Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

19 minutes ago, Ivko said:

Да на една резервация са полетите, но целия май са махнали полетите вторник и само събота са оставили,а от юни пак си има вторник. А аз ли трябва да я канселирам или те ми предлагат?

Ти не можеш да канселираш. Сигурно се опитваш да смениш дати- тогава има такса. Най- добре се свързваш с тях. Или ще получиш мейл- и през него за рефънд.

Иначе трябва е така да стои резервацията:

RA-canceled.jpg

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 31.03.2020 г. в 10:52, tonik каза:

Ако въобще може да се попълни формата. Това съобщение ми излиза всеки път когато я подам:

rYANAIR.jpg.3f4267dac90e0925b661a7ecd1a6872a.jpg

Явно имат твърде много заявки и не се справят. Някой успял да подаде форма може ли да каже дали пращат/показват някакво потвърждение?

На мен също ми дава това като искам рефънд?!

На 31.03.2020 г. в 10:54, aleksandrina каза:

И това разнищихме- само през мейла.

Т.с. през профила не може да се пуска рефънд?

На 1.04.2020 г. в 19:23, noshtna_ptica каза:

Вчера попълних 2 заявки за рефънд, получих потвърждения. При възстановяване на сумата ще има ли нов мейл или трябва да си проверявам картата?

През линка в имейла ли попълни или от профила?

преди 45 минути , aleksandrina каза:

Иначе трябва е така да стои резервацията:

RA-canceled.jpg

Така ми е и като дам рефънд ми дава грешка

viber_изображение_2020-04-03_11-42-09.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , noshtna_ptica каза:

През линка от мейла стана без проблем. Мейла получих доста след като беше канселиран полета.

Ясно аз още нямам значи ще чакам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам резервации за полети София - Рим - София на Ryan за 02.05 - 05.05. В сайта на Ryan за тези дати няма полети. Резервациите ми са със статус "Потвърден". Билетите са купени директно от сайта на Ryan. Посъветвайте ме  как да постъпя:

Да изчакам мейл от Ryan, че резервациите са канселирани?

Да пиша на Ryan,без да имам получен мейл и да искам канселиране на резервациите позовавайки се на положението с Covid - 19 искайки връщане на парите?

Връзка към коментар
преди 27 минути , Костов каза:

Имам резервации за полети София - Рим - София на Ryan за 02.05 - 05.05. В сайта на Ryan за тези дати няма полети. Резервациите ми са със статус "Потвърден". Билетите са купени директно от сайта на Ryan. Посъветвайте ме  как да постъпя:

Да пиша на Ryan,без да имам получен мейл и да искам канселиране на резервациите позовавайки се на положението с Covid - 19 искайки връщане на парите?

Моят полет беше на 12 април, а имейла за анулиране получих на 24 март, така че според мен може спокойно да изчакаш, защото от там най-лесно се канселира.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 43 минути , Костов каза:

Много пъти се е премлясквала тази тема. Изчаквате да ги анулират и от там нататък чакате да ви възстановят парите след като попълните изпратения формуляр.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
54 minutes ago, Костов said:

В никакъв случай не канселирай сам. Ще получиш имейл с линк.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
57 minutes ago, Костов said:

Схемата на Ryanair е да затваря полетите за нови резервации, като пише, че билетите са свършили, но да не ги анулира. Така изтеглят във времето възможността пътниците да си вземат парите и да има разправия с тях. Изчакай да приближи датата и ще ти анулират полета.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@Костов за полет си на 16. 04. получих мейл за отмяна и избор на решение за него, на 30. 03. При това билетът ми е от посредник.

Рано е за твоя полет.  Не се притеснявай, тези се оказаха не толкова зелени и загрижени. Просто следват правилата.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз нямам мейл, имах само отменен полет в акаунта и си попълних формата за възстановяване на разходите без проблем. Може би преди е имало някакъв проблем, който в момента е отстранен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Днес получих отново имейл , че ми анулират полета с възможност за refund.

Чудя се да пускам ли пак молба за връщане на парите при положение , че на 24 март при първия имейл вече изпратих такава.

Връзка към коментар
преди 2 часа, slujitel каза:

Някой получил ли си е парите? Аз получих имейл и изпратих на 20.03 и нищо не са ми върнали.

Още е рано. Първо до 20 работни дни, за да разгледат и обработят искането за рефънд и след това още до 5-7 работни дни, за да направят връщането по съответната карта.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
14 hours ago, nino said:

Днес получих отново имейл , че ми анулират полета с възможност за refund.

Чудя се да пускам ли пак молба за връщане на парите при положение , че на 24 март при първия имейл вече изпратих такава.

Да не би да е онзи мейл, в който пишат да не се пуска отново искането за рифънд, че имат много работа и става по- бавно; мерси...?

Връзка към коментар

Беше станало дума тук как Раян връщат пари за билет купен чрез посредник като впоследствие е добавена услуга от техния сайт. Имахме надежди, че може да се объркат и да направят рифънда към последната използвана карта. 😀

Днес бях на чат с тях и агентът ми каза, че за моята резервация има две различни карти в системата им - една, с която е купен билета и друга, която е ползвана за добавяне на услуги. Връщането на парите щяло да е в "multiple transactions", както се изрази той. Най-вероятно и по двете карти - моята и тази на посредника.

Също така изчисли, че можело да очаквам моя рифънд около 28.04. 😄

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар

И аз да се "похваля". Преди 2 дни получих мейл за канселирания ни полет до Мадрид с опция за рифънд. През линка мина без никакви проблеми. Вчера дойде мейл и за обратния полет - засега само с възможност за смяна на дати. Като се има предвид, че първия го отмениха 17 дни преди фърчането, има надежда и за този да дочакаме предложение да ни върнат парите.

Все се надявах да стане някакво чудо, ама не. Ще си стоим тук и всеки ден ще ставам с мисълта, че днес трябваше да сме еди-къде си и ще гледам тъжно снимки.😪

Дано се оправят скоро нещата и то без да затънем в мизерия.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Агентите тия пари да не ги броят на ръка и да ги пращат по пощата? 

ЕС се оказа беззъба организация и никой не зачита правилата и. Най-срамното е как притиснати от американските регулатори EU компании клекнаха и започнаха да предлагат кеш refund единствено за билетите издадени в САЩ, но не и за тези в Европа. Явно перспективата за многомилиардни глоби и забрани на американския пазар ги плаши много повече от общите приказки на разни еврочиновници . Почти същото виждаме и при клеймовете по кредитни карти издадани в Европа и в САЩ. 

Дори да се стигне до съд в Люксембург,  това ще отнеме месеци може би и години, и към момента на авиокомпаниите хич не им пука. 

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Здравейте, 

Имах два билета купени от Lastminute.de за Ryan - отменени разбира се. Пуснах рефунд към Раян, не съм писала нищо на Lastminute, да обаче сега получавам имейл от Lastminute: 

Имаме удоволствието да Ви информираме, че възстановяването на отмененото ви пътуване от Кьолн-Бон до София, с дата на отпътуване 6 април 2020 г., е готово .
Моля, кликнете върху "За възстановяване на средства", за да изберете.

Надяваме се скоро да пътувате с нас.

lastminute .de

Офертите, които ми предлагат са ужасни, чудя се какво да правя. Сумата, която трябва да получа е 39,45 € Предлагат ми: 

1-ви вариант : Кредит за пътуване: Нашата оферта с добавена стойност, т.е  ваучер за за всички полети, хотели и полети / влакове + хотелски резервации за 12 месеца  43,40 €

2-ри вариант Възстановяване на суми с ваучер 

за всички полети, хотели и полети / влакове + хотелски резервации за 12 месеца. 39,45 €
3-ти вариант:  Възстановяване на средства от авиокомпанията За тази опция за възстановяване на сумата ще бъде начислена такса за обработка в размер на 30,00 евро всъответствие с условията на резервацията ви. 9,45 €

Та се чудя, дали да взема вариант 1 и да имам -80Е (за двата билета) в сайт, който може да не просъществува или да взема 18Е и да пия една студена вода 😞

ПС: Чудя се дали мога да си искам въпреки всичко парите от Раян ?

Връзка към коментар
преди 9 минути , atrencheva каза:

Чудя се дали мога да си искам въпреки всичко парите от Раян ?

Пробвай,променяла съм полети през чата на Раян,въпреки,че са купени от lastminute.

А какво искат да кажат с 2ри вариант?Ако възстановяват ваучер,който може да ползваш директно в сайта на Раян,това не е ли най-добрата опция?Lastminute може да фалират или да дигнат брутално цените,но Раян вероятно ще оцелеят.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.