Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Ами на мен никога не ми е хрумвало да пиша каквото и да е по такива сайтове на български (ползвал съм компютри поне 10 години, преди да се появи Уиндоус на български например) и нямам личен опит, но хората пишат, че конвертира автоматично. Съответно някои букви като ч, щ, я, й може да не излязат както в паспорта и това води до нови проблеми в главата на пътника. За спокойствие може да се обадите в чата и ще ги оправят, но по принцип малки грешки в името не са проблем.

Лично аз ако сайта не е български (magelanci.com или dnevnik.bg например) дори не гледам интерфейса на български, понякога се случва да е преведено от автоматичен преводач и става интересно.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 1 минута , Borqna Borisova каза:

Бордната карта е всъщност билета, нали така? ЗА проверките и допускане в самолета ми трябва бордна карта и лична карта, билети няма, така разбирам...

Точно така

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , Мари Николова каза:

Аз ли бъркам или имаше полети Бургас-Варшава до края на септември?Сега излизат до края на август.

Даже би трябвало да са заложени до края на октомври както е с Братислава. Или няма интерес или машината им трябва за някоя по-перспективна целогодишна дестинация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Отдавна ги свалиха до август. 

Два пъти съм летял с тях до Модлин и двата пъти с поне 90%  запълненост. Както знаем обаче от първостепенно значение не е броя на пътниците,  а приходите които генерират от дестинацията. 

За съжаление същото направиха и със Стокхолм. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Здравейте! Някой може ли да ми подскаже как да си намеря бордните карти, запаметени през приложението на раъйн еър в гугъл профила ми? Изрових всичко, но не ги намирам. Когато ги запаметявам ми казва, че ще ги съхрани в телефона, но всъщност препраща към линк google pay.... Би трябвало да ги има някъде из профила ми в гугъл. И трябва ли да получа имейл, с който ми потвърждават чекирането?

Връзка към коментар
преди 35 минути , Borqna Borisova каза:

Здравейте! Някой може ли да ми подскаже как да си намеря бордните карти, запаметени през приложението на раъйн еър в гугъл профила ми? Изрових всичко, но не ги намирам. Когато ги запаметявам ми казва, че ще ги съхрани в телефона, но всъщност препраща към линк google pay.... Би трябвало да ги има някъде из профила ми в гугъл. И трябва ли да получа имейл, с който ми потвърждават чекирането?

Ако си се чекирала бордните карти се намират в профила ти в Райън еър - могат  да бъдат разпечатани, т.к. са в PDF и в апликацията, която може да се изтегли и която също е обвързана с профила. Ако нямаш профил с 6 цифренобуквен код и името може да се намери резервацията, респективно - да се отпечатат картите след чекиране. 

Потвърждаването на чек ин е издаването на бордна карта.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Имам приложението, но се чекирах през компютър, разпечатах си ги, но за по-сигурно после влезнах в приложението , за да сваля мобилни бордни карти, виждам бордните карти, дава ми да ги запазя, но ги запазва в профила ми  на гугъл, където обаче не мога да ги открия. Когато ги запазва препраща към линк google pay......и там се виждат, но не мога да ги сваля в телефона.

Връзка към коментар
преди 6 минути , Borqna Borisova каза:

.....  за да сваля мобилни бордни карти, виждам бордните карти, дава ми да ги запазя

Няма нужда да се свалят. Те са запазени в твоя профил.

Ако ти ги виждаш на летището също ще гивидят и ще отчетат QR кода.

Иначе да, има приложения, който свързват профила в Гугъл с резервации, билeти и т.н.

В случая ползването им е излишно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Много благодаря на всички! Някой беше писал, че разпечатани от компютър не показват закупен багаж, та аз затова.А някой друг беше писал, че бордните карти се виждали в приложението, но преди последната проверка били изчезнали и не го пускали на борда. Просто искам да съм подсигурена всячески 😁😁😁 И не ми трябва билет, нали, само бордна карта и лична карта?

А сега ми изписва, че трябва да се чекирам за обратно СЕГА! А обратният полет е след 11 дни, а нямам закупени места, което означава чекиране от 48 до 2 часа преди полета. Защо ми изписва да се чекирам СЕГА!?

Връзка към коментар
преди 2 минути , Borqna Borisova каза:

И не ми трябва билет, нали, само бордна карта и лична карта?

Да, това е достатъчно.

Някой ще пътува ли с Ryan по време на втората вълна стачки - 2 - 4 септември?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

6 minutes ago, Borqna Borisova said:

А сега ми изписва, че трябва да се чекирам за обратно СЕГА! А обратният полет е след 11 дни, а нямам закупени места, което означава чекиране от 48 до 2 часа преди полета. Защо ми изписва да се чекирам СЕГА!?

Защото искат да изкарат някой лев от продажба на места. Който им се върже ...😀

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Borqna Borisova каза:

Много благодаря на всички! Някой беше писал, че разпечатани от компютър не показват закупен багаж, та аз затова.А някой друг беше писал, че бордните карти се виждали в приложението, но преди последната проверка били изчезнали и не го пускали на борда. Просто искам да съм подсигурена всячески 😁😁😁 И не ми трябва билет, нали, само бордна карта и лична карта?

Както казах, разпечатаните бордни карти не показват багажа само на хартията, но от Райън го виждат при сканиране на баркода. 

Надали пише ТРЯБВА СЕГА, вероятно само ти го предлага (и после ще си платиш за ранното чекиране). Или пък е грешен превод на български.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

ако някой скоро е купувал раница за ръчен багаж на Райън /без priority/, би ли споделил линк или модел? предполагам, че все пак е възможно да е с малко по-голям размер от определените 40/20/25 и ако не се напълни съвсем, би могла да влезе клетката, но идея за конкретен, минал проверките модел, мисля, че ще е полезна

Връзка към коментар
11 minutes ago, antea said:

ако някой скоро е купувал раница за ръчен багаж на Райън /без priority/, би ли споделил линк или модел? предполагам, че все пак е възможно да е с малко по-голям размер от определените 40/20/25 и ако не се напълни съвсем, би могла да влезе клетката, но идея за конкретен, минал проверките модел, мисля, че ще е полезна

Аз използвам една стандартна раница (за лаптоп е по принцип)- моделът е този.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сетих се да дам отзив за новата им услуга, която наскоро анонсираха- чекиране на  багажа от предната вечер. Направих го преди 20 ина дни на Станстед, преди ранен полет до София. Тъй като нощувахме в хотел на летището, ми отне само 5 минутки да се отбия на гише на Райън и да оставя багажа. Така си спестих още по- ранно ставане сутринта и висене по опашки.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар
12 minutes ago, antea said:

Ако търсиш точни размери - имам Ferrino Cruiser 22  (купувана от Алпин спорт София), иначе всяка лаптоп раница, ненатъпкана ще мине ....

Връзка към коментар
преди 23 часа, antea каза:

Аз пътувам с тази, a мъжът ми - с тази

• Харесвам 4
Връзка към коментар

мерси! значи да разбирам, че не е необходимо размерите на самата раница да са точно тези, които са обявени в сайта на Райън, просто не трябва да е натъпквам максимално

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , antea каза:

мерси! значи да разбирам, че не е необходимо размерите на самата раница да са точно тези, които са обявени в сайта на Райън, просто не трябва да е натъпквам максимално

На мъжа ми е натъпкана точно като на снимката, но никога не са правили проблеми.

91GvWjq8TkL._SL1500_.jpg

При необходимост от поставяне в клетката, винаги може да се посмачка и да влезе. Раниците не ги закачат точно защото се смачкват и влизат. Виж, куфарчета с колелца са съвсем друга бира.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.