Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Гледам сега в тема за Вроцлав предупреждават, че Раян са станали супер стриктни с багажите и проверяват всички. 

Аз също имам подобно наблюдение, особено в София - проверяват дори малките раници и ако им се сторят много издути, искат да я сложиш в клетката. Летях с тях няколко полета последните два месеца и спукаха от проверки всички. Преди минавах с един сак, но вече не смея и си летя само с раница. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Миналия месец летях от и до Баден-Баден. Раницата ми визуално изглежда малко по-голяма. Летя с такава раница от 10 години, никога не са ме спирали. Сега и на двата полета минах през проверка в коша. Побрах я. 

• Харесвам 6
Публикувано:

В Бергамо, нямаше такива история, но с София Wizz баха стриктни, и се наложи жената да извади няколко пакетчета носни кърпички за да влезе раницата  и в рамката .

След като вдигнаха доста цените на ръчния багаж и народа спря да го купува сега явно това е варината да те накарат да плащаш за багаж

• Харесвам 5
Публикувано:

Децата станаха над 12 години и вече трябва да плащаме за места, ако искаме да седим заедно. Чудя се ако “случайно сгреша“ датата им на раждане и ги пиша с една или две години по малки може ли да си имам проблем на гейта? На бордните карти гледам, че няма година на раждане и на гейта не съм забелязал някой да следи тези данни в компютъра. Никога не съм плащал за запазено място в самолета и ми е трудно да се социализирам към плащане 😄 От морална гледна точка, не мисля че е по морално авиокомпаниите съзнателно да разделят родителите от непълнолетните им деца, от колкото аз да правя “грешки“. 😄 Въпросът е за еветуалните последици от подобна “грешка“?

Публикувано:
преди 49 минути , Topfly каза:

Децата станаха над 12 години и вече трябва да плащаме за места, ако искаме да седим заедно. Чудя се ако “случайно сгреша“ датата им на раждане и ги пиша с една или две години по малки може ли да си имам проблем на гейта? На бордните карти гледам, че няма година на раждане и на гейта не съм забелязал някой да следи тези данни в компютъра. Никога не съм плащал за запазено място в самолета и ми е трудно да се социализирам към плащане 😄 От морална гледна точка, не мисля че е по морално авиокомпаниите съзнателно да разделят родителите от непълнолетните им деца, от колкото аз да правя “грешки“. 😄 Въпросът е за еветуалните последици от подобна “грешка“?

А защо мислиш, че се плаща за места при билетите тийн? Аз съм имала билети Неапол-Букурещ и Шарлероа-Букурещ заедно с дъщерята /15-годишна/ и не ми е искало пари за места. Тя пътува също на произволно разпределено място, не сме заедно и ми е чудно защо ги категоризират отделни тийн билети, след като няма разлика и в цената.

Публикувано:

В някои държави (UK) таксите са различни, затова са различни от възрастни.

И пак в зависимост от местните закони, може да дават място до възрастен безплатно, а може и да искат пари. Примерно за Италия не искат пари.

Иначе все чакам някой да се престраши и да сбърка възрастта да видим какво става.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , ДиянаВ каза:

Тя пътува също на произволно разпределено място, не сме заедно и ми е чудно защо ги категоризират отделни тийн билети, след като няма разлика и в цената.

Защото не и плащаш за място като на дете, но пък и не може да пътува сама като възрастен.

Иначе относно казуса - едва ли ще е проблем, особено докато не изглеждат много по-големи от 12. Не мисля, че някой ще погледне човек изобщо.

Иначе аз имах обратен казус. Наистина неволно взех билет за тийн на 8г дете. Смениха ми го през чата, но след чекин не ни слагаше заедно, защото при тях връзването на местата става още при купуването, а не като Уиз при чекин, ако не си избрал места.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аха, всъщност сега видях, че желанието на @Topfly е да са заедно. В такъв случай отговорът ми не е свързан с неговия въпрос 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

Аха, всъщност сега видях, че желанието на @Topfly е да са заедно. В такъв случай отговорът ми не е свързан с неговия въпрос 😄

Точно това е желанието и при Ryanair над 12 години вече се плаща за да седим заедно, при Wizz air границата е 14 години, а при Easyjet 15 години.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Topfly каза:

Не се коси. Още някоя друга година и ще пътуват сами. Тогава и да искаш да плащаш ... те ще са на друг полет. 😁

• Харесвам 5
  • Смея се 7
Публикувано:

Да докладвам по темата с багажа. Вчера на полета София - Пиза с Райън,масово хората с приорити бяха с видимо големи куфарчета и раници. Не провериха никой, само ние се мъчехме с по 2 раници с нормални размери. 😀

• Харесвам 3
Публикувано:

Гледам полетите до Корфу отиването е понеделник и четвъртак, а на връщане са вторник и четвъртак 🙄🙄

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , Ivko каза:

Гледам полетите до Корфу отиването е понеделник и четвъртак, а на връщане са вторник и четвъртак 🙄🙄

Връщането във вторник е след полунощ. Въобще, ужасни часове за Корфу това лято.

Screenshot.png

• Харесвам 6
Публикувано:

Тези дни гледам гръцки остови. Имат фантастични цени през юни. Ей това ми се навира все пред погледа и не мога да му сглобя шантав маршут, който да ме устройва. 😃. За промоциите на егейците закъснях май,май.

image.png.117c9d426354e4ec621bb650cdb8c8e2.png

A о. Кос е с толкова хубава връзка в Пиза в неделя. 🙂

image.png.33bbb08a290b9d6f5e13a9cf5938015d.png

image.png.99f7eb3eb1603bfb30e8052af45fe71a.png

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:
преди 21 минути , iMari каза:

Тези дни гледам гръцки остови. Имат фантастични цени през юни. Ей това ми се навира все пред погледа и не мога да му сглобя шантав маршут, който да ме устройва. 😃. За помоциите на егейците закъснях май,май.

image.png.117c9d426354e4ec621bb650cdb8c8e2.png

Аз въобще съм шокирана, че Р. са пуснали полет до такъв непопулярен (и ветровит) остров. Обикновено там се ходи с фери от Кавала, но за юни надали ще има извадено разписание.
Специално за 13 юни има вечерен полет със Скай експрес до Атина за 33€ и вариант за спане я наблизо, я по пейките на летището. :biggrin: Има пейки за изтягане в цял ръст, но да речем стават за няколко часа, примерно от 22-23 ч. до 4 сутрин съм практикувала. Кучи студ е на това летище лятото от климатиците. :biggrin:

Промоциите на Aegean са за Черен петък и зимата, сега пак ще има някакви, но не особено големи. А колко други острови има... :wink:

Публикувано:

Някой летял с Ryanair последните дни и седмици, моля да потвърди, наистина ли мерят вече масово всички "ръчни" багажи? 

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, muchachote каза:

Някой летял с Ryanair последните дни и седмици, моля да потвърди, наистина ли мерят вече масово всички "ръчни" багажи? 

При мен си ги мериха последните два месеца, включително и малко по-изпъкнали раници. Това в София. Ако е малка раница, може да мине, но иначе мерят всичко. В Рим също ме мериха на Чампино. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Определено са се активизирали . За послените няколко дни получих 2 мейла , дали ми е достатъчен безплатния и да имам впредив че ако не е ще плащам на място скъпо.

Публикувано:

Мериха ги и при нас в началото на месеца от София, даже глобиха десетина човека които после се наложи и да изчакваме в самолета, понеже както се чу имало някакви проблеми с плащането с карти на глобите . Но изненада за мен беше, че на летището в Болоня, като си купихме разни неща на връщане от безмитните магазини ги запечатаха в плика (както се запечатват течности в прозрачен плик при трансферни полети, само дето не бяха течности, а бонбони, бисквити и подобни), единствено водата оставиха извън плика и незапечатана. Заподозрях, че са инструкции от Райън да не се злоупотребява с торбичките от безмитните магазини. 

• Харесвам 1
Публикувано:

В повечето случаи цените на багажа при Ryanair са доста по-приемливи спрямо Wizz.

При виолетовите става все по-сложно и без познатите гимнастики е брутално набутване.

П.П. По едно време не бяха ли възобновили полетите до Акаба?

Тези дни гледах, че вече e изцяло свалена от дестинациите на Ryan.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, muchachote каза:

Ситуацията с тия багажи тепърва ще се затяга, така че ако нямаш излишни евра по-добре си спазвай размерите. 

• Харесвам 4
Публикувано:
На 21.04.2025 г. в 15:25, Topfly каза:

Многократно съм допускал тази "грешка"- ден и месец са си ОК, само годината пада с 1-2. Не е имало проблеми. То и какви точно проблеми биха могли да направят- да те накарат да платиш на гейта 20 евро за seat selection?
На своя отговорност...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, muchachote каза:

Дъщеря ми в петък. Искали са да я глобят заради ТВЪРД куфар, който е с размери 39*19*54 см С колелцата. Тя тръгна болна и й беше зле на гейта, та само това й е трябвало и го е ударила на рев. Пуснали са я без да плаща, но каза, че 8 от 10 куфара са били проверявани в т.ч. са плащали за куфари на Samsonite/American tourister, които са били по-издути. (имаме 2 такива, та затова й е направило впечатление). Полетът е София-Айндховен. Измерих всички налични куфари дОма, че на 21.05 пътуваме с тях за Загреб и ще сме с 3 такива куфара. Вече силно се чудя дали да не ги сменим с раници/сакове. 😞  

• Харесвам 1
  • Шок 7
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Преди 10-тина дни летяхме от Бургас с Ryan - не ни проверяваха на гейта, но на чек-ин гишетата момичетата доста стресирано предупреждаваха всички да си измерят багажите и да махат ако могат колела, да преразпределят да не изглеждат надути и тн.. 

Малко са ми съмнителни обаче клетките на Райън, защото куфара, с който пътувам вече 10+ години със сигурност и по спецификация влиза в размерите, и като го измервам в къщи дава по 1-2см буфер на всяка страна, но в клетката на Райън стърчи отпред с около сантиметър, въпреки че е твърд(може и малко да се е издул през годините) и не е натъпкан, даже изобщо. В клетката на Уиз същия куфар влиза абсолютно без проблеми и набутване. То ще излезе сега, че трябва да купуваме от по-малките куфари просто, защото стандартните, които са направени за техните размери клетки също няма да влизат в позволените заради клетката им. 

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.