Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 25 минути , vorbis каза:

Лека-полека се доближаваме до седалките за правостоящи🙂

Надявам се тази възможност да си остане легенда:biggrin:А и при този модел можеш да избираш дали да си прав или седнал.

• Смея се 1
Връзка към коментар

Имам полет Атина-София на 3.01 без багаж и докато се наканя да си взема приорити до вчера ми даваше, а днес вече няма,а само 10кг ми дава. Това означава ли, че вече е изчерпано и няма да има повече или е възможно в един момент пак да се появи?

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар

Билета ми е двупосочен, като ще ползвам само полета на връщане и да не би ако е изчерпано приоритито на отиване да не ми дава и за връщане!

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
преди 7 минути , Ivko каза:

Билета ми е двупосочен, като ще ползвам само полета на връщане и да не би ако е изчерпано приоритито на отиване да не ми дава и за връщане!

Билетите са два отделни и ако е разпродадено приорити за отиването няма общо с наличното за обратния полет.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ще се реди  за чекиране на багаж и ако късметът с ранните полети му изневери...

От чек-ин гишето до гейта на Райън в Атина си е цяло отделно пътешествие  🙂

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Ами какво чаках и аз не знам, а този 10кг преди да се чекирам предполагам трябва да го адна. Тъпото на този багаж е, че го теглят и не мога да го наблъскам.

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
On 11/23/2018 at 3:10 PM, Таньо said:

От Севия с автобус за 20 евро се стига до Фаро. 🙂 

Може и с влак.

Добър вечер от нов член на форума - бивш местен жител на Севиля. Един малък съвет, ако позволите - внимавайте с плануване на пътувания от Севиля до Фаро с автомобилен транспорт, независимо какъв. Можете да попаднете в адско задръстване уикендите, по празници или през активния туристически сезон. Апропо, Фаро и околностите не са нещо особено като туристическа забележителност. Севиля и околностите /Кармона, Кордоба, Убеда, Бадахос, Касерес, Херес де ла Фронтера, Кадис, а също и Sanlucar de Barrameda, макар също да не е нещо особено, но все пак има някои доста важни общи неща с Магелан/ си заслужават в пъти повече. Наемът на кола от летището често може да се окаже оптимален вариант с цел виждане на максимален брой обекти, макар на пръв поглед да изглежда странно. Успешни пътешествия! П.С. Извинения, ако добавката би се сметнала като off-topic.

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Моля спешно за помощ!

дъщеря ми е на чек ин и искат да я глобят - с голям куфАр до 10 кг е, билетьт е купен преди 01.09 и багажа е фрии, но искат доказТелство, че може голям размер

Връзка към коментар
преди 16 минути , noshtna_ptica каза:

Моля спешно за помощ!

дъщеря ми е на чек ин и искат да я глобят - с голям куфАр до 10 кг е, билетьт е купен преди 01.09 и багажа е фрии, но искат доказТелство, че може голям размер

Прати и ето този линк:

https://corporate.ryanair.com/news/ryanair-gives-free-10kg-check-bag-to-all-2m-non-priority-customers-who-booked-on-before-31-august-to-fly-after-1-november/

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Глобили са я 40 евро, защото куфарьт е над 55 см!!!!

билетът е купен на 28.08.

освен да снима куфара и разписките за глобата, нещо друго да се направи?

Връзка към коментар

За какво да ги снима? И преди да има платен багаж, размера пак си беше 55*40*20. Т.е. единственото, което се промени е плащането на багаж,  не размера.

RА_bag.jpg

Редактирано от aleksandrina
Връзка към коментар
преди 13 минути , noshtna_ptica каза:

Глобили са я 40 евро, защото куфарьт е над 55 см!!!!

билетът е купен на 28.08.

освен да снима куфара и разписките за глобата, нещо друго да се направи?

На кое летище се развива действието? 

Връзка към коментар
преди 8 минути , Branko каза:

На кое летище се развива действието? 

На софийското.

според мен има право на голям размер, ограничението е само за 10 кг, но не и за размер. Тук го коментирахме преди време.

Връзка към коментар

Нека сложи куфара в кошарката за размера  и ако е точно , така да го снима-иначе не виждам основание за оспорване. Ако заради колелцата е над 55см, да го снима сложен наопаки, с колелцата нагоре. При Уиз размерите са на куфара без колелца, предполагам и тук е така. Моя е стар и колелцата са по-големи, иначе тялото на куфара е 50см и аз ходя с една разпечатка на общите условия с размерите на куфара, където изрично пише че се отнасят само за тялото, без дръжка и колелца( това за Уиз обаче).

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 17 минути , aleksandrina каза:

За какво да ги снима? И преди да има платен багаж, размера пак си беше 55*40*20. Т.е. единственото, което се промени е плащането на багаж,  не размера.

RА_bag.jpg

Това са размерите на рьчния, не на чекирания

Връзка към коментар
8 minutes ago, noshtna_ptica said:

Това са размерите на рьчния, не на чекирания

Ами те подаряват "бившия" ръчен като чекиран до 10 кг, не голям чекиран. На снимката по- горе са дадени едни и същи размери за 10 кг, без значение priority или чекиран 10 кг.

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Никьде няма упоменати размери, но ако това е истината, значи няма какво да оспорва. Много моля за потвърждение или не и от други сьфорумци, за да знае какво да прави.

Връзка към коментар
4 minutes ago, noshtna_ptica said:

Никьде няма упоменати размери, но ако това е истината, значи няма какво да оспорва. Много моля за потвърждение или не и от други сьфорумци, за да знае какво да прави.

Видя ли снимката по- горе? Това е, когато си избираш priority за 6€ или чекиран 10 кг за 8€. Може да влезеш в сайта, да си избереш случаен полет и след избора на полета, следва това. Така пише в сайта им в крайна сметка, а иначе и аз си спомням, че някъде тук беше коментирано, че размер за 10 кг чекиран никъде няма. 

А тя нека си снима каквото трябва, пък може и да може да се оспори ситуацията по- късно в крайна сметка.

В мейлите, които са ѝ пращали, за да "наградят" с чекиран багаж пише ли размери или само кг?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.