Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Подаръчните им ваучери функционират по същия начин - а явно това важи и за "кризисните". Аз се отказах да ги гоня за кеш, (надявам се, че) ще ползвам ваучерите в умерено близко бъдеще. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди малко получих мейли от Ryanair, че отменят полета София - Киев на 14-ти май и ми предлагат refund или замяна. Интересното е, че сме трима и всички получихме такива мейли, въпреки че билетите са купени по един от Ryanair, eDreams, Opodo. За сега полета за връщане на 17-ти май не е отменен и се чудя при това положение, мога ли да си получа парите и за него?

Screenshot_881.png

Връзка към коментар
10 hours ago, boogy83 said:

Преди малко получих мейли от Ryanair, че отменят полета София - Киев на 14-ти май и ми предлагат refund или замяна. Интересното е, че сме трима и всички получихме такива мейли, въпреки че билетите са купени по един от Ryanair, eDreams, Opodo. За сега полета за връщане на 17-ти май не е отменен и се чудя при това положение, мога ли да си получа парите и за него?

Screenshot_881.png

Ох, това с refund-a малко изгубена кауза. От дни се опитвам да се свържа с чата, защото линка "ако искате рифънд..." води до чата , а преди това обяснения как да си харчиш ваучера. 

Връзка към коментар
преди 16 минути , П.Кръстев каза:

Интересно е, че вече не предлагат ваучери, а само опция за промяна на полета или рифънд 🤔

Предлагат това, което не искаш, ти искаш ваучер,  няма,  аз искам рефънд, предлагат ми ваучер. 

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Отмениха ми 4 полета. За всички дойде мейл за рефънд. Предполагам доста ще се почака. Както бяха писали и други за първият след няколко дни дойде и ваучер. Явно е голяма бъркотия. Снимах си и екраните, че никога не се знае... 

Връзка към коментар
преди 7 минути , jorocontrola каза:

Отмениха ми 4 полета. За всички дойде мейл за рефънд. Предполагам доста ще се почака. Както бяха писали и други за първият след няколко дни дойде и ваучер. Явно е голяма бъркотия. Снимах си и екраните, че никога не се знае... 

Вие подадохте ли рефънд за отменените полети или след няколко дни направо сте получили ваучерите за тях? Аз получих опцията рефънд или смяна на полет, но не и ваучер. 

Връзка към коментар
преди 1 час, aleksandrina каза:

Ох, това с refund-a малко изгубена кауза. От дни се опитвам да се свържа с чата, защото линка "ако искате рифънд..." води до чата , а преди това обяснения как да си харчиш ваучера. 

А защо ти е да се свързваш с чата? Аз и на мейла и като си влезна в профила в Ryanair имам бутони за refund. Като ги цъкна попълвам една форма с данни на пътника, полет номер и някви други данни и потвърждавам. Излиза ми документ, който пише че съм подал заявление за refund и мога да си го разпечатам. Отговор за потвърждение за сега няма, предполагам трябва да го разгледат първо и тогава...

Връзка към коментар
31 minutes ago, a6olq said:

Вие подадохте ли рефънд за отменените полети или след няколко дни направо сте получили ваучерите за тях? Аз получих опцията рефънд или смяна на полет, но не и ваучер. 

Един полет беше отменен преди повече от седмица. Първо дойде мейл за рефънд, който попълних. След няколко дни мейл за ваучер, по който не мисля да правя каквото и да е.

Вчера отмениха другите 3 полета и имаше опция за рефънд. Няма ваучери за момента, не че искам де ...

Като се взеле в сайта има опция за редънд за всеки отменен полет поне при мен:

image.png.469670969269cb713067a95bbc3af9f9.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , boogy83 каза:

А защо ти е да се свързваш с чата? Аз и на мейла и като си влезна в профила в Ryanair имам бутони за refund. Като ги цъкна попълвам една форма с данни на пътника, полет номер и някви други данни и потвърждавам. Излиза ми документ, който пише че съм подал заявление за refund и мога да си го разпечатам. Отговор за потвърждение за сега няма, предполагам трябва да го разгледат първо и тогава...

Защото първо дойде имейл за анулиране и рефънд.  Попълних за рефънд,  след него дойде имейл за търпение,  че имали много заявки. След това нов имейл с ваучер и ако искаш рефънд вместо ваучера да кликнеш на линк, който пък води към чата,  с който не можеш да се свържеш. Предполагам Александрина върви по същия път. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

We are experiencing an unprecedented volume of messages here on social media due to Covid-19, so we ask you to bear with us at this busy time. 

If you have received a voucher from us via email, please rest assured that you can use the voucher to book over the next 12 months and travel beyond that date. In the event you don’t use the voucher at all, you will receive a full cash refund after the expiry date, this also applies to a part cash refund for the unused part of the voucher. 

Please use our DM tool here on Facebook to register on the cash refund queue if you don’t wish to use the voucher and we will be in contact with you directly via email. Over the coming weeks and months, we will be working hard to process refund requests as quickly as we can.

Взето от страницата им във Фейсбук.

Връзка към коментар
1 hour ago, boogy83 said:

След този мейл (който старателно бе попълнен за всяка резервация) идва още един за търпение и после друг с предложение за ваучери. И ако не искаш- последвай линка за рифънд- и линка води до обяснения за ваучерите и най- отдолу- връзка с чата...

1 hour ago, slujitel said:

Предполагам Александрина върви по същия път. 

Точно. Въобще не ти видях отговора. 🙂 

Линка на @Mistela е от последния мейл.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ето какво съобщение видях на фейсбук страницата на Райън

20200428_155051.jpg.12024fc350593c8ce8fb56779ec4ad60.jpg

Особенно интересна е тази част от съобщението

20200428_160215.jpg.f10f37d69755c7b2719c151e40ff2086.jpg

Макар че вече не  знам на какво да вярвам.

• Замислям се 1
Връзка към коментар

И аз съм в същата ситуация - мейл за рефънд, после втори за ваучер, но по-интересното е, че като си вляза в профила, полета не фигурира въобще в резервациите ми. До преди няколко дни го имаше и беше със статус канселиран, а сега изцяло са ми го махнали. И при вас ли е така? 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 минути , Juliaaa каза:

И аз съм в същата ситуация - мейл за рефънд, после втори за ваучер, но по-интересното е, че като си вляза в профила, полета не фигурира въобще в резервациите ми. До преди няколко дни го имаше и беше със статус канселиран, а сега изцяло са ми го махнали. И при вас ли е така? 

Моя стои с надпис анулиран. Не е премахнат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз получих 3-те мейла. Попълнихме формите за рефънд, но след мейла с ваучърите пробвахме няколко часа чата и решихме да ги приемем. Нямам време и нерви за чакам 100 часа, пък и така уж някаква надеждица, че ще може да си похвърчим някъде си, след като така зловещо ни пропадна Испанията. Потвърждавам, че никъде в акаунта не ги виждам тези ваучъри, така че ще си паза мейлите от Райън, там има кодовете. Освен това и полетите ни са изчезнали тотално от профила, все едно че не ги е имало никога. Но на апп-а още ми стои Мадрид - София, даже дава, че е отворен за чекиране 😄

Връзка към коментар

При мен на четири резервации три ги няма, четвъртата стои с надпис "Анулиран" За нея нямам нито ваучер нито мейл, че са ми приели искането за рефънд. Когато тръгна да правя ново искане ми пише, че вече има подадена заявка.

Връзка към коментар

Аз първо получих мейл без опция за ваучер. Избрах рифънд,  после получих имейл за ваучер и ако не съм съгласна да се свържа с тях. Свързах се с агент, който ми написа следното:

We wish to acknowledge your request for a refund to be returned to the method of payment in your booking. As advised in our email, it may be some time before the refund is processed. Please note that the Travel Voucher issued to you will remain valid up until a cash refund is processed. We appreciate your patience during these unprecedented times.

Пробвайте през този линк: https://secure.livechatinc.com/licence/5836511/v2/open_chat.cgi?groups=18 

Преди се свързвах през някаква друга форма и много чаках, но от този ми отговориха след 2 мин. Може и късмет да е било, знам ли 🙂

• Харесвам 6
  • Благодаря 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Алекс каза:

Аз първо получих мейл без опция за ваучер. Избрах рифънд,  после получих имейл за ваучер и ако не съм съгласна да се свържа с тях. Свързах се с агент, който ми написа следното:

We wish to acknowledge your request for a refund to be returned to the method of payment in your booking. As advised in our email, it may be some time before the refund is processed. Please note that the Travel Voucher issued to you will remain valid up until a cash refund is processed. We appreciate your patience during these unprecedented times.

Пробвайте през този линк: https://secure.livechatinc.com/licence/5836511/v2/open_chat.cgi?groups=18 

Преди се свързвах през някаква друга форма и много чаках, но от този ми отговориха след 2 мин. Може и късмет да е било, знам ли 🙂

И аз благодаря,  и аз се свързах току що и чакам имейл. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.