Jenbel Публикувано: 11 май, 2018 Публикувано: 11 май, 2018 (редактирано) Ще бъдем в Испания за 15 дни през юни. Ще посетим Андалусия за първи път и Мадрид за втори път. Планирали сме 3 дни в Севиля и 3 дни в Кордова, където сме на гости. Искаме да останем още 3-4 дни в Андалусия, преди да отпътуваме за Мадрид. Обсъждаме Кадиз, защото е на море, защото искам в това време да наблегнем на почивка и релакс и защото ми се вижда типично андалуско и едновременно курортно място, на каквото ми се ходи. Плюс това не съм стъпвала на Атлантическия океан (знам, че винаги е студен). Между градовете ще пътуваме с AVE и няма да наемаме кола. Споделете, моля, мнения за Кадиз: струва ли си няколко дни лежерна програма; как са градските плажове (видях няколко); къде се препоръчва настаняване - в или извън централната градска част; обществения транспорт как е; има ли хубава курортна атмосфера и каквото още прецените за полезно. Редактирано 11 май, 2018 от Jenbel
Гост 45#2 Публикувано: 11 май, 2018 Публикувано: 11 май, 2018 Престоят ми в Кадис беше кратък - круизът преди няколко години направи спирка там за един ден, но градът ми се видя прекрасен. Има историческа централна част, в която се разходихме из уличките и на пазара, има много дълга плажна ивица, на която се пекохме и така се отнесохме със сангрията, че даже изгоряхме; къпахме се за малко в океана - а беше април и не беше нетърпим студ. На мен ми се видя много приятно място. От центъра до плажната зона има редовни автобуси и градът като цяло не е голям и има удобен транспорт - където и да се настаните, ще можете да пътувате лесно насам-натам. Поздравявам те за избора
Alexander Публикувано: 11 май, 2018 Публикувано: 11 май, 2018 Една от любимите ми зони е точно Costa de la Luz-брега на светлината, която е от Кадис до Гибралтар. Там има доста малко чужденци и като цяло местните обичат да казват, че си я пазели само за тях. Като цяло плажовете са много слабо натоварени и не е пълно. През лятото понеже е много на запад, времето е много изместено и се стъмнява след 22 часа, аз съм седял до 21 на плажа. Водата е 22-23 градуса с късмет и 24, не е чак студена, но зависи кой на какво е свикнал. За мен най-добрите плажове са надолу от Sanchi Petri до Zahara de los Atunes. По-надолу към Тарифа вече водата става много по-студена и винаги има много вятър, там ходят основно да карат кайтсърф или както се казват. 7
Lyubina Публикувано: 11 май, 2018 Публикувано: 11 май, 2018 За плажовете нищо не мога да кажа, че бяхме там през октомври и хич нямахме идея да ходим на плаж, въпреки че си беше топло. Но градчето е много приятно, красиво, романтично, спокойно, .... един прекрасен ден! Е, наблегнахме и ние на сангрията 1
Asya Assenova Публикувано: 12 май, 2018 Публикувано: 12 май, 2018 (редактирано) Бях в Кадиз през юни 2016 г. Посетих го по време на една испанска обиколка и прекарах няколко часа там. Градът се води най-старият в Европа. Навремето е процъфтявал, но днес е пострадал от кризата и това се усеща , като се е отразило и на цените, по-ниски са от тези в останалите испански градове. Хавана е строена по подобие на Кадиз. Плажовете са пясъчни, ситен пясък и през юни бяха доста населени, направо пренаселени за моя вкус. Има много красиви градини. На мен лично градът ми хареса. Кадиз и Севиля се водят най-горещите испански градове. Тъй като Кадиз е на полуостров, духа яко. Прилагам малко доказателствен материал:) Редактирано 12 май, 2018 от Asya Assenova 10
Jenbel Публикувано: 13 май, 2018 Автор Публикувано: 13 май, 2018 Благодаря на всички за мненията и хубавите снимки! Живот и здраве след месец ще видя Кадис - резервирах апартамент в центъра. Ася, колко горещо беше при твоето посещение? Гледах апартаментът да има климатик, макар че може да е ненужен... 1
Tim Публикувано: 13 май, 2018 Публикувано: 13 май, 2018 Преди 1 час, Jenbel каза: Кадис Само за информация, малко по-историческа... По времето на Наполеоновото завладяване на Испания, когато слага брат си за крал в Мадрид, единствено само Кадис остава да се съпротивлява и не приема новото правителство, там се местят и Кортесите. Града е подложен на дълга обсада, но устоява. Всъщност от там започва и Испанската война за независимост, прословутата Guerra. И може бе още нещо важно.... по това време и за около век преди това, само град Кадис и неговите търговци са имали лиценз/разрешение от краля за търговия и доставки с колониите. преди 22 часа, Asya Assenova каза: Хавана е строена по подобие на Кадиз 5
Asya Assenova Публикувано: 13 май, 2018 Публикувано: 13 май, 2018 преди 1 час, Jenbel каза: Благодаря на всички за мненията и хубавите снимки! Живот и здраве след месец ще видя Кадис - резервирах апартамент в центъра. Ася, колко горещо беше при твоето посещение? Гледах апартаментът да има климатик, макар че може да е ненужен... Над 40 градуса:)В Севиля удари 45,Мадрид и Толедо - 42. 1
Jenbel Публикувано: 13 май, 2018 Автор Публикувано: 13 май, 2018 Абе имах съмнения за температурите през юни. Приятелите ни в Кордова и Мадрид ни предупредиха, че е по-добре да направим екскурзията през май, но дъщеря ми е ученичка и има рожден ден следващата седмица и отсече, че не иска да отсъства през май. То и аз не съм фен на дълги отсъствия от училище, но учебната година ни ограничава в известна степен.
Alexander Публикувано: 13 май, 2018 Публикувано: 13 май, 2018 Температурата в Кадис и по брега на океана няма нищо общо с тази в Севия или Кордоба, където са най-горещите точки в Испания. В Кадис е средно с 5-6 градуса по-хладно през лятото. Има пикове когато духне от Сахара, но това са отделни дни, а в същите тези дни, в Севия и Кордоба става 44-45 1
Crazy Horse Публикувано: 14 май, 2018 Публикувано: 14 май, 2018 В Кадис е готино, но водата ми се стори леко хладна за моя вкус, ако говорим за плаж. Бях там юли 2016. Жена ми отказва да се къпе там. Каза ми, айде във Валенсия. Според мен става за къпане, но аз предпочитам по-топла вода. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега