Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Не знам какво си избрал, но нормалния билет на 21.01.19 по тоя маршрут е 29,20 евро, а с намаление от 14,20 евро, реално 50% в този случай.

При най-евтините билети няма никаква такса, не знам какво е и как играят с нея, за това и един път сваля 40-50% и друг път 75%

Capturery.JPG.4f65e5690e87760ceca333e48ef8f743.JPG

Тука е 75% наистина

Връзка към коментар

10кг чекиран багаж не беше ли 8€?

Сега е 10€.

Вдигнаха тихомълком цената на мястото за възрастен, когато има дете от 4€ на 6€, най- евтините места- от 3€ на 4€... 

Връзка към коментар
17 minutes ago, aleksandrina said:

10кг чекиран багаж не беше ли 8€?

Сега е 10€.

Вдигнаха тихомълком цената на мястото за възрастен, когато има дете от 4€ на 6€, най- евтините места- от 3€ на 4€... 

Според мен просто са различни според периода, дестинацията, търсенето и т.н....и при уиз е така.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Jorro каза:

Според мен просто са различни според периода, дестинацията, търсенето и т.н....и при уиз е така.

Не, вдигнали са го - 10€ е за всички дестинации и за произволни дати.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 minute ago, chandni said:

Не, вдигнали са го - 10€ е за всички дестинации и за произволни дати.

Думи нямам, съсипват ми целия кеф от евтиния билет като добавя всичките им такси след това...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Въобще тези Райън почват много да дразнят с допълнителните си такси за щяло и нещяло, накрая сигурно ще има такса и за кислородната маска в самолета. Сега проучвам полетите до Атина през септември от Букурещ. И на националния превозвач Таром за някои дати има по-евтини билети от Райън и то с чекиран багаж от 23 кг. 

Връзка към коментар

Чекираният 10 кг.  вече е 10€ ,  priority  е 6-8-10€ според дестинацията и сезона. 

Има места по 3€ има и по 4€

Хубавото,  че добавяне на багаж по-късно е на цена като в момента на купуване поне за старите резервации. Важи и за купените полети през сайтовете - посредници. 

Всеки има правото да лети с друга авиокомпания. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

А какво се случва и как се изпълнява решението на италианската комисия за защита на конкуренцията във връзка с допълнителната такса за ръчния багаж? Нали уж имаше забрана. Не проследих след това събитията.

4 minutes ago, stanimir said:

Всеки има правото да лети с друга авиокомпания. 

Правилно

Връзка към коментар

Здравейте, имате ли идея как се променя настройките за валутата в профила на Райън? На мен ми се появява в долари и ме таксуваха повече пари при резервиране на багаж заради превалутиране. Не успях да намеря нищо в настройките. 

Връзка към коментар

На български преводът е умопомрачаващ и на моменти не се разбира какво имат предвид. Освен това има(ше) проблем с получаването на потвърждение на имейла, когато се използва български (горе има забодено мнение по въпроса). На English United Kingdom цените пък ще излизат в паунди, затова използвам English (Ireland) - така и езикът е английски, и цените в евро.

• Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към коментар

Хайде моля да не подвеждаме излишно хората!

Цените на билетите ВИНАГИ са в местната валута на страната от която се лети, т.е. departure airport. Това означа, че ако превключите на ирландската версия на сайта и търсите полет Великобритания-Полша, цените ще ви излизат в £, а не в евро. Ако размените местата и търсите Полша-Великобритания, тогава ще видите цени в полски злоти.

Ако виждате цени, които са различни от местната валута, тогава по някакъв начин е активирано превалутиране, което в общия случай е брадва за потребителите.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 13 минути , aleksandrina каза:

България я изключваме. Аз цени в BGN не съм виждала. 🙂

Ние сме си тайно в Еврозоната и натам за добро сме се запътили. 🙂

Добре, че и Украйна я присламчиха.

Редактирано от vinidj
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 29 минути , vorbis каза:

Цените на билетите ВИНАГИ са в местната валута на страната от която се лети,

Единствената опция за промяна на валутата е (United States) English (език), както писа @Pepi Тогава от София, Варшава, Будапеща, действително излизат в долари.

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Специално проверих моя профил и съм на UK English и пак са в долари. Пробвах на друх компютър и със същите настройки през моя профил излизат в евро. Явно има значение и версията на Windows / браузър, знам ли..., но е факт, че сериозно ме избръснаха през USD. 

Връзка към коментар
преди 6 минути , sndos каза:

Специално проверих моя профил и съм на UK English и пак са в долари. Пробвах на друх компютър и със същите настройки през моя профил излизат в евро. Явно има значение и версията на Windows / браузър, знам ли..., но е факт, че сериозно ме избръснаха през USD. 

ако ти се занимава може да провериш и локала по подразбиране на Уиндоуса (US vs UK...)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Изчистете кеш, кукита... от браузъра трябва да е.

https://www.ryanair.com/bg/bg/corporate/cookies

https://www.ryanair.com/content/dam/ryanair/cookies-policy/Ryanair websites cookie list_BGdeliverable.pdf

Редактирано от aleksandrina
Връзка към коментар

В темата за rumbo... срещнах информация, че при наличието на 2 билета за едно лице и един полет, Райън връщат парите за единия. И това без значение от датата на покупка, че и дават избор за кой от двата билета да върнат пари. Това не създава ли предпоставка за злоупотреби? Ясно, че така или иначе няма как да има 2 билета на едно и също лице...🤨, но...
Скоро мой приятел беше в следната ситуация - закупени билети на уж изгодна цена. След месец - цената неочаквано (защото става въпрос за скъп период) пада двойно. Значи ли това, че ако реши да си купи билети на новите цени и поиска от Райън да му върне парите за по-скъпия, авиокомпанията би се съгласила?

Връзка към коментар
преди 2 часа, pepi:) каза:

В темата за rumbo... срещнах информация, че при наличието на 2 билета за едно лице и един полет, Райън връщат парите за единия. И това без значение от датата на покупка, че и дават избор за кой от двата билета да върнат пари. Това не създава ли предпоставка за злоупотреби? Ясно, че така или иначе няма как да има 2 билета на едно и също лице...🤨, но...
Скоро мой приятел беше в следната ситуация - закупени билети на уж изгодна цена. След месец - цената неочаквано (защото става въпрос за скъп период) пада двойно. Значи ли това, че ако реши да си купи билети на новите цени и поиска от Райън да му върне парите за по-скъпия, авиокомпанията би се съгласила?

Информацията в темата визираше случай, в който билети се купуват непосредствено един след друг, т.е. налице е грешка при резервацията, която компанията приема и компенсира.

В цитирания случай със сигурност ще върнат парите, но със сигурност не тези, които са повече като сума.

Вероятно ще се претендира , че закупуването на втория билет е грешка ... или първия ...

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.