домосед Публикувано: 17 август, 2018 Сподели Публикувано: 17 август, 2018 (редактирано) преди 9 часа, Цвете каза: Multiple Entry Visa Такова нещо с туристическа цел на повечето места в Африка се вади много трудно. Не си струва търчането и бюрокрацията, само за да спестиш разходите по още една единична виза Редактирано 17 август, 2018 от домосед 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 август, 2018 Сподели Публикувано: 17 август, 2018 (редактирано) Преди 1 час, домосед каза: Частните трансфери са личен патент на @Rainy. Кола под наем до навсякъде (освен вътре в частните резервати) е обичайният начин за пътуване в Южна Африка. Таксита? Какви таксита?? Такси от лоджата до водопада 🙂 Единствен превоз. Освен пеша. Почти го бях преглътнала да марширувам - щото не знаех за таксито, но така странно ме погледнаха от администрацията, че се засрамих 😁 После човекът ме заведе в местна кръчма и се радвах, че го наех. Даде ми материали за размисли... Ако имах какъвто и да било вариант за странните ми трансфери в Южна Африка, Замбия и Ботсвана - да бъдат с обществен транспорт, щях да ги направя. Но - беше невъзможно. В Южна Африка за една отсечка можех да взема кола под наем, но се радвам, че не го направих. Не си струваше треперенето... В останалите отсечки беше нереално. Това ми африканско пътуване е най-скъпата ми идиотия в живота - и най-хубавата! Нааай-прекрасната! Швейцария се опита да я догони, но... там е друга бира 🙂 Редактирано 17 август, 2018 от Гост Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 18 август, 2018 Сподели Публикувано: 18 август, 2018 5 hours ago, домосед said: Таксита? Какви таксита?? Няма ли? 🙄 На мен ще ми трябват от летището в Ливингстън до Марамба лодж и обратно и също между летището в Кейп таун и хотела. Разсмях ли всички с очакванията си за транспорт в Африка? Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 18 август, 2018 Автор Сподели Публикувано: 18 август, 2018 Визата за българи е в категория В и се получава на границата. Въпросът ми беше за писмото, което явно важи за е-viza. Връзка към коментар
zon Публикувано: 18 август, 2018 Сподели Публикувано: 18 август, 2018 преди 53 минути , Цвете каза: Визата за българи е в категория В и се получава на границата. Въпросът ми беше за писмото, което явно важи за е-viza. Цвете, пробвай. Така или иначе на място ще искаш виза, ако ти дадат мулти виза, супер, ако не искаш дъбъл и после още една сингъл. В най-лошият случай ще ти се наложи да платиш три сингъл визи за Зимбабве. 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 18 август, 2018 Сподели Публикувано: 18 август, 2018 Дабъл виза си има и струва 45 долара на границата. За Мулти не знам 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 18 август, 2018 Сподели Публикувано: 18 август, 2018 преди 6 часа, Marusinka каза: Няма ли? 🙄 На мен ще ми трябват от летището в Ливингстън до Марамба лодж и обратно и също между летището в Кейп таун и хотела. Разсмях ли всички с очакванията си за транспорт в Африка? В Ливингстън основният транспорт за хора без кола - по мои спомени - беше точно таксита. Видях непрекъснато предлагане, докато чакахме последния човек от нашия трансфер да се появи от самолета, и непрекъснато ни предлагаха опции. От Марамба лодж до Виктория и обратно определено друг транспорт няма - освен ако нямаш своя кола. В Кейптаун си е пълно с таксита. Аз бях се уговорила с моите хостове да ми изпратят транспорт, защото се притеснявах там. После се ориентирах и вечер ползвах само таксита - но не всички таксита. Взимах такова пред хотел, с брояч и очевидно лицензиран, по препоръка на хоста ми. Веднъж попаднах на нелицензирано такси, който нямаше апарат, не знаеше адреса - а аз живеех в централно място, но не желаех да ходя пеша вечер, държеше се неадекватно за мен и аз го смених. Може и да звуча като гринго, но такива са повечето пътуващи и посещаващи дадена страна за пръв път. Аз пътувах сама и държах на своята безопасност. Държа и когато съм с някой друг, разбира се 🙂 В Южна Африка имах възможност да взема кола под наем от Йоханесбург до Крюгер и обратно, като премина през Blade Canyon. Това е огромно разстояние, освен това какво щях да правя колата под наем пет дни, докато съм на сафари, не е ясно. При положение, че не правя self-drive. В крайна сметка самолет и трансфери беше в пъти по-голям value for money, отколкото всичко останало. Отделно силно се притеснявах да шофирам сама на кънда в Дивия. Можеше и нищо да не ми се случи, а можеше да имам и силно неприятни случки както с цял автобус от Скандинавието (ако не ме лъже паметта). @Marusinka, отиваш на прелестно място! Желая ти прекрасно изкарване и да се върнете пълни с чудни спомени 🙂 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 18 август, 2018 Сподели Публикувано: 18 август, 2018 Такситата с таксиметри в Кейптаун са стара новина. Най-удобно и най-популярно е с Юбер 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 19 август, 2018 Сподели Публикувано: 19 август, 2018 On 8/18/2018 at 3:09 AM, Rainy said: В Южна Африка имах възможност да взема кола под наем от Йоханесбург до Крюгер и обратно, като премина през Blade Canyon. Това е огромно разстояние, освен това какво щях да правя колата под наем пет дни, докато съм на сафари, не е ясно. При положение, че не правя self-drive. В крайна сметка самолет и трансфери беше в пъти по-голям value for money, отколкото всичко останало. @Marusinka, отиваш на прелестно място! Желая ти прекрасно изкарване и да се върнете пълни с чудни спомени 🙂 Благодаря ти, @Rainy! Ти наистина много ми помогна с всичките си съвети и на теб дължа и запознанството си с магеланци.ком 🙂 Моят мъж ще кара от Йоханесбург до Кругър кола под наем, надявам се да нямаме проблеми - той по принцип е много добър шофьор. Радвам се, че в Ливингстън такси е препоръчително, а пък ако в Кейп Таун @домосед (мерси!) препоръчва убър - имам приложението в телефона, ще го ползваме. Като се върнем, ще споделя емоции и снимки. 2 Връзка към коментар
pr284 Публикувано: 5 септември, 2018 Сподели Публикувано: 5 септември, 2018 Ако сте на хотел в центъра на Ливингстън, до водопада може да хванете и маршрутката за граничния пункт, който е точно след входа за водопада. 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 5 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 Дооформих току що програмата, следвайки препоръките на @FlyTraveler и @Rainy 18.12 - Пристигане във Виктория фалс и нощувка 19.12 - букнах нощувка в Касане. Вече конкретен Въпрос: По кое време да направя трансфера до там? За плаване по реката някакви препоръки? 20.12 - Сутринта ще направим гейм драйв - пак моля за насока! Следобяд по кое време ще сме готови, за да ангажирам трансфер до ВФ Зимбабве? нощувка във Виктория фалс 21.12. - Преди обяд ще е още за водопадите и после около обяд летим към Йоханесбург. Благодаря! 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 Преди 1 час, Цвете каза: Дооформих току що програмата, следвайки препоръките на @FlyTraveler и @Rainy 18.12 - Пристигане във Виктория фалс и нощувка Предполагам ще имате половин ден за водопадите (не помня детайли от пътуването ви, извинявай). Преди 1 час, Цвете каза: 19.12 - букнах нощувка в Касане. Вече конкретен Въпрос: По кое време да направя трансфера до там? За плаване по реката някакви препоръки? Браво! Много се радвам, че отидохте на този вариант. За времето: Направо след закуска, ако предишния ден сте се размазали около Виктория. Аз лично първо хвърчах на делта-план и като се върнах, трансферът ми дойде около 11 часа. Ако не правите нещо специално, не виждам защо ще се бавите. Не зная и какви избори имате за трансфер, разбира се. За плаването по реката: Задължително вечерен драйв. Влюбена съм в Чобе. Единствената препоръка: резервирайте си го, за да не останете разочаровани. Не зная дали има повече от една опции... Аз просто резервирах чрез лоджата, където бях отседнала - но предварително (чрез агенцията за трансфери). Преди 1 час, Цвете каза: 20.12 - Сутринта ще направим гейм драйв - пак моля за насока! Следобяд по кое време ще сме готови, за да ангажирам трансфер до ВФ Зимбабве? нощувка във Виктория фалс Не зная какви препоръки бих могла да дам - просто си резервирах гейм-драйва-а от лоджата, Тръгва се много рано, връщането около 9,30ч. Спокойно по обяд може да резервирате обратния трансфер. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 (редактирано) преди 4 часа, Цвете каза: Дооформих току що програмата, следвайки препоръките на @FlyTraveler и @Rainy 18.12 - Пристигане във Виктория фалс и нощувка 19.12 - букнах нощувка в Касане. Вече конкретен Въпрос: По кое време да направя трансфера до там? За плаване по реката някакви препоръки? 20.12 - Сутринта ще направим гейм драйв - пак моля за насока! Следобяд по кое време ще сме готови, за да ангажирам трансфер до ВФ Зимбабве? нощувка във Виктория фалс 21.12. - Преди обяд ще е още за водопадите и после около обяд летим към Йоханесбург. Благодаря! Благодаря за доверието, надявам се да не станеш пишман (т. е. да съжалиш) 😉 🙂 На конкретния ти въпрос - ако на 18.12 сте видяли водопада откъм страната на Замбия и евентулно сте летели над него, на 19.12 сутринта съвсем спокойно може да отидете да разгледате водопада откъм страната на Зимбабве. Сега видях, че имате още един преди обяд на водопадите последния ден. Все ще ги запълните по някакъв начин. След което по обяд някъде (11:00 до 12:30) да си направите трансфера до Касане. Да можете да се настаните там и от 16:00 да направите сафарито с лодка по река Чобе. Къде резервира преспиване? Ако мястото, където спите не резервира сафарита с лодка и джип в парка Чобе, можете да си ги резервирате отделно. @Oshko беше ползвал Steenbok Safaris и беше доволен (извинявам се, че отговарям вместо него). Аз правих две сафарита с лодка и две с джип и ми ги уредиха от The Old House, където преспахме (те си имат собствена лодка, май и джипа е техен). От сафарито с лодка съм много доволен, сафарито с джипа биваше - малко мързелив и разглезен гид (сега може и да е друг), но не беше чак да е кофти. Сутрешния гейм драйв няма да продължи по-дълго от 10:30-11:00 ч. (най-вероятно и по-малко). Даже се чудя дали не можете да вземете някакво сафари до 14:00-15:00 ч. (8-часово с пакетиран обяд) и после трансфер, не за друго, ами да си уплътните времето, така или иначе сте в един основен африкански нац. парк). Въпроса е доколко късно е ОК да се прави трансфера обратно. И в двете посоки е добре да минавате Замбези с отделна лодка, а не да чакате ферибота, което е мъка и загуба на време. Ако не ви се занимава с по-дълго сафари, обядвате в Касане се прибирате във ВФ, където все ще намерите какво да правите или ще почивате в лоджата или в каквото спите там. Редактирано 5 октомври, 2018 от FlyTraveler 2 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 5 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 (редактирано) преди 1 час, FlyTraveler каза: Благодаря за доверието, надявам се да не станеш пишман (т. е. да съжалиш) 😉 🙂 На конкретния ти въпрос - ако на 18.12 сте видяли водопада откъм страната на Замбия и евентулно сте летели над него, на 19.12 сутринта съвсем спокойно може да отидете да разгледате водопада откъм страната на Зимбабве. Сега видях, че имате още един преди обяд на водопадите последния ден. Все ще ги запълните по някакъв начин. След което по обяд някъде (11:00 до 12:30) да си направите трансфера до Касане. Да можете да се настаните там и от 16:00 да направите сафарито с лодка по река Чобе. Къде резервира преспиване? Ако мястото, където спите не резервира сафарита с лодка и джип в парка Чобе, можете да си ги резервирате отделно. @Oshko беше ползвал Steenbok Safaris и беше доволен (извинявам се, че отговарям вместо него). Аз правих две сафарита с лодка и две с джип и ми ги уредиха от The Old House, където преспахме (те си имат собствена лодка, май и джипа е техен). От сафарито с лодка съм много доволен, сафарито с джипа биваше - малко мързелив и разглезен гид (сега може и да е друг), но не беше чак да е кофти. Сутрешния гейм драйв няма да продължи по-дълго от 10:30-11:00 ч. (най-вероятно и по-малко). Даже се чудя дали не можете да вземете някакво сафари до 14:00-15:00 ч. (8-часово с пакетиран обяд) и после трансфер, не за друго, ами да си уплътните времето, така или иначе сте в един основен африкански нац. парк). Въпроса е доколко късно е ОК да се прави трансфера обратно. И в двете посоки е добре да минавате Замбези с отделна лодка, а не да чакате ферибота, което е мъка и загуба на време. Ако не ви се занимава с по-дълго сафари, обядвате в Касане се прибирате във ВФ, където все ще намерите какво да правите или ще почивате в лоджата или в каквото спите там. Благодаря! Имам една неяснота - след като идваме от Зимбабве пак ли се преминава границата през реката? И ако да, как се случва ? А за нощувката - в една къща за гости до твоята лоджа. Писах днес за оферти от къщата, пък ще видим. Редактирано 5 октомври, 2018 от Цвете Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 Преди 1 час, Цвете каза: Благодаря! Имам една неяснота - след като идваме от Зимбабве пак ли се преминава границата през реката? И ако да, как се случва ? А за нощувката - в една къща за гости до твоята лоджа. Писах днес за оферти от къщата, пък ще видим. A, да. Вярно, че Зимбабве е от същата страна на Замбези, както и Ботсвана. Не се сетих. Спомням си само, че на Казунгула поста се срещаха Замбия, Зимбабве, Ботсвана и Намибия, но не съм се замислял кои пресичат Замбези и за къде... 🙂🙂 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега