Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

5 minutes ago, Ilian359 said:

Ууу, не могат да издържат на конкуренцията на БГЕър. 

Така е , направо им се чудя за Брюксел как успяват, ама айде там са на куцото летище 😄

Връзка към коментар

Ей, как се навих да вървя есента към бедуините в Йордания, пък Раян спират полетите до там 😞 Дано пак ги пуснат. Как мога да разбера дали есента ще има полети до Акаба?

Връзка към коментар

Те миналата седмица спряха линията Прага-Милано, а ти за Прага-София мислиш... 😉 Тази компания гледа само собствените си интереси

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

По данни от човек в Йордания, правителството преговаря с Раян да субсидират линията София-Акаба и тя да е целогодишна. 

Дали ще се случи, няма как да знаем.

Факт е, че местните хора, като чуят, че сме от България и много ни се радват.

Дори на вечерята в кампа едни поляци задаваха въпроси на собственика на всякакви теми. Когато стана въпрос за това как е започнал и развил бизнеса си, разказвайки, не пропусна да спомене, че след 21.03 спират линията до София. 

Редактирано от Eti*
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
На 17.02.2016 г. в 16:45, bad kid каза:

Преди малко обявиха Craiova – Valencia

не знам дали го е имало в мейла вчера

Вече я закриха тази линия и Раянеър не кацат на летището в Крайова. Само Уизеър, имат 10 маршрута и билетите са евтини. Познавам и хора във Видин, които често пътуват именно от това летище

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 16.02.2019 г. в 0:10, montepinar каза:

Те миналата седмица спряха линията Прага-Милано, а ти за Прага-София мислиш... 😉 Тази компания гледа само собствените си интереси

От кога спират полетите Милано-Прага? Имам билети за месец юни и се изненадах като прочетох това 😞

Връзка към коментар
преди 7 часа, a6olq каза:

От кога спират полетите Милано-Прага? Имам билети за месец юни и се изненадах като прочетох това 😞

Аз имах билет Бергамо-Прага за май месец и получих имейл, че след 1 април няма да има полети. Свързах се с оператор, посредством чат и ми смениха дестинацията. Седмица по-рано същото се повтори и по направлението Бергамо-Острава 

Dear Customer,

Confirmation Number WVC4QS

Ryanair regrets that following a commercial review, the below flights will cease operation from 01st April 2019.

Please advise any other passengers who may be travelling in your party.

Following this cancellation customers have 3 options:

Option 1

Full refund of all monies paid. To obtain a refund - click on the link below and complete the required information.

Refund

Option 2

Re-Book free of charge onto a Ryanair flight which departs from/arrives at another airport, please contact our Customer Service team (subject to opening hours) for further assistance.

Option 3

If you require rerouting options such as an alternative airline, train, bus or car hire, please contact our Customer Service team (subject to opening hours). If you avail of rerouting via an alternative airport, you will be entitled to a refund of the reasonable cost of transferring to that airport.

Also, if you avail of rerouting and, as a result incur expenses in respect of accommodation, meals or refreshments, you will be entitled to a refund of such reasonable expenses.

If you were notified of a flight cancellation more than 14 days in advance of the scheduled departure date or if there are extraordinary circumstances relating to your flight disruption, you are not entitled to EU 261 compensation (as opposed to expenses as detailed above).

We understand the inconvenience of flight cancellations and will accommodate your option of choice wherever possible, while complying with EU Regulation 261/2004.

An automatic refund of this reservation will be processed within 21 working days if no alternative flight options are requested.

Ryanair sincerely apologise for the inconvenience caused by this route cancellation.

Ryanair Customer Service
YOUR CONFIRMATION NUMBER IS: WVC4QS

ITINERARY/RECEIPT - All times are local.

GOING OUT
From Milan (Bergamo) (BGY) to Prague(PRG) 
четв 09май2019 Flight 5507 Depart BGY at 1200 and arrive PRG at 1325 

• Шок 1
Връзка към коментар

Нищо не съм получила. Билетите са купувани чрез посредник, не директно от сайта. От сайта си купих допълнително приорити

Интересно, че в сайта на Ryanair зарежда дестинацията и датите, има цени и могат да се купуват билети. Утре ще се свържа с тях по чата.

Връзка към коментар

Може би до броени дни ще ги махнат и от сайта.

Когато спряха полетите от Бергамо до Острава първо получих имейл, на другия ден се свързах по чата и си промених резервацията и след няколко дни махнаха полетите от сайта.  Би следвало да е обратното... Но те са непредвидими, затова нищо не мога да ви кажа повече, най-добре питайте оператор. И кажете после резултатите...

p.s.Забравих да уточня, че билетите съм ги купил директно от сайта на Раянеър, не с посредник

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, montepinar каза:

Може би до броени дни ще ги махнат и от сайта.

Когато спряха полетите от Бергамо до Острава първо получих имейл, на другия ден се свързах по чата и си промених резервацията и след няколко дни махнаха полетите от сайта.  Би следвало да е обратното... Но те са непредвидими, затова нищо не мога да ви кажа повече, най-добре питайте оператор. И кажете после резултатите...

p.s.Забравих да уточня, че билетите съм ги купил директно от сайта на Раянеър, не с посредник

Преди малко се свързах чрез чата с Ryanair . Отговориха ми, че няма промени с полета, който е на 19 юни- "I cannot see any changes or anything affect your flight". Все още зарежда дати и цени на сайта за Милано/Бергамо-Прага.

Много интересно се получава, дати и цени за месец май също има, а са Ви отменили полета?! На мен ми отговарят, че няма промяна за полета през юни. 

Ще ме изненадат неприятно ми се струва, а в момента не мога да направя нищо, освен да чакам 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 50 минути , a6olq каза:

Преди малко се свързах чрез чата с Ryanair . Отговориха ми, че няма промени с полета, който е на 19 юни- "I cannot see any changes or anything affect your flight". Все още зарежда дати и цени на сайта за Милано/Бергамо-Прага.

Много интересно се получава, дати и цени за месец май също има, а са Ви отменили полета?! На мен ми отговарят, че няма промяна за полета през юни. 

Ще ме изненадат неприятно ми се струва, а в момента не мога да направя нищо, освен да чакам 

Може само единични полети да имат промяна.

Ама ти си гледай, регулярно, да не те изненанадат от днес за утре.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В новото приложение на Раян за iOS може да си измерите багажа дали влиза в размера с помощта на augmented reality. 

Също както и при easyJet

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 10
  • Браво 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Есента Ryanair имаха проблем в системата. Получих имейл за отменен полет, но 2 месеца по-късно полета си седеше на сайта и го резервирах отново чрез чата им.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 16.02.2019 г. в 6:32, Eti* каза:

По данни от човек в Йордания, правителството преговаря с Раян да субсидират линията София-Акаба и тя да е целогодишна. 

Дали ще се случи, няма как да знаем.

Факт е, че местните хора, като чуят, че сме от България и много ни се радват.

Дори на вечерята в кампа едни поляци задаваха въпроси на собственика на всякакви теми. Когато стана въпрос за това как е започнал и развил бизнеса си, разказвайки, не пропусна да спомене, че след 21.03 спират линията до София. 

Че те останаха ли хора от БГ, които да не са ходили в Йордания, че тепърва да пускат линия?😀 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, AlexandraKo каза:

Може само единични полети да имат промяна.

Ама ти си гледай, регулярно, да не те изненанадат от днес за утре.

Вече ме изненадаха и то неприятно . Смениха часовете на полетите и сега първият ми полет София-Милано/Бергамо пристига 30 мин., след като вторият полет Милано-Прага трябва да излети. Много неприятно, сега и двата ми полета увисват. Още не съм получила съобщение, а не знам от кого трябва да го получа. Билетите са купувани през jetcost.at →bravofly. Никога до сега не ми се е случвало и не знам точната процедура. Променяли са ми часа на излитане с някоя друга минута и съм се съгласявала, но сега е друг случаят.  На това отгоре купих и приорити, а не знам при промяна или отказ при новите часове на полета какво става със закупената услуга? Гадничко започва предполагаемото ми пътуване 😞

Редактирано от a6olq
Връзка към коментар
32 minutes ago, Емика said:

Че те останаха ли хора от БГ, които да не са ходили в Йордания, че тепърва да пускат линия?😀 

Не разчитат само на българите. Получих съобщение от fly4free, че през юни и юли има двупосочни билети по 49 евро до Аман от Букурещ, Будапеща и Вилнюс. Май тази част на Европа от бивши или про съветски държави сме станали целева група за развитие на туризма им.

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
53 minutes ago, a6olq said:

Вече ме изненадаха и то неприятно . Смениха часовете на полетите и сега първият ми полет София-Милано/Бергамо пристига 30 мин., след като вторият полет Милано-Прага трябва да излети. Много неприятно, сега и двата ми полета увисват. Още не съм получила съобщение, а не знам от кого трябва да го получа. Билетите са купувани през jetcost.at →bravofly. Никога до сега не ми се е случвало и не знам точната процедура. Променяли са ми часа на излитане с някоя друга минута и съм се съгласявала, но сега е друг случаят.  На това отгоре купих и приорити, а не знам при промяна или отказ при новите часове на полета какво става със закупената услуга? Гадничко започва предполагаемото ми пътуване 😞

Ще получиш имейл само, ако си си добавила резервацията в сайта на раян и от там си променила данните ти за контакт ( в т.ч. имейл адреса), защото в момента дори раян да ти изпратят имейл той ще е на онзи фиктивния от резервацията ти в джеткост. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 28 минути , Jorro каза:

Ще получиш имейл само, ако си си добавила резервацията в сайта на раян и от там си променила данните ти за контакт ( в т.ч. имейл адреса), защото в момента дори раян да ти изпратят имейл той ще е на онзи фиктивния от резервацията ти в джеткост. 

Благодаря! Бях добавила резервациите към профила си, но не бях актуализирала информацията за контакти. Вече го направих и дано не е късно, все пак само преди няколко часа промениха полетите и не вярвам да се разбързат с изпращането на имейли.

Връзка към коментар
26 minutes ago, neuromancer said:

по протокол посредникът уведомява, естествено с малко забавяне, защото превозвачът трябва да уведоми него първо

Би следвало да е така, но аз не разчитам много много, затова си проверявам резервациите в официалните сайтове на компаниите. 

Връзка към коментар
преди 2 минути , Jorro каза:

Би следвало да е така, но аз не разчитам много много, затова си проверявам резервациите в официалните сайтове на компаниите. 

С основание. Никога няма да забравя как бяха сменили часовете на полет с Eurowings - говоря за няколко часа, и посредникът edreams изобщо не беше ме уведомил. Щях да си артисам в Атина в топ сезон и без опция за друг полет... 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.