Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 5 минути , Zaro каза:

след всяка резервация веднага разпечатвам потвърждението

Ако и то е със сгрешени имена, тогава нямаш доказателство, че грешката не е твоя. А безплатната промяна не е съвсем безплатна в първите 24 часа:

Цитат

If you are correcting a minor error on a name, this will be processed free of charge. Full name changes will still incur a name change fee. 

Така че по-добре да си вържем гащите. 😀

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, ZORI каза:

Значи не съм само аз потърпевша....не, че ме успокоява това, но фактите са на лице... Преди време Ви се бях оплакала засмяна на фамилия..... и то два пъти и как тези "хубавци'" ми отказаха поправката, след дълги чатове и тел разговори си купих нови билети. Добре че. билетите бяха евтини, но все пак го има този момент и ако билетите ми небяха 1,99 , а например 199евро.... какво правим? Сега пътувам с 8 билета... и когато го казах в къщи ме питаха колко човека ще пътуваме... понеже пътуването е подарък изненада, отговорът ми беше като в оня виц " Коте, половината самолет съм ангажирана в твоя чест"😁😁😁 .. ........ Но въпросът е сериозен и искам да Ви питам, какво бихте направили Вие например... иначе аз много ги харесвам и пътувам най много с тях.

https://lifestyle.bg/stories/ryanair-politikata-za-promyana-na-imeto-i-poredniyat-skandal.html?fbclid=IwAR1g6XqAofIydOTBvXP8J-AeW2R4h8EaM7iyCe608oNgX2lDZX4S-1HuCLc

И аз ще правя дабъл-чекин, но възможно ли е с една и съща лк или да си измислям?

преди 41 минути , vorbis каза:

Въпросът е да си погледнете мейлът-потвърждание от FR. В него правилно ли са записани имената? Ако да, тогава битката с FR трябва лесно да бъде спечелена. Ако обаче и в писмото имената са сгрешени, тогава положението е по-сложно.

В моето потвърждение името е сгрешено, но кой да види

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 56 минути , noshtna_ptica каза:

И аз ще правя дабъл-чекин, но възможно ли е с една и съща лк или да си измислям?

В моето потвърждение името е сгрешено, но кой да види

Измисляй никой не гледа данните.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

преди 1 час, Ivko каза:

Уж проблем със самолет?!

F416CB36-5827-454C-96BB-50E56761C692.jpeg

Самолета ,който ще лети за Барселона е трябвало да кацне снощи от Акаба.Но не е излетял още от там поради лошо време,поне така е обявено.трябва да кацне днес в 15:15ч

• Шок 1
Връзка към коментар

Двама приятели сега чакат на летището за Барселона с този полет и ми пишат вече за обещетение да им пускам, че нали имам опит вече 😁 ама то ако е времето може и да се дърпат!

А полета Барселона-София, който излита там 9:10 не може ли да ги закара или той си гони други дестинации.

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
преди 23 минути , Ivko каза:

Двама приятели сега чакат на летището за Барселона с този полет и ми пишат вече за обещетение да им пускам, че нали имам опит вече 😁 ама то ако е времето може и да се дърпат!

А полета Барселона-София, който излита там 9:10 не може ли да ги закара или той си гони други дестинации.

Ми то е времето в Акаба не в София,мисля че в този случай би трябвало да имат право на обещетение.

Не той е за Станстед

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Branko каза:

Ми то е времето в Акаба не в София,мисля че в този случай би трябвало да имат право на обещетение.

Не той е за Станстед

В Йордания за първи път вали сняг от доста години  (За Ливан е обичайно, но там е заради планинския релеф). На летището в Аман също има проблеми с полетите, това е снимка от снощи, направена в Аман

Image may contain: sky, night and outdoor

• Харесвам 5
  • Шок 2
Връзка към коментар

Хубаво , че ги дават по всички канали отново Райънеър, но вчера имаше отменени полети на Катарците, на Уиз, на България Еър и Аустриян онзи ден, защо само Райънеър ги дават по новините някой има ли идея?!

• Харесвам 4
Връзка към коментар

По принцип в някои случаи, както предполагам и в този, на Раян им е по лесно да изплатят обезщетения, отколкото да пренасочат някой полет от другаде, за да не закъснеят да  изпълнят полета за Барселона.И в случая нямат нищо общо лошите атмосферни условия в Акаба със слънчевото време в Барселона

Редактирано от Branko
Връзка към коментар

В голяма степен съм съгласен с @muchachote,  съжалявам че сте цензурирали поста му.   От друга страна авиокомпаниите също са безмилостни,  та е налице вечната игра на котка и мишка.  

Последен пример -  тихомълком вдигнатите такси за багаж. 

Между другото Wizz не останаха назад и вдигнаха цените  на чекирания 10 кг. 

P.S. Сутринта на летището се засякох с  възрастна двойка , които си изпускаха връзката  Барселона - Лисабон заради злополучното осемчасово закъснение на Ryan. 

Билети купени през Kiwi и таяха надежда,  че от Kiwi ще ги качат на следващ възможен полет и при нужда ще им осигурят хотел. 

Чудно ми е какво ли е станало,  дано всичко е наред. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Мойте приятели сега ме информираха, че и двамата са получили имейли от Раян с официално изявление относно закъснението в който се споменава, че закъснението е 10 часа и 49 минути. Явно са решили да изпреварят исковете и един вид казват, че ще плащат. Днес им раздавали сандвичи, вода , безалкохолни и десерти на два пъти

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар

Относто горния пост вчера пуснахме искове и днес имаме положителен отговор, като сумата, която чакаме е 400 евро, но в единия имейл явно са допуснали още една цифра, че не мисля, че толкова ще преведат 😂

EFB2426B-8E68-4DAB-A42B-715A4145220A.jpeg

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
На 15.01.2019 г. в 18:55, aleksandrina каза:

Priority може да добавяте по отделно за всеки.

Купих през Румбо 2 билета. Има ли опция да купя Priority от сайта на Раян само за 1-ия пътник или задължително като сме на 1 билет ще трябва и за 2-мата?

Връзка към коментар
4 minutes ago, iliana_t said:

Купих през Румбо 2 билета. Има ли опция да купя Priority от сайта на Раян само за 1-ия пътник или задължително като сме на 1 билет ще трябва и за 2-мата?

Добавяш резервацията в Ryan и може за всеки по отделно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Добавила съм я и отворих първо заминаването, но ми дава опция само за 16 евро и не мога да избирам или променям нищо. Да не би по време на чекирането да мога да избирам на кой от 2та пътника да добавя? Полета ми е за 15.02.

Редактирано от iliana_t
16 евро
Връзка към коментар

Ако е по време на чекиране, priority може да се е изчерпало вече. Но по принцип и на една резервация (правена в сайта на Райън) може да се избира кой да е с priority... Знам ли... 

Връзка към коментар

И аз мисля, че трябва да може преди чекирането да се добави приорити, така както места например. Почовъркай малко. Знам ли тези Райън все си менят опциите, за да изкарат по 2 евро отгоре. Направо човек се чувства като в капан🤪

Връзка към коментар

Може, ако има налично. Priority са около 90 места/човека (да не бъркам цифрата, но май толкова бяха). Но аз не бих разчитала на купуване в последния момент.

Иначе по едно време не можеше да се добавя за всеки по отделно, но сега още по време на резервация дава право на избор. 

Редактирано от aleksandrina
Връзка към коментар

В мобилното приложение ми позволява опцията да добавя само на 1 от 2-та пътника приоритито, но сумата е в паунди, а не евро. 

Курсът за обмяна едва ли е един и същ. Чувството е като да си притиснат в ъгъла. 😞 За какво в сайта ще ми искат евро, а през мобилното паунди....луда работа!

Връзка към коментар

Чекирането за полет Мадрид- Маракеш е отворено. Имам купено място, а от три дни не мога да се чекирам и не знам защо. В същото време се чекирах безпроблемно за полет София- Мадрид за същия ден! И двата полета са в един и същи ден, и за двата имам купени места. Не разбирам обаче защо не ми дава check in за втория, Мадрид- Маракеш. Дали аз не правя нещо както трябва? Някой да е имал подобен проблем?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.