Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Преляха ми чашата току що. Дребно, но ужасно се подразних, а това че чатът им е извън роботно време, допълнително ме ядоса. Тръгнах да си чекирам полет за след десетина дни, като съм си купила места. И изненада, системата показва, че трябва да си купя места, за да се чекирам от сега.

Кои са най-хубавите редове в Райян, да ги мъча утре през чата да ме компенсират с хубави места, заради причиненото неудобство.

Редактирано от Eti*
Връзка към коментар
преди 9 часа, tch каза:

При положение, че имат служетели, които знаят местния език, толкова ли е трудно поне основните неща да ги преведат като за свят 

И аз това питам. Всъщност служителите май са само стюарди и пилоти, мисля, че нямат колцентър на български. Щом започва с +44 .... аз досега съм чатил няколко пъти на английски с разни... Joanna, Priyanka, Jan ..не знам от коя държава са.  Ама в рамките на 10 дни ми промениха три пъти полет (Bergamo-Ostrava, Bergamo-Prague, Bergamo-Bratislava... а най-вероятно ще спират и линията Bergamo-Brno), изненадки в последния момент. И ако всеки път им звъня на +44... къде ще му излезе краят.

Та не знам нищо за българско представителство на Раянеър

Връзка към коментар
преди 10 часа, montepinar каза:

Та не знам нищо за българско представителство на Раянеър

Няма как да знаеш. Няма българско представителство. Те компаниите с представителства, знаем на какви цени продават. Преди два дена бях в представителството на Турските Авиолинии във Варна. Водих разговор за група от 45 човека двупосочен Истанбул-Италия. Казаха ми цена за човек, която би ме удовлетворила, ако годината беше 1983.

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 2
  • Шок 2
  • Смея се 2
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 13 часа, montepinar каза:

И ако всеки път им звъня на +44... къде ще му излезе краят.

Райън поне имат безплатен чат, за разлика от Уиз. Лично аз предпочитам чат.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 13 минути , neuromancer каза:

Лично аз предпочитам чат.

Безусловно, чатът е удобен за всеки, който знае английски. За съжаление, не всеки знае добре английски. И аз с моя английски (5 грешки в 4буквена дума)  успях чрез чата да направя едно-две изменения в резервациите ми. 🙂

Връзка към коментар
На 2.02.2019 г. в 0:12, montepinar каза:

Бергамо-Виена имат. Видях ги случайно.

Но днес забелязах банера за Тел Авив, който също е превеждан с GOOGLE TRANSLATE на български (Също както W!Zzair  ) 😄

LET'S TEL AVIV се превежда така: 

image.png

Всъщност идеята явно  е била SOFIA-TEL AVIV , отделно с лепнат страничен етикет NEW (ново) ... и преди Tel Aviv е било Let's Tell .. (игра на думи) Let's Tel... Aviv ; Но резултатът е повече от комичен. Все пак онова на Уизеър за "небесата" все още държи първенството по нелеп превод 😄

Всички гледат надписа, а никой не забелязва обърнатото знаме 🙄

• Харесвам 3
  • Шок 2
Връзка към коментар
преди 15 часа, montepinar каза:

Joanna, Priyanka, Jan ..не знам от коя държава са. 

За Джоана и Жан(Ян)  не знам, но Приянка най вероятно ще да е с индийски произход. :yes: 

(Ако пак попаднеш на нея, запитай дали фамилията ѝ не е случайно Чопра, в който случай, моля помоли за личния ѝ телефонен номер. :grin: )

Редактирано от Фичо
  • Смея се 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, Фичо каза:

За Джоана и Жан(Ян)  не знам, но Приянка най вероятно ще да е с индийски произход. :yes: 

(Ако пак попаднеш на нея, запитай дали фамилията ѝ не е случайно Чопра, в който случай, моля помоли за личния ѝ телефонен номер. :grin: )

Хаха, няма лични разговори в тия чатове, да не говорим, че всичко се вижда и проверява... после се и оценява. Преди чата има въпросник, попълваш нещо като лексикон, кой си и защо се бориш, какъв ти е казусът и т.н., чак тогава може да продължиш и вече те ти казват Hi 😄 Priyanka ми звучи и като Ivanka, може да е от Словения, Словакия, Чешката република... А Джоана може и да е Йоана. Важното е че ми свършиха работата и обслужването си е ОК, после има нов въпросник с оценяване по няколко критерия 😄 Контролират ги здраво

• Харесвам 1
Връзка към коментар
5 hours ago, montepinar said:

Хаха, няма лични разговори в тия чатове, да не говорим, че всичко се вижда и проверява... после се и оценява. Преди чата има въпросник, попълваш нещо като лексикон, кой си и защо се бориш, какъв ти е казусът и т.н., чак тогава може да продължиш и вече те ти казват Hi 😄 Priyanka ми звучи и като Ivanka, може да е от Словения, Словакия, Чешката република... А Джоана може и да е Йоана. Важното е че ми свършиха работата и обслужването си е ОК, после има нов въпросник с оценяване по няколко критерия 😄 Контролират ги здраво

Ти потърси инфо за Приянка, за да разбереш защо @Фичо ѝ иска телефона. 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, aleksandrina каза:

Ти потърси инфо за Приянка, за да разбереш защо @Фичо ѝ иска телефона. 😉

Щом номерът на колцентъра започва с +44, значи е във Великобритания, там е пълно с индийци, нищо чудно Priyanka да е индийка, хаха. Но пък нали Раянеър е ирландска авиокомпания, ко правим с Брекзита? 😄

В интерес на истината, не съм набирал този номер + 44 871 500 5050, който се води в графа "rest of the world" , където сме ние.  За 15  държави си има конкретни номера, явно с обслужване на съответния език https://www.ryanair.com/us/en/useful-info/help-centre/faq-overview/contact-us/where-are-you-calling-from

Връзка към коментар
преди 2 часа, aleksandrina каза:

само спамя темата

Но моля ти се!

Човекът иска да му се помогне - ще му се помогне! @Фичо, пиши: 555-3142 Zapryanka Chopradjakova. От пазарджишко е. Тя ще ти обясни, като ѝ звъннеш и айде, успех!

• Смея се 7
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Ryanair ще лети във Великобритания и след Brexit

Компанията получи разрешение от авиационните власти на Острова

Имам някакви спомени, че МОЛ не желаеше да оперира на английския пазар и отправяше заплахи... 

https://www.economic.bg/bg/news/10/ryanair-shte-leti-vav-velikobritaniya-i-sled-brexit.html

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
1 hour ago, Rainy said:

Имам някакви спомени, че МОЛ не желаеше да оперира на английския пазар и отправяше заплахи... 

Той е на принципа на  HR-ите: "Слушай ме какво ти говоря, не ме гледай какво правя" 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Rainy каза:

Имам и спомени как много пътници заявяваха, че повече няма да ползват услугите на Ryan и отправяха заплахи за бойкот на авикомпанията :grin:

Цитат

Броят на превозените пътници е нараснал с 8 на сто до 33 милиона души за тримесечието.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , Фичо каза:

Имам и спомени как много пътници заявяваха, че повече няма да ползват услугите на Ryan и отправяха заплахи за бойкот на авикомпанията :grin:

Те пътниците са ясни - масово са който даде по-ниска цена, останалото е чифтето пищови...  😉 

Виж, нали МОЛ е най-правият от правите гуру-та, та явно и нему фурнаджийската лопата не е чужда, като иде реч за пари 😁

П.П. Още не съм ползвала Ryan след юли 2017, но човек никога не знае, поне ще стискам до когато мога 🙂 

Връзка към коментар
преди 1 минута , Rainy каза:

Виж, нали МОЛ е най-правият от правите гуру-та, та явно и нему фурнаджийската лопата не е чужда, като иде реч за пари 😁

Е, има си хас! :grin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Rainy каза:

П.П. Още не съм ползвала Ryan след юли 2017, но човек никога не знае, поне ще стискам до когато мога  

Аз стискам от февруари 2017, скоро ще празнувам годинка 😁

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.