Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Altod каза:

Eвентуално утре след 10ч. 

Някой знае ли колко ще ми струва един багаж на отиване и на връщане?

Явно искаш да го добавиш през кол центъра на eSky. Онлайн -  20 кг.  чекиран багаж е 25£ на посока,  на летище - 40£.

Друго видях, което е ново за мен.  100€ за да се качиш на следващ възможен полет  макар и в доста редки случаи може да се окаже полезна опция (в случай, че някъде със ситни букви няма и клауза за доплащане разликата в цената) 

IMG_20181225_210938.jpg

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, stanimir каза:

П. П.  София  беше европейска  столица на спорта през 2018,  не вярвам това да е причина за  увеличения пътникопоток.

Няма как да е. В София се проведоха същите турнири и инициативи, които се провеждаха и предишни години. Само този път организаторите слагаха един банер и понякога с лицемерие съобщаваха името на кметицата.

Нядявам се, че Пловдив ще оправдае титлата "Европейска столица на културата", защото София в лицето на Общината не си мръдна пръста като столица на спорта.

Връзка към коментар
преди 11 часа, Altod каза:

Там е работата, че не мога през сайта. Билетът ми е купен през esky и не мога да добавя разервацията си в сайта на Райънеър. 

Админа трябва да забрани на хора купуващи си билети от най-скъпарската агенция иСкай да припарват във форума - този сайт съм забранил да го посещават на всички мои приятели. Нали точно затова казваме как може да се намери отстъпка с 30Евро по-евтино от тях тук ?! Минималната им комисионна е 20Евро и я увеличават за всеки пътник още толкова.

Дори и качествена поддръжка нямат - вземат им парите и хайде чао летете и чакайте.

Пишете на лично, ако имате възможности и искате да направите дарение ще Ви намеря кауза.

Редактирано от vinidj
  • Харесвам 1
  • Шок 2
  • Смея се 8
Връзка към коментар

преди 26 минути , vinidj каза:

Админа трябва да забрани на хора купуващи си билети от най-скъпарската агенция иСкай да припарват във форума - този сайт съм забранил да го посещават на всички мои приятели. Нали точно затова казваме как може да се намери отстъпка с 30Евро по-евтино от тях тук ?! Минималната им комисионна е 20Евро и я увеличават за всеки пътник още толкова.

Дори и качествена поддръжка нямат - вземат им парите и хайде чао летете и чакайте.

Пишете на лично, ако имате възможности и искате да направите дарение ще Ви намеря кауза.

И защо админа да забранява да припарват във форума такива хора? 

Нали идеята е да се помогне на такива хора,които са се подвели да резервират през такива агенции да разберат, че има по евтини и добри алтернативи. Не съм  сигурен, че има някой от този форум, който никога не се е подвеждал някъде за нещо. Ама това значи ли, че трябва да няма достъп,  да не му се помогне да разбере къде му е грешката и да не му се даде насока как да я избягва за бъдеще. 

Изявлението и думите ти, по скоро обижда тези хора вместо да им помага. 

Редактирано от Branko
  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Нищо подобно няма да забранява админа. И мен ме е жал като гледам да се дават пари на esky, но се купуват защото имат агресивен маркетинг. Хората не са виновни и никой не е длъжен да минава през форума преди да направи избор от къде да си купи билет 🙂

Може да направя някаква по-целенасочена разяснителна кампания за esky, защо да, защо не, защото мненията за тях са разхвърляни из доста теми, но това ще почака малко. По-скоро трябва да влезем с шут в гнездото на оси, от колкото да правим забрани. До тогава, ако някой новобранец е направил грешка, нашата задача тук е да посочим къде е и да не я повтаря пак. А не вдигане на забрани и стени.

@Altod, в случая се свържи със esky и виж какво ще ти предложат, нали за това им плащаш солена такса обслужване. Можеш да ги попиташ и тях с какъв имейл е направена резервацията и по този начин да си я добавиш в профила. Много от агенциите, които препродават билети на Ryanair регистрират полетите с еднократни имейл адреси. Някои от тях споделят тези адреси в комуникация с теб, други като esky явно си траят. Просто се свържи с тях и поискай да ти дадат имейл адреса, който са използвали за резервацията. После да споделиш резултата 🙂 Като цяло добра практика е при покупка за Ryanair и Wizzair билетите да се купуват от техния сайт, а да не се минава през посредници. Чак като станеш малко по-опитен/опитна можеш да почнеш да играеш с разните сайтове, които свалят цените при определено плащане с карта и т.н., но като едно добро начало - купувай билетите от сайта на авиокомпанията, a esky ги ползвай само за търсачка:)

Редактирано от Георги
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

За съжаление, мой приятел също се беше подвел да вземе през тях, всъщност от три билета на Райън, само единия- изобщо не беше забелязал, че  взима билета си през агенция, нещо се е заблял. По-късно му се наложи да добавя приорити и те категорично отказаха да му дадат мейл, за да си върже резервацията, а и му взеха повече пари, отколкото е услугата през сайта /8 евро след резервацията, те го таксуваха 12/.

Та така де, понякога стават грешки.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар

Еее, ми случва се. Веднъж и аз , преди време, без да догледам, бях купила билети за някъде си, през тях.

Не се свърши светът, сега внимавам.:)))))))

Връзка към коментар

Сега видях, че те всъщност наистина искат допълнително пари, ако искаш да правиш промени в резервацията. Така че няма как да дадат имейл адреса. Все си мислех, че 20-ина евро такса за спорни предимства са достатъчно кожодерство, ама явно може и повече 🙂

@logist13, естествено че е така. Това не е място за сантименти, приятелства, лични отношения и т.н. Това е просто бизнес и до колко сделката, която правиш е добра. В 99.99% при esky не е такава 🙂

Връзка към коментар

Аз един път съм ползвал eSky,когато не бях и чувал за форума и нямах никакъв опит.Дъщеря ни трябваше да лети от Франкфурт до Мексико сити с престой около пет месеца.Купих билет от тях през Атланта.Цената на билета не коментирам,защото не я помня.Не и дадоха американска виза и се наложи да сменим билета.Обадих се в eSky,много любезно девойче обеща да провери какво може да направи.След час ми звънна и ми предложи полет през Мадрид.Не съм доплащал абсолютно нищо.На връщане дъщерята реши да си тръгне месец по-рано.Смениха и датата за окло сто евра.

Не съм защитник на eSky ,но това е пазарната икономика.Като можеш да намериш по-евтино нокой не те задължава да купуваш от тях.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, Zara каза:

vinidj се е пошегувал с тази „забрана” . Ясно е какво казва.

Да бях леко краен и не е правилно така чак.

Да и аз съм си купувал преди 10-12години 1 билет от иСкай.

Но наистина е добре да има тема и много да се внимава с тях.

Мога да отлича доста негативи техни - чакаш на телефона да ти се обадят 30-40мнути, имат много запитвания въпреки търсачката.

Най-високата безумно цена - при двама човека комисионната скача на 50Евро и т.н.

Допълнителните услуги се таксуват доста.

Процеса на резервация е бавен.

Не може да препродаваш билета и да си го управляваш сам.

Доста от приятелите ми показват ето в иСкай цената е колкото в сайта -тоест показват без комисионната си услугата и чак като кликнеш тогава я вдигат.

Дори и нищо да не разбираш случайно отидох в една локална агенцийка за проба да видя и хората си сложиха 5-10Евро само надценка и те някакви отстъпки ползват, но има поддръжка при тях и ти обръщат внимание.

Също имаха реклама хотел плюс полет най-ниска цена в света.

Доскоро пишеха част от комисионните си като летищни такси.

И не знам как са ми взели мейла - нямам регистрация, а получавам имейли от тях като направя търсене и след това ме обстрелват всеки ден с мейли искаш ли този полет.

Всъщност най-хубавото е , че ги има за да разбереш, че има по-евтино и да ги даваш като отрицателен пример. 🙂

Наистина хората дето бъкел не разбират си заслужават съдбата, и на мен не ми се занимава и си викам майстор да ми прави плочките, въпреки, че мога и сам - ама тяхната лакомия и агресия и спам излиза извън нормите.

Редактирано от vinidj
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, vinidj каза:

Да бях леко краен и не е правилно така чак.

Да и аз съм си купувал преди 10-12години 1 билет от иСкай.

Но наистина е добре да има тема и много да се внимава с тях.

Мога да отлича доста негативи техни - чакаш на телефона да ти се обадят 30-40мнути, имат много запитвания въпреки търсачката.

Най-високата безумно цена - при двама човека комисионната скача на 50Евро и т.н.

Допълнителните услуги се таксуват доста.

Процеса на резервация е бавен.

Не може да препродаваш билета и да си го управляваш сам.

Доста от приятелите ми показват ето в иСкай цената е колкото в сайта -тоест показват без комисионната си услугата и чак като кликнеш тогава я вдигат.

Дори и нищо да не разбираш случайно отидох в една локална агенцийка за проба да видя и хората си сложиха 5-10Евро само надценка и те някакви отстъпки ползват, но има поддръжка при тях и ти обръщат внимание.

Също имаха реклама хотел плюс полет най-ниска цена в света.

Доскоро пишеха част от комисионните си като летищни такси.

И не знам как са ми взели мейла - нямам регистрация, а получавам имейли от тях като направя търсене и след това ме обстрелват всеки ден с мейли искаш ли този полет.

Всъщност най-хубавото е , че ги има за да разбереш, че има по-евтино и да ги даваш като отрицателен пример. 🙂

Наистина хората дето бъкел не разбират си заслужават съдбата, и на мен не ми се занимава и си викам майстор да ми прави плочките, въпреки, че мога и сам - ама тяхната лакомия и агресия и спам излиза извън нормите.

Esky несъмнено са много зле, но са едва капка в морето. Ако ще даваме пример за лакомия и наглост - мисля, че коронованият крал несъмнено е booking.com.

Сори за офтопика.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 4 часа, Георги Матеев каза:

Esky несъмнено са много зле, но са едва капка в морето. Ако ще даваме пример за лакомия и наглост - мисля, че коронованият крал несъмнено е booking.com.

Сори за офтопика.

Аз пък, бих подложил на съмнение всяко такова генерализиране :smile: Не само за booking, а за която и да е търсачка, знайна или незнайна, както за места за настаняване, така и за билети. ОК, ясно е, че ти имаш богат опит с голям брой търсачки, моят пък е от по-отдавна, да речем. И ти, и аз прекрасно знаем, че има някои места по света, за които нито expedia, нито ММТ или airbnb и agoda, предлагат въобще каквото и да е място за нощувки, едно дори, да не говорим за кодове за отстъпки или намаления за такива места, но съм намирал именно в booking :wink:

Относно търсачките за билети, нещата са още по-динамични и променливи. За билети до някои дестинации, ако работи една, тя е напълно безпомощна за други. Примери и тук колкото щеш. Например когато edreams-овете и opodo даваха небивали отстъпки за билети на Ryan или Wizz, на мен точно обратното - ми вдигаха първоначалната цена за билети с други авиокомпании, до места на други континенти. Или пък travel2be и travelgenio имаше дълъг период, когато не сработваха с бг карти, или изобщо дори не можеше да се премине към етапа/екрана с плащането. Но се оказа, че и това не е общовалидно, и през тях съм правил доста добри "удари", неочаквано чак и за мен, и преди, и сега напоследък отново се събудиха. 

Изводът, който и аз и ти перфектно знаем, е че не бива да се изключва нито една възможност, а трябва да се пробват всички варианти, за които се сетим /принцип/. А и за нови, на които сме попадали случайно, и с които не сме имали опит до преди това (който е готов да рискува). Само ще спомена находките от минали години, като liligo, AFT, gotogate, bravofly, tripair, tripsta и т.н., някои от които отдавна ги няма, други все още съществуват, но са далеч от възможностите си преди години, а трети все още са "на върха" в един или друг случай.

Темата леко се измести, затова по преценка на модераторите може да преместите мнението ми в подходящата. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Писах в темата за Йордания,но не беше там мястото а и никой не ми отговори.

Дали Райън ще продължат полетите до Йордания след края на Март?Знам,че на този въпрос надали някой ще може да ми отговори.Та по-конкретният ми въпрос към вече пътувалите е дали се пълнят самолетите или са полупразни?

Връзка към коментар
Преди 1 час, wilks каза:

Аз пък, бих подложил на съмнение всяко такова генерализиране :smile: Не само за booking, а за която и да е търсачка, знайна или незнайна, както за места за настаняване, така и за билети. ОК, ясно е, че ти имаш богат опит с голям брой търсачки, моят пък е от по-отдавна, да речем. И ти, и аз прекрасно знаем, че има някои места по света, за които нито expedia, нито ММТ или airbnb и agoda, предлагат въобще каквото и да е място за нощувки, едно дори, да не говорим за кодове за отстъпки или намаления за такива места, но съм намирал именно в booking :wink:

Относно търсачките за билети, нещата са още по-динамични и променливи. За билети до някои дестинации, ако работи една, тя е напълно безпомощна за други. Примери и тук колкото щеш. Например когато edreams-овете и opodo даваха небивали отстъпки за билети на Ryan или Wizz, на мен точно обратното - ми вдигаха първоначалната цена за билети с други авиокомпании, до места на други континенти. Или пък travel2be и travelgenio имаше дълъг период, когато не сработваха с бг карти, или изобщо дори не можеше да се премине към етапа/екрана с плащането. Но се оказа, че и това не е общовалидно, и през тях съм правил доста добри "удари", неочаквано чак и за мен, и преди, и сега напоследък отново се събудиха. 

Изводът, който и аз и ти перфектно знаем, е че не бива да се изключва нито една възможност, а трябва да се пробват всички варианти, за които се сетим /принцип/. А и за нови, на които сме попадали случайно, и с които не сме имали опит до преди това (който е готов да рискува). Само ще спомена находките от минали години, като liligo, AFT, gotogate, bravofly, tripair, tripsta и т.н., някои от които отдавна ги няма, други все още съществуват, но са далеч от възможностите си преди години, а трети все още са "на върха" в един или друг случай.

Темата леко се измести, затова по преценка на модераторите може да преместите мнението ми в подходящата. 

Всичко това е пределно ясно и дори не подлежи на коментар 🙂 Аз също не съм изключил напълно booking.com от търсенията и сравненията си, тъй като в някои случаи е буквално единствен избор. Но пък и въобще не говорехме за това всъщност.

Идеята е, че прекалено, ама ПРЕКАЛЕНО често цените на booking са силно завишени спрямо почти всички търсачки. Говорим за еднакви хотели и еднакви дати. На моменти дори не мога да повярвам колко са нагли. Та оттам дойде и коментара за тяхната лакомия, която е хиляди пъти по-голяма от тази на esky, от където първоначално тръгна приказката. Ясно ми е, направили са силна марка и сега жънат плодовете от този труд, но според мен всичко трябва да бъде с мярка, каквато при тях често липсва. Expedia например има не по-слаб бранд, но въобще не се олива толкова - за което евала.

Спирам с офтопика :)

Връзка към коментар

Поръчката им е за 197 местни 737 MAX 200, които са за максимум 210 седалки! Този вариант на 737 MAX 8 е с една допълнителна аварийна врата зад крилото, заради увеличения брой седалки.

Връзка към коментар
Преди 1 час, stanimir каза:

A Look At Ryanair’s Crazy 200 Seat Boeing 737

https://simpleflying.com/a-look-at-ryanairs-crazy-200-seat-boeing-737/amp/

Леле мале,два инча по-малко разстояние между седалките е над 5см.Човек 1,90см ще пътува полу-седнал,полу-прав.Дано и на другите АК да не им хареса този модел:smile:

Връзка към коментар
преди 29 минути , Мари Николова каза:

Леле мале,два инча по-малко разстояние между седалките е над 5см.Човек 1,90см ще пътува полу-седнал,полу-прав.Дано и на другите АК да не им хареса този модел:smile:

Лека-полека се доближаваме до седалките за правостоящи🙂

• Смея се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.