Прескочи до съдържание

Обществен транспорт в Мексико

dessita87

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, неуморни магеланци! Ще се радвам, ако някой отговори на няколко мой въпроса. Предстой ни пътуване до Мексико-19.05., Ревиера майа. Искаме да не даваме допълнителни пари за организирани екскурзии до Тулум и Коба, Цецен Итца и Ил Кил. Имаме организирано и плуване с делфини в делфинариума в Тулум и ни се иска след това да отидем до разкопките в Тулум и Коба. Въпроса ми какъв транспорт да изберем-четох за техните маршрутки, така наречени-колектово, дали ще е удобно с тях до делфинариума и после с такси до разкопките? Какво бихте ми препоръчали от позицията на вече ходили. И следващия- с автобус до Цицен Итца ли, и с какъв превоз до Ил Кил след това? 

Бгагодаря предварително, очарователни магеланци !!!

Публикувано:

Здравей. Кола под наем от Плая дел Кармен за 2-3 дни от местен доставчик. Има много предложения и не е скъпо.  Обикаляте с нея това, което сте набелязали. Иначе има непрекъснато маршрутки по магистралата, която минава покрай морето, но до вътрешността не съм сигурна, че стигат.

Публикувано:

И ние бяхме с кола, та ми е трудно да дам съвет за ползване на обществен транспорт. Със сигурност ще има транспорт до Чичен Итца, а от там пеша до сенотето Ик Кил.

Може би @Childish @nomad ще могат да помогнат.

Все пак, ако имате възможност да наемете кола, това е най-добрия вариант. В тази част на Мексико шофирането е лесно.

Публикувано:

Здравейте, много благодаря за отзивчивостта Ви, притеснявам се само, че сме две жени с кола.......или няма от какво да се притеснявам. Знаете ли такситата как са-дали ще ни излезе много скъпо?

Публикувано:

Ако някоя от вас шофира, няма проблеми. Полицията е навсякъде, а и местата са туристически. На място решете. Такситата имат обявени цени, но не беше евтино. Може да си намерите организирана екскурзия на място до Чичен-Ица, Валядолид и Ик-кил. До Тулум, Плая дел Кармен, Канкун може да ползвате маршрутките. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 часа, dessita87 каза:

Здравейте, неуморни магеланци! Ще се радвам, ако някой отговори на няколко мой въпроса. Предстой ни пътуване до Мексико-19.05., Ревиера майа. Искаме да не даваме допълнителни пари за организирани екскурзии до Тулум и Коба, Цецен Итца и Ил Кил. Имаме организирано и плуване с делфини в делфинариума в Тулум и ни се иска след това да отидем до разкопките в Тулум и Коба. Въпроса ми какъв транспорт да изберем-четох за техните маршрутки, така наречени-колектово, дали ще е удобно с тях до делфинариума и после с такси до разкопките? Какво бихте ми препоръчали от позицията на вече ходили. И следващия- с автобус до Цицен Итца ли, и с какъв превоз до Ил Кил след това? 

Бгагодаря предварително, очарователни магеланци !!!

Здравей! Избора на транспорт, е въпрос на лично предпочитание. За полуостров Юкатан, моят избор, категорично клони към автобуси и маршрутки. Но това е индивидуално, всеки е различен и търси различни неща.

В Тулум, можете да посетите руините с маршрутка, ние така направихме. От мястото където спират маршрутките, до входа на руините са около 2 км, ако не ви се върви, може да хванете туристическо влакче. Силно препоръчвам да отидете рано сутринта и да сте пред входа на руините половин час пред да отворят. Така ще избегнете жегата и огромните тълпи.

За делфинариума, не знам, ненавиждам делфинариуми, лишените от свобода делфини ме подтискат.

До Чичен Ица, има 1 или 2 директни автобуса на АДО от т.н. "Ривиера Мая"(каквото и да значи). Но, поне за мен, по-добрият вариант е да отидете до Valladolid или до Merida, да нощувате и на другият ден с първият възможен автобус да се придвижите до Чичен Ица. Целта, отново е да избегнете тълпите и жегата. Честно казано, за мен Чичен Ица е силно надценена(на база десетки посетени градове на маите), ако трябва да посетя един, от по-лесно достъпните градове на маите, по-скоро бих избрал Ушмал. Сенотето до Чичен Ица го пропуснахме, заради тълпите туристи.

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.