Прескочи до съдържание

За гида Мишлен, звездите на Мишлен и френската кухня

Бръмбар

Препоръчани мнения

преди 42 минути , Емика каза:

Общо за Сицилия са 18 ресторанта с Мишлен.

Това бирено мезе на снимката, сигурна ли си, че е от звезден мишленов ресторант? :yahoo:

• Харесвам 6
Връзка към коментар
23 hours ago, Емика said:

Днес отново се върнах се в уникалния Рагуза Ибла. На площада на Дуомото съм. А в Ибла има 3 ресторанта с по 2 звезди Мишлен. Общо за Сицилия са 18 ресторанта с Мишлен.

1494583895531-1110301955.jpg

Моля да споделиш, ако си била в някой от 18-те и имаш лични впечатления :) много ще ми е ценно :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
19 hours ago, Емика said:

Ресторант Tocco в Рагуза със звезда на Мишлен. Не съм вътре.

1494599216980-188434870.jpg

1494599291038-371850554.jpg

Този не е със звезда. Символът означава добра кухня и свжи продукти.

https://www.viamichelin.com/web/Restaurant/RAGUSA-97100-Tocco_Sicilian_Ways-433861-41102

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да внеса малко яснота за звездните ресторанти.За 2017 на Сицилия те са общо 14 за целия остров. С една звезда са 10 и само 4 са с две звезди.

От тези 4 два са в Сиракуза.Това са:

Ресторант "Duomo "

Ресторант "Locanda Don Serafino"

Останалите два са  - един в Таормина":

Ресторант " Principe Cerami"

И другият в Ликата:

"La Madia".

В Рагуза има още един звезден ресторант, с 1 звезда:

"La Fenice".

В Сиракуза мога да препоръчам извън звездите:

"Ristorante Don Camillo"-отлична кухня, има дегустационни  менюта -вегетариански,  риба, меса и пр.

И "Ristorante  Sicilia in Tavola "- много вкусни домашни ястия,  там сме яли най-вкусната домашно приготвена паста, домашен ръчен хляб, капоната  и пици.

Адресите ще намерите лесно.:)

• Харесвам 19
Връзка към коментар

Вили, аз мога да кажа за два от звездните:

Тези в Модика и в Ликата.

В Модика беше Accursio -  обядвахме отвън, под  сянка от дърветата.

Разни дребни неща за разяждане /не че си нямаме апетит/, октопод и нещо, като пай с ябълки.Много вкусно,  много елегантно поднесено.

В Ликата го намерихме трудно, има една невзрачна фасадичка , ма , когото и да питаш, всеки го знае, но вътре е е много уютно и приятно. Там не се хранихме,  ходихме привечер, че нали бяхме на резорт, където храната беше отлична, та си ходехме все преяли.:(

Аз пих коктейлчета, половинът - кафенце с тортичка, чудесно поднесени и отлични като качество.

Бърза справка със списъка /аз така му викам на менюто/- показа, че вечерята за двама ще е около 200 евро, за нашите предпочитания.:)

La Madia  се казва ресторантчето.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 11 часа, Емика каза:

Радвам се, че се разви в тази посока темата. На мен ми го казаха, аз го "пльоснах" набързо тук, нямах батерия, нета се губеше, не можех да проверявам задълбочено. За секунди влязох  да проверя къде са тези в Рагуза, записах най-близкия, намерих го /той пък се оказва без звезда/ и с последни дихания на батерията изпратих снимките му. А храната в Сицилия, еххх, храната.....но тя е за друга тема.

Аз нали съм си много подробна, всяка година , преди Сицилианската ни почивка през юни, надзъртам  в червения гид.Не че ще ги обиколим всичките, ама си обичам да зная,ей така, от любопитство.

В предишните години са стигали и до 18, но това не е от значение колко са точно.

Моето лично мнение, от седем поредни години почивка там /след малко отиваме за осми път/,че в Сицилия лоша храна няма.Ние винаги избираме места, където се хранят местните хора, а не -туристите.Това става след внимателно и подробно разпитване и до сега не сме сгрешили.

Ама, то и в туристическите места си е вкусно, само че, на далеч по-високи цени.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Аз нали съм си много подробна, всяка година , преди Сицилианската ни почивка през юни, надзъртам  в червения гид.Не че ще ги обиколим всичките, ама си обичам да зная,ей така, от любопитство.

В предишните години са стигали и до 18, но това не е от значение колко са точно.

Моето лично мнение, от седем поредни години почивка там /след малко отиваме за осми път/,че в Сицилия лоша храна няма.Ние винаги избираме места, където се хранят местните хора, а не -туристите.Това става след внимателно и подробно разпитване и до сега не сме сгрешили.

Ама, то и в туристическите места си е вкусно, само че, на далеч по-високи цени.

Алекс, ще те затрудни ли да дадеш един целенасочен списък къде сте се хранили в Сицилия, ако имаш записки, разбира се :) Благодаря.

Връзка към коментар

Аз се снабдих ненадейно с билети за Сицилия за другата седмица, та ще чакам с нетърпение отговора на Alexandra.

Лично мен ме интересуват добри и не много скъпи кръчми в Сиракуза, Катания, Ното и Рагуса.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 20 часа, AlexandraKo каза:

Да внеса малко яснота за звездните ресторанти.За 2017 на Сицилия те са общо 14 за целия остров. С една звезда са 10 и само 4 са с две звезди.

От тези 4 два са в Рагуза.Това са:

Ресторант "Duomo "

Ресторант "Locanda Don Serafino"

Останалите два са  - един в Таормина":

Ресторант " Principe Cerami"

И другият в Ликата:

"La Madia".

В Рагуза има още един звезден ресторант, с 1 звезда:

"La Fenice".

В Сиракуза мога да препоръчам извън звездите:

"Ristorante Don Camillo"-отлична кухня, има дегустационни  менюта -вегетариански,  риба, меса и пр.

И "Ristorante  Sicilia in Tavola "- много вкусни домашни ястия,  там сме яли най-вкусната домашно приготвена паста, домашен ръчен хляб, капоната  и пици.

Адресите ще намерите лесно.:)

Имам грешка - ресторантите са в Рагуза, пък, на първото място съм написала Сиракуза.Натам става ясно, че не говоря за Сиракуза и звездите. Най - отдолу съм посочила два ресторанта и в Сиракуза.

В Ното Марина препоръчвам Трите каравели  -Le tre Caravelle - отлична кухня, огромни порции, всичко е прясно -имам предвид морските неща, че ние там ядем само и само това. Отлична капоната и червени вина.Но прясна риба тон трябва да се поръча от предния ден, няма винаги.

Като си поровя из снимките от предишни години, ще казвам и за други заведения в различни места на Сицилия, които са ни харесали.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ама, той необятен този форум "Магеланци", и тема за звезди Мишлен имало! Добре, че написах и преместихте мнението, за да разбера и за тази тема:) А в Сицилия всичко е мноооого вкусно, където  и да седнете.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
On 5/13/2017 at 4:07 PM, AlexandraKo said:

Вили, аз мога да кажа за два от звездните:

Тези в Модика и в Ликата.

В Модика беше Accursio -  обядвахме отвън, под  сянка от дърветата.

Разни дребни неща за разяждане /не че си нямаме апетит/, октопод и нещо, като пай с ябълки.Много вкусно,  много елегантно поднесено.

В Ликата го намерихме трудно, има една невзрачна фасадичка , ма , когото и да питаш, всеки го знае, но вътре е е много уютно и приятно. Там не се хранихме,  ходихме привечер, че нали бяхме на резорт, където храната беше отлична, та си ходехме все преяли.:(

Аз пих коктейлчета, половинът - кафенце с тортичка, чудесно поднесени и отлични като качество.

Бърза справка със списъка /аз така му викам на менюто/- показа, че вечерята за двама ще е около 200 евро, за нашите предпочитания.:)

La Madia  се казва ресторантчето.

Прекрасно! Благодаря!

А менюто е фиксирано тип дегустационно или

а ла карт. Включваш ли напитките в тия 200 евро?

Ти снимаш много! Ако пуснеш някоя снимчица ще е супер :)

Редактирано от violeta
Връзка към коментар
преди 18 часа, violeta каза:

Прекрасно! Благодаря!

А менюто е фиксирано тип дегустационно или

а ла карт. Включваш ли напитките в тия 200 евро?

Ти снимаш много! Ако пуснеш някоя снимчица ще е супер :)

Ооо, не,не,  по тия, снобските места хич не е прието да се снима.:OНе съм се и опитвала.

Имам снимки от по-обикновени заведения, където ни е харесало.

Ето ти менюто на Ла Мадиа в Ликата.

Ето ти и менюто на  Ristorante Accursio Craparo в Модика.

Ето ти на Ristorante Duomo  в Рагуза.

Ristorante Locanda Don Serafino , пак в Рагуза.

В Таормина в хотел Сан Доменико Палас се намира следващият, според мен, най-най-класен  сицилиански ресторант - Il Principe Cerami.

Двете снимки са от сайта на хотела.

4247447.thumb.jpg.8042078364d1a51f65abc82268721280.jpg

11543337.thumb.jpg.c06d5fa518eef6372ce5b6e7781ce1b2.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.