Toyotomi Hideyoshi Публикувано: 30 април, 2018 Публикувано: 30 април, 2018 (редактирано) Здравейте! Новобранец във форума си позволява да отвори веднага нова тема, но надявам се, че ''чукчата'' няма да ви подразни, че избързва с писането. Любовта ми към Япония сигурно се зароди от това, че една от първите книги, които прочетох в периода ми на съзряване като човек /3-ти-4-ти клас/ бе ''Шогун''. След това в различна възраст съм я препрочитал и всеки път съм откривал нещо ново в нея. По-късно открих Ейджи Йошикава, описващ в книгите си най-интересния период в историята на Япония /по мое мнение/. Но да не се отнасям, спирам с литературния ми избор и продължавам с приключенски такъв. След като дълго време нямах подходящите възможности за двуседмично отсъствие от България, най-накрая с няколко приятели запазихме билети за Япония. Летим на 09.09.2018г., а се прибираме на 20.09.2018г., като естествено се надявам всичко с полетите ни да е наред и да се приберем живи и здрави. Късно намерих ''магеланците'', така че вече сме запазили всички 10 нощувки /основно през сайта agoda./. JR Pass ще го поръчаме юли, четох, че идва с Федекс за около седмица, цената е около 230 евро. Предвидили сме доста пътувания и все още не съм сигурен дали това е най-удачния вариант. Планът ни е следния: Кацаме на летище Нарита на 10.09.2018г., след което сме в Токио с нощувки на 10-ти и 11-ти. На 12-ти тръгваме за Йокохама, като ми се иска да посетим Камакура. В нета пише, че с шинкансена Токио-Йокохама се взема за 30 минути, а Камакура е съвсем наблизо. Планът е да станем по-рано, да бъдем около 9,30 часа в Камакура и да изкараме там до 14,00 часа, след което да се приберем в Йокохама. Ясно е,че няма да видим много от него, особено с ранното стъмване в този период на годината /за което четох на няколко места/, но... Мен ме влече Камакура, а приятелите ми си искат целия ден в Йокохама. На 13-ти пътуваме за Нагоя, там имаме също преспиване. След това от 14-ти до 16-ти вкл. /три нощувки/ сме в Киото.За мен това е градът, който очаквам да посетя с най-голямо нетърпение. Едо си е Едо, градът на Токугава, но Киото е живата историята на Японоя. На 17-ти сме в Нара, като ще се приберем за преспиване в Осака. Градът, който е бил водещ в тази велика държава по времето на Хидейоши. На 18-ти сме в Осака и имаме второ преспиване. На 19-ти се прибираме в Токио, където е последната нощувка, преди да си тръгнем за България на 20-ти. Хубавото е, че полетът ни на връщане е късен /19,00 часа/ и ще имаме на практика още един почти цял ден за обикаляне на Токио. Планираме да активираме шинкансена на 13-ти, което значи, че би трябвало де е активен до 19-ти, когато би трябвало да се приберем по маршрута Осака-Токио? Правилно ли смятам дните, или по-редното е 12-19 септември, което, както и да го гледам, са 8 дни :). Знам, че програмата ни е малко претрупана и се надявам с цялото това тичане да издържим. Малко ме успокоява факта, че съм спортувал доста като юноша, а и сега не спирам с туризма и футбола на малки вратички всяка седмица. Молбата ми е за мнения и съвети с оглед програмата ни. Считате ли, че сме се поизсилили? Мнения за Йокохама, Нагоя и Осака, които са не толкова неизвестните дестинации са също добре дошли. Знам само общите неща, за Осака например, че издигат храната в култ, наплашиха ме, че за стандартите на Япония си е доста мръсен град /но пък в сравнение с нашите градове си е оазис :)/. За Йокохама - пристанищен град, с хубави паркове, там е и китайския квартал, но по прочетеното резонно нямам същите очаквания за, както за Токио, Нара и Киото. За Нагоя също не съм чел все още, знам, че също е пристанищен град, Стоичков игра в местния Нагоя Грампус Ейт и до тук. Бих желал да посетя немалко събития, наясно съм, че ще е скъпо, но приоритетите са ми да посетя турнир по сумо, тетъра Кабуки, да присъствам на демонстрация по икебана, да видя прословутата чаена церемония - чаною. Честно казано, ще съм доволен да изпълня и 50% от планираното. Е, това е засега, сигурно до тръгването ми /което е след повече от 4 месеца/, ще ви досаждам с куп въпроси и се надявам да сте благосклонни към питанията ми. Както написах, ще съм благодарен за всеки коментар, мнение и препоръка. Лека вечер! Редактирано 30 април, 2018 от Toyotomi Hideyoshi 4
chandni Публикувано: 30 април, 2018 Публикувано: 30 април, 2018 преди 5 минути , Toyotomi Hideyoshi каза: Правилно ли смятам дните, или по-редното е 12-19 септември, което, както и да го гледам, са 8 дни :). Добре дошъл! Ако активираш паса на 12-ти, той ще е активен до 23:59 на 18-ти. Денят, в който го активираш, се брои за първи, дори да го активираш само минути преди поунощ. преди 7 минути , Toyotomi Hideyoshi каза: наплашиха ме, че за стандартите на Япония си е доста мръсен град Не бих казала чак мръсен, но това, което ни направи неприятно впечатление именно докато бяхме в Осака, беше, че пушат много и наистина по земята беше осеяно с фасове. преди 9 минути , Toyotomi Hideyoshi каза: За Йокохама - пристанищен град, с хубави паркове, там е и китайския квартал За Йокохама (поне на нас) ни бяха достатъчни няколко часа... Минато мирай, Osanbashi pier, Landmark tower, китайския квартал... В общи линии това е... Ааа - и музеят на рамен е близо до пристанището. Не сте включили Хирошима в програамата си, а според мен си заслужава, а и при положение, че сте с JR pass, си заслужава да прескочите от Осака - ние отидохме рано сутринта в Хирошима и около 13 часа бяхме приключили с разглеждането на Атомния купол, Hiroshima-jo, мемориала на Садако Сасаки и Peace memorial-a, а следобяд се върнахме в Осака и запълнихме деня с разглеждане на града, посещение на аквариума Kayukan и виенското колело до него... 1
Дани Магелани Публикувано: 30 април, 2018 Публикувано: 30 април, 2018 Активиране на 13 сутринта, означава 12 без JR nас. Това са разходи за влак, които трябва да прецениш. Предполагам с регионални влаковв ще е по-евтино, макар и бавно. Това за мръсния въздух май е параноя. Ходят с маски, а не видях сериозна причина. 1
chandni Публикувано: 30 април, 2018 Публикувано: 30 април, 2018 П.С. Не мисля, че програмата ви е претоварена.... И ние бяхме за 10 дни, а успяхме да разгледаме Осака, Киото, Никко, Нара, Хирошима, Токио и Йокохама, така че дерзай! Mоже да ти е интересно да посетиш в Токио гробището на 47-те ронини в Sengakuji Temple 2
Дани Магелани Публикувано: 30 април, 2018 Публикувано: 30 април, 2018 Предложения за активностите по градове виж във www.viator.com и си направи бюджета. Сравнявах цени в различни сайтове. Почти еднакви са. 1
Toyotomi Hideyoshi Публикувано: 1 май, 2018 Автор Публикувано: 1 май, 2018 преди 9 часа, chandni каза: Добре дошъл! Ако активираш паса на 12-ти, той ще е активен до 23:59 на 18-ти. Денят, в който го активираш, се брои за първи, дори да го активираш само минути преди поунощ. Не бих казала чак мръсен, но това, което ни направи неприятно впечатление именно докато бяхме в Осака, беше, че пушат много и наистина по земята беше осеяно с фасове. За Йокохама (поне на нас) ни бяха достатъчни няколко часа... Минато мирай, Osanbashi pier, Landmark tower, китайския квартал... В общи линии това е... Ааа - и музеят на рамен е близо до пристанището. Не сте включили Хирошима в програамата си, а според мен си заслужава, а и при положение, че сте с JR pass, си заслужава да прескочите от Осака - ние отидохме рано сутринта в Хирошима и около 13 часа бяхме приключили с разглеждането на Атомния купол, Hiroshima-jo, мемориала на Садако Сасаки и Peace memorial-a, а следобяд се върнахме в Осака и запълнихме деня с разглеждане на града, посещение на аквариума Kayukan и виенското колело до него... Здравей, благодаря за бързия отговор. Значи до Йокохама ще си платим билетите, а на 13-ти сутринта пасът ще е активиран и ако съм разбрал правилно, ще е валиден до 19-ти септември 23,59 часа, а не примерно както се опасявах, активираме на 13-ти 7,00 часа и изтича на 19-ти в 7,00 часа. За Йокохама хотелът ни е на доста прилично място, близо е до китайския квартал и един от големите им паркове, пействам потвърждението - Вашата резервация в Hotel JAL City Kannai Yokohama е потвърдена и завършена с гаранция за най-добра цена на Agoda. Някакви идеи за най-приличния и достъпен транспорт между двата града? Ще се поровя за цени и време на пристигане, но ако някой вече го е правил да пише. Относно Хирошима - единия от приятелите /това не е шега/ е леко притеснен от частиците от атомната бомба /сега пак някой да не ме помисли, че трол съм/, нали процесът на разпад бил повече от 100 години и заяви, че не искал да рискува. И това го пиша съвсем сериозно, а сме един екип и ще ходим заедно навсякъде, без разцепване на групата. По-скоро на мен ми се ходеше и до замъка Химеджи, но като смятахме, с пътя /мисля,че имаше и второ прикачване/ ще отиде почти целия ден.
Toyotomi Hideyoshi Публикувано: 1 май, 2018 Автор Публикувано: 1 май, 2018 преди 10 часа, Дани Магелани каза: Предложения за активностите по градове виж във www.viator.com и си направи бюджета. Сравнявах цени в различни сайтове. Почти еднакви са. Благодаря за сайта, довечера ще го разгледам подробно. Бюджетът вече е направен, /принципно обичам да планирам доста от рано, за да съм спокоен/, но не съм убеден, че ще ми стигне за всичко, което съм планирал и се чудя дали да не го увелича още малко.
Дани Магелани Публикувано: 1 май, 2018 Публикувано: 1 май, 2018 (редактирано) преди 9 минути , Toyotomi Hideyoshi каза: Здравей, благодаря за бързия отговор. Значи до Йокохама ще си платим билетите, а на 13-ти сутринта пасът ще е активиран и ако съм разбрал правилно, ще е валиден до 19-ти септември 23,59 часа, а не примерно както се опасявах, активираме на 13-ти 7,00 часа и изтича на 19-ти в 7,00 часа. За Йокохама хотелът ни е на доста прилично място, близо е до китайския квартал и един от големите им паркове, пействам потвърждението - Вашата резервация в Hotel JAL City Kannai Yokohama е потвърдена и завършена с гаранция за най-добра цена на Agoda. Някакви идеи за най-приличния и достъпен транспорт между двата града? Ще се поровя за цени и време на пристигане, но ако някой вече го е правил да пише. Относно Хирошима - единия от приятелите /това не е шега/ е леко притеснен от частиците от атомната бомба /сега пак някой да не ме помисли, че трол съм/, нали процесът на разпад бил повече от 100 години и заяви, че не искал да рискува. И това го пиша съвсем сериозно, а сме един екип и ще ходим заедно навсякъде, без разцепване на групата. По-скоро на мен ми се ходеше и до замъка Химеджи, но като смятахме, с пътя /мисля,че имаше и второ прикачване/ ще отиде почти целия ден. С шинкансен Химеджи се достига много бързо от Осака или Киото. Заслужава си! Казват, че змъкът на бялата чапла в Химеджи е най-красивият замък в Япония. И аз го харесах много. Градината-също. Срещу централния вход на гарата тръгва улица към замъка. На първия ъгъл в дясно има страхотна италианска пицария. Ако се затъжите за европейска храна. Редактирано 1 май, 2018 от Дани Магелани 1
lyusi Публикувано: 1 май, 2018 Публикувано: 1 май, 2018 (редактирано) Йокохама се води greater Tokyo area, така че не би трябвало да имаш проблем с придвижването между двата града и без шинкансен. Относно Химеджи- лесно достъпен е и от Киото, и от Осака. Пътуването е не повече от час. Редактирано 1 май, 2018 от lyusi 1
Дани Магелани Публикувано: 1 май, 2018 Публикувано: 1 май, 2018 Аз се въздържах от пътуване до Япония не заради Хирошима, а след аварията в атомна електроцентрала преди няколко години. А сега минах с влак през същия град. Живеят си хората нормално. Даже и маски не видях. 1
patilana Публикувано: 1 май, 2018 Публикувано: 1 май, 2018 http://www.city.kyoto.lg.jp/kotsu/ Това е сайтът за автобусен транспорт в Киото - разписания, маршрути и всичко друго. Не се плаши от японския. Линиите са в различни цветове. След няколко прегледа ще успееш да комбинираш желанията си максимално добре. Всички автобуси включват гара Киото като част от маршрута си. Проследи линия 100 - до Сребърния павилион покрай Гийон.Там намери в близост до храма- линия 204 - за Златния павилион.От там линия 59 за Рьоанджи и Ninna gi Temple. Дори препоръчвам преглед на сайта на оригинален език. В Киото има автобус на JR, който ние използвахме безплатно в един участък от пътя си, но нищо повече не мога да кажа по въпроса, освен да предложа да попитате в офиса на JR на гарата.Предполагам, че обикаля забележителностите. С него няма да купувате карти за градските автобуси. Много е важно да обърнеш внимание на това, че двата най - бързи шинкансена имат доплащане въпреки паса. Другите два са малко по -бавни, но са единствени възможни за Химеджи - Sakura и Kodama. 1
samuraika Публикувано: 1 май, 2018 Публикувано: 1 май, 2018 Здравей Хидеоши сан (това е любимия исторически герой на малкия ми син). Както и Люси то е казала - Йокохама е все едно в Токио. Ходи се за 270 йени (2 евро) и по-малко от 30 минути (подробности). Нагоя ми се вижда странен избор в програмата...освен ако нямате фенове на Тойота в групата бих я пропуснала. По-добре Каназава, Химеджи, Окаяма. А и Никко също има къде да се вмести. Не мисля че програмата е много натоварена - съвсем добре е. Да си изкарате весело! 1
Toyotomi Hideyoshi Публикувано: 1 май, 2018 Автор Публикувано: 1 май, 2018 преди 4 часа, samuraika каза: Здравей Хидеоши сан (това е любимия исторически герой на малкия ми син). Както и Люси то е казала - Йокохама е все едно в Токио. Ходи се за 270 йени (2 евро) и по-малко от 30 минути (подробности). Нагоя ми се вижда странен избор в програмата...освен ако нямате фенове на Тойота в групата бих я пропуснала. По-добре Каназава, Химеджи, Окаяма. А и Никко също има къде да се вмести. Не мисля че програмата е много натоварена - съвсем добре е. Да си изкарате весело! Здрасти, Самурайке! Тайко е сред любимият ми герои в японската история. Издигнал се от прост селянин до върха на държавата, осмиван като ''маймунката'', а в крайна сметка постигнал неща, за които останалите може само да си мечтаят. Имал щастие, а впоследствие и куража да подкрепи дребния феодал Ода Нобунага, който благодарение на смелостта и находчивостта си на практика подчинява цяла Япония. За съжаление великият Ода е предаден от един от васалите си, но пък това открива пътя към върха на Хидейоши и Иеясу. Много ти благодаря за инфото. Две евро си е направо без пари, считаш ли, че си струва до 14,00 часа да отидем до Камакура и след това пак в Йокохама? Нагоя не е мой избор, но трябваше да се съобразя, аз съм сред тези, които искаха да посетим места като Каназава и Сегикахара /мястото на голямата битка, след която започва династията на шогуните Токугава/, но все пак сме екип и трябва да се съобразявам с другите. Така или иначе имаме запазена нощувка в UNIZO INN Nagoya Sakae Higashi/ честно казано за хотелите играхме тото, искахме единствено да имат самостоятелна баня и тоалетна и да не са в покрайнините с оглед придвижването. Жалко, че не намерих форума по-рано, вероятно щеше да получа по-читави предложения/. Има ли нещо в близост до Нагоя, което може да посетим? Финално относно сумото, че съм голям спортен фен и почти във всяка държава се стремя да посещавам спортни събития. http://www.sumo.or.jp/EnTicket/year_schedule Мисля, че от този линк би трябвало турнира да е от 09 до 22 септември, което е супер, защото съвпада с моя престой. 19-ти ще е супер да ида, ако успея да си намеря билет на по-прилична цена, т.е. до 5000 йени. Пише, че се провежда в Kokugikan. След справка в интернет, това е квартал на Токио. Случайно да разполагаш ти или някой от другите във форума с повече информация за този тип спортни събития?
Дани Магелани Публикувано: 1 май, 2018 Публикувано: 1 май, 2018 Аз бях в ресторант, в който има арена (тепих или както се нарича) и се провеждат състезания или демонстрации на сумо. Обядът беше включен в еднодневен тур по Токио. Цената на обяда е 3000 йени. Нямаше сумисти. Сигурно са по график. Ако проявяваш интерес ще изровя името и адреса на ресторанта. Храната я готвехме на масата. Не беше зле. 1
Toyotomi Hideyoshi Публикувано: 1 май, 2018 Автор Публикувано: 1 май, 2018 преди 44 минути , Дани Магелани каза: Аз бях в ресторант, в който има арена (тепих или както се нарича) и се провеждат състезания или демонстрации на сумо. Обядът беше включен в еднодневен тур по Токио. Цената на обяда е 3000 йени. Нямаше сумисти. Сигурно са по график. Ако проявяваш интерес ще изровя името и адреса на ресторанта. Храната я готвехме на масата. Не беше зле. Дани, благодаря за помощта, но бих желал да посетя истинските състезания, където евентуално да видя поне един от тримата велики йокозуна - Хакухо, Кисеносато /третия го забравих :)/.
Дани Магелани Публикувано: 1 май, 2018 Публикувано: 1 май, 2018 преди 11 минути , Toyotomi Hideyoshi каза: Дани, благодаря за помощта, но бих желал да посетя истинските състезания, където евентуално да видя поне един от тримата велики йокозуна - Хакухо, Кисеносато /третия го забравих :)/. ОК! А Котуошо, къде го забрави нашето момче?
Мирослав Василев Публикувано: 1 май, 2018 Публикувано: 1 май, 2018 преди 24 минути , Дани Магелани каза: А Котуошо, къде го забрави нашето момче? Той не се състезава от 2014 г. 1
cloud Публикувано: 1 май, 2018 Публикувано: 1 май, 2018 Но имаме друг българин, който е действащ в момента: Даниел Иванов - Аояма. 3
samuraika Публикувано: 1 май, 2018 Публикувано: 1 май, 2018 Кокугикан е залата за сумо в Токио. Билети се пускат в продажба малко преди турнира, на същия сайт можеш да провериш, но интереса е голям, трудно се взимат билети. Тук е обяснено добре. Нагоя не е лош град, има интересен замък (макар да бих предпочела Химеджи ако трябва да сравнявам). Другото, с което е известен градът е Тойота музеят - наистина е интересен, особенно за маниаци. 1
Toyotomi Hideyoshi Публикувано: 26 август, 2018 Автор Публикувано: 26 август, 2018 И отново малко въпроси. Пробвах се да направя план за Киото. Разполагаме с 3 пълни дни, като на четвъртия сутринта тръгваме за Нара. Първия ден би трябвало да пристигнем около 11,00 часа на обяд. Хотелът ни е сравнително в централна час на Киото. На 10 минути сме от храма Тофокуджи. За себе си Киото съм го разделил на 5 части, съгласно картата: Централна част - където са замъкът Ниджо, Императорския дворец, Сенто Палас и Понточо Източно Киото /Хигашияма/ - там са Кийомидзу-дера, храмът Кодаджи, храмът Юсака, Гийон, Гинкакуджи /Сребърния павилион/, Философската пътека и националния музей на Киото. Южно Киото /горе-долу там е хотелът ни/ - Тофокуджи, Фушими Инари и Дайгоджи /но ми се видя далеч от другите два обекта на картата/. Северно Киото - Кинкакуджу /Златният павилион/, Риоанджи /каменната градина/. Западно Киото /Арашияма / - Тогецуку бридж, Бамбуковата гора, паркът на маймунките Иватаяма, Кокедра, Тенруи-джи За мен лично първият ден мисля да опитаме да видим Тофокуджи, Ниджо, Сенто Палас и евентуално Фушими Инари, четох, че не препоръчвате императорския дворец. Целият втори ден ще се опитаме да бъдем в Хигашияма, който е близо до нас - Кийомидзу-дера, Гийон, Кодаджи, Сребърния павилион А третия ден ще отиде за Арашияма - Тогецуку бридж, Бамбуковата гора, паркът на маймунките Иватаяма, Кокедра, Тенруи-джи. И се чудех в кой от трите дни ще е удачно да вмъкна Златният павилион, който е задължителен за посещение, и Каменната градина. Също да попитам дали ще успея да се справя с набелязаните забележителности, така както съм ги нагласил, или да правя промени?
samuraika Публикувано: 26 август, 2018 Публикувано: 26 август, 2018 Златният павилион и каменната градина (те са на 10 минути пеш едно от друго) ги сложи в деня за Арашияма. Тръгни от най-далечната част - маймунките и върви надолу в посока града. Ще успееш с набелязаните забележителности, особенно ако си по-гъвкав и претупваш нещата които не те впечатляват и отделяш повече време за нещата, които ти допадат. В един момент ще се преситиш от храмове. Императоския дворец не е за препоръчване, но Ниджо замъка е интересен и предава усещане за живота по време на шогуната. 1
Toyotomi Hideyoshi Публикувано: 23 септември, 2018 Автор Публикувано: 23 септември, 2018 Първо искам да благодаря на всички, които ни помогнаха в нашия поход към страната на изгряващото слънце. Най-големи благодарности на Самурайка, която направо ни спаси при проблема със затворения хотел в Киото, за който Агода изобщо не ни уведоми. Снимки в темата няма да качвам, потребителите са качили достатъчно, просто ще си позволя да дам някои съвети. Още с пристигането си на летището веднага си сменете JR Pass-a /офисът се намира на най-долно ниво, мисля, че беше B1F/. Служителите с компетентни и любезни, а попълването на пас-а ни отне не повече от 5 минути, от там ни изпратиха на едно гише, на което работеше най-бързия служител, който съм виждал в живота си. За 5 минути ни подпечата и записа датите на паса, обясни ни как се ползва и ни даде допълнителни полезни съвети. От там си извадихме двудневна карта за метрото /1200 йени, без в нея да влизат Тоей линиите, но ние така или иначе не се наложи да ги ползваме/. Определено препоръчвам да си извадите карта за метрото, избива се многократно и е най-лесния начин за пътуване на Токио. Не се шашкайте от огромните му размери, просто внимавайте, гледайте табелите и надписите и си подгответе план къде искате да отидете за престоя си в града. Гледайте внимателно над вас - има табели, надписи, стрелички, които ви насочват към търсената от вас дестинация. За по лесно ориентиране не гледайте името на спирката а краткото и обозначение. Да кажем, че пътувате с линията Гинза, искате да слезете на спирка 16, това е G16. Ако сте на G12, виждате дали вашата линия върви нагоре /G13, G14 и т.н./ или надолу /G11, G10/. На самата метро станция ясно има описание в коя посока върви всеки от коридорите. Просто си отваряйте очите не се паникьосвайте, а ако се наложи и питайте /няма кой да ви откаже отговор :)/. Гледайте и кой изход ви води до вашата дестинация, това също е важно. Също така двудневния/еднодневния ви пропуск за метрото се активира, след като преминете през входа на първата метростанция За Джей ар пас-а - минава се от най-крайната врата, само го показвате, честно казано сигурно 80% от персонала изобщо не гледаха датите му. За Киото препоръчвам да ползвате дневния пас за автобусите, струва 600 йени и определено е идеалбна опция. Единствено за Арашияма ползвахме Джей ар, защото го покриваше. Реално за нас града го разделихме на три Арашияма, Хигашияма и централна част. Изпълнихме всичко запланувано, а и имахме късмет с времето, защото валеше леко само петък /14.09.2018г./, и то до обяд, след което времето се оправи. За 11 дни посетихме - Токио /за около 3 дни/, Киото /пълни 3 дни/, Осака за един пълен ден, Камакура от 10,00 до почти 17,00 часа, след това се прибрахме в Йокохама, където прекарахме вечерта. Един пълен ден в Нара, както и един в Нагоя. Специално за Нагоя си беше грешка, посетихме замъкът Нагоя, там ни предложиха безплатен тур от две чаровни доброволки, но така или иначе друго интересно не намерихме, разходихме се и в парка, който е в близост до замъка. А и разбрахме, че японците ще бутат основната сграда, защото искат да я направят дървена, както е бил оригиналния замък. Осака определено ни хареса, замъкът е внушителен, а има огромна роля в историята на Япония. Посетихме и първият храм в Япония, в който е бил въведен дзен будизма, дошъл от Китай, там също попаднахме на доброволец, който беше страхотен човек. Вечерта ходихме до Дотомбори, квартала, в който животът кипи постоянно, пълно е с млади хора и всичко е осветено и шарено. За Осака препоръчвам да се придвижвате единствено и само с метро, също доста добро. Определено Камакура, Киото, Осака и Нара ми харесаха най-много. Това е лично мнение, с което не ангажирам никого. Просто в Токио беше абсолютна лудница навсякъде, докато на другите места повече се усещаше духа на Япония. Не че в Киото нямаше много туристи, но пак казвам, че с толкова много храмове, Сребърния и Златния павилион, Философската пътека, Тогецуку бридж много по-лесно се докосваш до историята на тази велика страна. 9
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега