Прескочи до съдържание

Посещение на езерото Гарда

Мирослав Василев

Препоръчани мнения

Мирослав Василев
Публикувано:

В средата на юли, планираме посещение на регион Ломбардия. Тъй като вече сме били в Бергамо и Милано, бих ме искали да видим някой друг град. За сега се ориентираме към Бреша и езерото Гарда. Първият ми въпрос е свързан с градът и дали заслужава неговото посещение или има по-интересни от него? И видях че има влак от Бреша до Десенцано дел Гарда, което е на брега на езерото. Заслужава ли си да се отиде до там и дали има интересни неща за разглеждане? Също дали няма да е прекалено пренаселено лятото? Приемам и други предложения за региона, но ако може да са на не повече от час и половина от Бергамо с влак.

Благодаря предварително.

Публикувано:

Моя приятел много хареса Бреша. Направихме го много импровизирано след като Гардаленд беше затворено и се чудихме накъде да хванем. Влака за Бреша го хванахме от Пескиера дел Гарда, което мисля, че е по-добрия вариант за посещение. За Бреша няма д апиша подорбно, но има доста интересни обекти защитени от Юнеско. Заслужава си. Ние другата седмица сме в района, за да повторим опита с Гардаленд :), ще спим в Сирмионе. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

На мен също Бреша много ми хареса. Бяхме една вечер само, за това не успяхме да разгледаме много неща, но определено ще се върна, за да наваксам. Иначе Верона отговаря на твоите изисквания и е близо до езерото Гарда, може да отскочите до там, но има вероятност да е доста по-пренаселено от Бреша.

• Благодаря 1
Публикувано:

Още един глас за Сирмионе - много приятно, има си собствена атмосфера, красиво е. Минусът е, че хубавите вили там са доста скъпи.

• Благодаря 1
Мирослав Василев
Публикувано: (редактирано)

Благодаря ви много за съветите и идеите.

преди 31 минути , prozium каза:

Още един глас за Сирмионе - много приятно, има си собствена атмосфера, красиво е. Минусът е, че хубавите вили там са доста скъпи.

Как се осъществява придвижването от Бергамо до Сирмионе, тъй като виждам че влака минава далечко от града, може би с автобус, защото ще се придвижване с обществен транспорт. Горе-долу и ориентировъчни цени.

Редактирано от elateq
Публикувано:

Не знам как е с градския транспорт там, но знам колко красив и заслужаващ поне 3 дни град е Бреша. Има няколко замъка кой от кой по - красиви ( в равното - без гледка от високо )и типичния център на стар италиански град, независимо че е голям съвременен град.

Да спомена, че в покрайнините му има хубав мотел с джакузи в стаята;)

Езерото Гарда е любимо на местните за краткотрайна и дълготрайна почивка. Гарантирано през лятото е стълпотворение по бреговете, но ако не сте в Сирмионе сякаш не е чак нетърпимо нагъчкано. То си е като малко моренце и имате възможност да си изберете друго местенце.При всички случаи обаче, от 17.30 в петък до 23.30. в неделя си е предизвикателство да почиваш там. Пък и дори да го достигнеш с кола.

Ако пътувате  за няколко дни, то изберете почивните за града и делничните за езерото.

Ех, Ломбардия...

• Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)

Бреша определено си струва да се види.

Десенцано дел Гарда също е доста симпатично градче, бих казала дори повече от Сирмионе. Има две-три неща в Сирмионе, но е по-скоро скъп туристически капан.

От Бергамо има влак и до Бреша 4,80€ директен, а до Десенцано е с прекачване в Тревилио (най-често). От Десенцано до Сирмионе се отива с автобус. Не се сещам за номера му, но обикаля редовно. Може и с корабче за около 15 минути.

Редактирано от iaia_mama
  • Харесвам 1
  • Благодаря 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.