mitkot Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 Ако вземете кола под наем може да направите ето този маршрут: Мавровуни е дълъг пясъчен плаж с малко хора и 1 ред студиа и апартаменти. От там е възможно да отидете за ден до остров Елафониси и на връщане да минете през Монемвасия. По пътя до Мавровуни може да посетите Епидавъра и Напвлио - старата столица на Гърция. Въобще този район е много красив, има какво да се разглежда, има хубави пясъчни плажове и няма много туристи - предимно гърци. 2 1 Връзка към коментар
harta Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 Аз ще предложа Парос. Много ми харесват малките тесни улучки на Науса, които водят към малки заливчета. По въпрос едно -предлагам плажът срещу плаж Астерас. Плажът Астерас е доста скъп, но зад него има приятен плаж, който е точно до платения на Вулиагмени. Ще трябва да смените автобус от летището. Може да отидете и до плажът на Варкиза, за който същи ще трябва да смените автобус. До плажът на Глифада се стига най-лесно. 1 Връзка към коментар
harta Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 Евия има хубави плажове, но мен ме дразнят завоите. 4. За преспиване до летището е най-добре в Глифада. Вие кога ще ходите в Гърция не ми стана ясно? 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 Близо до летището с обществен транспорт е Артемида/Артемис. На източния бряг е с голям пясъчен плаж. Ktelattikis.gr с опция за избор на английски език може да се види разписанието. Автобусът е за Рафина, но спира на три места в Артемида. Чела съм, че за 15 минути се стига. Лично аз ще пробвам маршрута през септември, така че още нямам опит. 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 2 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 В момента, harta каза: Евия има хубави плажове, но мен ме дразнят завоите. 4. За преспиване до летището е най-добре в Глифада. Вие кога ще ходите в Гърция не ми стана ясно? Благодаря! O, датите са като миналата година 🙂 18-22 юли. Имам рожден ден в първия ден. Съветвам се със себе си дали ми се ходи из Цикладите, но като гледам фериботите до Парос, Наксос и Милос, не изпадам във възторг - ще изкарам целия ден в Атина и ще пътуваме цяла вечер. От Пирея до Наксос: Милос: Парос: Сутрешните не можем да ги хванем. В неделя като се връщаме пак 4-5 часа. И то става безсмислено. Ако имах отпуск, щях да тръгна в петък вечер и да се прибера в следващата неделя. Тогава би било друго. През Рафина до Парос е малко по-добре: Така де, слагам X на Цикладите тази година. Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 Според мен за малко дни източния бряг е по-добър вариант. Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 Друго близко островче, но на запад е Агистри /срещу Егина/. Пътува се от Пирея един час с фери. Тръгват на всеки час. На острова има две селца, където спира ферито - Megalochori i Skala. Имат пясъчни малки плажчета. Няма български и румънски туристи🙂. Изпробвано е 2017 и много ни хареса целодневното безгрижно излежаване на плажа. Мегалохори е по-безлюдно /поне през септември/ докато в Скала кръчмичките са една до друга. Ние бяхме в безлюдното и две вечери отскочихме за вечеря до второто. Разстоянието е 1 км. 3 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 Виж и остров Идра. Има ферибот и от Ермиони. 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 2 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 преди 9 минути , lesy каза: Виж и остров Идра. Има ферибот и от Ермиони. Я, това вече е по-човешка цена за фери 🙂 Благодаря! Гледам я тази Хидра от много време по твоя препоръка. Обаче все ми свиди да платя ферито и хотелите там. Може да успея да я включа, сега ще огледам часовете и как може да стане. Връзка към коментар
Звелина Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 Цените на Хидра са уау, сега погледнах. Ще ти предложа един вариант с минимум болка и почти два дни на Хидра😀 18-ти - Пирея-Порос, последното фери от Пирея е в 19.30 ч., 25.50 E. 2 нощувки там. Порос е много приятно, младежко островче, ще имате две вечери за марината и един цял ден да го обиколите. За още по-евтино можете и в отсрещното Галатас да спите, корабчетата прекосяват канала почти до полунощ сещу евро-две на човек. 20-ти, Порос-Хидра, първото фери за деня е в 09,05 ч., 14 Е, всичко е фул обаче на Хидра, това е най-евтиното от три налични, които виждам в Букинг. https://www.booking.com/hotel/gr/hydras-chromata.bg.html?aid=318615;label=Bulgarian_BG_29561930545-hIMWGJL9nfB99QXILbP4WQS113415570505%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi70396430030%3Atidsa-331215073644%3Alp1001448%3Ali%3Adec%3Adm;sid=dd7a2efbec6f8cb7e1b5769a640dbd5c;all_sr_blocks=130704304_88567632_3_0_0;bhgwe_bhr=0;checkin=2019-07-20;checkout=2019-07-21;dest_id=-818064;dest_type=city;dist=0;fcpilot=0;group_adults=3;group_children=0;hapos=1;highlighted_blocks=130704304_88567632_3_0_0;hpos=1;no_rooms=1;req_adults=3;req_children=0;room1=A%2CA%2CA;sb_price_type=total;sr_order=price;srepoch=1559470245;srpvid=59e64792cd500155;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl 21-ви, Хидра-Пирея, последното фери е в 20,15 ч., 29,50 Е, има едно по-евтино в 15,55 ч. на Анес, но пътува 3,5 часа срещу 1,5 часа. Последната нощувка преди вашия полет си я преценете, къде да е, ще взимате ли кола и т.н. Имаш и доста други варианти. Южна Евия, около Мармари и Каристос има хубави плажове, можете към Коринт да тръгнете. Ние хванахме ранния Райънски полет, като тръгнахме от севера на четвъртия пръст, в едно село Софико спяхме, но със ставане по нощите. Ferryhopper имат една нова функционалност от скоро, Island hopping, ето, подреди си ги, както ти е удобно. https://www.ferryhopper.com/ 1 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 2 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 преди 4 часа, Звелина каза: Цените на Хидра са уау, сега погледнах. Ще ти предложа един вариант с минимум болка и почти два дни на Хидра😀 18-ти - Пирея-Порос, последното фери от Пирея е в 19.30 ч., 25.50 E. 2 нощувки там. Порос е много приятно, младежко островче, ще имате две вечери за марината и един цял ден да го обиколите. За още по-евтино можете и в отсрещното Галатас да спите, корабчетата прекосяват канала почти до полунощ сещу евро-две на човек. 20-ти, Порос-Хидра, първото фери за деня е в 09,05 ч., 14 Е, всичко е фул обаче на Хидра, това е най-евтиното от три налични, които виждам в Букинг. https://www.booking.com/hotel/gr/hydras-chromata.bg.html?aid=318615;label=Bulgarian_BG_29561930545-hIMWGJL9nfB99QXILbP4WQS113415570505%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi70396430030%3Atidsa-331215073644%3Alp1001448%3Ali%3Adec%3Adm;sid=dd7a2efbec6f8cb7e1b5769a640dbd5c;all_sr_blocks=130704304_88567632_3_0_0;bhgwe_bhr=0;checkin=2019-07-20;checkout=2019-07-21;dest_id=-818064;dest_type=city;dist=0;fcpilot=0;group_adults=3;group_children=0;hapos=1;highlighted_blocks=130704304_88567632_3_0_0;hpos=1;no_rooms=1;req_adults=3;req_children=0;room1=A%2CA%2CA;sb_price_type=total;sr_order=price;srepoch=1559470245;srpvid=59e64792cd500155;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl 21-ви, Хидра-Пирея, последното фери е в 20,15 ч., 29,50 Е, има едно по-евтино в 15,55 ч. на Анес, но пътува 3,5 часа срещу 1,5 часа. Последната нощувка преди вашия полет си я преценете, къде да е, ще взимате ли кола и т.н. Имаш и доста други варианти. Южна Евия, около Мармари и Каристос има хубави плажове, можете към Коринт да тръгнете. Ние хванахме ранния Райънски полет, като тръгнахме от севера на четвъртия пръст, в едно село Софико спяхме, но със ставане по нощите. Ferryhopper имат една нова функционалност от скоро, Island hopping, ето, подреди си ги, както ти е удобно. https://www.ferryhopper.com/ Благодаря ти 🙂 Да, вече бях погледнала нощувките на Хидра и ми се виждат по-скандални и от ферито 🙂 Понякога се чудя защо всяка година ходя в Гърция - по отношение на транспорт и настаняване има супер лошо съотношение цена-качество. 250 евро без анулация и дори няма легло за едното човече. Така или иначе поне половината от нас са си наумили Пелопонес. Само че още не знам къде има най-синя вода и малки плажчета. С юлските температури сериозно се съмнявам да видим нещо повече от плажове и 3 тигела в центъра на някое градче в късен следобед. Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 На 2.06.2019 г. в 10:04, ДиянаВ каза: Близо до летището с обществен транспорт е Артемида/Артемис. На източния бряг е с голям пясъчен плаж. Ktelattikis.gr с опция за избор на английски език може да се види разписанието. Автобусът е за Рафина, но спира на три места в Артемида. Чела съм, че за 15 минути се стига. Лично аз ще пробвам маршрута през септември, така че още нямам опит. На Артемис миналата година решихме да убием няколко часа престой на летището на връщане от Карпатос през Атина за София. Един от най-претъпканите плажове, които съм виждала в Гърция, ако не и най претъпкания. Може би понеже беше и неделя и целокупното атинско население се беше изсипало. Има дадености плажа, но както е голям и близо до Атина, нещо не ме изкефи никак. Също миналата година направихме и 5 дни на Порос с еднодневно посещение на (Х)Идра. Основно заради близоста до Атина го избрах Порос за кратка почивка. Не е лош, имахме чудесни гледки от стаята, ще потърся снимки, но не е нещо уау и плажовете не са първа хубост. Хидра е приятен за еднодневен трип. Цените и на ферито и в заведенията в Хидра бяха доста високи. Порос: 1 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 5 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 Нашият план се оформя така: четвъртък - кацаме рано и отиваме на плаж. Не очаквам много от околностите на летището и пристанищата, само шезлонг, фрапе и евентуално вълни, за да ни шуми нещо, докато дремем или четем. Сестра ми каца в 14 ч, взима кола и ни събира от плажа. Отправяме се към Нафплио. С обяд и спиране на Коринтския канал, очаквам към 6-7 да сме стигнали. Разходка, вечеря и гледане на морето или къпане и ще сме напълно умрели с този ранен полет и слънце. петък/ събота - много силно ме привлича Елафонисос и вероятно ще спим в района две вечери, на отиване в събота ще минем по крайбрежния път и Монемвасия. Ще плажуваме където ни хареса по пътя. Още не съм търсила нощувки и конкретни плажове, които ми допадат, така че нищо не е фиксирано. неделя - трябва да се върнем за нощувка до Атина, но няма да бързаме и вероятно ще изберем плаж до следобед, а после ще се прибираме по скучния път. То може и да не е скучен този път през полуострова, но нищо не съм прочела 😉 Елафонисос заслужава ли си без преспиване? Има ли прелестни таверни на островчето? Нужна ли ни е кола там? Ако я оставим, има ли подходящ паркинг на пристанището? На Пелопонес има ли ястия, които трябва да опитаме задължително? Къде водата е най-синя? Плажовете организирани ли са? 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 7 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 7 юни, 2019 Намерихме си апартамент в Нафплио. И сега се чудим какво да правим в следващите дни - в airbnb/ booking не намерих нищо интересно. В Експедия има варианти и едно хотелче на Елафонисос ми допада, но имат само една обявена стая, а ние търсим 2. Писах имейл и могат да ни предложат 2 двойни стаи с около 15 евро по-ниска цена, отколкото би било през експедия. Обаче дори няма резервационна форма, ще ми дадат банкова сметка и искат да им преведа парите. Оставям настрана това, че уникредит имат такса 25 лв. Но каква ми е сигурността за тези пари и нормално ли е да се запазва така? Връзка към коментар
antea Публикувано: 7 юни, 2019 Сподели Публикувано: 7 юни, 2019 за гръцки студиа е абсолютно стандартна практика да искат превод на капаро по банков път, от много години е така аз лично не я харесвам тази тяхна особеност, но пък и никъде не съм чела някой да е бил излъган... ако нямате Revolut, може да преведеш капарото през пейсера примерно, без тази чудовищна такса 1 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 7 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 7 юни, 2019 преди 5 минути , antea каза: за гръцки студиа е абсолютно стандартна практика да искат превод на капаро по банков път, от много години е така аз лично не я харесвам тази тяхна особеност, но пък и никъде не съм чела някой да е бил излъган... ако нямате Revolut, може да преведеш капарото през пейсера примерно, без тази чудовищна такса Да, чела съм за това, но тъй като не ми се е налагало, не съм мислила как става точно и защо 🙂 Ще проверя това "пейсера" какво значи, но вероятно ще ползваме английската банка на сестра ми за по-нормални условия. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 7 юни, 2019 Сподели Публикувано: 7 юни, 2019 преди 52 минути , Lindt каза: Намерихме си апартамент в Нафплио. ... преди 14 минути , antea каза: за гръцки студиа е абсолютно стандартна практика да искат превод на капаро по банков път, от много години е така ... И аз съм плащал няколко пъти така. Спомням си за Крит, Амулиани и Лефкада. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега