Прескочи до съдържание

От Меминген до Залцбург за 4 дни


noshtna_ptica

Препоръчани мнения

Датите са 17.07 - 21.07. Летим с Уиз, вечерни полети. Пътешествието ще е с обществен транспорт, без финансиви експлозии.

Първата нощувка, ако е в Меминген - минимума е 100 евро за двама :( Чудя се има ли начин да редуцираме някакси тази цена... 

Явно ще пътуваме с bayern ticket, моля за съвет кьде по трасето да си направим стопове и какво още да видим в Бавария? Колко време да прекараме в Залцбург, 2 или 3 нощувки да направим там?

Ако някой скоро е пьтувал с влак - все още ли се ремонтира трасето и има ли участък с извозване с автобуси?

Предварително благодаря за всички идеи и съвети 

Връзка към коментар

Според сaйтa нa DeutscheBahn имa извозвaне с aвтобуси до Buchloe. Може дaси вземете нощен бaвaрски билет. 26 евро зa двaмa. Реaлно имa възможност дори дa стигнете до Зaлцбург, aко не зaкъснее зверски полетът. Имa aвтобус+ влaк от Меминген зa Мюнхен веднъж нa чaс. И пaк веднъж на час от Мюнхен за Залцбург, като последният тръгва почти в полунощ. Иначе, ако правите междинна нощувка в Мюнхен може би ще е по-евтино, но надали ще е по-изгодно, защото ще плащате още един баварски билет. Та или спите в меминген, или търсите място с 24-часов чек-ин в Залцбург. Освен ако не ви се разглежда нещо от Мюнхен, което винаги е добър вариант, дори и само за по биричка :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Програмата е финализирана - по ден и половина в Залцбург и в Берхтесгаден.

Първа нощувка в Меминген и на следващия ден с flixbus до Залцбург.

Две нощувки в Залцбург, с бус до Берхтесгаден. Екскурзия до Кьонигзее.

Последната нощувка - в Берхтесгаден. Солната мина. С bayern ticket  до летището.

Въпросът ми е трябва ли за някои забележителности да купувам предварително билети? За Хелбрун и Хохензалцбург?

А ако решим да ходим до ледената пещера над Залцбург за половин ден дали ще се оправим?

Покупка на Bayern ticket онлайн вече е възможна, нали?

Ако някой скоро е пътувал по този маршрут с влак, ще съм благодарна да сподели за извозването с автобуси, за да не тичаме след самолетая а и случката с китаеца с гащите още ми държи влага 😂

 

  • Смея се 1
Връзка към коментар

За Берхтесгаден,ако се качвате на Орлово гнездо,автобусите се пълнят бързо и може да се наложи да почакате.Затова препоръчвам отиване рано сутрин,мисля че в 9 часа беше първото извозване.Не забравяйте да си резервирате обратно час за слизане,около 1,5-2 часа горе се достатъчни според мен.Ние го комбинирахме с Кьонингзее за един ден/там не е необходимо предварително билети,има доста корабчета./ Мисля,че може и в същият ден да се комбинира и със солната мина,но зависи от транспорта и чакането.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Върнахме се вече, благодаря за помощта.

Макар и кратко, беше повече от прекрасно, много наситено на впечатления и гледки пътешествие.

Разказвам накратко, може да е полезно за някого.

Имахме ден и половина за Залцбург. Половината ден използвахме за разходка из стария град, Катедралата, най-красивото гробище, закуски от най-старата пекарна, градините на Мирабел с духова музика.

 

IMG_2681.JPG

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

За следващия ден взехме Залцбург карт, която се оказа много разумна покупка. 

Рано сутринта взехме кабинката Унтерсверг и се качихме до двата върха, от които се разкрива чудна панорама и към града, и към Алпите. Със същия автобус 25 на връщане спряхме в Хелбрун за градините и двореца, а в кафето хапнахме супа с палачинки 😋. Следваха родната къща на Моцарт, музея на коледните играчки и накрая крепостта ХоенЗалцбург. Всичко в този ден беше покрито от картата, включително и транспорта до гарата на другия ден. Без щруделите, вурстовете и бирите, де 😀

На следващия ден с 840 за по-малко от час стигнахме до Берхтесгаден, метнахме багажа в хотела, взехме си картите за безплатния транспорт и с 841 пристигнахме до Кьонигзее. Това беше един райски ден и не бързахме да свършва - второ ходене в Рая едва ли ще ни се случи. Никакво бързане, фотопаузи на всяка крачка, ах и ох от огледалното езеро, от мириса на мащерка, от изумрудения цвят на езерото и леденото прясно мляко  в хижата на Оберзее. Прибрахме се с последната лодка в 18.10 и остана време само за един бърз тегел из старата част на Берхтесгаден.

На другия ден - с бодра крачка към солната мина - 30 мин от гарата. Другата опция е 840, но той е по веднъж на час и не ни се чакаше.

За първи път влизаме в солна мина и бяхме много впечатлени. Забавлението  е 100-процентово - и за малки, и за големи. Опитахме и скалата, и подземното езеро - солени са си, няма измама 😀 Возихме се през тунелите с влакче, пускахме се по пързалки, соленото езеро го преплувахме с корабче, през галериите минахме с асансьор. Имаше светлинни ефекти, образователно филмче, "бомбен взрив"...

И от тук до летището на Меминген - 3 влака, автобус и шатъл- всичко това с Байерн тикета, закупен онлайн предварително.

Липсата на шофьорска книжка се оказа, че не е спънка и е напълно възможно само за няколко дни човек да се озове и високо над града, и дълбоко под земята, и до гладката красота на Кьонигзее...

 

IMG_2714.JPG

IMG_2875.JPG

IMG_2973.JPG

IMG_2966.JPG

  • Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.