Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

От време на време сайта/приложението им се бъгва и е много трудно да се чекираш. Ако пробваш на едното, виж дали през другото няма да стане напр. сайт или приложение. Аз просто изчаках да мине време и пак опитах и тогава стана. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 20.01.2019 г. в 10:31, mililia каза:

От време на време сайта/приложението им се бъгва и е много трудно да се чекираш. Ако пробваш на едното, виж дали през другото няма да стане напр. сайт или приложение. Аз просто изчаках да мине време и пак опитах и тогава стана. 

Аха, и колко време? При мен вече минаха цели 5 дни!!!😕

Връзка към коментар
преди 16 минути , epetkov каза:

Нали няма да е проблем качването на борда с  по-голяма,  но празна (полупразна) раница?

Едва ли. Последните два полета имах право на чекиран багаж,  но  си минах както обикновено  с раницата за ръчен. Моята мисля е с размери  55/25/20. 

По мои наблюдения изобщо не поглеждат меките раници (стига разбира се да не са огромни)  ,  но винаги гледат твърдите чанти с колелца,  дори малките. 

С раница си ОК!  

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 10 минути , muchachote каза:

Аха, и колко време? При мен вече минаха цели 5 дни!!!😕

Ами, не една нощ беше при мен. Нали чекирането започва 3 дни преди полета, как така са минали 5 дни? Или ти имаш закупени места?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 45 минути , mililia каза:

Ами, не една нощ беше при мен. Нали чекирането започва 3 дни преди полета, как така са минали 5 дни? Или ти имаш закупени места?

Точно така. Имам два полета в един и същи ден със закупени места. За сутрешния се чекирах, но за следобедния все не става и не става.

Връзка към коментар

Вече се чекирах за полети до и от Мароко. Ноооо ме притеснява една мисъл. При чекирането вкарах номера на личната ми карта, и той фигурира вече в бордните карти, а не на международния паспорт. При Това положение, дали ще е възможна такава ситуация? На гейтовете показвам личната си карта, а на влизане и излизане от Мароко на техния паспортен контрол показвам международния паспорт? А?

Редактирано от muchachote
Връзка към коментар
На 21.01.2019 г. в 16:49, epetkov каза:

Нали няма да е проблем качването на борда с  по-голяма,  но празна (полупразна) раница?

Не. (Стига да не е някой самар с алуминева рамка :biggrin:)  Условието е да може да се пъхне в металните кутии за проверка. 
Уикенда летяхме до Атина, раници с размер около 55/30/25 , но полупразни. Нямаше проблеми. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 7.01.2019 г. в 11:25, Ivko каза:

Дестинацията София-Пиза продължава да е заредена в разписанието, но още няма дати и ме съмнява да пуснат вече, че то за кога да пускат..

И аз да питам (ако някой вече е отговорил, моля да ме извини), аз прочетох в travelsmart.bg:

"Важно: Полетите на Ryanair до Пиза ще бъдат преустановени в края на Октомври за зимния сезон и пуснати отново през Април 2019."

...ще се радвам на актуална информация.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, muchachote каза:

Вече се чекирах за полети до и от Мароко. Ноооо ме притеснява една мисъл. При чекирането вкарах номера на личната ми карта, и той фигурира вече в бордните карти, а не на международния паспорт. При Това положение, дали ще е възможна такава ситуация? На гейтовете показвам личната си карта, а на влизане и излизане от Мароко на техния паспортен контрол показвам международния паспорт? А?

Няма много общо между гейтовете и паспортния контрол. Може да покажеш различни неща (изключение е, че може авиокомпанията да иска да се увери, че можеш да влезеш в страната и да ти поиска и паспорта - в такъв случай няма значение, че си писал лична карта за чекин).

Връзка към коментар
преди 2 минути , neuromancer каза:

Няма много общо между гейтовете и паспортния контрол. Може да покажеш различни неща (изключение е, че може авиокомпанията да иска да се увери, че можеш да влезеш в страната и да ти поиска и паспорта - в такъв случай няма значение, че си писал лична карта за чекин).

Супер! Значи да не се притеснявам👍

Връзка към коментар
7 minutes ago, Plovdiv_BG said:

И аз да питам (ако някой вече е отговорил, моля да ме извини), аз прочетох в travelsmart.bg:

"Важно: Полетите на Ryanair до Пиза ще бъдат преустановени в края на Октомври за зимния сезон и пуснати отново през Април 2019."

Няма още. Има ги като избираем маршрут, но до там- няма дати, няма нищо.

Връзка към коментар
преди 4 часа, Plovdiv_BG каза:

Надяваме се да е така наистина, че вече няколко човека чакаме. Лично аз имам полет до Пиза юли месец и силно се надявам да мога да се прибера после от там за София, но щом още седи в листата с дестинации значи има надежда 😎

преди 4 часа, aleksandrina каза:

Няма още. Има ги като избираем маршрут, но до там- няма дати, няма нищо.

Имайки предвид, че сега обавяват маршрути и полетите им започват от май месец значи може и да има шанс да обавят скоро, че ако в така както е написано за април няма време вече тепърва да обавяват или април ще обавят 😁

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Исках да летя до Пиза през април, но явно няма да ми се получи. С наближаването на месеца цените на хотелите във Флоренция хвърчат нагоре, а не искам да резервирам преди да имам билети и съответно дати.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Dreamm каза:

Исках да летя до Пиза през април, но явно няма да ми се получи. С наближаването на месеца цените на хотелите във Флоренция хвърчат нагоре, а не искам да резервирам преди да имам билети и съответно дати.

Малко офтопик ииии предполагам, че си имате някакви съображения, но все пак Флоренция е доста лесно достижима и от Болоня.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, Dreamm каза:

Аз също и си взех полет до Бари и от там до Пиза, но тук исках малко екскурзия и сега чакам и аз за връщането как да е.

преди 17 минути , yordanov каза:

Малко офтопик ииии предполагам, че си имате някакви съображения, но все пак Флоренция е доста лесно достижима и от Болоня.

Да така е даже в момента има билети гледам по 30-40лв за април, но както винаги само софия-болоня за сега връщането са от порядъка на 50 евра, но ако пуснат Пиза Раян може и връщане от там.

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
На 22.01.2019 г. в 18:51, Plovdiv_BG каза:

Раянеър си спират по традиция нерентабилните дестинации в последния момент (явно заради полупразни самолети). И както спряха доста полети от Бургас до къде ли не, сега спират някои полети от Бергамо до Централна Европа, вчера получих мейл, че ми е анулиран полет до Чехия през май (Бергамо-Острава, директно закриват линията) и предлагат или да върнат парите, или да сменят полета... до друго летище.  И естествено, след като съм с прекачване, все нещо изгаря при  мен. Но това е риска на професията 😄  Когато пустосвах тези по новините онзи ден с полета до Барселона как си изпускат връзките до Тенерифе и къде ли не... че са луди да си купуват два отделни билета за прекачване, на нискобюджетни компании, камо ли пък през зимата, ето нá, и аз се насадих. Човек каквото сам си направи, друг не може да му го направи, хаха. Или както казва Божигол: "Човек само когато знае кво му е, само аз си знам кво ми е" 😄 

Редактирано от montepinar
  • Смея се 10
Връзка към коментар

Виждам, че опцията София-Глазгоу си стои на сайта, но без дати и цени. И освен Каламатá са добавили и Киев-Бориспол .

Връзка към коментар

Ryanair купи Laudamotion!

Ryanair придоби и оставащите 25 процента от Laudamotion - най-голямата нискотарифна авиокомпания в Австрия, и обеща нови самолети и работни места.

За повече Цък.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Бергамо-Виена имат. Видях ги случайно.

Но днес забелязах банера за Тел Авив, който също е превеждан с GOOGLE TRANSLATE на български (Също както W!Zzair  ) 😄

LET'S TEL AVIV се превежда така: 

image.png

Всъщност идеята явно  е била SOFIA-TEL AVIV , отделно с лепнат страничен етикет NEW (ново) ... и преди Tel Aviv е било Let's Tell .. (игра на думи) Let's Tel... Aviv ; Но резултатът е повече от комичен. Все пак онова на Уизеър за "небесата" все още държи първенството по нелеп превод 😄

• Харесвам 3
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 14 часа, montepinar каза:

Всъщност идеята явно  е била SOFIA-TEL AVIV , отделно с лепнат страничен етикет NEW (ново) ... и преди Tel Aviv е било Let's Tell .. (игра на думи) Let's Tel... Aviv ; Но резултатът е повече от комичен. Все пак онова на Уизеър за "небесата" все още държи първенството по нелеп превод 😄

При положение, че имат служетели, които знаят местния език, толкова ли е трудно поне основните неща да ги преведат като за свят 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.