Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

12 minutes ago, hpignatov said:

Запазих си и багаж тип "Приоритет и 2 чанти ръчен багаж".

Може ли да ми поясните какво точно включва този багаж, понеже в сайта не успях да се ориентирам.

Размер на чантите, и двете ли се качват на борда и т.н.

🙂

И двата багажа (чанта/куфар) се кават на борда. Единият багаж е с размери 40х20х25 см , а другият- не повече от 10 кг и размери 55х40х20 см

Подробно тук: https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/faq/baggage/priority-and-2-cabin-bags

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Всички знаем, че МОЛ има голяма уста, но е казал в подкаст и интервю, че при Брекзит без сделка, 3 бази в UK  са заплашени от намаляване на самолетите и/или затваряне - Белфаст, Единбърг и Абърдийн

http://www.rte.ie/news/business/2019/0729/1065758-ryanair/

Връзка към коментар
Преди 1 час, akair каза:

Всички знаем, че МОЛ има голяма уста, но е казал в подкаст и интервю, че при Брекзит без сделка, 3 бази в UK  са заплашени от намаляване на самолетите и/или затваряне - Белфаст, Единбърг и Абърдийн

http://www.rte.ie/news/business/2019/0729/1065758-ryanair/

1 и 3 са незначителни. Имат по 4-5 полета

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 10.08.2019 г. в 13:20, Дани Магелани каза:

Планират стачка на 22 август и 2 септември. Който има билет, добре е да следи новините.

Гласувана е

Британските пилоти на "Райънер" ще стачкуват два пъти в идните седмици

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/08/08/3948612_britanskite_piloti_na_raiuner_shte_stachkuvat_dva_puti/

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Става ясно, че стачката е за британските пилоти. Имам полет от държава различна от Англия, първи за сутринта. Самолетът обаче пристига предната вечер от Лондон и нощува в дестинацията, от която пътувам рано сутринта на следващи ден.

Може ли някой от пътувалите на предишни дати със стачки да сподели предупреждават ли наистина 2-3 дни по мейл дали ще се изпълни полета или до последно се седи на летището и не се знае?

Връзка към коментар

@Яничка  Не съм пътувала на дата със стачка - имах планирана такава с British Airways преди време, но я отмениха, но ще ти кажа опита си от близко наблюдение във Великобритания.  

Не предупреждават с мейли, както и не отменят полети до последно, защото се водят разговори до последно. Обикновено новините ги съобщават в пресата или на личните си сайтове. 

Когато стачкува летище, е друго. Тогава планирането очевидно е по-сложно и отменят няколко дни по-рано...

Връзка към коментар
преди 25 минути , Яничка каза:

Може ли някой от пътувалите на предишни дати със стачки да сподели предупреждават ли наистина 2-3 дни по мейл дали ще се изпълни полета или до последно се седи на летището и не се знае?

Обикновено предупреждават веднага, след като разберат, че няма как да изпълнят полета. Проблемът е, че понякога това се случва прекалено късно. Ако стачкуващите не им кажат предварително - няма как да знаят.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Мари Николова каза:

Някой има ли наблюдения в случай на стачка Раян/Лауда дали предлагат алтернативни полети.

Предлагат, дори понякога може и през техния сайт сам да си избереш. Имат две условия - да е с техен полет и летищата на тръгване и пристигане да са съответно в същите държави като оригиналните.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 50 минути , koliob каза:

Ако стачкуващите не им кажат предварително - няма как да знаят.

По закон са длъжни да предупредят до 2 седмици, но след анонсиране на стачка не се отменя полет поради активната работа със стачкуващите. 

преди 50 минути , koliob каза:

Обикновено предупреждават веднага, след като разберат, че няма как да изпълнят полета. Проблемът е, че понякога това се случва прекалено късно. 

Да, точно това имах предвид. Дано не съм се изразила неясно. Разбира се, че канселират полета чрез събщение на мейл - когато се стигне до тази фаза, но това може да се случи предишната вечер... 

Връзка към коментар
преди 2 минути , koliob каза:

Предлагат, дори понякога може и през техния сайт сам да си избереш. Имат две условия - да е с техен полет и летищата на тръгване и пристигане да са съответно в същите държави като оригиналните.

Хм,да разбирам,че ако стачкуват пилотите им в Белгия/Германия,няма шанс да ми дадат полет от Ейндховен?Ако всички летища или синдикати в дадена държава са засегнати,то това хич не е алтернатива🙄

Връзка към коментар
преди 11 минути , Мари Николова каза:

Хм,да разбирам,че ако стачкуват пилотите им в Белгия/Германия,няма шанс да ми дадат полет от Ейндховен?Ако всички летища или синдикати в дадена държава са засегнати,то това хич не е алтернатива🙄

Точно така. Ти иначе можеш да поискаш всичко, но поне на мен друго не са ми давали в 7-8 случая. От друга страна не помня да е имало случай да са отменени всички полети в някоя държава. Обикновено стачкуват част от служителите 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

има вероятност и за стачки в Испания през септември на следните дати  1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 и 28, заради планирано затваряне на три бази

https://elpais.com/elpais/2019/08/14/inenglish/1565791143_521323.html

• Шок 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Аз започнах да се обърквам - "Стачкуваме и прецакваме полетите, почивките, работата на десетки хиляди хора, защото искаме повече пари и по-добри условия, от компанията решават, че могат да ни ги дадат, ама ако си намалят базите, тогава стачкуваме и пак прецакваме полетите/ почивките/ работата на десетки хиляди хора, защото не искаме да си намалят базите" - ами гледайте си работата. Докога разни overpaid шофьори и сервитьори ще държат заложници половин континент? 

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 48 минути , stormbringer каза:

Докога разни overpaid шофьори и сервитьори ще държат заложници половин континент? 

Колко според теб получават стюардите? И защо в последно време служителите само на тази компания стачкуват 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 39 минути , Ou7law каза:

Колко всъщност получават?

С други думи поне в началото да си "сервитьор" на земята е по-печелившо.

От извора • Year 1 on target earnings of €17-€25k/£16-21k

https://careers.ryanair.com/cabin-crew/

Това разбира се е бруто заплата.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.