Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

На 25.12.2018 г. в 18:31, Zaro каза:

Е тук е ключът за бараката. Да припомня, че докато Тотев беше областен управител, се счупваше от дейности около летището - садяха дръвчета при всяка нова линия, а при кандидатурата си за кмет го беше включил в програмата си. Като стана кмет се оказа, че няма полза да се развива летището, щото София била близо. Фактът, че на Райън им трябваха години (може би 6), за да стъпят в Пловдив, говори сам по себе си дали държавата дава току така нещо да бъде разработвано от някой друг. И ако приемем за невъзможна целенасочена конспирация срещу Пловдив (който има нещастието да бъде на 110 км от София), далеч по възможна изглежда схемата да се поддържа по-висок трафик на летище София, щото там чакащите на чакалък са далеч повече.

Ами този смешен кмет да го разкарвате, ето тамън идат местни избори тази година. Вместо да говори за разфасоване на прасета в центъра на Пловдив, да си обира партакешите и да се маха.   За ситуацията с летището именно той носи голяма вина.

Втори град в държава от ЕС .... с почти неработещо летище. По един полет на ден... ама през ден!  Пълен резил!
Как ще коментирате това, че националният превозвач на страната отказва да ползва това летище? България ер изобщо не желае да сключва договори и да мисли за линии от Пловдив до където и да било. 

А и как ще коментирате транспортните връзки от град Пловдив до самото летище в Крумово?  Да живеят бакшишите, нали?

• Харесвам 12
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Вчера 03.01.2019 година при качването ми на полет  FR6336 от Birmingham to Sofia  бях изнуден да заплатят ръчният си багаж два пъти иначе ми бе отказан достъп до самолета и заплашен че ще остана на летището . Мога да приложа снимки на двата платежни документа с който съм заплатил едно и също нещо два пъти .

Връзка към коментар
преди 8 минути , Dimitar Dimitrov каза:

Вчера 03.01.2019 година при качването ми на полет  FR6336 от Birmingham to Sofia  бях изнуден да заплатят ръчният си багаж два пъти иначе ми бе отказан достъп до самолета и заплашен че ще остана на летището . Мога да приложа снимки на двата платежни документа с който съм заплатил едно и също нещо два пъти .

Добре дошъл във форума. 

Би ли уточнил какъв и колко багаж си имал? Беше ли платил Priority или не? Досега не съм чувала да накарат някой да си плати два пъти ръчен багаж... Да не би да си бил с голям и малък ръчен багаж и да си отишъл с тях директно на гейта, а да не си имал платено Prioriy? И каква сума те накараха да платиш на гейта?

Връзка към коментар

Сега за първи път ще летим с ryanair и ще водим един синковец на 14 г. и 2 м. и сега се чудя трябва ли да се купуват задължително места или не? Разглеждах сайта на ryanair, но освен, че трябва да е с придружител не открих нищо по въпроса. 🤔

Връзка към коментар

Ryanair to Launch two new routes from/to Berlin!

New routes:
✈ Berlin – Lappeenranta (2x weekly), from April 1, 2019
✈ Berlin – Tallin (3x weekly), from April 2, 2019

m-16.png

За повече инфо цък.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 1 час, Ivan Ivanich каза:

Сега за първи път ще летим с ryanair и ще водим един синковец на 14 г. и 2 м. и сега се чудя трябва ли да се купуват задължително места или не? Разглеждах сайта на ryanair, но освен, че трябва да е с придружител не открих нищо по въпроса. 🤔

Ако държиш да сте заедно...купувай.  Аз на тези неща не държа и не купувам места, голяма работа, че за час-два няма да си плямпаме. Тамън малко почивка и релакс 😄

Но всеки път се дразня, когато хора, които не са си купили места, много държат да са заедно и врънкат другите хора да се разместват и постоянно питат "сам ли сте"? "сама ли сте"?   - "И да съм ...какво"? - "Може ли да се преместите на 6D?"  - "Не, не мога" 😄 Паднало им се е място в средата и врънкат хора, които са до пътеката да се преместят на средно място на друг ред (за да са те заедно).. как ли пък не!😄  

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 10
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 1 час, Ivan Ivanich каза:

Съвсем наскоро моя позната беше "шокирана" от факта, че я бяха разделили с 14-годишната й дъщеря. Просто такава е политиката на авиокомпанията, която не коментирам. Просто ако искаш да сте заедно, трябва да купиш места. Смяната на места не е гарантирана изобщо, а ако хората са си платили съответните места, не е и етично. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Ivan Ivanich каза:

За Райънеър 14г е възрастен и ще ви разделят. Не е задължително да се купуват места, само ако единия пътник е дете (под 12г), но ако искате да седнете заедно ще трябва да купите

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Благодаря на всички които отговориха на въпроса ми. Чуденката беше дали е задължително да се закупят места, понеже се явява в една междинна група от 14 до 16 г., а иначе той ще се радва да е малко по-встрани от нас и самостоятелен. Предполагам, ако взема билети през някой от сайтовете ще трябва да закача неговия билет към някой от нашите?

Връзка към коментар
На 2.01.2019 г. в 11:23, neuromancer каза:

на сайта пише Tours TUF

Къде на сайта го пише това?

Че ми трябват билети до Тур за лятото, пък не ми излиза.

Връзка към коментар
преди 2 минути , neuromancer каза:

Ми в Дестинейшънс гледах, само инфо за летището. Полети от София не вярвам да има, по-точно не съм чувал да са пускали

Благодаря ти!

От Тур само до Марсилия намерих. Друго няма за сега.

Връзка към коментар

Полет на а/к от Станстед към Тесалоники е кацнал в Тимишоара, защото времето в Тесалоники е било лошо. 100-ина пътници са хванали автобус. Останалите са отказали и гръцкото правителство им е пратило самолет на Aegean да ги прибира:

https://www.flightradar24.com/data/flights/fr8582#1f13d755

Връзка към коментар
преди 7 часа, neuromancer каза:

Аз до долината на Лоара бих летял до Париж и оттам с кола

Но пък ако ходиш често до ривиерата защо не и оттам 😀

Да, ама, не знам на онова смОтано Бове, как седи въпросът с рент-а-карите. На Шарл де Гол знам, но не ми се ще, въобще  да припарваме до там.

Мисля го и с Кацане в Ница, Женева, Базел - иска ми се да е директен полет. Ама е за август, та се помотвам  и почесвам още.:)))))

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар
преди 47 минути , akair каза:

Полет на а/к от Станстед към Тесалоники е кацнал в Тимишоара, защото времето в Тесалоники е било лошо. 100-ина пътници са хванали автобус. Останалите са отказали и гръцкото правителство им е пратило самолет на Aegean да ги прибира:

800km с автобус това не е сериозно

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , tch каза:

800km с автобус това не е сериозно

Верно не е сериозно, поне в София, Скопие, Атина са можели да кацнат...

Връзка към коментар

Тия па ...

https://www.dnevnik.bg/biznes/2019/01/05/3370596_britancite_smiatat_raiuner_za_nai-loshata/

Иначе "Независимият консултант в авиацията Крис Тери коментира, че въпреки лошата оценка, потребителите все още харесват достатъчно "Райънер", за да летят с нея. "

• Смея се 1
Връзка към коментар

Харесват цената. Не може да им се отрече, че са много гъвкави в предлагането, не само на цени, но и на дестинации.

Директните полети са голямо предимство

• Харесвам 5
Връзка към коментар
47 minutes ago, Ivko said:

Дестинацията София-Пиза продължава да е заредена в разписанието, но още няма дати и ме съмнява да пуснат вече, че то за кога да пускат..

В бг мама пишат, че март щели да заредят цени. Но дали ще е така... 

Редактирано от aleksandrina
  • Замислям се 2
Връзка към коментар

Е така ще си летят празни, защо да не използват времето дотогава да продават места

Или няма да има, или още не са решили дали да има полети

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Аз така искам да купя билети да Лисабон-Порто за месец юни, но се зарежда разписание само до март. Питах в чата дали ще спират линията и ми отговориха, че няма. Пък да видим...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 40 минути , aleksandrina каза:

В бг мама пишат, че март щели да заредят цени. Но дали ще е така... 

Щом мамите са казали, Ryanair нямат друг избор. Полети ще има.  Гаранция -  БГ-мама! 

• Харесвам 1
  • Смея се 12
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.