LaBarba Публикувано: 2 май, 2018 Сподели Публикувано: 2 май, 2018 Пускам малко снимки тук, защото не намирам по-подходяща тема. Едва ли някой мечтае да посети Буркина Фасо (не съм виждал брошури с реклами на почивки там), но споделям малко снимки, може да се намери някой, на когото да му е любопитно. Като цяло Уагадугу е доста безинтересен град, доста прашен и мръсен. Няма особено много неща за гледане, има катердрала, джамия, и един пазар (който е наистина готин), за местни изделия. Обиколихме всичко с шофьор за един ден. Иначе хората са супер приятни, особено ако завържеш разговор на френски. Движението в града е бавно и долу-горе спокойно, използват много мотори и велосипеди. Прави впечатление, че навсякъде продават всичко. Разхождат се едни деца, продават фъстъци, прах за пране, прибори за хранене, обувки, вода, носни кърпи, дъвки, ябълки, и тн. В "заведението" където пихме бира, се изредиха поне 20 деца. Все едно си в супермаркет, само дето седиш седнал. По-интересното беше посещението на село Базуле, където посетихме едно езеро с крокодили, които изглеждат като упоени, защото само стоят, и дават да се доближиш до тях и да ги пипаш. Свободно си плуват в езерото, не е зоопарк с дресьори и тн, така че не знам точно на какво разчитах, да не ме изядат. Гидът вика "спокойно, те са свещени крокодили". Доверих му се. Според мен ги хранят с разни кокошки по цял ден, и са прекалено сити, за да нападат. Езерото е доста пресъхнало (сух сезон), и затова всичките крокодили си правят навалица в едно доста малко блато. Предполагам, че Буркина Фасо има какво повече да предложи, но за съжаление имах само един уикенд, което не е достатъчно за посещение на някой от националните паркове. 30 1 7 Връзка към коментар
примкаря Публикувано: 3 май, 2018 Сподели Публикувано: 3 май, 2018 Чудничко, изглежда идеално за релакс и мързелуване Снимките са също супер! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега