Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Станах свидетел на нещо доста неприятно. На бординг в София жена с куфар ( в рамките на приорити размерите)  беше помолена да заплати таксата според условията на Ryanair. Оказа се, че не носи в себе си пари,  нито разполага с банкови карти.  Успя да си вземе само няколко неща в найлонова торбичка и просто заряза куфара. Виждаше се, че е пълен с дрехи, обувки... 

Много често има "драми"  на бординг,  но чак това още не бях виждал. 

Кофти, но когато пускате въпроси това може ли / онова може ли, имайте на летището някой лев в джоба си и бъдете готовк да де разделите с него , че случки стават всякакви. 

• Харесвам 4
  • Шок 3
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 59 минути , stanimir каза:

Станах свидетел на нещо доста неприятно. На бординг в София жена с куфар ( в рамките на приорити размерите)  беше помолена да заплати таксата според условията на Ryanair.

А каква е причината? Не си е платила за приорити, а дошла на гейта с куфар, така го разбирам аз?!

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 21 минути , Ivko каза:

А каква е причината? Не си е платила за приорити, а дошла на гейта с куфар, така го разбирам аз?!

Точно така. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Да има го този случай..за жалост някой хорта не са наясно с правилата за багаж и не знаят размерите и след като им се полага една чанта си носят произволна.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Станах свидетел на нещо доста неприятно. На бординг в София жена с куфар ( в рамките на приорити размерите)  беше помолена да заплати таксата според условията на Ryanair. Оказа се, че не носи в себе си пари,  нито разполага с банкови карти.  Успя да си вземе само няколко неща в найлонова торбичка и просто заряза куфара. Виждаше се, че е пълен с дрехи, обувки... 

Много често има "драми"  на бординг,  но чак това още не бях виждал. 

Кофти, но когато пускате въпроси това може ли / онова може ли, имайте на летището някой лев в джоба си и бъдете готовк да де разделите с него , че случки стават всякакви. 

Определено трябват и малко пари винаги.

Кацнах в 3 през нощта един зимен ден в София и се усещам, че нямам левове...само Евро. Добре, че имах банкова карта да си изтегля от банкомата, че нито чейндж работи, нито нищо и изтървах автобуси и т.н. в тоя студ.

Публикувано:

При мен преди месец с уиз на София Братислава една леко  мургава жена с две деца такъв панаир направи....бяха с три куфара, а без приоритет. Крещя, тръшка, обижда, кара децата да обличат всичките си дрехи....после един човек и плати, от опашката. Говориха си с още един, че ще пият по едно питие по-малко...но беше много неприятно като усещане отстрани.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

Здравейте,

Искаме да докупим още билети до Акаба и обратно за ноември. По-рядко съм купувал билети с Раян и за това искам да разбера дали и тук като при Уиз може да се очакват най-добри цени 4-8 седмици преди полета? Сега от Акаба са 160Е в посока на човек, което ми се струва ужасно на фона на цената на нашите.

Публикувано:
59 minutes ago, The rider said:

Здравейте,

Искаме да докупим още билети до Акаба и обратно за ноември. По-рядко съм купувал билети с Раян и за това искам да разбера дали и тук като при Уиз може да се очакват най-добри цени 4-8 седмици преди полета? Сега от Акаба са 160Е в посока на човек, което ми се струва ужасно на фона на цената на нашите.

Това с 4,6 или 8 седмици също не е правило, вкл. при Уиз. Скоро следих едни билети на Уиз. Най-ниска цена даде на 3 месеца + 1 седмица. На 8 седмици преди полета беше доста по-висока.

• Харесвам 1
Публикувано:

Моите наблюдения са,че извън пика на летният сезон,най-ниски цени дава в последният момент- до 1 седмица,10 дни преди полет.Естествено, това не е правило,но щом миналата година в този период имаше билети от 1 - 9,99евро от/до Акаба в посока,едва ли сега да се задържат на толкова висока цена.

П.П.Не знам до колко е вариант,защото се плаща такса за минаване през границата на Израел,но Уиз имат много дати през ноември за 20лв и то без WDC до Ейлат.

• Харесвам 2
Публикувано:

За случая с жената, ако питате мене е било най-добре или някой да и плати таксата или ако трябва от опашката да са и събрали пари, едва ли нещо толкова е щяло да им стане. Аз лично съм го правил и човека после ми се обажда не знам колко пъти да ми благодари и връща парите и още се познаваме... виждал съм и други да го правят, е не у нас де, но последното го отдавам на това, че не използвам НТА чак толкова често, че да знам и моя опит не е представителен.  :nea:

• Харесвам 6
Публикувано:

Клетката на Райън точно 55/40/20 ли е или 1-2 см по-голяма? Питам, щото харесал съм си едно ново куфарче,  да не се налага да го пиля после - 21-22 см е.

• Харесвам 1
Публикувано:
53 minutes ago, Ivko said:

Не че е някаква новина, но сега влизам през уеб и виждам, че имат нова визия наподобяваща Уиз 😁

ryan.jpg

След като започнаха все по-често да припокриват маршрути ... и това е начин да се продава повече 😉 

Публикувано:

Как стоеше въпросът при Раян с тинейджърите (дете на 12 години)?

Трябва ли да е на една резервация с възрастен? 

Ако се вземе на отделна резервация през jetcost билет за възрастен (там няма друга опция, децата са до 12 год., а другите са възрастни) какво трябва да се направи за да няма проблем за тинейджъра на 12 год. да лети ( няма да лети сам, просто така е най- евтино), възможно ли е?

Благодаря предварително, чела съм някъде по въпроса, но не успях да го намеря.

Публикувано:

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/post-booking-changes/link-a-booking

Ако е на отделна резервация, свързването с резервацията на възрастен е безплатно до 24 часа след резервиране. Ако са минали повече от 24 часа от резервирането - такса 30 евро или GBP. И в двата случая това става през чата. Чекирането на лицето под 16 години след това е безплатно на летището.

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/post-booking-changes/changing-a-passenger-type

Ако всички са на една резервация, но просто не е избран правилният тип пътник - дете или тийн, резервиран като възрастен, отново свързване с чата, за да го променят и чекиране безплатно на летището за този пътник.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 20 минути , bad kid каза:

Опитах да си набутам сакчето в рамката на Раян и то се разсмя весело...

Рамката за сакчета или за куфарчета?

Публикувано:

Мойте наблюдения са че всичко различно то раница подлежи на проверка ... и рядко нещата минават без плащане. А от както промениха правилата - циркове всякакви, включая и момче което не пожела нито да плати, нито да си хване полета и си остана с багажа на летището.

Публикувано:
На ‎11‎.‎09‎.‎2019‎ г. в 19:59, Zaro каза:

Клетката на Райън точно 55/40/20 ли е или 1-2 см по-голяма? Питам, щото харесал съм си едно ново куфарче,  да не се налага да го пиля после - 21-22 см е.

Дали е по-широко от 40см незнам, че моят куфар е по-тесен и няма как да установя, но 21-22см със сигурност влизат в другата посока. Лично проверено. Смело стягай багажа 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, temporary каза:

Мойте наблюдения са че всичко различно то раница подлежи на проверка ... и рядко нещата минават без плащане. А от както промениха правилата - циркове всякакви, включая и момче което не пожела нито да плати, нито да си хване полета и си остана с багажа на летището.

Това на гейта ли се случва или в началото на гишетата?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.