Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 10 часа, Фичо каза:

Давайте примери и идейки! 

Ранният полет София-Виена дава възможност да се ползват голяма част от новите маршрути.На мен ми харесва,че за един дълъг уикенд може да се посети Талин,а после да се хване самолетчето от Хелзинки и с една нощувка във Виена в понеделник да се върнем в София,тамън за старта на работният ден 🙂

Edit:Сега видях,че полета в понеделник от сутрешен го правят обеден,остава като вариант полета в 7:05 от Братислава.

Ти беше дал идея за маршрут до Варна,през Бергамо,за пица и сладолед,а следващата година ще може да похапнем парче сахер,по маршрута София-Виена-Бургас😀

@Фичо

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар

Ryanair launches 13 new routes from/ to France!

Ryanair is expanding its route network. The budget airline is launching 13 new attractive routes from France!

Ryanair, Europe’s No. 1 airline, celebrated today (27 September) the opening of its new base at Toulouse (the 3rd largest in France) and the launch of its 2020 summer program, with 2 aircraft based and 23 lines (13 new), linking Toulouse to Athens, Brest, Budapest, Dublin, Lille, Luxembourg, Marseille, Oujda, Palermo, Palma, Porto, Tangier and Valencia

New routes:
✈ Toulouse – Athens
✈ Toulouse – Brest
✈ Toulouse – Budapest
✈ Toulouse – Dublin
✈ Toulouse – Lille
✈ Toulouse – Luxembourg
✈ Toulouse – Marseille
✈ Toulouse – Oujda
✈ Toulouse – Palermo
✈ Toulouse – Porto
✈ Toulouse – Tangier
✈ Toulouse – Valencia
✈ Toulouse – Palma de Mallorca

map-65.png

За повече инфо тук.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Аустриан дуе мускули в туитер след експанзията на Ryanair от Виена. За да запазят водещата си роля във Виена ще ще вземат 4 самолета от Eurowings на мокър лизинг.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Topfly каза:

Аустриан дуе мускули в туитер след експанзията на Ryanair от Виена. За да запазят водещата си роля във Виена ще ще вземат 4 самолета от Eurowings на мокър лизинг.

Освен това са понамалилил и цените по 58Евро видях билет еднопосочен и 80-90Евро двупосочен Варна-Виена примерно.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 20 минути , vinidj каза:

Освен това са понамалилил и цените по 58Евро видях билет еднопосочен и 80-90Евро двупосочен Варна-Виена примерно.

Само в дните когато лети и Уиз- четвъртък и неделя, но пак е нещо

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Жега, часове закъснение: Туристи в капана на полет на Ryanair. 

Пътници на нискотарифната авиокомпания Ryanair останаха в 30-градусова жега в самолет за 12 часа.

Ядосаните от забавянето на полета им пасажери били принудени да плащат скъпо за храна и вода.

"Неблагоприятно време" бе обвинено за забавянето, съобщава Daily Record.

Полетът от Лансароте до Единбург на 27 септември трябвало да замине от испанския остров в 11,20 ч., но самолетът бил задържан на асфалта в продължение на пет часа, преди да бъде отклонен към Бордо, където имало ново забавяне. 

Полетът в крайна сметка каца на летището в Единбург в петък вечер след 12-часово закъснение.

За повече инфо тук.

И ако някой прави връзка с други полети...... 

Връзка към коментар
преди 2 минути , Иван Попов каза:

Жега, часове закъснение: Туристи в капана на полет на Ryanair. 

Пътници на нискотарифната авиокомпания Ryanair останаха в 30-градусова жега в самолет за 12 часа.

Ядосаните от забавянето на полета им пасажери били принудени да плащат скъпо за храна и вода.

"Неблагоприятно време" бе обвинено за забавянето, съобщава Daily Record.

Полетът от Лансароте до Единбург на 27 септември трябвало да замине от испанския остров в 11,20 ч., но самолетът бил задържан на асфалта в продължение на пет часа, преди да бъде отклонен към Бордо, където имало ново забавяне. 

Полетът в крайна сметка каца на летището в Единбург в петък вечер след 12-часово закъснение.

За повече инфо тук.

И ако някой прави връзка с други полети...... 

Ти пък като че ли за пръв път четеш такива неща.

А Райън изрично са се застраховали, че не правят връзка с други полети, така че всеки си носи отговорността сам.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз от доста години категорично съм спрял да парвя връзки в 1 ден с low-cost компании. 1 нощувка повече в някой град по пътя, с вечерята и всички съпътсващи разходи струва по-малко от нов полет за следващия ден (ако изобщо има такъв) + нервите. Ест., ако едното е рано сутринта, а другото късно вечерта, нещата може и да се наклонят в полза на връзка в същия ден 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Ryanair launches 5 new routes from/ to the UK!

Ryanair launches 5 new routes from/ to the UK!

Ryanair is expanding its route network. The budget airline is launching 5 new attractive routes from the UK!

Ryanair, today (1 Oct) launched its UK Summer 2020 schedule with 5 new routes including exciting destinations for Summer such as Cluj (Romania), Pisa and Terceira (Portugal),

New routes:
✈ Edinburgh – Bydgoszcz
✈ Manchester – Pisa
✈ London Stansted – Kosice
✈ London Stansted – Terceira
✈ London Stansted – Cluj

map-1.png

За повече инфо цък.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

O'Leary said the grounding of the Boeing 737 MAX in March, following two fatal crashes, had hampered Ryanair's ability to grow quickly to take advantage of the opportunities from Thomas Cook's collapse. He added that Ryanair now hoped its 737 Max orders would be fulfilled for next summer.

With 135 of the Boeing jets on order and 75 options, Ryanair is one of Boeing's BA.N biggest customers for the latest 737.

"It will slow down our growth in summer 2020, which is a pity," O'Leary said.

https://www.nasdaq.com/articles/ryanair-boss-slams-uk-aviation-regulator-after-thomas-cook-collapse-2019-10-01

Като няма боинг 737макс, може да има A320...

Ryanair in talks with lessors to introduce ex-Thomas Cook A320s

https://www.flightglobal.com/news/articles/ryanair-in-talks-with-lessors-to-introduce-ex-thomas-461196/

• Смея се 1
Връзка към коментар

As Ryanair slowly makes the transition from their current fleet to a Maltese centred and registered one, they will be flying Malta Air colours on their planes in the Summer of 2020

Това какво трябва да означава? Местят флотилията или само тази, която ще поеме малтииските дестинации и тези самолети ще са с друго лого. Не вярвам всички самолети да им сменят цветовете!

Връзка към коментар
53 minutes ago, Ivko said:

As Ryanair slowly makes the transition from their current fleet to a Maltese centred and registered one, they will be flying Malta Air colours on their planes in the Summer of 2020

Това какво трябва да означава? Местят флотилията или само тази, която ще поеме малтииските дестинации и тези самолети ще са с друго лого. Не вярвам всички самолети да им сменят цветовете!

Това ще е само в Малта. Доколкото помня от новините, там ще оперират като друго дружество. 

Връзка към коментар

Здравейте!

Вчера закупих 4 еднопосочни билета на Laudamotion (Ryanair) през weg.de. Получих си потвърждението, получих си всичките нужни неща за добавяне на полетите в сайта и ги добавих успешно. Днес обаче от уеб версията са изчезнали и дори и да ги добавя отново, не излизат. През мобилното приложение ми излизат, че са вътре, но като натисна на който и да е от тях ми дава грешка - "Oops, error! Sorry, we're unable to retrieve the booking." Единствения начин по който мога да ги достъпя, за да направя чек-ин е като ги добавя отново и веднага направя чекирането, но в момента в който затворя екрана, изчезват отново. Някой имал ли е подобен проблем и да има идеи за разрешаването му? Полетите са след 2 месеца и не знам дали тогава реално ще мога да направя чекирането...

Връзка към коментар
преди 11 минути , Христиан каза:

Здравейте!

Вчера закупих 4 еднопосочни билета на Laudamotion (Ryanair) през weg.de. Получих си потвърждението, получих си всичките нужни неща за добавяне на полетите в сайта и ги добавих успешно. Днес обаче от уеб версията са изчезнали и дори и да ги добавя отново, не излизат. През мобилното приложение ми излизат, че са вътре, но като натисна на който и да е от тях ми дава грешка - "Oops, error! Sorry, we're unable to retrieve the booking." Единствения начин по който мога да ги достъпя, за да направя чек-ин е като ги добавя отново и веднага направя чекирането, но в момента в който затворя екрана, изчезват отново. Някой имал ли е подобен проблем и да има идеи за разрешаването му? Полетите са след 2 месеца и не знам дали тогава реално ще мога да направя чекирането...

Вероятно е някакъв бъг на сайта. Не е задължително да ги имаш добавени в акаунта, за да се чекираш. Дори не е необходимо да имаш акаунт. От тук можеш да се чекираш и само с резервационния код и имейла.

image.png 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , Христиан каза:

Здравейте!

Често се случва. Миналата вечер по същия начин исках да добавя една резервация, но не се запазваше нито от приложението, нито през уеб версията. По някое време бяха изчезнали и всички други резервации. 

Оправи се по-късно само, та опитай пак после. 

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

По какво се определя цената на местата? Имам полети януари софия-милано с цени започващи от 4 евро и после милано-лисабон с цена започващи от 7 евро, като ма продадени за сега само 5 места/да кажеш това да вдига цената/. Същите разположения в самолета са седалките, а цената различна?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
8 minutes ago, Ivko said:

По какво се определя цената на местата? Имам полети януари софия-милано с цени започващи от 4 евро и после милано-лисабон с цена започващи от 7 евро, като ма продадени за сега само 5 места/да кажеш това да вдига цената/. Същите разположения в самолета са седалките, а цената различна?

В Милано заплатите са по-високи от тези в София, т.е. стюардесата, която ще те обслужва е по-високо платена. Това на майтап 😃

Но ми хрумна нещо друго. Защо не зададеш въпроса си на Раян? Да ги видим от къде ще изнамерят стандартизиран отговор, с бла-бла любезни фрази 😆 

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Стандартизирания отговор изобщо няма нужда да има нещо общо с въпроса, така че нямат проблем с това 😀 

А цената може да зависи от дължината на полета например...

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , neuromancer каза:

А цената може да зависи от дължината на полета например...

Дали?! За приорити разбирам да следва тази логика-по-дълъг полет, повече багаж, по-тежък самолет и съответно повече гориво, но аз след като имам билет дали ще си купя място или не пак ще пътувам и ще натоваря самолета еднакво 🤔

преди 10 минути , ДиянаВ каза:

Защо не зададеш въпроса си на Раян? Да ги видим от къде ще изнамерят стандартизиран отговор, с бла-бла любезни фрази 😆 

Ако е като отговорите където получих за отсечката софия-пиза....не мерси 😂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Ivko каза:

Дали?! За приорити разбирам да следва тази логика-по-дълъг полет, повече багаж, по-тежък самолет и съответно повече гориво, но аз след като имам билет дали ще си купя място или не пак ще пътувам и ще натоваря самолета еднакво 🤔
😂

Ами логично ми изглежда. И не е нужно на тях да им струва повече, за да ти искат повече пари 😀

За Райън не знам, но Бритиш делят европейските полети на бандове в зависимост от разстоянието и храната, обслужването и някои цени са различни

Връзка към коментар
4 minutes ago, Ivko said:

Ако е като отговорите където получих за отсечката софия-пиза....не мерси 😂

А ти следиш ли? А? 😉 Между другото Пиза още е в менюто, но полети няма.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.