Прескочи до съдържание

Торонто, Ниагара, Монреал

Препоръчани мнения

преди 2 часа, Topfly каза:

В 13:30 пристига самолета и чак на следващия ден сутринта е следващия полет. За април гледах, че слънцето залязва към 7 и половина вечерта. В Монреал ще пристигнем в 11 часа сутринта и пак на следващия ден ни е полета.

Има турове от летище Торонто до Ниагара. Не са скъпи. Виж в Еxspedia и Viator.

И аз да попитам за тур от летище Монреал до града. Не съм шофьор.

Кацам в 14 и излитам сутринта. Имам хотел до летището. Ще ми се след обяд да го разгледам. Дори бих платила за частен гид с кола, но къде да го търся?

Благодаря!

• Благодаря 1
Връзка към коментар

@Topfly, много се радвам, че ще стигнеш до Канада скоро! Трябва пак да дойдете , но лятно време след 2-3 години, примерно, че да ви дам лично един тур в Отава.
И аз съм съгласен със съветите на колегите до тук. От Торонто до Ниагара не е толкова близко, затова вариантите са или тур или кола под наем. Колкото до Монреал, с деца, препоръчвам Стария град и катедралата Нотр Дам, Montreal Science Centre на старото пристанище, където децата могат да участват в разни работилници и да правят парашути, катапулти и каквото друго им е кеф, а ако се кефят на природата и животните децата ти, препоръчвам и Биодом. Тъкмо да видите къде са били олимпийските игри през 1976.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 часа, Дани Магелани каза:

Има турове от летище Торонто до Ниагара. Не са скъпи. Виж в Еxspedia и Viator.

И аз да попитам за тур от летище Монреал до града. Не съм шофьор.

Кацам в 14 и излитам сутринта. Имам хотел до летището. Ще ми се след обяд да го разгледам. Дори бих платила за частен гид с кола, но къде да го търся?

Благодаря!

Дани, виж тук:

https://needguide.ru/view_city.php?city=Монреаль&gclid=Cj0KCQiA0ZHwBRCRARIsAK0Tr-qUASDV1ozrOjfLmR48P3sGaI4KC5Kx3-5o3QxBWhufvafW25gmjToaApCwEALw_wcB

Аз навсякъде по света, от там си намирам - руснаците са толкова Оправни:))))

• Благодаря 1
Връзка към коментар

@Crazy Horse Аз преди 20 години стигнах до Канада, но пак само за малко, точно около Ниагара и Торонто, но спомените вече са ми бледи...

Гледам, че има разни ледени пързалки на открито в Монреал, но не намирам до кога работят. Има ли вариант да се карат кънки на открито в началото на април? За Ниагара обаче гледам, че няма планирани корабчета до средата на май? Толкова ли до късно има ледове около Ниагара? Има ли някакъв шанс при добро време да пуснат корабчетата в началото на април или няма такъв филм? Иска ми се да покажа на децата Ниагарския водопад, но не знам до колко запомнящо ще е ако е голям студ?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Topfly, какво да ти кажа. За съжаление, корабите започват да работят през май месец, поне ако говорим за Мaid of the mist. Няма чак ледове по това време и по принцип в Ниагара зимата е по-мека от тази в Монреал или Отава, но просто до май месец няма толкова туристи.
Понякога пада сняг и през април в Монреал, но още март месец закриват откритите пързалки. Април месец температурите са обикновено над нулата, макар и не много над нулата, но обикновено са поне около 5-6 С. Положителното е, че няма да има много тълпи около вас.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 26.12.2019 г. в 14:18, Topfly каза:

За началото на април обмислям едно транзитно минаване през Канада, като един следобед ще бъдем в Торонто и един следобед в Монреал. Реалистично ли е като време от летището в Торонто да посетим водопада Ниагара, а вечерта да се качим на CN Tower? За Монреал какво бихте ми препоръчали за програма, която би била интересна и за деца? Много се надявам за помощ от @Crazy Horse и @FlyTraveler като местни 🙂

@Crazy Horse ти е отговорил доста подробно. Аз просто не се сещам какво бих могъл да добавя.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
На 25.05.2018 г. в 17:50, bulpa каза:

Монреал - много противоречив град, поне за мен.

Не особено фотогеничен, но с много забавления, които те карат да се усмихваш непрекъснато.

Започвам разходката с гледка от планината Роял (Mont Royal) - то си е тепе, ама така са си го кръстили

20180519_113659-1.thumb.jpg.a7a81f78e70e00e15a79b690eb0bf083.jpg

20180519_122948-1.jpg.4d99135e398856d06bf84fa34de93b66.jpg

Катедралата - по европейски пищна, по холивудски осветена

20180519_124941-1.thumb.jpg.60750fd93d656b012b83f2befc4601e3.jpg

20180519_124908-1.thumb.jpg.2e09bbc09a3327dc03bd58bbbe1159a9.jpg

Шато Рамезай (Château Ramezay) - построена през 1705 г. като резиденция на тогавашния губернатор Клод де Рамезай (ако така се пише, че не знам). Тази сграда е в списъка на 1001 исторически места, които да посетим преди да умрем. Добре, че ми остават още 1000

20180519_133808-1.thumb.jpg.50d82ab237aed80cf155c36e769e6bce.jpg

Времето се намръщи и трябваше да се ходи по културни мероприятия, ситуирани вътре

Галерия на местен художник - Peter W. Hart. Мъничка галерия, но най-привличащата картина беше изложена на прозорец към улицата и те подканя да влезнеш. Снимката не може да предаде красотата на картините, на живо са пленяващи, поне за мен.

20180519_140250-1.thumb.jpg.2dd7de99b295eb726bb2f96159c6eeda.jpg

Бирена дегустация в местна пивоварна в центъра

20180519_144713-1.thumb.jpg.51490e5c3fdc3719be7c1622fd3ab407.jpg

Много хубави бирички, и станалата ми любима вече - бяла IPA

20180520_182718-1.jpg.eb521c31b383c860656a54f6d6588cd4.jpg

На следващия ден времето започна да се оправя :)

Гледка от кулата на олимпийския стадион на Монреал

IMG_9158-1.jpg.bd2900908e90839fd25b4cc25dbc4688.jpg

И почти цял ден в ботаническата градина. Голямо търсене падна на едни цветни скулптури, с които гугъл я показва в снимките. Е, няма ги! Били временна изложба през 2013 г. Та пих една студена вода по този повод :lol:

Иначе се представи повече от добре ботаническата градина.

Международна изложба на икебана

20180520_121846-1.jpg.90e099f1a72905a7417a3685b24e0339.jpg

20180520_122239-1.jpg.8fbbe67cd1e411065b5760b66d84fa9f.jpg

20180520_122401-1.jpg.ca20dcaebc6433c2d9a375b005ef4cea.jpg

Концерт на открито с барабани

IMG_9219-1.jpg.ca28462b0dd9284378a5eaf323caa978.jpg

Пасторални гледки

IMG_9263-1.jpg.2236733d64683a822acf31494264afee.jpg

Магнолии

20180520_145856-1.thumb.jpg.07ff80349b48a29a65ef2b1926aff67c.jpg

IMG_9304-1.jpg.d66dfab8831a98f2d7b9c645fe1f56d1.jpg

IMG_9324-1.jpg.a67686ff4c610f18295fd6af992e2ae2.jpg

IMG_9301-1.jpg.1a67623381b037f47670ae8645ea2faa.jpg

Любимите ми люляци, подуших всяко храстче

IMG_9344-1.thumb.jpg.7666f9b8f6c5eba4cf711046d5a3d10e.jpg

Разни странни дървета

20180520_152547-1.thumb.jpg.e6ec386dd536de0aa5a79991bf0d4e6a.jpg

Естествено, лалета. Навсякъде имаше от тях

20180520_160923-1.jpg.875c114e35860027944893d5b138bc1e.jpg

Бърз поглед към Биосферата

IMG_9369-1.jpg.e1ae1c82bd7b525b57dc9135999b0285.jpg

И денят приключи :)

Колекция графити

20180519_184449-1.jpg.003616632ac17d5fc706d4c43d5c0943.jpg

20180519_185504-1.thumb.jpg.bcaaea18cebe19329a3c126c743755ca.jpg

20180520_200531-1.thumb.jpg.f32d6f76d148d2186a7d94b5da1b5c29.jpg

20180519_104535-1.thumb.jpg.91b6e0b145998ce87e31f21ca95bc788.jpg

Следва връщане към Торонто и обратния път към дома.

Предвижването между градовете - с кола под наем, в Торонто и Монреал съм ползвала обществения транспорт.

В Монреал метрото има уикенд карти - $13,75, цени и карта.

Ще се радвам и други магеланци, посетили тези градове да споделят впечатленията си :)

Благодаря! Крада си идеи. 😋

Имам питане към вещите в полетите:

Билетът ми е Барселона- Монреал-Бостън. 

Целта е Ниагара. Не планирам разглеждане на Бостън. 

На Монреал 31.03.2020 престоят е 18 ч и се излиза с багажа, а и аз планирам само ръчен.

Не планирам да използвам връщането в билета, който е от грешка и е 88 паунда.

Мога ли да сляза Монреал, да го разгледам, да се придвижва на следващия ден до Торонто с обществен транспорт (как)?  Имам нощувка в канадския Ниагара фолс на 02.04.2020.

В САЩ влизам между двата града Ниагара. От там летище BUF и полет към Маями.

Има ли подводни камъни? Благодаря!

Връзка към коментар

@Дани Магелани пътя по суша между Монреал и Торонто е малко над 5 часа. Може да се предвижиш с влак, с автобус и със самолет. Като цените на влака и самолета са съпоставими. А на автобусите значително по-ниски. Не съм ги ползвала, но проучвах как стои въпроса с предвижването с обществен транспорт между градовете.

канадското жп - https://www.viarail.ca/en

На въпросите, относно ползването или неползването на дадена отсечка от самолетния билет не мога да отговоря. Не забравяй, че влизането по въздух в Канада е свързано с еТА.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 49 минути , bulpa каза:

@Дани Магелани пътя по суша между Монреал и Торонто е малко над 5 часа. Може да се предвижиш с влак, с автобус и със самолет. Като цените на влака и самолета са съпоставими. А на автобусите значително по-ниски. Не съм ги ползвала, но проучвах как стои въпроса с предвижването с обществен транспорт между градовете.

канадското жп - https://www.viarail.ca/en

На въпросите, относно ползването или неползването на дадена отсечка от самолетния билет не мога да отговоря. Не забравяй, че влизането по въздух в Канада е свързано с еТА.

При всяко положение вземам еТА, заради престоят 18 ч.

Това с неползването на Монреал-Бостън ме притеснява.

Това, че ще пропусна връщането , не ме тревожи толкова. 

А и възможността да се види Монреал и Торонто, е изкушаваща.

Но да правя кръг Бостън- Бъфало-Ниагара, е излишно губене на време. Ако нямам избор, така ще бъде.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

От няколко дни се опитвам да намеря вариант да си оставим багажа в центъра на Торонто и нищо достатъчно надеждно като решение не намирам в Гугъл 😞 Ранния следобед ще летим от малкото летище в центъра, но там няма възможност да се оставя багажа. На централната гара само пътуващите могат да си оставят багажа. Има сайтове, които посредничат между разни места за оставяне на багаж, но отзивите в нета са доста лоши, че или го има мястото където резервираш или го няма... Чета, че евентуално и хотели приемали багаж на външни хора, но нищо сигурно не намирам 😞

В хотела където ще спим не искам да си оставяме багажа, защото той е до международното летище и излишно трябва да пътувам 1 час...

Връзка към коментар
преди 1 минута , Topfly каза:

От няколко дни се опитвам да намеря вариант да си оставим багажа в центъра на Торонто и нищо достатъчно надеждно като решение не намирам в Гугъл 😞 Ранния следобед ще летим от малкото летище в центъра, но там няма възможност да се оставя багажа. На централната гара само пътуващите могат да си оставят багажа. Има сайтове, които посредничат между разни места за оставяне на багаж, но отзивите в нета са доста лоши, че или го има мястото където резервираш или го няма... Чета, че евентуално и хотели приемали багаж на външни хора, но нищо сигурно не намирам 😞

В хотела където ще спим не искам да си оставяме багажа, защото той е до международното летище и излишно трябва да пътувам 1 час...

Аз съм решила да ползвам индивидуален гид с кола за няколко часа в Монреал. По-нагоре има линк на Александра Ко. Условието ми, да караме с нас и багажа, който няма да е голям.  Само идея, ако ти върши работа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 minute ago, Дани Магелани said:

Аз съм решила да ползвам индивидуален гид с кола за няколко часа в Монреал. По-нагоре има линк на Александра Ко. Условието ми, да караме с нас и багажа, който няма да е голям.  Само идея, ако ти върши работа.

Ние реално ще имаме време само да се качим в CN Tower и да направим малка разходка в центъра. За това не ми трябва гид... Просто искам да си оставим някъде багажа, но явно е по сложна задача от колкото си я мислех 😞

Връзка към коментар
преди 8 минути , Topfly каза:

От няколко дни се опитвам да намеря вариант да си оставим багажа в центъра на Торонто

тук проверява ли, има места с добри отзиви

Връзка към коментар
9 minutes ago, Фичо said:

тук проверява ли, има места с добри отзиви

Тук 85% от юзърите имат много лоши отзиви 😞 Възможно е естествено само недоволните да пишат, но пак е стряскащ такъв процент. Много от хората твърдят, че местата които предлагат или не са с работното време което пишат или са затворили или не приемат багаж, трудно връщат пари и не отговарят на клиенти и т.н. Явно не е много силна проверката на това до колко ок са местата които поредлагат.

Връзка към коментар
преди 22 минути , Topfly каза:

Тук 85% от юзърите имат много лоши отзиви

Как 85% лоши, бе човек :rolleyes:  ей виж  това - Luggage Storage Queen Street  - има 4.9 звезди от 5 възможни от 71 ревюта, доста от тях съвсем пресни - от  януари. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

При всяко положение вземам еТА, заради престоят 18 ч.

Това с неползването на Монреал-Бостън ме притеснява.

Това, че ще пропусна връщането , не ме тревожи толкова. 

А и възможността да се види Монреал и Торонто, е изкушаваща.

Но да правя кръг Бостън- Бъфало-Ниагара, е излишно губене на време. Ако нямам избор, така ще бъде.

Ако няма да ползваш остатъка от билета след no show, може да пропускаш каквото си искаш

Евентуално на американската граница трябва да имаш някакъв билет за излизане да им покажеш

• Благодаря 1
Връзка към коментар
18 minutes ago, Фичо said:

Как 85% лоши, бе човек :rolleyes:  ей виж  това - Luggage Storage Queen Street  - има 4.9 звезди от 5 възможни от 71 ревюта, доста от тях съвсем пресни - от  януари. 

Видя ли линкa, които съм пуснал? Мен ме притеснява рейтинга на bagbnb.com в trustpilot.com цък Ако сайтът не е читав, може и ревютата в него да са фалшиви? Ти ползвал ли си bagbnb.com?

Връзка към коментар
В момента, neuromancer каза:

Ако няма да ползваш остатъка от билета след no show, може да пропускаш каквото си искаш

Евентуално на американската граница трябва да имаш някакъв билет за излизане да им покажеш

Имам друг билет Маями-София. Беше неизгодно да се връщам до Бостън, а и Барселона-София е скъп с багаж.

Страхувам се от санкция или да не стана "персона нон грата" за Канада еър.

И още едно притеснение - да не решат да ми чекират ръчния багаж до Бостън, не че ще го позволя.

Връзка към коментар

няма да ти чекират ръчния багаж, нали имаш 18 часа, така дори и чекирания багаж ще ти дадат 

това с персона нон грата са много редки и епизодични случаи за хора, които злоупотребяват, от един път нищо няма да стане

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , Topfly каза:

Видя ли линкa, които съм пуснал?

85% от юзърите имат много лоши отзиви

Да, видях, ако преценяваш на тази база, то значи да не ползваш Expedia , например, там пък 88% от юзърите имат много лоши отзиви.
Също значи и рентакар да не ползваш, защото повечето компании за наем на автомобили и те са с ужасен рейтинг в Trustpilot.  :wink:

преди 40 минути , Topfly каза:

Ти ползвал ли си bagbnb.com?

Да, ползвал съм в Европа. 

Ама виж сега, аз не те навивам :wink:, ти си преценяваш ... просто те подсещам да провериш опцията, пък като не ти харесва, няма да ползваш, разбира се.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 години по-късно ...

Понякога се случва така, че прогнозата за времето не е хич благоприятна.  :unsure:
Та в тази връзка - моля за подсказки и идеи как би могъл да се осмисли един предполагаемо много дъждовен септемврийски ден в (около) Торонто ...  

Връзка към коментар
На 3.09.2024 г. в 19:28, Фил каза:

Понякога се случва така, че прогнозата за времето не е хич благоприятна.  :unsure:
Та в тази връзка - моля за подсказки и идеи как би могъл да се осмисли един предполагаемо много дъждовен септемврийски ден в (около) Торонто ...  

Торонто е един от най-любимите ми градове в света. Много трудна задача е да се осмисли посещение на града в дъждовно време, но на първо четене ми идват следните предложения:

1. Посещение на Си Ен Таур - разбира се, ако времето е ясно, защото дори и при дъжд има как да убиеш време в кулата и страхотните гледки отгоре, включително да спотваш кацащите самолети на близкото градско летище;

2. Посещение на St. Lawrence Market - закрит пазар за различни стоки и хранителни щандове с локални деликатеси - ние сме фенове на подобни маркети и винаги обядваме именно в тях;

3. Ако си фен на хокея на лед, предлагам и посещение на Hockey Hall of Fame, която е в същия район.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.