът спира на гара Кадорна (Cadorna), откъдето има връзка с ММ1 и ММ2 линии на метрото и на Централна гара (Milano Centrale). Билета задължително се валидира!   www.malpensaexpress.it

Директен автобус на компанията Autostradale от летището до централната гара на Милано за 7,50 евро. www.autostradale.it

Между двата терминала на летището се движи безплатен автобус на всеки 15-20 минути.

Такси: 85 евро - фиксирана тарифа от/до центъра.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , Таньо каза:

Aвтобуси тръгват от терминал 2 - еднопосочен билет струва 7,50 евро.

Влак от терминал 1. Билет 11  евро. Влакът спира на гара Кадорна (Cadorna), откъдето имате връзка с ММ1 и ММ2 линии на метрото, както и на Централна гара (Milano Centrale). Билета задължително се валидира!

www.malpensaexpress.it).

Директен автобус на компанията Autostradale от летището до централната гара на Милано за 7,50 евро.

(www.autostradale.it)

Между двата терминала на летището се движи безплатен автобус на всеки 15-20 минути.

Такси: 85 евро - фиксирана тарифа от/до центъра.

И в допълнение на казаното от Таньо, да се има предвид, че с влак е по-скъпо, но се спазва разписание. С автобус има шанс за големи закъснения заради натоварен трафик.

Връзка към коментар

Специално в Италия жп транспорта е по-рисков за мен. То не че много съм ползвала влакове, но да речем че в   3 от 5  пъти  съм имала закъснение с влак, и то повече от час. Летище- Милано определено бих избрала автобуса.

Редактирано от Тони
Връзка към коментар
преди 4 минути , Тони каза:

Специално в Италия жп транспорта е по-рисков за мен. То не че много съм ползвала влакове, но да речем че в   3 от 5  пъти  съм имала закъснение с влак, и то повече от час. Летище- Милано определено бих избрала автобуса.

Влак в Италия и влак летище-център са две различни неща.

преди 7 минути , bad kid каза:

Аз пък съм си изпускал връзката, заради влака от Малпенса, закъсня поне 30 минути....

Аз пък от опит споделям, че шофьорът на автобуса се изгуби по магистралата - пропусна си отбивката, последваха доста маневри и закъсня с 50 минути.

Явно е на магия всичко в Италия :biggrin:

Връзка към коментар

Явно ще хвърлям ези-тура на кое да се кача. Имам още един въпрос - билет за влака или автобуса от къде се купува? Има ли някакви гишета, в самата сграда на терминала или някакви будки отвън трябва да търся? В краен случай в превозното средство ли се купува? Билетът за влака, разбрах, че се валидира на гарата, преди качване (вероятно на перона?). Билет от гише на ЖП -гарата, която предполагам е някак съединена с терминалите (или се лъжа?)

Връзка към коментар

За автобуса билет се купува пред автобуса. Няколко фирми предлагат услугата. Движат се на интервал от 20 минути и мисля, че разписанието им е еднакво. Минават и през двата терминала на летището. При нормален трафик пътуването е някъде около 50 минути.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.