Цвете Публикувано: 27 май, 2018 Сподели Публикувано: 27 май, 2018 Планирам две или три нощувки преди Коледа във Виктория фолс и бих искала да направим еднодневен тур до резервата Чобе,.ко Ако някой е правил подобен, моля да сподели фирма, цена, всичко, което е възможно. Благодаря! 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 24 юни, 2018 Сподели Публикувано: 24 юни, 2018 (редактирано) На 27.05.2018 г. в 12:52, Цвете каза: Планирам две или три нощувки преди Коледа във Виктория фолс и бих искала да направим еднодневен тур до резервата Чобе,.ко Ако някой е правил подобен, моля да сподели фирма, цена, всичко, което е възможно. Благодаря! Аз съм ходил в Касане, Ботсвана (това е мястото до парка Чобе, ако ще ходиш от Виктория Фолс за един ден), само, че съм ходил от Ливингстън (замбийската страна на водопада) и не беше за един ден, ами за две нощувки и после продължихме на юг към делтата на Окаванго. От моя гледна точка, една вечер с един следобяд и един предиобяд до водопада ми беше достатъчно за да направим полет с хеликоптер и да го разгледаме от страната на Замбия и страната на Зимбабаве, докато в Касане спокойно бих останал и повече от две вечери, ако имах време. Там (частта на парка Чобе покрай едноименната река) е едно от най-евтините места за африканско сафари и въпреки многото хора, пак е красиво и хубаво. Полудневно споделено сафари, било то с лодка или с джип беше около 50 долара на човек (през 2014 г.) За спане мисля, че платих около 50-60 долара на вечер за двойна стая (за двама) в изключително приятна къща за гости. Имат собствена лодка и джип и предлагат и сафарита в парка. Еднодневни турове ще намериш на място според мен, може и по Интернет да видиш. Ако си промениш мнението и решиш да си вземеш трансфер до Касане с едно или две преспивания, пиши да ти дам информация (която няма да ти трябва за еднодневен тур). Това, което може да ти свърши работа при всичко случаи е да направиш сафарито с лодка следобяда след 15:30 ч. Тогава слънцето огрява брега, на който е националния парк и на който има животни и птици. Залезите също са убийствени. На другият бряг са ферми в Намибия, които не представляват интерес. Не ти знам логистиката, откъде идваш и къде отиваш след водопада, но предполагам, че е свързана с Йоханесбург. От там можеш да летиш до Виктория Фолс или Ливингстън, а после от Касане мисля, че има директни полети до Йоханесбург (аз летях до Маун, но мисля, че и до Джобърг има). Това, ако още ти е актуален въпроса, виждам, че си питала почти преди месец... 🙂 Редактирано 24 юни, 2018 от FlyTraveler 2 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 24 юни, 2018 Автор Сподели Публикувано: 24 юни, 2018 Благодаря за включването ! Имам билети от Йоханесбург до Виктория фолс, Зимбаве и обратно. Престой 18-21.12 . Времето е кратко. Мисля да спим във Виктория фолс, даже съм букнала, с отмяна. Планирам да направим тур до Чобе, който включва и лодка по Замбези на втория ден. Чудя се мога ки да искам да е следобед плаването, както ме съветваш. През първия ден следобяда, целия трети ден и сутринта преди полета ще е за водопадите. Те са акцента на пътуването, а Чобе ще е бонус. Четох добри отзиви в ТА, но друго е препоръка тук. 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 24 юни, 2018 Сподели Публикувано: 24 юни, 2018 (редактирано) преди 1 час, Цвете каза: Благодаря за включването ! Имам билети от Йоханесбург до Виктория фолс, Зимбаве и обратно. Престой 18-21.12 . Времето е кратко. Мисля да спим във Виктория фолс, даже съм букнала, с отмяна. Планирам да направим тур до Чобе, който включва и лодка по Замбези на втория ден. Чудя се мога ки да искам да е следобед плаването, както ме съветваш. През първия ден следобяда, целия трети ден и сутринта преди полета ще е за водопадите. Те са акцента на пътуването, а Чобе ще е бонус. Четох добри отзиви в ТА, но друго е препоръка тук. Тя реката по северната граница на парка Чобе и тя се казва Чобе, не е Замбези (тази, на която е водопада Виктория). С преспиване ли е тура до парка Чобе (да се разбира Касане)? Ако е така може да се направи сафарито с лодка по реката следобяда първия ден. Можете и сами да си направите тура и то с преспиване, просто ще ви трябва трансфер до Касане и обратно. Ето една фирма за трансфери от Виктория Фолс до Касане, дават ги по 45 долара на човек при двама, предполагам ще дадат отстъпка за отиване и връщане. Сигурно има и други, тази просто ми излезе първа при търсене. Така сами може да си избирате с кого да правите сафари с лодка в парка Чобе, с кого да правите сафари с джип, по кое време и пр. Организиран тур може и да излезе по-евтино, ако делите транспорта до Касане и обратно с други хора. Просто да знаеш, че имаш опции. П. П. Сега ти прочетох по-внимателно поста и видях, че искаш да ходите в парка Чобе без преспиване. Ако не правите разни активности около Виктория Фолс - рафтинг, скачане с бънджи и пр. по половин ден от всяка страна на водопада е достатъчно. Той ще е много пълноводен по това време, до остров Ливингстън сигурно няма да може да се ходи. Повярвай ми, на мен това ми е най-любимият водопад (харесвам го повече от Игуасу и от Ниагара), но един следобяд и един преди обяд са напълно достатъчни, просто няма какво да му се гледа повече. Редактирано 24 юни, 2018 от FlyTraveler 3 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 24 юни, 2018 Сподели Публикувано: 24 юни, 2018 Преди 1 час, Цвете каза: Благодаря за включването ! Имам билети от Йоханесбург до Виктория фолс, Зимбаве и обратно. Престой 18-21.12 . Времето е кратко. Мисля да спим във Виктория фолс, даже съм букнала, с отмяна. Планирам да направим тур до Чобе, който включва и лодка по Замбези на втория ден. Чудя се мога ки да искам да е следобед плаването, както ме съветваш. През първия ден следобяда, целия трети ден и сутринта преди полета ще е за водопадите. Те са акцента на пътуването, а Чобе ще е бонус. Четох добри отзиви в ТА, но друго е препоръка тук. Много горещо препоръчвам една нощувка в Чобе... За водопадите си отделила твърде много време. Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 25 юни, 2018 Автор Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 За това бях задала въпроса - нужна ми е насока. Букнала съм нощувките по отделно, за да съм гъвкава. Как бихте разпределили тези три дни? Склонна съм на всякаква промяна. Пристигаме около 12:30 на 18.12 и летим обратно в 13:25 на 21.12. Всяка подробност, за която се сетите ще ми е от полза, не съм правила никакви планове все още. Благодаря! Връзка към коментар
Гост Публикувано: 25 юни, 2018 Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 преди 8 часа, FlyTraveler каза: ТП. П. Сега ти прочетох по-внимателно поста и видях, че искаш да ходите в парка Чобе без преспиване. Ако не правите разни активности около Виктория Фолс - рафтинг, скачане с бънджи и пр. по половин ден от всяка страна на водопада е достатъчно. Той ще е много пълноводен по това време, до остров Ливингстън сигурно няма да може да се ходи. Повярвай ми, на мен това ми е най-любимият водопад (харесвам го повече от Игуасу и от Ниагара), но един следобяд и един преди обяд са напълно достатъчни, просто няма какво да му се гледа повече. Абсолютно! преди 10 часа, Цвете каза: Благодаря за включването ! Имам билети от Йоханесбург до Виктория фолс, Зимбаве и обратно. Престой 18-21.12 . Времето е кратко. Мисля да спим във Виктория фолс, даже съм букнала, с отмяна. Планирам да направим тур до Чобе, който включва и лодка по Замбези на втория ден. Чудя се мога ки да искам да е следобед плаването, както ме съветваш. През първия ден следобяда, целия трети ден и сутринта преди полета ще е за водопадите. Те са акцента на пътуването, а Чобе ще е бонус. Четох добри отзиви в ТА, но друго е препоръка тук. преди 5 минути , Цвете каза: За това бях задала въпроса - нужна ми е насока. Букнала съм нощувките по отделно, за да съм гъвкава. Как бихте разпределили тези три дни? Склонна съм на всякаква промяна. Пристигаме около 12:30 на 18.12 и летим обратно в 13:25 на 21.12. Всяка подробност, за която се сетите ще ми е от полза, не съм правила никакви планове все още. Благодаря! Първия ден следобяд -> водопадите. Нощувка Виктория Втория ден сутринта -> водопадите Втория ден по обяд -> трансфер до Чобе Следобедно сафари по реката със залез Нощувка Чобе Третия ден сутринта Третия ден сутринта -> сафари в Чобе с джип Третия ден следобяд -> трансфер към Замбия Нощувка Виктория Четвъртия ден сутринта -> водопадите Виктория - microlight flight Отлиташ към Южна Африка Около Чобе може да се оптимизира - просто три дни само около Виктория е безкрайно много. Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 25 юни, 2018 Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 Аз бих препоръчал и рафтинг по Замбези. Това беше едно от най-големите ми екшъни през живота. 2 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 юни, 2018 Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 (редактирано) Преди 1 час, Rainy каза: Абсолютно! Първия ден следобяд -> водопадите. Нощувка Виктория Втория ден сутринта -> водопадите Втория ден по обяд -> трансфер до Чобе Следобедно сафари по реката със залез Нощувка Чобе Третия ден сутринта Третия ден сутринта -> сафари в Чобе с джип Третия ден следобяд -> трансфер към Замбия Нощувка Виктория Четвъртия ден сутринта -> водопадите Виктория - microlight flight Отлиташ към Южна Африка Около Чобе може да се оптимизира - просто три дни само около Виктория е безкрайно много. Подкрепям, според мен това е оптимален план (трансферите и са от / до Зимбабве, предполагам, че има директен път от там, който не минава през Замбия). Мен @домосед с един негов отговор на мой пост ме накара да си сменя леко плана заради TIA (this is Africa) фактора - сложих полета над водопада (моят беше с хеликоптер, че искам аз да си снимам) в самото начало, в случай, че нещо го отменят, да имам за кога да го отложа. То пък се притесних дали ще го хвана, че самолета от Йоханесбург закъсня. 🙂 🙂 Тя да си прецени, но сутринта на последния ден изглежда наистина разумно. Редактирано 25 юни, 2018 от FlyTraveler 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 25 юни, 2018 Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 49 minutes ago, Rainy said: Около Чобе може да се оптимизира - просто три дни само около Виктория е безкрайно много. Има рафтиг, бънджи, летене с хеликоптер, пазари и т.н. Ако човек иска и има желание може напълно да си уплътни 3 дни около водопада Виктория. 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 юни, 2018 Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 (редактирано) Преди 1 час, Цвете каза: За това бях задала въпроса - нужна ми е насока. Букнала съм нощувките по отделно, за да съм гъвкава. Как бихте разпределили тези три дни? Склонна съм на всякаква промяна. Пристигаме около 12:30 на 18.12 и летим обратно в 13:25 на 21.12. Всяка подробност, за която се сетите ще ми е от полза, не съм правила никакви планове все още. Благодаря! Според мен веднага си резервирай нощувката в The Old House в Касане, Ботсвана. Това е най-доброто място за преспиване за малко пари там. Ако са останали места де... Те си имат и уебсайте, виж го и него. Имат собствена лодка за сафарита в парка, предлагат и сафари с джип. Чудесен ресторант, където идват и хора, които не са отседнали там. Избор номер две е Chobe Safari Lodge, потърси я. Много голяма лоджа с много стаи, добри цени. Предлагат всичко, за което може да се сетиш. Сафаритата си ги вземи според мен от мястото, където ще отседнете. Редактирано 25 юни, 2018 от FlyTraveler 1 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 юни, 2018 Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 (редактирано) Ето ти и линк към фотописа ми тук за престоя около водопада Виктория (един следобед и един предиобед) и двата дни в Касане. Предполагам, че това ще ти помогне да вземеш решение. Редактирано 25 юни, 2018 от FlyTraveler 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 25 юни, 2018 Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 преди 13 минути , Topfly каза: Има рафтиг, бънджи, летене с хеликоптер, пазари и т.н. Ако човек иска и има желание може напълно да си уплътни 3 дни около водопада Виктория. Аз просто давам съвети за оптимално планиране - и това според мен, разбира се. На мен един следобяд и един предиобяд ми бяха напълно достатъчни, в което се включваше и полет с microlight, и една кръчма с местни 🙂 Говоря само за Замбия. A Чобе е изключително - и много достъпно местенце! И си заслужава да се иде с преспиване, без това да намали удоволствието от Виктория... Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 25 юни, 2018 Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 @Цвете, конкретно на въпроса ти. Януари правих дневен трип до Чобе с тръгване от Ливингстън. Цените (едни от най-ниските, които намерих) бяха: > GAME DRIVE, BOAT CRUISE, LUNCH + PARK FEES (CHOBE DAY TRIP) $90.00 per person > Transfer Livingstone - Kasane - Livingstone roundtrip transfer $50.00 per person Предполагам, че цените за трансфер и от градчето Victoria Falls ще са същите. Фирмата е http://www.bigsamhubber.co.bw/ - горещо я препоръчвам, бяха супер про. 4 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 юни, 2018 Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 преди 27 минути , Георги Матеев каза: @Цвете, конкретно на въпроса ти. Януари правих дневен трип до Чобе с тръгване от Ливингстън. Цените (едни от най-ниските, които намерих) бяха: > GAME DRIVE, BOAT CRUISE, LUNCH + PARK FEES (CHOBE DAY TRIP) $90.00 per person > Transfer Livingstone - Kasane - Livingstone roundtrip transfer $50.00 per person Предполагам, че цените за трансфер и от градчето Victoria Falls ще са същите. Фирмата е http://www.bigsamhubber.co.bw/ - горещо я препоръчвам, бяха супер про. Жоро, какъв е графика на дневната екскурзия? По кое време се тръгва, приблизително кога се прави сафарито с джип и с лодка и кога се тръгва за обратно? Това е много важен момент, защото при сафаритата най-продуктивния период е час-час и половина след изгрев и пак толкова преди залез. Въпроса ми е реален де, не риторичен, наистина ме интересува графика как е на тези дневни екскурзии (горе-долу). Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 25 юни, 2018 Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 преди 10 минути , FlyTraveler каза: Жоро, какъв е графика на дневната екскурзия? По кое време се тръгва, приблизително кога се прави сафарито с джип и с лодка и кога се тръгва за обратно? Това е много важен момент, защото при сафаритата най-продуктивния период е час-час и половина след изгрев и пак толкова преди залез. Въпроса ми е реален де, не риторичен, наистина ме интересува графика как е на тези дневни екскурзии (горе-долу). Взеха ни в 06:00 от хотела. Някъде към 08:30 започна сафарито с джипа, към 12:00 беше обяда и после към 13:00 направихме 2-часово сафари с лодка. И на двете видяхме наистина много видове животни. 3 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 25 юни, 2018 Автор Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 преди 2 часа, Георги Матеев каза: @Цвете, конкретно на въпроса ти. Януари правих дневен трип до Чобе с тръгване от Ливингстън. Цените (едни от най-ниските, които намерих) бяха: > GAME DRIVE, BOAT CRUISE, LUNCH + PARK FEES (CHOBE DAY TRIP) $90.00 per person > Transfer Livingstone - Kasane - Livingstone roundtrip transfer $50.00 per person Предполагам, че цените за трансфер и от градчето Victoria Falls ще са същите. Фирмата е http://www.bigsamhubber.co.bw/ - горещо я препоръчвам, бяха супер про. Жоро, предварително ли резервира? И колко време по-рано? преди 3 часа, FlyTraveler каза: Според мен веднага си резервирай нощувката в The Old House в Касане, Ботсвана. Това е най-доброто място за преспиване за малко пари там. Ако са останали места де... Те си имат и уебсайте, виж го и него. Имат собствена лодка за сафарита в парка, предлагат и сафари с джип. Чудесен ресторант, където идват и хора, които не са отседнали там. Избор номер две е Chobe Safari Lodge, потърси я. Много голяма лоджа с много стаи, добри цени. Предлагат всичко, за което може да се сетиш. Сафаритата си ги вземи според мен от мястото, където ще отседнете. Проверих местата, но са много по- скъпи от това, което съм резервирала. Чела съм разказа ти и ми много е полезен. За мен е по- удобно да сме на едно място, ако можем да изпълним плана. 2 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 25 юни, 2018 Сподели Публикувано: 25 юни, 2018 преди 6 минути , Цвете каза: Жоро, предварително ли резервира? И колко време по-рано? Предварително резервирах, около 1 месец преди датата. 1 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 3 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 3 юли, 2018 Възникна ми нов въпрос: Необходимо ли е да приемаме лекарства за профилактика на малария при престой около Виктория фолс и дневен трип до Чобе НП ? Връзка към коментар
pr284 Публикувано: 3 юли, 2018 Сподели Публикувано: 3 юли, 2018 (редактирано) Здравей, Цвете, по принцип крайбрежието на р. Замбези е малариен район. През декември започва пикът на дъждовния сезон в тази част на Африка и може да има доста комари. Ако ще обикаляте и в други маларийни райони, е добре да приемате профилактични средства. Непременно си вземете дълги дрехи и репелент. Ако искате да разгледате водопада и от двете страни, имайте предвид, че може да чакате повече от час на КПП-то за проверка, ако минавате пеша. Входът за водопада от страната на Замбия е веднага след КПП-то, ако идвате от Зимбабе. Входът откъм Зимбабве е точно преди КПП-то. Разстоянието между двете КПП-та е около 25 минути пеша през моста. През декември вероятно реката ще тече само от страната на Зимбабве. Когато бях на водопада, всъщност и 3 дена ми се видяха малко (без никакви сафарита или бънджи). Тъй като гостувах на колега от Замбия и на жена му, разгледахме водопада, парка Моси-уа-туня заедно с гробището Олд дрифт, музея на Ливингстън, жп музея, разходка с корабче над водопада и чак на третия ден отидохме от страната на Зимбабве. Редактирано 3 юли, 2018 от pr284 4 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 17 август, 2018 Автор Сподели Публикувано: 17 август, 2018 Няма няма и ми изникне някакъв въпрос Та ще питам: Каква виза да си купим на влизане в Зимбабве - дабъл ентри или мулти ентри? Ситуацията е следната - влизаме в Зимбабве, имаме ходене в Ботсуана и искам да влезем и към Замбийската страна на водопадите. Естественият отговор е мулти ентри, но бях чела, че такава не дават, а пък в официалния източник пише това: Multiple Entry Visa - US$55 (To be supported by a letter) Какво ще да е това писмо? Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 17 август, 2018 Сподели Публикувано: 17 август, 2018 От всичко, което съм прочела досега по форумите за Африка тук, ми прави впечатление, че повечето магеланци разчитат на трансферни компании и екскурзоводи от/до летища, лоджи, хотели и прочие. Аз съм си планувала целия престой в ЮАР и Замбия около препоръките на @Rainy, но без да ползвам трансфери от трети лица. Разчитам на таксита и коли под наем. Само за сафарито ще ползвам гид на лоджата, в която съм резервирала. Реалистично ли е? Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 17 август, 2018 Сподели Публикувано: 17 август, 2018 Преди 1 час, Marusinka каза: От всичко, което съм прочела досега по форумите за Африка тук, ми прави впечатление, че повечето магеланци разчитат на трансферни компании и екскурзоводи от/до летища, лоджи, хотели и прочие. Аз съм си планувала целия престой в ЮАР и Замбия около препоръките на @Rainy, но без да ползвам трансфери от трети лица. Разчитам на таксита и коли под наем. Само за сафарито ще ползвам гид на лоджата, в която съм резервирала. Реалистично ли е? Това е точно моя начин на пътуване, ще се радвам като се върнеш да разкажеш подробно как ти се е получило. Връзка към коментар
zon Публикувано: 17 август, 2018 Сподели Публикувано: 17 август, 2018 преди 7 часа, Цвете каза: Няма няма и ми изникне някакъв въпрос Та ще питам: Каква виза да си купим на влизане в Зимбабве - дабъл ентри или мулти ентри? Ситуацията е следната - влизаме в Зимбабве, имаме ходене в Ботсуана и искам да влезем и към Замбийската страна на водопадите. Естественият отговор е мулти ентри, но бях чела, че такава не дават, а пък в официалния източник пише това: Multiple Entry Visa - US$55 (To be supported by a letter) Какво ще да е това писмо? Предполагам, че трябва да напишеш защо се нуждаеш от мулти ентри виза и да приложиш копия от резервации за хотел/и, турове и самолетни билети. Consists of those countries whose nationals are issued visas at the port of entry on payment of visa fees https://www.evisa.gov.zw/#/VisaRegime Бях се засилила да ти пиша за kaza visa, но после видях, че България не е в списъка с държави за които важи https://www.zambiaimmigration.gov.zm/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=64 https://www.zambiaimmigration.gov.zm/index.php?option=com_content&view=article&id=102&Itemid=127 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 17 август, 2018 Сподели Публикувано: 17 август, 2018 преди 4 часа, Marusinka каза: Реалистично ли е? Частните трансфери са личен патент на @Rainy. Кола под наем до навсякъде (освен вътре в частните резервати) е обичайният начин за пътуване в Южна Африка. Таксита? Какви таксита?? 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега