Прескочи до съдържание

В Мюнхен по Октобърфест с деца


luba_rizova

Препоръчани мнения

Здравейте, знам, че звучи идиотско, но така се случва. Ще бъдем 22-24.09 с двете деца (6,7) в Мюнхен. Ще пътуваме с Луфтханза. Пристигаме в събота наобед, пътуваме понеделник вечер. В неделя предвиждам да заведем децата в едно увеселителни паркпе като приказка, близо до Мюнхен. Ще пътуваме с градски транспорт. Въпросите са: каква карта да купя и има ли смисъл въобще, като сме с децата. Предвиждам хотел в близост до гара. Ако може, да препоръчате някакъв, важна е локацията, цените са убийствени. Къде ще препоръчате да хапнем? На самия октобърфест дали ще е удачно? Какво препоръчате да видим с децата. Много важно е да кажа, че едното е малко по-трудно подвижно и НЕ можем да ходим много пеш. Ще им е интересен музей за деца, зоото, такива неща. Трябва да има и почивки, защото не са много издръжливи. Абе голям таралеж си в вкарах, но трябва да издържим за два дни. Та, всяка препоръка ще е от полза. Да добавя, ние не сме ходили в Мюнхен също, та и за нас е хубаво да има нещо. А и да се възползваме по време на октобърфеста. Знам, че ще е лудница, но :(. Няма начин. Благодаря! 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

А докъде ще летите? Ако е, както си мисля, на отиване до Меминген, а на връщане от Нюрнберг, аз бих ви препоръчал зоото в Нюрнберг. Има влакче за децата, с което се виждат доста от животните и се спестява ходене. Шоуто с делфини също е хубаво. Ние сме били точно така в Нюрнберг по време на октоберфеста. И там има бирфест, но нищо общо с лудницата в Мюнхен. Освен това от Нюрнберг може с влакове да отидете в Ротенбург. Не се сещам за нещо, на което децата повече ще се радват, от музея на коледата :)

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

До Мюнхен сме, Франц някой си, основното летище. Ами да бях се сетила да питам по-рано и да купя билети за Нюрнберг. Ама на. Късно е вече. Ще видя как се стига от Мюнхен до този Ротербург, ако не е много далеч.... Мерсаж! 

Връзка към коментар

Е, не, в тоз случай стойте си в Мюнхен :) Там не съм бил в зоото, ама сигурно е яко. Иначе на централния площад Мариенплац има музей на играчките в сградата на старото кметство. В Нюрнберг ще ги заведете друг път. То в Нюрнберг и музеят на железниците е много интересен; има си цял етаж само за деца. Ротенбург от Мюнхен пък не е оферта никак.

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

@luba_rizova дай малко повече инфо за този парк?

 

Близо до Мюнхен аз знам два парка Леголенд и Скайлайн парк,но те не са точно до Мюнхен и до тях не се ходи с градски транспорт а с междуградски....,затова дай някой джокер.

Връзка към коментар

Ами така като гледам мюнхенското зоо ви е по път,така че можете да го комбинирате.

На другият край на града или по-точно в противоположна посока се намира Олимпийският парк с Аквариума на Мюнхен-на децата може да им е интересен морския живот,а за вас прекрасният олимпийски комплекс.Съвсем наблизо е и двореца Нимфенбург,а той според мене не е за изпускане.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В Мюнхен зоо парка е много голям, подреден, хубав и си има всичко. За по-трудно подвижното дете, в зоо парка предлагат интересни детски колички, но трябва по-рано да идете, ако отидете след обяд, може и да няма останали свободни колички. 

Ние много харесваме Deutsches Museum, супер интересен е и за малки и за големи. 

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Хич не е идиотско 🙂 Извън тентите на Октобърфеста, мястото е един приличен по размер лунапарк - има всякакви въртележки, зали с криви огледала и т.н. И за вас, и за тях ще е забавно. Има много павилиончета с храна, точно такава каквато по принцип допада на децата - скари, сандвичи, пици дори.  

 

 

 

 

Присъединявам се към мнението за Дойче музея, особено ако проверите часовете на демонстрациите ще е интересно за всички. Имаше много ефектни с ток на фарадеевата клетка, нещо което ние изпуснахме. 

 

Може да влизате в тентите с деца, препоръчвам преди и около обяд в делничен ден преди да е станало препълнено. https://www.oktoberfest.de/en/article/Oktoberfest+2018/About+the+Oktoberfest/Info+and+tipps+for+your+beer+tent+trip/2223/ Но купона почва малко по-късно с оркестрите и т.н., преценете до колко това е нещо подходящо и за вас, и за децата. Много от тентите се запълват още по обяд и тогава спират да пускат хора. Сяда се, където е свободно, забрави за този лукс ние четиримата да си седнем на маса за шестима и никой да не дойде при нас, но това е част от чара 🙂 С напредването на деня ще се появяват и доволно подпийнали хора. Повечето са весели и хич не са агресивни, но имайте едно наум, със сигурност ще забележите ако в даден момент обстановката стане не много добра за деца и знайте че от този момент само по-зле ще става 🙂

 

Цените за хотелите по това време наистина са брутални. Виж как е в Дахау. Има лесен достъп до Мюнхен и би трябвало да е по-евтино. 

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Че е лудница по това време, е лудница, ама чак пък идиотско - не е 🙂

 

Както Основателят е препоръчал, по-ранно влизане в тентите в делничен ден е Ок. Цените вътре са силно завишени. Извън тях си е чист лунапарк, със съпътстващите го въртележки, пищялки, залъгалки и тн. За ядене предлагат всевъзможни вурстчета, бретцели, медени сърчица с украси, любимия ми десерт Кайзершмаррн (все още не съм определила, как точно ми харесва - с ябълково пюре или със сладко от сини сливи 🙂 ) и още, и още...

По това време ще има от традиционния кейк със сини сливи. На снимките в уикито не изглежда привлекателно, но е много вкусно и на живо си изглежда апетитно.

Препоръчвам една типична бирария - http://www.hofbraeuhaus.de/en/hofbraeuhaus.html

Ако времето е хубаво може да седнете в градината, че вътре е шумно като в немска бирария 😉 плюс оркестъра.

 

Аз, лично не съм очарована от зоологическата градина, но ако не сте ги водили на други големи може да убиете малко време там.

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
On 5/27/2018 at 12:56 AM, EliNik said:

В Мюнхен зоо парка е много голям, подреден, хубав и си има всичко. За по-трудно подвижното дете, в зоо парка предлагат интересни детски колички, но трябва по-рано да идете, ако отидете след обяд, може и да няма останали свободни колички. 

Ние много харесваме Deutsches Museum, супер интересен е и за малки и за големи. 

Подкрепям 👍 Зоо-то в Мюнхен си струва да се види . На нас ни отне почти целия ден (пропуснах секцията с паяците само), но затова пък беше незабравимо пътешествие. Децата около нас бяха във възторг. Има места за отдих, много е приветливо и приключенско. Друго, което децата (а и не само) харесаха беше Английската градина и Хинезишер турм  (аз я бях виждала преди, когато бях за кратко в Мюнхен).  За Дойчес музеум също само позитиви мога да кажа, той се оказа неочаквано приятна изненада  - чудесно място за съчетаване на полезното с приятното.

На Октоберфест съм ходила в далечната 2005. Помня, че всичко беше а ла "viva la vida loca". Общо взето всичко беше върху масите и "на черешата", всички естествено ставаха приятели за секунди и без думи ..и дружелюбни фенове ни прегръщаха по повод и без повод..Лунапаркът пращеше по шевовете.... Атмосферата наистина е грабваща, но за мен това важи , ако не се заседяваш твърде дълго. Всички сервитьорки, които видях,  бяха в симпатични баварски носии , танцуваха с нас..Изумих се на виртуозният начин, по който сервират огромните халби..Има доста неща, които си струва да се опитат или поне тогава така ми се е сторило. Павилионите бяха пълни със сладки изкушения. Още са ми пред очите 🙂 Беше пълно с чехи, поляци и руснаци..та като цяло почти се чувствах в свои води...Общо взето глъч, еуфория и суматоха, които от един момент нататък вече започват да дразнят. Ние си тръгнахме доста по-рано, за да не развалим хубавия експириънс. Съгласна съм с Георги, че не е твърде подходящо за деца. Тълпата е огромна и не твърде морална на моменти..

Редактирано от Bandit Queen
Връзка към коментар
На 26.05.2018 г. в 16:31, luba_rizova каза:

Ще пътуваме с градски транспорт. Въпросите са: каква карта да купя и има ли смисъл въобще, като сме с децата. 

Предполагам, че вече може би си разгледала официалния сайт на мюнхенския транспорт: https://www.mvv-muenchen.de/en/tickets-and-fares/tickets-daytickets/index.html

Трудно може да се препоръча каква карта, ако не знае човек какви планове имате 🙂 Също зависи и от това на колко години са децата (под 6 пътуват безплатно, от 6-14 мисля че с половин билет). Общо взето за пътя от летището до града при повече от двама пътуващи си струва да се вземе дневна карта за цялата мрежа (летището е в последната зона), за съжаление няма тридневна карта. Такава има само за централната зона - Innenraum, като извън тази зона силно се съмнявам да имате каквато и да било работа (освен летището, подчертавам). Разгледайте опциите за билети и ако има неясноти, питай 🙂 Не пропускайте и т.нар. Streifenkarte - при по-малко пътувания може да си струва (написали са си обаче, че при повече от 2 пътувания на ден е по-добре с дневната карта). Зависи и колко спирки ще се пропътуват - ако е до 4 с автобус или трам (или 2 с метро), се води кратка отсечка и се плаща половин билет (т.е. зависи и къде ще ви е хотелът и къде ще ходите). Малко е объркано, но всичко е описано добре на сайта им.

Друго - от 5 години не съм стъпвала на летището, но доколкото си спомням автоматите за билети и единственото гише с жив човек се намират на самия край на единия терминал (от България се кацаше на другия, естествено) и доста се вървеше дотам - ако не са променили нещо...

П.п. Зоологическата градина си е чудна, още преди много години при първото ми ходене ми направи впечатление колко е отворено навсякъде (където позволява, т.е. няма опасност изгладнели хищници да ти се пробват) 🙂

Редактирано от searus
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.