Прескочи до съдържание

Болоня и околностите за 5 дни


mtodorov

Препоръчани мнения

Здравейте пътешественици, 

Отдавна следя форума(макар и като гост),който смея да кажа е един от най-приветливите ,културни и без мерене на ... :D .

Таа по темата. Изчетох доста за Болоня - Модена - Маранело, но за някои неща не можах да намеря достатъчно инфо.

Кацаме на 7.06 и на 11ти вечерта се прибираме.4 ма човека сме. Ще се опитам да си структурирам въпросите с цифри,за да бъдат по-лесно отговаряни на тях.

 

1) От къде е изгодно да се вземе кола под наем? До сега сме обикаляли само като пешаци и не съм взимал. По-добре ли е да се вземе на място от  Болоня или е по-добре да се резервира сега? Задържат ли пари,нещо като гаранция?

 

2) За музея на Енцо и на Ферари видях,че има резервация онлайн. Никъде не видях да се избира дата,цената беше 26 евраци комбинирано за 2та музея.  Значи ли това,че принтя билета и отиваме в удобно за нас време? Също някой запазвал ли е предварително за Ф1 симулатора?

 

3) Тест драйв на Ферари - това дефакто се явява черешката на тортата на рожденика , той е голям фен на ферари и много ще му хареса. Тук пак на място или предварително е хубаво да се наеме за около 20 минутки?

 

4) Кое градче е хубаво да се посети - Равена,Флоренция,Парма,Реджо Емилия? Знам,че е субективно,но все пак... Чета и сякаш се навиваме за Равена.

 

5) Може ли да се вярва на TripAdvisor за добрите и автентични заведения? Ако знаете и някои други,никак няма да е излишно :)

 

6) Безопасно ли е в Болоня вечер (бежанци ,орки,елфи и такива разни други твари,гледащи с бялото на окото)?

 

Благодаря предварително! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Връзка към коментар
преди 23 часа, mtodorov каза:

Кое градче е хубаво да се посети - Равена,Флоренция,Парма,Реджо Емилия?

Виждам, че имате 4 дни и за мен най-добре е да бъде Флоренция, с предварителна подготовка какво да видите. Аз направих Болоня с Уиз, Болоня-Флоренция с автобус, Флоренция-Пиза с автобус, Пиза-София с Раян. Но, ако се връщате от Болоня, преценете. Знам от магеланец, че за Равена и Парма стига по половин ден за разглеждане.

 

На 7.05.2018 г. в 22:33, mtodorov каза:

5) Може ли да се вярва на TripAdvisor за добрите и автентични заведения? Ако знаете и някои други,никак няма да е излишно

Може да се вярва, а автентично заведение в Болоня, лично проверено за традиционното за района  Tagliatelle al Ragu е това, винаги е пълно:

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187801-d1076747-Reviews-Osteria_dell_Orsa-Bologna_Province_of_Bologna_Emilia_Romagna.html

 

Tagliatelle al Ragu. Хапнах го и в друго заведение в Болоня, нищо общо нямаше с приготвеното тук.

DSC00379.thumb.JPG.f393fde991d93c07d90f47a24f86627b.JPG

DSC00376.thumb.JPG.42424482d1a1c9da68106f7a855128cf.JPG

DSC00381.thumb.JPG.08b6fcb8c4785cecbc75867d611ebf6c.JPG

На 7.05.2018 г. в 22:33, mtodorov каза:

6) Безопасно ли е в Болоня вечер (бежанци ,орки,елфи и такива разни други твари,гледащи с бялото на окото)?

За мен, като пътуваща сама, навсякъде е безопасно в Италия, в т. ч. и в Болоня, а също и късно вечер. Да, има бежанци, обикновено позиционирани в район около гарите, но никой не смее дори и погледа да си вдигне към теб, камо ли нещо друго. В това отношение бъдете спокойни.

Връзка към коментар
На 07/05/2018 в 22:33, mtodorov каза:

3) Тест драйв на Ферари - това дефакто се явява черешката на тортата на рожденика , той е голям фен на ферари и много ще му хареса. Тук пак на място или предварително е хубаво да се наеме за около 20 минутки?

Ако ще джиткате с кола, гледайте за оферти в Groupon. Излизат в пъти по-изгодно на други места, отколкото в Маранело, където е най-дебело. 20 минути е 120 евро. Тлябва само да проверите къде ви е удобно. Другаде за тези пари ще те изкарат за половин час на извънградски път. А тръпката си заслужава. От опит го казвам.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.