Прескочи до съдържание

Лееека сватба + почивка

aneta72

Препоръчани мнения

Здравейте.

Пускам нова тема, защото наистина имам нужда от насоки.

Накратко:

Пътуващи - двама младоженци /голямата ми дъщеря и мъж/ + мама, тате и сестричка /ние/. / за около  5 нощувки /

Цел - за младоженците - резорт с възможност за малък сватбен ритуал.

За нас - бюджетен остров, близо до резорта, за да можем да присъстваме на ритуала.

Откъде да започна търсенето? 

Трябва да е близо до Мале - Норт или Саут.... за да не се оскъпява много от трансферите.

Трябва от "нашия" остров да може да се стигне то "техния", т.е да има транспорт. 

Има ли вариант за хубав остров близо до Мале с резорт и....местна "секция"?:)

А, да - период между 07 - 20 ноември. 

Рано ли е още за оферти от ТА? 

Благодаря на всички предварително.

Аз им пуснах мухата за Малдиви.... та се чувствам лееееко задължена преживяването да си струва!

Връзка към коментар
Дани Магелани

Достъп само до някои ризорти има като дневни турове, чиито цени включват транспорт до острова и цена на достъпа. Транспортът зависи от броя хора в лодката и милите - от 15 до 100 и повече долара.

Достъпът може да е вход за острова+ сума за изхарчване или вход+ол ин или вход+обяд.

Няма обществен транспорт до ризорт!

Само до острови с местни има.

Съвет: Отидете всички на ризорт. Не всички са безумно скъпи. Ще си спестите разочарования.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не държа на обществен транспорт.  По-скоро точно дневен тур. Относно всички на едно място - по-скоро не. Все пак са младоженци - нека останат сами. Пък и нашата почивка е пясък, спокойствие и вода - изобщо не се впечатляваме от екстри.  Обичаме и да обикаляме, та не виждам смисъл да се затворим в резорт.

Цената също е от значение, де. Трима сме и съм заложила бюджет не повече от 5000 общо. 

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 3 минути , aneta72 каза:

Не държа на обществен транспорт.  По-скоро точно дневен тур. Относно всички на едно място - по-скоро не. Все пак са младоженци - нека останат сами. Пък и нашата почивка е пясък, спокойствие и вода - изобщо не се впечатляваме от екстри.  Обичаме и да обикаляме, та не виждам смисъл да се затворим в резорт.

Цената също е от значение, де. Трима сме и съм заложила бюджет не повече от 5000 общо. 

Дано Аметист се включи. Имате време от към 10-11ч до 17ч на ризорта при дневен трип. Проблемът е в това, че узнавате дали ризортът ще ви приеме сутринта преди тръгване. Няма гаранция.

Ние една сутрин не тръгнахме, че лимитът за турове в ризорта бил изчерпан. Това беше през 2016.

За това вземете 1 и 2 ден от пребиваването си на Малдиви на ризорт  и след това доизкарайте почивката на местен остров. Така ще ви е сигурно и най-евтино.

Връзка към коментар

Най-хубаво, пиши на Аметистчето ЛС и тя ще ти го организира.

Според мен, вие спокойно може да се базирате на Маафуши, а младоженците - на резорт и един/два дни да отидете през деня при тях. Ние бяхме в Арена и си беше екстра - точно на плажа, хотелчето е супер, вечерята е на бюфет за около 10 долара и всеки ден ходехме на различен резорт.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да ще пиша и на нея, когато ни се избистри ситуацията, за да съм по-конкретна с въпросите. 

А как става това придвижване от Маафуши до резортите. Те си го организират или? 

Връзка към коментар
Дани Магелани

Хотелите го организират по споразумение с ризорта. Тези острови са като чсстни имоти. Охраната им знае за пристигането на лодката и я пуска.

Дори с плуване не можеш да припариш наблизо.

Прочети пътеписа ми и ще видиш разсъжденията ми за двете държави Малдиви.

Връзка към коментар
Преди 1 час, aneta72 каза:

Да ще пиша и на нея, когато ни се избистри ситуацията, за да съм по-конкретна с въпросите. 

А как става това придвижване от Маафуши до резортите. Те си го организират или? 

На нас ни го организира Аметист, с бързи лодки. С Маафуши турс.

Връзка към коментар
преди 11 часа, Дани Магелани каза:

Съвет: Отидете всички на ризорт. Не всички са безумно скъпи.

Това е и моето мнение!

Има ризорти на достъпни цени, където ще си изкарате невероятно.

Ако все пак държите да сте на два отделни острова, то до някои ризорти има на минимално разстояние местен остров.

Достъпа до ризорта не е свободен, но трансфера ще е на достъпна цена.

Връзка към коментар

И аз да си дам мнението. Както горе ви препоръчаха и аз се изказвам за това да сте на един и същ остров. Понеже нямам опит с други, препоръчвам островът на който бяхме ние - Ембуду. Той е малък, но на практика е целият в растителност и бунгалата са доста отделени едно от друго. Т.е. евентуално ще се срещате само за хранене в ресторанта. Предлагат и такъв малък сватбен ритуал. Не знам до колко си струва да сте само за 2-3 дни, понеже с вдигане броят на дните, цената за ден пада. Примерно една нощувка при пълен пансион в икономична стая - 204 евро на човек, 4 нощувки - 444, 7 нощувки са 681. Това е за вашите дати само хотел, през сайта на its.de. За младоженцие може да вземете за 7 дни стандартната стая на цена от 770 евро на човек. Има и водно бунгало за 990 за 7 дни, но специално на Ембуду не ми допаднаха толкова много те. Ако имате въпроси - ще помогна и аз с каквото мога. Някъде имам и пътепис за острова (под някъде имам предвид тук из форума), може да го разгледате. Предимствата му са, че има страхотен собствен риф директно от плажа, евтини екскурзии и също прилични (като за Малдивите) цени на напитките, които не са включени в пълния пансион. Винаги има възможност и за ол инклузив, но поне за нас не си заслужаваше разликата в цената :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ще разгледам задължително и Ембуду - и други са го препоръчвали.

Току що дойде оферта от Sun Island - южен Ари - плажна вила за двама - Олл с включени трансфери за 1750 евро за  5нощувки.

Моля само за ориентир като цена - за да знам откъде да започна....

Връзка към коментар
преди 18 минути , aneta72 каза:

Току що дойде оферта от Sun Island - южен Ари - плажна вила за двама - Олл с включени трансфери за 1750 евро за  5нощувки.

С включени трансфери и полети ли? А цената трябва вие да си я определите дали ви устройва. На Малдивите граници нагоре май няма. Например Тадж Екзотика е над 2000 евро само една нощувка. От къде летите? От България или от друга държава?

Връзка към коментар
преди 12 минути , aneta72 каза:

Това е нормална цена за там. Гледах

Едно бързо търсене пуснах и видях цени с около 200 евро по-ниски за други ризорти.

Най-ниски цени държат следните ризорти:

Cinnamon Dhonveli

Fihalhohi Island Resort

Malahini Kuda Bandos Resort

Embudu Village

Adaaran Select Hudhuranfushi

Adaaran Club Rannalhi

Сигурно има и други с ниски цени, но аз знам за тези.

Връзка към коментар

Айде и аз да пусна 5 стотинки.

За 2-3 дни ризортите излизат много скъпи, както казаха и по-горе. Ние бяхме само за 3 дни на Малдиви да отпразнуваме 20 годишнина и се отказахме от ризорт, защото заедно с трансферите само за 2 нощувки в среден клас ризрот цената излизаше 300 евро на човек и нагоре.

Насочихме се към местен остров и къща за гости с отзивчиви домакини. За нас беше важно да се порадваме на плажа, морето, спокойствието и да имаме романтична вечеря. Не държахме на алкохол, лукс и не сме придирчиви към храна изобщо.

Бяхме на Тулусду, има бърза лодка и ферибот до там. Отседнахме в тази къща за гости. Домакинята, Даниела е италианка, а Мохамад (съсобственик) е местен и експерт по морето. Организираха ни частни малки екскурзии до пясъчна дюна, шноркелинг и т.н. Имахме план за романтична вечеря на плажа, но поради вятър се провали (бяхме прекалено кратко време). Готвеха всеки ден салата, паста и риба - много беше вкусно. Единствените минуси бяха , че къщата е строена по традиционния малдивски начин - стаите гледат навътре към двора, не към морето (аз исках да го гледам нонстоп това синьо море) и леглото беше твърдо. Имаше приятни малки хотелчета на плажа, които бяха с гледки.

Ако бюджетът и времето са ограничени помислете кое ви е приоритет и за какво бихте дали пари - за повече лукс, романтика, алкохол или за повече преживявания, гмуркания, морски разходки.

Внимателно избирайте ризортите и четете отзивите. Има позахабени и пренаселени такива, които не си оправдават цените (аз нямам личен опит с двата вида почивки, но познавам хора, които са почивали неколкократно и са оставали по-доволни от правилно избрана къща за гости отколкото неподходящо попадение на ризорт).

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 4 минути , aneta72 каза:

Цената е за двама с включени трансфери, без полетите до там. От София най-вероятно ще пътуваме, ако не излезе нещо изгодно от немските ТА.

За двама цената е добра, според мен. Може би за 6-7 дни ще бъде почти същата.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Допълвам. Младоженците ще са на Куреду. На нас обаче ни идва скъпо за трима там. Къде най-близо да търся местен? С възможност за трансфер, че е и далеч от Мале? Ако останем и ние на Куреду има ли възможност за самостоятелно изхранване? Т.е на острова има ли някакви магазини, ако сме на НВ или само със закуска?

Връзка към коментар
Преди 1 час, aneta72 каза:

Допълвам. Младоженците ще са на Куреду. На нас обаче ни идва скъпо за трима там. Къде най-близо да търся местен? С възможност за трансфер, че е и далеч от Мале? Ако останем и ние на Куреду има ли възможност за самостоятелно изхранване? Т.е на острова има ли някакви магазини, ако сме на НВ или само със закуска?

Не съм била на Куреду, но принципа е еднакъв на всички ризорти - там няма магазини за хранителни стоки.

Ако не изберете ол-инкрузив, а само хранене - ще е по-евтино, но тогава ще трябва да си плащате всички напитки на обяд и вечеря.

Ако сте НВ или само със закуска ще си плащате обяда и вечерята по цените в меню.

Напитки ще имате само сутрин на закуска - кафе и чай от машина, сокове и вода.

Най-близкия местен остров до Куреду е Hinnavaru - нямам представа дали до него има ферибот, но предвид разстоянието от летището, то няма да е само един ферибота - вероятно с поне едно прекачване на друг ферибот. Това са само мои разсъждения за този остров.

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 46 минути , Mary каза:

Не съм била на Куреду, но принципа е еднакъв на всички ризорти - там няма магазини за хранителни стоки.

Ако не изберете ол-инкрузив, а само хранене - ще е по-евтино, но тогава ще трябва да си плащате всички напитки на обяд и вечеря.

Ако сте НВ или само със закуска ще си плащате обяда и вечерята по цените в меню.

Напитки ще имате само сутрин на закуска - кафе и чай от машина, сокове и вода.

Най-близкия местен остров до Куреду е Hinnavaru - нямам представа дали до него има ферибот, но предвид разстоянието от летището, то няма да е само един ферибота - вероятно с поне едно прекачване на друг ферибот. Това са само мои разсъждения за този остров.

Пиши на Аметист да проучи и да даде съвет. Но ако нямате поне 1 нощувка там, няма да можете да стъпите на острова, т.е. няма да ви пуснат за ритуала.

Връзка към коментар
На 11.06.2018 г. в 22:50, Дани Магелани каза:

Пиши на Аметист да проучи и да даде съвет. Но ако нямате поне 1 нощувка там, няма да можете да стъпите на острова, т.е. няма да ви пуснат за ритуала.

А най-добре директно да я тагне @Ametist за да може евентуално всички да получат полезна информация 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, Георги каза:

А най-добре директно да я тагне @Ametist за да може евентуално всички да получат полезна информация 🙂

Ние говорихме вече 🙂 Както е написала Mary, има местен остров наблизо Hinnavaru. Той се намира на 7,5 км от Куреду. Там има една къща за готи, в която  може да се отседне. Ето линк:https://www.booking.com/hotel/mv/the-varu-inn.en-gb.html?aid=304142;label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNYBGieAYgBAZgBLrgBCMgBDNgBAegBAfgBC5ICAXmoAgM;sid=1860e467e046fe460fa6bb85733967d2;atlas_src=sr_iw_title;checkin=2018-11-10;checkout=2018-11-11;dist=0;group_adults=2;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srepoch=1528882323;srpvid=85c743021ade00b1;type=total&

Както споменах и на aneta72, проблема е с танспорта. Как ще си организират полетите и трансфера до острова. Ако Куреду има дневни посещения, спокойно могат да отидат 1 ден на посещение там. Другия вариант е да останат там за 1 нощувка и третия, най-лесен е да са на същия резорт 🙂

Все пак има бюджет, в който трябва да се вместят и ако искат да са наблизо, местния остров е най-добрия бюджетен вариант. Полетите са около 360 $ на човек. 

Ще поразровя и ще пиша 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@aneta72, щом вече имат резериран ризорт, то непременно си кореспондирайте с тях и попитайте какво ще ви предложат.

Обяснете ситуацията, кажете си какво търсите и какво бихте искали.

Обикновено са супер любезни, отговарят много бързо и могат да ви изненадат с предложение.

Връзка към коментар

Свързах се с къщата за гости Varu Inn , която се намира в Hinnavaru. Имат трансфер с моторна лодка от Мале всеки ден в 08:00 часа, близо до джети номер 1. Цената на човек е 50 $, а разстоянието било 2 часа !!! Може и така да е. На мен ми се струва по-далеч. От острова до Куреду се стига за 7 минути. Цената е 20 $ общо. Казаха, че Куреду може да се посещава, но незнаят колко е входа. За цена на хидроплан - 200 $ в едната посока. Няма други полети освен с хидроплан.

Важна информация за полетите с хидроплан: 

Полетите с хидроплан се извършват от 6:00 часа до 16:30 часа, 7 дни в седмицата. Разписанията обаче варират в зависимост от времето на пристигане и заминаване на всички гости на този ден. Трябва да пристигнете в Male преди 15:30 часа. за да хванете същия ден трансфер с хидроплан.

Редактирано от Ametist
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.