Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 3 часа, pepi:) каза:

Значи ли това, че ако реши да си купи билети на новите цени и поиска от Райън да му върне парите за по-скъпия, авиокомпанията би се съгласила?

В моята практика при комуникация със служители на Ryanair в нито един случай не са ми предлагали да ми върнат парите от първия билет, дори когато съм настоявал за това. Политиката им при дублиране е проста и ясна - връщат парите за втория, третия и т.н., но не и за първия билет.

Редактирано от koliob
  • Харесвам 7
Връзка към коментар
На 1.12.2018 г. в 8:58, vinidj каза:

Относно номера на лични данни, валидност и дата на раждане, абсолютно всеки път пиша случайни за бързина и винаги минавам.Никой не ги гледа никога за Райън и Уиз специално.

Знаете ли дали при пропусната буква на име от раян могат да ми го оправят безплатно?

Връзка към коментар
преди 2 минути , Yabandzhieva каза:

Знаете ли дали при пропусната буква на име от раян могат да ми го оправят безплатно?

Да, могат. Случвало ми се е. Имат онлайн чат и през него съм искал тази промяна. Нямаше проблем и не искаха такса.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, vl_stamboliev каза:

Да, могат. Случвало ми се е. Имат онлайн чат и през него съм искал тази промяна. Нямаше проблем и не искаха такса.

Благодаря ще им пиша.

Връзка към коментар
На 14.01.2019 г. в 13:56, chandni каза:

Пиши им преди да са изтекли 24 часа от покупката, иначе има такса.

...която май добре е хранила авиокомпанията.

В UK настават масови недоволства от едно „бъгче“ в системата на Ryan, а именно - ако пътуват двама или повече души, името на спътника/спътниците автоматично да бъде променяно, тоест всички започват да носят фамилията на титуляря. Ако човек не забележи тази дребна подробност в първите 24 часа, това му струва... 115 паунда за промяна на името.

https://www.moneysavingexpert.com/news/2019/01/complaints-flood-in-about-ryanair--glitch--which-costs-customers/

Ако това е правено умишлено - Ryan air трябва да бъдат изхвърлени от бизнеса. Подобно калташко изпълнение не бива да бъде толерирано по никакъв начин!

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Goal & Boss каза:

В UK настават масови недоволства от едно „бъгче“ в системата на Ryan, а именно - ако пътуват двама или повече души, името на спътника/спътниците автоматично да бъде променяно, тоест всички започват да носят фамилията на титуляря. Ако човек не забележи тази дребна подробност в първите 24 часа, това му струва... 115 паунда за промяна на името.

https://www.moneysavingexpert.com/news/2019/01/complaints-flood-in-about-ryanair--glitch--which-costs-customers/

Ако това е правено умишлено - Ryan air трябва да бъдат изхвърлени от бизнеса. Подобно калташко изпълнение не бива да бъде толерирано по никакъв начин!

Точно така стана при мен, при немската версия на Ryanair. Аз съм сигурна, че нищо не е случайно!

Редактирано от БраниB
Връзка към коментар

здравейте,

Ще пътувам за първи път след промяната на политиката за багаж и имам два въпроса

- Има ли начин да не доплащам автоматично за тримата пътници ръчен багаж (не успях да го направя, директно и за мен и жената и детето ни адна 3 чанти) А целата ми беше за 2ма.

-Детето си има право на нормален куфар за ръчен багаж, нали, нищо, че билетът му е по-евтин?

Връзка към коментар

Ръчният багаж вече не е нормален куфар, а малка чанта 40x20x25. Ако добавите priority тогава ще имате тази чанта + още един багаж 55х40х20. Priority може да добавяте по отделно за всеки. Билета на детето не е по- евтин- всичко е на една цена. 

Връзка към коментар
преди 3 часа, Goal & Boss каза:

Ужас! Точно така е станало и с мен. Купих 1 билет за приятелка , а резултатът е нейното първо име и моята фамилия!!! Какво ще ме посъветвате да правя?

Връзка към коментар
19 minutes ago, aleksandrina said:

Ръчният багаж вече не е нормален куфар, а малка чанта 40x20x25. Ако добавите priority тогава ще имате тази чанта + още един багаж 55х40х20. Priority може да добавяте по отделно за всеки. Билета на детето не е по- евтин- всичко е на една цена. 

Това за малката чанта ми е ясно, чудех се дали ми се полага трети ръчен за детето, което е с 50 % надолу билет

2x Adult Standard и 1h child standard . Но разгледах детайлно - само 2 куфара ръчен размер  ,

Обобщени продукти

• 6 х Приоритет и 2 чанти ръчен багаж 36,00 €
    • 4 х Резервирани места 24,00 €

Връзка към коментар

В първите 24 часа промяната ще ти е безплатна. Пазиш ли полученият имейл-потвърждение за покупката? Вътре би трябвало да са ти оригиналните данни. С него би трябвало да докажеш, че грешката е в резултат на техен бъг.

Чатът им е само на английски.

Редактирано от vorbis
Връзка към коментар

115 паунда май беше, ама ако не ти е скоро пътуването изчакай да видим дали ще признаят проблема или пробвай още няколко пъти

Връзка към коментар
преди 2 минути , neuromancer каза:

115 паунда май беше, ама ако ти не спешно пътуването изчакай да видим дали ще признаят проблема или пробвай още няколко пъти

Благодаря, и аз така мислех, но билетите са все още по 36 евро, та не знам дали да не купувам направо

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , Edem каза:

Бре, купувах билети за 4ма човека и всички сме си с реалните имена, защо тая тяхна лоша система ме е пропуснала... 😀

През посредник са както трябва.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Значи от моите наблюдения в кралството като се захванат с нещо няма празно, т.е. ако Райън не си признаят ще бъдат осъдени да връщат пари после. Само че нямам представа колко време ще отнеме.

При всички положения пробвай да ги убедиш още един-два пъти, да говориш със супервайзор ако не стане, понякога да говориш с друг човек върши чудеса. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , noshtna_ptica каза:

Oтказват безплатна промяна. Колко струваше да си платя?

Въобще не се отказвай.Избухни любезно,доколкото е възможно🙂Копирай им линк към горната статия за да им натъртиш,че проблема е техен.Чак аз се ядосвам докато пиша.Ако направиш нова резервация няма гаранция,че пак няма да са объркани имената.

Първоначално бях написала името си в профила  на български(питай ме защо) и при първата резервация системата го "преведе"на английски с няколко грешки.Първият служител в чата ми отказа промяна,свързах се пак и вторият такъв безпроблемно оправи името.Така че зависи и от служителя.

Тия съвсем са изтрещели,ако се опитват да правят пари по този начин.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 21 минути , noshtna_ptica каза:

Благодаря, и аз така мислех, но билетите са все още по 36 евро, та не знам дали да не купувам направо

Ако позволиш съвет - ако държиш на пътуването си, си купи нов билет. Следи за ситуацията и ако докажат техен бъг, тогава предяви претенции за възстановяване на билета. Защото те до последно ще се защитават, възможно е да ги вкарат в съд, ако отказват вина, няма да имаш време...

П.П. Преди това направи нов опит - както те съветват, и при нов отказ купи нов. Те няма да отстъпят хрисимо. 

Връзка към коментар
1 hour ago, road_runner said:

Това за малката чанта ми е ясно, чудех се дали ми се полага трети ръчен за детето, което е с 50 % надолу билет

2x Adult Standard и 1h child standard . Но разгледах детайлно - само 2 куфара ръчен размер  ,

Обобщени продукти

• 6 х Приоритет и 2 чанти ръчен багаж 36,00 €
    • 4 х Резервирани места 24,00 €

Детето всъщност колко е голямо?

Връзка към коментар

Докладвам. Купих нов билет за 36 евро, направих 3 неуспешни опита за безплатна промяна и пуснах жалба през сайта им.

В момента мисля, че това ще е последният ми полет с тях , а как ще е занапред - ще видим.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.