Victoria Публикувано: 15 май, 2018 Сподели Публикувано: 15 май, 2018 Май ще се ходи до Русе по маршрута София - Стара Загора - Русе - София като реално се очаква свободно време за разходки и път да са от Стара Загора нататък в рамките на два дни и половина. Бих се съсредоточила в русенския регион, понеже ми е доста непознат. Какво бихте препоръчали да се види там? - сетих се, че може да отскочим до Сребърна - русенската разходка е задължителна. Миналата година имах малко работа в Русе, но се освободих малко преди стъмване, та нямах много време да го запечатам в главата си, пък и си бях мислила за музея по транспорта тогава, но не стигнах до него - Букурещ е близо, но си мисля да го оставя за някой друг път - Ивановски скални манастири, пещера Орлова чука, Лесопарк "Липник" са някакви места, които на пръв поглед ми звучат интересно Ако имате идеи за лека отбивка от пътя Стара Загора - Русе, също бих чула предложения. По-скоро съм пас за неща като гробницата в Казанлък, Шипка, Царевец понеже съм ги виждала една идея по-скоро. Мислех за отбивка към Трявна евентуално, без да имам нещо конкретно предвид там. 1 Връзка към коментар
Гост 45#2 Публикувано: 15 май, 2018 Сподели Публикувано: 15 май, 2018 преди 14 минути , Victoria каза: Ивановски скални манастири, пещера Орлова чука, Червен също. Няма да сбъркаш - интересни и малко познати на не живеещите в района. Връзка към коментар
stebal Публикувано: 15 май, 2018 Сподели Публикувано: 15 май, 2018 Гробницата край Свещари. Обект е на Юнеско. 3 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 15 май, 2018 Сподели Публикувано: 15 май, 2018 (редактирано) Къпиновски манастир и капиновски водопад Редактирано 15 май, 2018 от Костов 3 Връзка към коментар
tch Публикувано: 15 май, 2018 Сподели Публикувано: 15 май, 2018 Подкрепям дадените по-горе предложения. Само "Липник" може смело да го пропуснете. Бях там преди 2 години и беше в много неугледно състояние 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 15 май, 2018 Сподели Публикувано: 15 май, 2018 Като ще обикаляте обектите по Русенски Лом (а наистина си струва да се обиколят) добавете и Басарбовския скален манастир към Ивановските църкви, Орлова Чука и Червен. Идеално се запълва плътно цял ден от - до. Това е един от най-разнообразните и качествени еднодневни турове, които могат да се направят у нас. Гробницата в Свещари и Абритус в Разград са друг вариант, но малко по-встрани ви идват. Другият, още по-страничен вариант е Тутракан (Военното гробище и Музея на риболова и лодкарството) + Сребърна + Силистра с крепостта Меджиди табия. Но за толкова малко време, което имате, надали си струва да се завъртате чак натам. 4 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 16 май, 2018 Сподели Публикувано: 16 май, 2018 преди 10 часа, Victoria каза: Мислех за отбивка към Трявна евентуално, без да имам нещо конкретно предвид там. Добър вариант е половин ден за разглеждане+вечеря+нощувка. 1.Музей на иконописното изкуство с икони от 15 до 20 век. 2.Даскаловата къща с дърворезбите на таваните - майско и юлско слънце и историята за облога между майстора и калфата. 3.Къщата на Петко и Пенчо Славейкови. 4.Къщата на Ангел Кънчев. 5.Старото школо - второто светско училище след Аптиловската гимназия и църквата с резбования иконостас и владишки трон, часовниковата кула, гърбавия мост, целия стар град. Хапнете питка със сирене в комплекс "Бръшлян" (хижата) с панорама към града, седнете за по бира в белгийската бирария до реката и стария площад и то...времето свършило. 4 Връзка към коментар
Victoria Публикувано: 16 май, 2018 Автор Сподели Публикувано: 16 май, 2018 30 minutes ago, Дани Магелани said: Добър вариант е половин ден за разглеждане+вечеря+нощувка. 1.Музей на иконописното изкуство с икони от 15 до 20 век. 2.Даскаловата къща с дърворезбите на таваните - майско и юлско слънце и историята за облога между майстора и калфата. 3.Къщата на Петко и Пенчо Славейкови. 4.Къщата на Ангел Кънчев. 5.Старото школо - второто светско училище след Аптиловската гимназия и църквата с резбования иконостас и владишки трон, часовниковата кула, гърбавия мост, целия стар град. Хапнете питка със сирене в комплекс "Бръшлян" (хижата) с панорама към града, седнете за по бира в белгийската бирария до реката и стария площад и то...времето свършило. Смятах да си спим спането само в Русе, но реално нямаме твърд план, така че ще помисля и горното като опция. Благодаря. 10 hours ago, tch said: Подкрепям дадените по-горе предложения. Само "Липник" може смело да го пропуснете. Бях там преди 2 години и беше в много неугледно състояние Благодаря, доста полезна информация. Благодаря и на всички с идеи и предложения дотук! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега