Прескочи до съдържание

София-Мюнхен-София


Препоръчани мнения

Здравейте, Магеланци!

 

Предстои ми пътуване в средата на юни до Мюнхен.

На 15.06 (петък) следобед и вечерта съм служебно ангажиран в града, като ще отседна в хотел за една нощ след това.

 

Планирах да тръгна рано в петък, за да имам няколко часа да разгледам града, и да се прибера вечерта в събота (16.06), за да мога да разгледам това, което не съм успял в петък. Видях, че директни полети имат Луфтханза - 07:10 ч. пристигане на 15.06 и кацане около 23:00 ч. в София на 16.06. Цените съответно са около 166 лв. и 215 лв. с ръчен багаж за всяка от посоките.

 

Друг вариант са Wizz Air и Ryan Air до Меминген, където цените са около наполовина по-евтини, но полет за 15.06 имат само Ryan Air и той пристига около 14:00 ч. С транспорта ще сме около 15:30 ч. в Мюнхен. За връщане, Wizz имат удобен полет вечерта на 16.06.

 

Датите на заминаване и пристигане не са фиксирани, единствено една нощувка за 15-16 юни е подсигурена.

Мислех си за вариант с отиване в някой от предните дни и връщане по-късно,  стига да се намери сравнително изгодно място за отсядане в околността на Мюнхен (ще се радвам на предложения и по този повод 🙂 ).

В идеалния вариант ще се радвам да мога да взема и половинката, особено ако намерим достъпни цени на билетите и настаняването 🙂 

 

Как бихте планирали Вие това пътуване?

 

Благодаря Ви предварително! 🙂

Връзка към коментар

Ами...ти общо взето си ги проиграл вариантите, така че няма какво да посъветваме. Все пак си направи цялостна сметка, включително с летищените трансфери, за да видиш дали удобството на Луфтханза няма да излезе по-рентабилно. И освен това недей да се моткаш много, защото 15.06 наближава 🙂

 

Около Мюнхен има доста околни градчета със сравнително лесен достъп до града чрез S-bahn. Дахау е такъв пример, в който съм бил аз, но има и други. И там пак важи това да си направиш пълна сметка с включен транспорт. 

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.