Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
20 minutes ago, stanimir said:

Щом мамите са казали, Ryanair нямат друг избор. Полети ще има.  Гаранция -  БГ-мама! 

Нали?! Аз там си сверявам часовника. Ха ха ха. Тук кой знае, кой не знае... А там е сигурно. 

🤣🤣🤣

Публикувано:

FR са заплашили екипажите, че ако до 18 януари не се разберат за условията по договорите за работа, ще затворят 2 бази на Канарските острови:

According to internal info from Ryanair, if by the 18th of January no agreement is signed with the cabin crews in Spain:

"TFS and LPA bases will close on 1st of March 2019".

• Шок 1
Публикувано:
преди 57 минути , akair каза:

FR са заплашили екипажите, че ако до 18 януари не се разберат за условията по договорите за работа, ще затворят 2 бази на Канарските острови:

Моя близка приятека живее в Лас Палмас - всъщност, тя е магеланка. Доколкото знам от нея, правителството плаща много щедра дотация на авиокомпаниите за полетите на местните жители. Силно подозирам, че ако не постигнат споразумение, бързо ще им бъде заето мястото от конкурентни линии - със съдийствие на правителството... Канарските острови са апетитна хапка за всички. 

Публикувано:

Първата стачка е днес, а следващите са планирани за 10 и 13 януари.

"Райънер" (Ryanair) от и до Испания, могат да бъдат засегнати от нарушения в авиотрафика тази седмица заради поредицата 24-часови стачки на кабинния персонал, която започва днес, информира британския в. "Дейли мейл".

от

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/01/08/3371822_kabinniiat_personal_na_raiuner_zapochva_stachki_v/

Публикувано:
3 minutes ago, Tim said:

Първата стачка е днес

Днешната е отменена: Кабинният персонал на "Райънер" отмени планираната днес стачка в Испания (обновена)

Това е заглавието от линка.

• Харесвам 3
Публикувано:

Искам да попитам как и дали  може да се смени дата на полет на Раян, една приятелка ме помоли да й помогна. Трябва да лети утре вечер, но й се налага  да отложи полета с една седмица. Вече се е чекирала.

Публикувано: (редактирано)
преди 5 минути , Вероника каза:

Искам да попитам как и дали  може да се смени дата на полет на Раян,

Може да се направи такава операция,  като се плати такса промяна на полет + разликата в цената на новия полет. Ако новият полет е по-евтин, средства не се възстановяват.  На практика почти винаги е по-изгодно да се купи нов билет.

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 2
Публикувано:

Не съм го правил с Райън и нямам билет да видя сега, но от сайта трябва да може, като си избереш полета трябва да има Change, Manage booking или нещо такова. Там ще види и цената, пък ако нов билет е по-евтин, направо нов

• Харесвам 1
преди 15 минути , Вероника каза:

Искам да попитам как и дали  може да се смени дата на полет на Раян, една приятелка ме помоли да й помогна. Трябва да лети утре вечер, но й се налага  да отложи полета с една седмица. Вече се е чекирала.

Пишеш на чата първо да го отчекира и тогава сменяш датата и виждаш колко е цената, иначе на чекиран няма да излезе нищо.

Редактирано от vinidj
  • Харесвам 1
преди 15 минути , vinidj каза:

Пишеш на чата да го отчекира 

И защо трябва първо да се отчекира след като може да се види цената на новия полет? Крайъгълният камък на изменението си остава високата такса "промяна на полет".

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 1
Публикувано:

Точно така. Таксата за промяна на полет е от 30 до 60 евро, ако не и малко повече. Така, че ако цената на полета, който искате да смените е по-малка от таксата за смяна, няма смисъл да се прави

• Харесвам 2
преди 31 минути , epetkov каза:

И защо трябва първо да се отчекира след като може да се види цената на новия полет? Крайъгълният камък на изменението си остава високата такса "промяна на полет".

Защото няма да може да видиш разликата в цената колко е, освен таксата за промяна на полет.

Редактирано от vinidj
Публикувано:

Всичко може да види с просто търсене за полет на новата дата. 

П. П.  Таксата за смяна на полет (еднопосочно)  е 35-50€ + доплащане разликата в цената на новия полет в случай че е по-скъп. 

• Харесвам 1
Публикувано:
On 1/7/2019 at 11:13 AM, aleksandrina said:

В бг мама пишат, че март щели да заредят цени. Но дали ще е така... 

Има някаква логика. Конкурентите от ИзиДжет поддържат маса релации само през най-натоварените периоди, например юни-август за лятото. Може би и Райън ще се преориентират към подобни по-къси периоди на планиране, а не както е сега - на 6 месеца.

Публикувано:
On 1/7/2019 at 12:31 PM, akair said:

Много малко вероятно, по-скоро блъф. Търсене в Гугъл показва тази новина само веднъж, в някакъв форум /може и да е добър, но все пак... Затваряне точно от 01 март би било самоубийствено за Райън, защото това е в средата на може би най-натоварения период на Канарите - големите карнавали на Гран Канария /в Лас Палмас/ и Тенерифе /в Пуерто де ла Крус/. Много хора ще тръгнат за карнавалите през февруари и ще се върнат през март. Ако Райън се изтеглят от 01.03, рискуват безусловни огромни обезщетения за изоставените пътници на Канарските острови... не че ще им е зле, де... П.С. Доколкото помня, отстъпките за самолетни билети се даваха само на местни жители и то само от местната авио-компания - Биндер /поне така се казваше навремето/.

преди 5 минути , BPK каза:

П.С. Доколкото помня, отстъпките за самолетни билети се даваха само на местни жители и то само от местната авио-компания - Биндер /поне така се казваше навремето/.

Само на местните жители, да - но и с Ryanair, стига да летят до континентална Испания. Ако не се лъжа, дотацията е 80%, но не мога да се подпиша. 50% е минимум, обаче. Преди дни моята приятелка си купи с тях билети, само с тях лети.

И да, и аз мисля, че Ryanair биха изгубил сериозно, но те си решават. На островите има доста нискотарифни играчи... Цените на Norwegian са сходни, и не само на тях.

Редактирано от Гост
Публикувано:

Може и аз да изпускам нещо, но затваряне на базата не означава спиране на полетите - просто ще се изпълняват с машина, базирана на летището от което летят до Канарските острови. Според мен е чисто работодателски спор, а не заплаха, че ще спрат полетите до района.

• Харесвам 7

Още една конкурентна отсечка от София..

Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (9 Jan) announced three new Tel Aviv routes to Athens, Bucharest and Sofia (Bulgaria), as part of Ryanair’s largest ever Tel Aviv summer schedule 2019.

Ryanair’s Tel Aviv Summer 2019 schedule offers 12 routes in total, including 6 new routes to Athens, Bucharest, Kaunas, Memmingen, Sofia and Thessaloniki.

“Ryanair is pleased to announce another three new Tel Aviv routes to Athens, Bucharest and Sofia, as part of our Tel Aviv 2019 Summer schedule, our biggest ever. Tel Aviv customers and visitors can now book their flights on 12 routes for Summer 2019 on the lowest fares.

To celebrate, we are offering up to €30 off return flights across our European network, for travel from January to mid-May, which are available for booking until midnight Sunday (13 Jan). These seats are sure to sell quickly so customers should log on to Ryanair.com today to avoid missing out.”

Tel Aviv Summer 2019 Schedule

Destination Weekly Flights  
Athens 3 New
Baden 2  
Bucharest 2 New
Krakow 2  
Kaunas 2 New
Memmingen 2 New
Milan Bergamo 4  
Paphos 12  
Poznan 2  
Rome Fiumicino 4  
Sofia 2 New
Thessaloniki 3 New

Полетите започват от 8.05 /сряда и неделя/, като в момента са видими само през уеб, а най-ниска цена в момента виждам 25 евро еднопосочно

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 14
Публикувано:

Между другото купих билет на Ryan през lastminute, добавих резервацията в Ryan, после купих място за 4€ и priority за 6€- колкото са, ако ги купиш по време на резервация в сайта на Ryanair.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 18 часа, Rainy каза:

Само на местните жители, да - но и с Ryanair, стига да летят до континентална Испания. Ако не се лъжа, дотацията е 80%, но не мога да се подпиша. 50% е минимум, обаче. Преди дни моята приятелка си купи с тях билети, само с тях лети.

Като летиш между континентална Испания и островите, в ценообразуването на ryan се пoявява допълнителна такса, която е за non-residents 

Публикувано:
преди 18 часа, Rainy каза:

И да, и аз мисля, че Ryanair биха изгубил сериозно, но те си решават. На островите има доста нискотарифни играчи... Цените на Norwegian са сходни, и не само на тях.

Всички АК получават били те стандартни , лоу кост, испански или чужди, но всяка прави различно намаление. Райън и Иберия в интерес на истината намаляха преди  най-много или точно с 50% от крайната цена на билета, без значение дали е 20 или 120 евро. 

Сега вече уж намалят 75%, но това не винаги е реално, може да се пробвате на сайта им. Примерно за билет от 39,43 евро от Мадрид до Тенерифе го сваля с 75% само до 24 евро, но пък за билет от 15 евро го сваля на 3,76 евро! Та и там тези 75% са плаващи и неясни.

Всички други като Vueling, Norvegian, Aireuropa и др свалят по-малко, но понякога са по-изгодни в крайна сметка, аз съм летял с всичките.

Binter  и Canaryfly за полети между островите вече правят   намалението от  75% реални, преди беше 50% и само за жителите на El Hierro 75%.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.