Lirea Публикувано: 22 май, 2018 Сподели Публикувано: 22 май, 2018 (редактирано) Август месец ще женим наш приятел край Мюнхен, след което Алпите, трайно влезли под кожата ми при предишно пътуване, ме зоват за разходки. Програмата преди сватбата е горе-долу ясна, но след нея имаме 4 дена и две трети, за които съм набелязала доста неща и които пораждат доста чуденки. Идеята е да има пешеходни разходки из планината (може и в съчетание с лифт, за да не се губи твърде много време) Програмата тепърва предстои да бъде доизгладена, но засега има някакъв такъв вид: 1 ден за Кьонигсзее с разходка до Оберзее, след което лифтът Йенер (Jennerbahn) - заслужава ли си да се ходи от Св. Бартолома до Ice Chappel? - лифтът Йенер отваря след реновация точно седмица преди да пристигнем. Ще работи само до средната станция. От там има ли гледки към Кьонигсзее или гледките са само от най-горната станция? Става ли за пешеходни разходки наоколо? 1 ден за Залцбург 1 ден за Халщат и Skywalk горе, където също има гледки. - по високото дават доста неща за гледане и правене, можете ли да препоръчате нещо, което не трябва да се пропуска? Площадката "Петте пръста" е задължителна 1 ден за района около Залцбург или Халщат в зависимост какво не сме видели. Набелязала съм три солни мини - Hallein, Berchtesgaden и Salzwelten. Тъй като едва ли ще има време за повече от една, коя бихте препоръчали? Ледените пещери са две и въпросът ми за тях е същият - Еisriesenwelt или тази до Халщат - Dachstein Giant Ice Cave? Някой ходил ли е на Sommerrodelbahn и може ли да сподели впечатления? Всякакви съвети и препоръки за набелязаните места и районите около тях са добре дошли. Придвижваме се с кола под наем. Понасяме средно планинско натоварване. За извънградските разходки търсим, освен красивите планински гледки, и гледки от високо. Последния ден (този след четирите споменати до тук) имаме полет в 20.40 ч. от Меминген, та още не знаем как да го оползотворим. Предварително благодаря! Редактирано 22 май, 2018 от Lirea 1 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 22 май, 2018 Сподели Публикувано: 22 май, 2018 През 2015 г. бяхме в този район и посетихме Ледената пещера (EisRiesenWelt) до Верфен. Много ни хареса. В самата пещера има доста стъпала за изкачване, но е много красиво. За съжаление вътре не могат да се правят снимки. Подробно съм описала това наше пътуване в темата Баварски замъци, австрийски Алпи. 1 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 22 май, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 май, 2018 @alienad, знам, знам, изчетох я преди предното ми ходене в този район и ме зариби за доста места. Един ден и ние стигнахме на тагадък до Кьонигсзее и тичахме като луди от колата до кея, за да хванем последната лодка. Успяхме, но стигнахне само до св. Бартолома. Гледки много не видяхме, защото беше много мъгливо, но все пак приказно. Затова сега повтаряме Имаш ли спомен колко време ви отне разходката в пещерата като включиш времето от паркирането до връщането до колата? Опитвам се да сметна дали мога да съчетая с нещо друго същия ден. Връзка към коментар
Роси 777 Публикувано: 23 май, 2018 Сподели Публикувано: 23 май, 2018 преди 8 часа, Lirea каза: Ледените пещери са две и въпросът ми за тях е същият - Еisriesenwelt или тази до Халщат - Dachstein Giant Ice Cave? Посещавала съм ги и двете и според мен Еisriesenwelt е по - хубава 1 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 23 май, 2018 Сподели Публикувано: 23 май, 2018 (редактирано) преди 16 часа, Lirea каза: @alienad, знам, знам, изчетох я преди предното ми ходене в този район и ме зариби за доста места. Един ден и ние стигнахме на тагадък до Кьонигсзее и тичахме като луди от колата до кея, за да хванем последната лодка. Успяхме, но стигнахне само до св. Бартолома. Гледки много не видяхме, защото беше много мъгливо, но все пак приказно. Затова сега повтаряме Имаш ли спомен колко време ви отне разходката в пещерата като включиш времето от паркирането до връщането до колата? Опитвам се да сметна дали мога да съчетая с нещо друго същия ден. В самата пещера обиколката продължава 1 ч. и 15 мин. След като се паркира колата се върви около 10 мин. до билетния център. При закупуването на билета има и конкретен час на влизане. Ние улучихме, че няма много хора да чакат, но съм чела, че понякога има големи опашки. След това до лифта се върви още 15 -ина мин. Кабинките са на 15 мин, като пътуването продължава 3 мин, но скъсява доста от пътя. След това се върви още около 20 мин. до самата пещера. Ние паркрахме колата в 11.20 ч., а входът ни беше за 12.30 ч. , така че вървяхме бавно и се любувахме на гледките. След като излязохме от пещерата (в 13.45ч.) седнахме да обядваме на едно от заведенията наоколо, с чудесни гледки. Не ни се тръгваше, но бяхме придвидили и други неща за този ден. Ако някога отида пак в този район бих останала повече, защото много ми хареса. На отсрещния хълм има крепост от XI в. - Burg Hohenwerfen, която връща посетителите в Средновековието. Видяхме в далечината, че има демонстрации със соколи. Може би е добре да се съчетае пещерата с този замък. Редактирано 23 май, 2018 от alienad Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега