akair Публикувано: 12 септември, 2018 Публикувано: 12 септември, 2018 Гугъл Мапс са точни като пътища, ленти, от кои ленти може да се завива / влиза/ излиза в магистрали. За актуалния трафик - много зависи. Както писах и в другата тема, в Bay Area си е чисто тото колко време ще отнеме придвиването от А до Б. Малко по-точни откъм време са Waze, защото има информация за трафика в реално време.
Георги Публикувано: 12 септември, 2018 Автор Публикувано: 12 септември, 2018 преди 7 часа, Tedy каза: Жоро, че ще се чучна на ръба се подразбира. С широкоъгълната оптика се налага. За къмпинга също ли рано се резервира или това важи само за хотелите? Имат си капацитет къмпинзите, но при тях до колкото знам е доста по-лежерно. В същото време аз не бих рискувал да увисна и бих резервирал от сега, до колкото помня условията за отмяна на резервацията са щедри, така че не губиш нищо. 1
kopche Публикувано: 26 септември, 2018 Публикувано: 26 септември, 2018 Георги страхотна тема си написал наистина за Гранд каньон Поздравления!!! 🙂 Сега сме и ние на тази вълна. На 14.10. летим за Сан Франциско. Предвидили сме 3 нощувки на по-късен етап и във Вегас ( много изгодна оферта ми падна от Букинга за там и не искам да я променям като търся друго в района на някой от каньоните ). Разбирам, че и за южният и за западният ръб си има плюсове и минуси. В един ден ще ни дойде доста натоварено да посетим южния ръб с рента кара, за това искам да попитам, възможно ли е според Вас и стрували си да се запишем на организирана еднодневна екскурзия до южния ръб / както Георги спомена отнема около 15-16 часа, но поне няма да кара мъжът ми колата през цялото това време/ и така да тръгнем може би много рано сутринта и да се върнем във Вегас късно вечерта. В противен случай ще бъдем принудени да посетим само западния ръб, но това с комерса и изваждането на пари за какво ли не ме дразни и мен много.
Георги Публикувано: 26 септември, 2018 Автор Публикувано: 26 септември, 2018 преди 28 минути , kopche каза: Георги страхотна тема си написал наистина за Гранд каньон Поздравления!!! 🙂 Сега сме и ние на тази вълна. На 14.10. летим за Сан Франциско. Предвидили сме 3 нощувки на по-късен етап и във Вегас ( много изгодна оферта ми падна от Букинга за там и не искам да я променям като търся друго в района на някой от каньоните ). Разбирам, че и за южният и за западният ръб си има плюсове и минуси. В един ден ще ни дойде доста натоварено да посетим южния ръб с рента кара, за това искам да попитам, възможно ли е според Вас и стрували си да се запишем на организирана еднодневна екскурзия до южния ръб / както Георги спомена отнема около 15-16 часа, но поне няма да кара мъжът ми колата през цялото това време/ и така да тръгнем може би много рано сутринта и да се върнем във Вегас късно вечерта. В противен случай ще бъдем принудени да посетим само западния ръб, но това с комерса и изваждането на пари за какво ли не ме дразни и мен много. Пътят от Лас Вегас до южния ръб не е безкрайно живописен, т.е. не мисля че колата е чак толкова голямо предимство на него. Не е маршрут с прекрасни гледки , за който е нужна гъвкавост да спираш и да тръгваш когато си поискаш, по-скоро е транспорт, който трябва да се отметне. Може да се мине през Хувър Дам, но при положение че правите каньона за ден е абсурд. С две думи, мисля че тур е доста приемлива опция във вашия случай. 1
Rumiana Публикувано: 26 септември, 2018 Публикувано: 26 септември, 2018 (редактирано) Не съм била на "Западния ръб", но между Южния и Северния определено избирам Северния! По-малко калабалък и сякаш по-добри гледки. Има и едни много симпатични бунгалца за нощуване. Вярно, че Южният ръб е по-лесно достъпен от Вегас, но пък Северният може да се комбинира с обиколка на север/североизток - Юта, Колорадо, което дава страхотни възможности. А и самите пътища в тая част са си забележителности - Route 89, Route 389, Route 12 и пр. Редактирано 26 септември, 2018 от Rumiana 3
akair Публикувано: 26 септември, 2018 Публикувано: 26 септември, 2018 Ако пътувате с кола от СФ до Вегас, помислете дали след това ще ви се седи още много на брой часове в автобус до някой по-далечен ръб на каньона. С 1 спиране за храна и малко трафик, като нищо ще направите 10-11 часа от СФ до Вегас.
Rumiana Публикувано: 26 септември, 2018 Публикувано: 26 септември, 2018 На 12.09.2018 г. в 15:42, Георги каза: Имат си капацитет къмпинзите, но при тях до колкото знам е доста по-лежерно. В същото време аз не бих рискувал да увисна и бих резервирал от сега, до колкото помня условията за отмяна на резервацията са щедри, така че не губиш нищо. Така е - и аз да потвърдя - къмпинзите се пълнят и то доста рано, особено в активния сезон - резервирай отрано!
Rumiana Публикувано: 26 септември, 2018 Публикувано: 26 септември, 2018 преди 2 часа, Георги каза: Пътят от Лас Вегас до южния ръб не е безкрайно живописен... ...докато ако се тръгне от Вегас на североизток, може да се мине през Bryce, Zion, Antelope - там пътят е несравнимо по-живописен - и да се подходи към Grand Canyon от север. Съвсем близо до Вегас, на североизток, име един Valley of Fire State Park, който - незнайно защо - не е много известен, но според мен хич не отстъпва на националните паркове по тия места като омайни гледки. Е, такава обиколка си изсиква барем 3 дни, но си струва всяка минута! 2
Marusinka Публикувано: 26 септември, 2018 Публикувано: 26 септември, 2018 31 minutes ago, Rumiana said: ...докато ако се тръгне от Вегас на североизток, може да се мине през Bryce, Zion, Antelope - там пътят е несравнимо по-живописен - и да се подходи към Grand Canyon от север. Съвсем близо до Вегас, на североизток, име един Valley of Fire State Park, който - незнайно защо - не е много известен, но според мен хич не отстъпва на националните паркове по тия места като омайни гледки. Е, такава обиколка си изсиква барем 3 дни, но си струва всяка минута! Ама, те имат 15 часа - няма как да видят всичко по пътя. Не знам защо на никой не му харесва западния ръб. Можеш да се катериш по скали, виждаш реката супер ясно, има доста по-разнообразен релеф и е най-близо до Вегас.
akair Публикувано: 26 септември, 2018 Публикувано: 26 септември, 2018 38 minutes ago, Marusinka said: Ама, те имат 15 часа - няма как да видят всичко по пътя. Не знам защо на никой не му харесва западния ръб. Можеш да се катериш по скали, виждаш реката супер ясно, има доста по-разнообразен релеф и е най-близо до Вегас. Има, има... Обективно погледнато, снимката от каньона в първия малък календар на магеланците е правена точно там. Може би част от магеланците предпочитат да няма никакви хора около тях, знам ли... На западния ръб се плаща за платформата, която съвсем не е задължителна и май е това. Останалите гледки са безплатни
Marusinka Публикувано: 26 септември, 2018 Публикувано: 26 септември, 2018 22 minutes ago, akair said: Има, има... Обективно погледнато, снимката от каньона в първия малък календар на магеланците е правена точно там. Може би част от магеланците предпочитат да няма никакви хора около тях, знам ли... На западния ръб се плаща за платформата, която съвсем не е задължителна и май е това. Останалите гледки са безплатни Точно казано! Но това е Големият каньон - на всички ръбове е калабалък, а и от Вегас до южния и северния пътят е над 4 часа, до западния - около 2.5 часа. Ако са с ограничено време, защо да бият допълнително път? 1
Георги Публикувано: 26 септември, 2018 Автор Публикувано: 26 септември, 2018 преди 9 минути , Marusinka каза: Точно казано! Но това е Големият каньон - на всички ръбове е калабалък, а и от Вегас до южния и северния пътят е над 4 часа, до западния - около 2.5 часа. Ако са с ограничено време, защо да бият допълнително път? Ами на южния хич не бих го нарекъл "калабалък". Дори на Mather Point си имаше абсолютно свободен достъп до перила, без да пречиш на никой и без никой да ти пречи. Колко гледни точки за снимки има на западния, такива в които да застанеш до ръба без да чакаш на опашка ред и без да плащаш?
akair Публикувано: 26 септември, 2018 Публикувано: 26 септември, 2018 1 minute ago, Георги said: Колко гледни точки за снимки има на западния, такива в които да застанеш до ръба без да чакаш на опашка ред и без да плащаш? Целият ръб? Реално никъде няма опашка и плащне, освен за платформата, която дъвчем от бая време... 1
EliNik Публикувано: 26 септември, 2018 Публикувано: 26 септември, 2018 Ние посетихме “Южния ръб”, през август миналата година. С кола от Вегас, сутрин към 10:00 отпътувахме към ГК. По пътя нямаше задръствания, спряхме на 2-3 места и към 14:00 вече бяхме паркирали на ГК. Във Вегас беше 40 градуса, а на ГК само 15, добре е да си носите резервни топли дрехи. Успяхме да минем цялата “червена линия” (има три линии, ако нямате време да минете всички, най-добре е да се избера “червената”) на последната спирка на тази линия има и малко магазинче за сандвичи, местни десертчета, сувенири ... На нито един “вюпойнтс” не сме имали проблема “много хора”, на места бяхме почти сами. Хванахме уникален залез, стояхме до последно, хванахме последния автобус вече по тъмно, а на паркинга колата ни беше останала сам самичка. След час бяхме в Williams, мога да препоръчам хотела/мотел в който спахме Best Western Plus Inn.
kopche Публикувано: 29 септември, 2018 Публикувано: 29 септември, 2018 (редактирано) Георги, благодаря за разясненията! 🙂 А сега задача с повишена трудност! Повечето от вас може и да са видяли това зрелищно видео от преди няколко дни, пуснато от Уил Смит и забележителният му бънджи скок над Гранд каньон, а за тези, които не са, и се готвят като нас за това пътуване, ще бъде интересно да го видят: Въпросът за 1млн. е: за кой ръб на Гранд Каньон става дума във видеото?😜 https://youtu.be/7uilQxtVvpQ Редактирано 29 септември, 2018 от Albena Ahtardzhieva
akair Публикувано: 29 септември, 2018 Публикувано: 29 септември, 2018 1 hour ago, Albena Ahtardzhieva said: Въпросът за 1млн. е: за кой ръб на Гранд Каньон става дума във видеото?😜 Идвам да си клеймна милиона 🙂 Quote The latest planned feat comes Tuesday, when actor Will Smith celebrates his 50th birthday by bungee jumping from a helicopter. While it’s been billed as a leap “in the heart of the Grand Canyon,” it actually will take place over a smaller gorge on the Navajo Nation, a tribe whose reservation borders the east rim of the national park. https://apnews.com/4151e78fd30f4cdaafda4052a8a7750b 2
Rumiana Публикувано: 29 септември, 2018 Публикувано: 29 септември, 2018 Даа, в източната част е - там каньонът е по-плитък 😉
MCC Публикувано: 30 септември, 2018 Публикувано: 30 септември, 2018 Благодаря, Георги, за полезната тема. На нас ни предстои през април догодина - насочили сме се към южния ръб. Ще следя темата.
kopche Публикувано: 1 октомври, 2018 Публикувано: 1 октомври, 2018 На 29.09.2018 г. в 19:31, akair каза: Идвам да си клеймна милиона 🙂 https://apnews.com/4151e78fd30f4cdaafda4052a8a7750b И ги получаваш веднага!💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰 😊 Браво! Мъжът ми залагаше на западната стена!😆 1
Sult Публикувано: 1 октомври, 2018 Публикувано: 1 октомври, 2018 (редактирано) Голямо благодаря Георги! Сега, след завръщането си оценям най-добре съвета за Южния ръб. Преработих на коляно плановете и спечелих 🙂 Най-бързият достъп е на североизток от Вегас по 15 през Сейнт Жорж до 89А. След Jacob lake по път 67 има достъп до Северния ръб. Първо посетих Антилопе каньон. На миля след Page на главния път има индианска фирма, която организира посещението без резервация. Входа е 60,-$. От там по път 89 се кара за Южния ръб. Входът е 35-$ и е валиден от 1-7 дни. Трябват си 2 дни за трипа. Изживяването и гледките са уникални и запомнящи се. Излезнах от Националния парк на юг в посока Wiliams по път 64. С удоволствие бих предоставил инфо на интересуващите се. Редактирано 1 октомври, 2018 от Sult 12
Георги Публикувано: 2 октомври, 2018 Автор Публикувано: 2 октомври, 2018 Къде направихте нощувката в района на Williams или по-далеч от парка? Имаше ли тълпи, по снимката на колите изглежда натоварено.
Sult Публикувано: 2 октомври, 2018 Публикувано: 2 октомври, 2018 преди 3 часа, Георги каза: Къде направихте нощувката в района на Williams или по-далеч от парка? Имаше ли тълпи, по снимката на колите изглежда натоварено. В района на Williams изобилства от мотели на изгодни цени. Не е натоварено. Колите са за плащане та таксата. Имаше кратка лятна буря за около час и след това грейна страхотно слънце. 2
kopche Публикувано: 11 октомври, 2018 Публикувано: 11 октомври, 2018 Хрумна ми и друго питане сега. Вие шофирате с БГ шофьорски книжки, 😲нали?
akair Публикувано: 11 октомври, 2018 Публикувано: 11 октомври, 2018 Виж на сайта на посолството на САЩ в България - поне 30 дни след влизане в САЩ имаш право да шофираш с българска книжка.
kopche Публикувано: 11 октомври, 2018 Публикувано: 11 октомври, 2018 Това исках да потвърдя. Благодаря ти много!👍
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега