Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 1 час, Фичо каза:

А ако се окаже, че  загубата самолетът да лети наполовина пълен (например) е по-малка отколкото ако стои на земята? :rolleyes:

Всичко е въпрос на оценка на приходите и разходите в различни хоризонти. Ако става въпрос за сравнително къс кризисен период - може и така да се оптимизира загубата. Но ако дългосрочно се оцени пазара като безперспективен винаги има по-добро решение - просто авиокомпаниите връщат част от самолетите на лизингодателите.

Връзка към коментар

Здравейте. Как да разбирам този мейл, който ми изпратиха от Ryan, след като попълних и им изпратих формата за рефънд. Трябва ли пак да се свързвам с тях? Или да чакам връщането на сумата?

122.png.518cb1e5b5993056e63f5def49cc0093.png

Връзка към коментар

Всъщност те молят да не се свързваш повторно с тях. 

Зареди се с търпение просто. Аз чакам рифънд от поне 3 седмици, но предполагам, че ще минат поне още толкова докато ми върнат парите. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Споко бе,пак заредиха полетите 🙂Само Берлин нещо не го виждам.И Бове все още го няма.

Потвърждавам - резервациите ми, които сутринта излизаха като отменени - вече се показват нормално. Поне засега 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 22 минути , Георги Матеев каза:

Потвърждавам - резервациите ми, които сутринта излизаха като отменени - вече се показват нормално. Поне засега 🙂

Така е - оказа се фалшива тревога. Междувременно успях през чата да сменя две резервации за по-ранни дати и после да ги върна обратно в 2021 г. 😀

• Браво 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

През чата се чака 1мин не можах да повярвам.

Не искаха да сменят дестинация, но дати да.

Понеже бях с 3 резервации малко се забавих, но успешно ги смениха без да искат допълни пари за септември. Самите билети са точно два пъти по-скъпо спряно преди, да бе говорим, че са минали през нашите схеми и са към 3 пъти под цените септември.

Казаха, че утре ще получа мейловете за новите часове.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Мирослав Василев каза:

Поне доколкото четох, Раян няма да изпълняват нормално графика си до 17 юни, това поне е засега.

https://www.manchestereveningnews.co.uk/news/uk-news/ryanair-jet2-tui-easyjet-flights-18074649

За юни разписание има.

Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 45 минути , muchachote каза:

За юни разписание има.

Според мен, до тогава ще променят разписанието, а след това се надяват да оперират по сегашното, без допълнителни промени. Но ще гледаме.

Връзка към коментар

Да видим...

"Райънер" очаква война с евтини билети след края на карантината

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/15/4055154_raiuner_ochakva_voina_s_evtini_bileti_sled_kraia_na/?ref=home_layer2#comments-wrapper

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 42 минути , Tim каза:

Да видим...

"Райънер" очаква война с евтини билети след края на карантината

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/15/4055154_raiuner_ochakva_voina_s_evtini_bileti_sled_kraia_na/?ref=home_layer2#comments-wrapper

Много оптимистична статия. Също така изключително ми допадна как О'Лиъри в типично негов стил прави на пух и прах идеята на Wizz и IATA 🙂 И не мога да кажа, че аргументите му са лишени от смисъл.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
9 hours ago, Георги Матеев said:

Много оптимистична статия. Също така изключително ми допадна как О'Лиъри в типично негов стил прави на пух и прах идеята на Wizz и IATA 🙂 И не мога да кажа, че аргументите му са лишени от смисъл.

Идеята на Уиз ер и IATA еидея за някакъв временен компромис. Докато има много ограничения Ryanair няма да може лесно да напълни самолетите си. Голям въпрос е обаче този компромис до колко ще е работещ? До сега освен инцидентни случаи на зараза, нямаше нито един случай за масова зараза в самолет, дори и без предпазни мерки. Опасното на пуснането на трафика е, че по принцип се пътува и се пренася заразата, а не че в самолета някой ще се зарази...

Връзка към коментар

@IvanNavi, имам да черпя! Успях да сменя датите на три полета, които бях отписала. Нищо не доплатих въпреки, че цените доста се различаваха. Само на един от билетите разликата беше над 450€. Резервациите ми бяха направени през идриймс. За два от полетите бях заявила рефънд още на 20.03. 🍺 

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Здравейте,

Сигурно е писано, но нямам много време. Резервирала съм полет на дъщепя ми и зет ми през моя профил с моя кредитна карта. Получих и-мейл за избор между връщане на сумата или промяна на дата/пътуващ. Искам възстановяване на сумата, но не знам как да попълня формата към която ме препраща. Има клент, мейл  резервация и причина на refund, а след това са изброени имена на клиентите, предполагам пътуващите.

Първо моето име и и-мейл в началото, а след това да запиша техните ли ?

Връзка към коментар

След като вчера през чата смених полетите с Раян за есента без никакво доплащане, въпреки че цените бяха над х2, вече в апликацията ми излизат новите полети.

Мейл не получих, но все едно, важното е, че билетите са сменени както обещаха вчера.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Мирослав Василев

Благодаря на @IvanNavi, за съвета, да сменим полетите през чата. Успешно смених 4 полета за по-нататък, без значение от цената, появиха се в профила след няколко часа.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 минути , Мирослав Василев каза:

Благодаря на @IvanNavi, за съвета, да сменим полетите през чата. Успешно смених 4 полета за по-нататък, без значение от цената, появиха се в профила след няколко часа.

Канселирани ли бяха тези полети от Ryanair и има ли значение дали са закупени чрез посредник или директно? 

Връзка към коментар
преди 5 часа, veselush каза:

Само на един от билетите разликата беше над 450€.

Стана ми любопитно... По коя дестинация билет на Ryan е струвал повече от 450 евро? Иначе честито за успешната промяна!

Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 11 минути , a6olq каза:

Канселирани ли бяха тези полети от Ryanair и има ли значение дали са закупени чрез посредник или директно? 

Бяха отменени, купувани бяха от посредник и даже бях заявил рефънд. Въпреки това, казаха че няма проблем и ги промениха. Ако, някой от агентите ви каже, че щом е заявен рефънд, не може да си промените датите, просто пробвайте след 10 минути с друг агент.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , atrencheva каза:

Някой има ли идея може ли да се сменят имената, мъжът ми пътува повече, ще е по-лесно да взема билети за него.

Може но за това се дърпат и искат по 115 евро през апликацията или 160 през чата

Връзка към коментар

Получих 1st Notification of time change за полет, където имаше опция за refund. Попълних, изпратих и получих имейл за потвърждение. Сега получавам обаче 2nd Notification of time change за същия полет. Какво означава това? Дали е за втория пътник или по принцип си изпращат по две нотификации? Или са повече? 

Връзка към коментар
преди 2 минути , Sinka каза:

Получих 1st Notification of time change за полет, където имаше опция за refund. Попълних, изпратих и получих имейл за потвърждение. Сега получавам обаче 2nd Notification of time change за същия полет. Какво означава това? Дали е за втория пътник или по принцип си изпращат по две нотификации? Или са повече? 

По три изпращат винаги, защото системата им не отчита дали си реагирал междувременно, което може да е и нарочно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,  имам следния казус. Трябва да получа рефънд, обаче се наложи да блокирам картата,  с която съм платила заради опит за плащане не от мен.  От банката ми казаха,  че няма да е проблем,  парите щели да постъпят по сметката.  В Уизз обаче се оказа,  че това е проблем и ми искат айбан за доказване. Чудя се сега за Раян проблем ли е, някой имал ли е такъв случай?

Връзка към коментар
преди 11 минути , slujitel каза:

Здравейте,  имам следния казус. Трябва да получа рефънд, обаче се наложи да блокирам картата,  с която съм платила заради опит за плащане не от мен.  От банката ми казаха,  че няма да е проблем,  парите щели да постъпят по сметката.  В Уизз обаче се оказа,  че това е проблем и ми искат айбан за доказване. Чудя се сега за Раян проблем ли е, някой имал ли е такъв случай?

Преди година при възстановяване ми поискаха айбан на сметка, по която да преведат сумата, защото бях закрила картата. Но ако е само блокирана картата, сметката е действаща и предполагам, че няма да има никакъв проблем за възстановяването. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.