Прескочи до съдържание

Мнения за Кадиз


Jenbel

Препоръчани мнения

Ще бъдем в Испания за 15 дни през юни. Ще посетим Андалусия за първи път и Мадрид за втори път. Планирали сме 3 дни в Севиля и 3 дни в Кордова, където сме на гости. Искаме да останем още 3-4 дни в Андалусия, преди да отпътуваме за Мадрид. Обсъждаме Кадиз, защото е на море, защото искам в това време да наблегнем на почивка и релакс и защото ми се вижда типично андалуско и едновременно курортно място, на каквото ми се ходи. Плюс това не съм стъпвала на Атлантическия океан (знам, че винаги е студен). 

Между градовете ще пътуваме с AVE и няма да наемаме кола. 

 

Споделете, моля, мнения за Кадиз: струва ли си няколко дни лежерна програма; как са градските плажове (видях няколко); къде се препоръчва настаняване - в или извън централната градска част; обществения транспорт как е; има ли хубава курортна атмосфера и каквото още прецените за полезно.  

Редактирано от Jenbel
Връзка към коментар

Престоят ми в Кадис беше кратък - круизът преди няколко години направи спирка там за един ден, но градът ми се видя прекрасен. Има историческа централна част, в която се разходихме из уличките и на пазара, има много дълга плажна ивица, на която се пекохме и така се отнесохме със сангрията, че даже изгоряхме; къпахме се за малко в океана - а беше април и не беше нетърпим студ. На мен ми се видя много приятно място. От центъра до плажната зона има редовни автобуси и градът като цяло не е голям и има удобен транспорт - където и да се настаните, ще можете да пътувате лесно насам-натам.

Поздравявам те за избора :) 

Връзка към коментар

Една от любимите ми зони е точно Costa de la Luz-брега на светлината, която е от Кадис до Гибралтар. Там има доста малко чужденци и като цяло местните обичат да казват, че си я пазели само за тях. Като цяло плажовете са много слабо натоварени и не е пълно. През лятото понеже е много на запад, времето е много изместено и се стъмнява след 22 часа, аз съм седял до 21 на плажа.

Водата е 22-23 градуса с късмет и 24, не е чак студена, но зависи кой на какво е свикнал.

За мен най-добрите плажове са надолу от Sanchi Petri до Zahara de los Atunes. По-надолу към Тарифа вече водата става много по-студена и винаги има много вятър, там ходят основно да карат кайтсърф или както се казват.

Kitesurfing-Tarifa-5a1e0915ec2f640037c7fd9c.jpg.09d8ca586874736344f6c6e1a00f7d47.jpg

 

 

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

За плажовете нищо не мога да кажа, че бяхме там през октомври и хич нямахме идея да ходим на плаж, въпреки че си беше топло. Но градчето е много приятно, красиво, романтично, спокойно, .... един прекрасен ден! Е, наблегнахме и ние на сангрията ;) 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Бях в Кадиз през юни 2016 г. Посетих  го по време на една испанска обиколка и прекарах няколко часа там. Градът се води най-старият в Европа.  Навремето е процъфтявал, но днес е пострадал  от кризата  и това се усеща , като  се е отразило и на цените, по-ниски са  от тези в останалите испански градове. Хавана е строена по подобие на Кадиз. Плажовете са пясъчни,  ситен пясък и през юни бяха доста населени, направо пренаселени за моя вкус. Има много красиви градини. На мен  лично градът ми хареса.  Кадиз и Севиля се водят най-горещите испански градове. Тъй като Кадиз е на полуостров, духа яко. Прилагам малко доказателствен материал:)

20160605_155319.jpg

20160605_155949.jpg

20160605_160522.jpg

20160605_162157.jpg

20160605_162501.jpg

20160605_162653.jpg

20160605_162726.jpg

20160605_164304.jpg

20160605_164602.jpg

20160605_165446.jpg

20160605_160937.jpg

Редактирано от Asya Assenova
  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Благодаря на всички за мненията и хубавите снимки!  :thankyou:

Живот и здраве след месец ще видя Кадис - резервирах апартамент в центъра.

 

Ася, колко горещо беше при твоето посещение? Гледах апартаментът да има климатик, макар че може да е ненужен...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Jenbel каза:

Кадис

Само за информация, малко по-историческа... :)

По времето на Наполеоновото завладяване на Испания, когато слага брат си за крал в Мадрид, единствено само Кадис остава да се съпротивлява и не приема новото правителство, там се местят и Кортесите. Града е подложен на дълга обсада, но устоява.

Всъщност от там започва и Испанската война за независимост, прословутата Guerra.

 

И може бе още нещо важно.... по това време и за около век преди това, само град Кадис и неговите търговци са имали лиценз/разрешение от краля за търговия и доставки с колониите.

преди 22 часа, Asya Assenova каза:

Хавана е строена по подобие на Кадиз

 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 1 час, Jenbel каза:

Благодаря на всички за мненията и хубавите снимки!  :thankyou:

Живот и здраве след месец ще видя Кадис - резервирах апартамент в центъра.

 

Ася, колко горещо беше при твоето посещение? Гледах апартаментът да има климатик, макар че може да е ненужен...

Над 40 градуса:)В Севиля удари 45,Мадрид и Толедо - 42.

  • Шок 1
Връзка към коментар

Абе имах съмнения за температурите през юни. Приятелите ни в Кордова и Мадрид ни предупредиха, че е по-добре да направим екскурзията през май, но дъщеря ми е ученичка и има рожден ден следващата седмица и отсече, че не иска да отсъства през май. То и аз не съм фен на дълги отсъствия от училище, но учебната година ни ограничава в известна степен.

Връзка към коментар

Температурата в Кадис и по брега на океана няма нищо общо с тази в Севия или Кордоба, където са най-горещите точки в Испания. В Кадис  е  средно с 5-6 градуса  по-хладно през лятото. Има пикове когато духне от Сахара, но това са отделни дни, а в същите тези дни, в Севия и Кордоба става 44-45
 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В Кадис е готино, но водата ми се стори леко хладна за моя вкус, ако говорим за плаж. Бях там юли 2016. Жена ми отказва да се къпе там. Каза ми, айде във Валенсия. Според мен става за къпане, но аз предпочитам по-топла вода.:)

  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.