Прескочи до съдържание

Истанбул - Килиманджаро, 254 евро, Май

Препоръчани мнения

Ето едно добро предложние, ако сте мечтали да изкачите Килиманджаро, да отидете на африканско сафари или дори да се попечете на плажовете на Занзибар.

Публикувано изображение

Истанбул - Килиманджаро (летище, което се намира между Аруша и Моши - двете точки за започване на изкачване на връх Ухуру или Сафари в най-известните паркове в света - Нгоронгоро, Серенгети, Тарангире).

Промоцията е нова, дестинацията също. Количествата ще се изчерпат бързо, защото цената от 230 евро двупосочен билет е безпрецедентна за африканска дестинация.

Резервиране на сайта на Turkish Airlines: http://www.turkishairlines.com/

Благодарение на petko

Кликнете тук, за да видите тази статия

• Харесвам 2
Връзка към коментар

билетите, които аз гледах преди час, бяха с 30 лева по-евтини. количествата се изчерпват за отрицателно време. Нека дадем и линк:

http://www.turkishairlines.com/en-int/kilimanjaro/special-offers/istanbul-kilimanjaro-flights-tickets/IST27E531JRO

Възможно е да се направи и open jaw билет с Момбаса. Ако не ви се губи време за автобус до Дар Ес Салаам и после ферибот до Занзибар, има много добра нова low-cost авиокомпания - FastJet.

Редактирано от petko
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Стигнете ли до Танзания или Кения, не препоръчвам вътрешни полети освен ако не ви притиска времето. Нещата, които може да видите обикаляйки с автобус или влак в региона не са за пропускане :)

Летище Килиманджаро е добра отправна точка, както за близките Серенгети, НгороНгоро и Кили,разбира се, така и за Найроби (около 5ч. с автобус от Аруша + 30 мин. на границата).

Ако няма да качвате Кили, а искате Сафари, Серенгети излиза малко скъпичко, но в Кения остреща Масай Мара, е по-удачния вариант за няколко дни.

т Моши може да стигнете до Танга и от там да се прехвърлите до Пангани (магично място определено), от където да си наемете лодка до Занзибар, другия вариант е директно до Дар с автобус и от там с ферито.

Ако ви се отдаде възможност за Дар останете поне една вечер. Доста силно подценяван град, но определено един от най-добрите в региона. Честно казано ми хареса повече от Найроби и Момбаса, почти наравно с Кампала.

Връзка към коментар

А бе аз по принцип не препоръчвам вътрешни полети из Африка, освен ако не им е наистина наложително на хората.
Иначе по новината - като видя такива изненадващи оферти, и ми иде да си строша лаптопа, че нямам възможност да ги използвам, честно. Плановете за Килиманджаро са след тия за Елбрус, пък и бюджета за първия е малко по-голям. Един Господ знае кога пак във времето ще се случи нещо такова, АКО изобщо се случи.

Връзка към коментар

Ще се случи, точно такова трудно, но като цяло там имаш доста солидни останали разходи, та като тръгнеш не разчиташ само на евтиния билет така и така...

fastjet са новото отроче на Стелиос, доколкото знам, основателя на easyjet, така че би трябвало да са ОК.

Връзка към коментар

Доста приятни са FastJet. Аз летях с тях до Дар Ес Салаам, за 80 лева, при цена на автобусния транспорт от 30лв. 

В Танзания нощните автобуси са забранени поради многото пътни инциденти. Един такъв преход е най-малко 8 часа, ако няма закъснение, повреда (доста често се случват) или задръстване. Не съм сигурен дали човек в автобус ще види повече неща от някой, който си спести времето и го прекара в разглеждане на още един град. 

Разходите за изкачване на Килиманджаро са около 1200$ екскурзия + 200$ бакшиши и 200тина долара за таксита, хотели и сувенири. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не е учудваща тази цена. Май месец е пикът на първия дъждовен сезон в тази част на Африка. От моите проучвания съветите са да се избягва това време. Иначе, сухите сезони са 2:

януари - средата на март. Миграция на гну от Кения - декември 

юли - септември. Миграция на антилопи гну към Кения - юни

Това е кръговрата на живота, с който се налага да се съобразяват и бизнес - корпорациите. Успех.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

А бе аз по принцип не препоръчвам вътрешни полети из Африка, освен ако не им е наистина наложително на хората.

Иначе по новината - като видя такива изненадващи оферти, и ми иде да си строша лаптопа, че нямам възможност да ги използвам, честно. Плановете за Килиманджаро са след тия за Елбрус, пък и бюджета за първия е малко по-голям. Един Господ знае кога пак във времето ще се случи нещо такова, АКО изобщо се случи.

Какво пък им е лошото на вътрешните полети в Африка?

На кой друг континент ще изпиташ тръпката, преди да кацне, самолетът да прелети ниско над пистата (разчистено от храсти правоъгълно парче савана), за да разгони антилопите. Или добитъка, ако е в по-гъсто населен район.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.