Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 21 минути , a6olq каза:

Преди година при възстановяване ми поискаха айбан на сметка, по която да преведат сумата, защото бях закрила картата. Но ако е само блокирана картата, сметката е действаща и предполагам, че няма да има никакъв проблем за възстановяването. 

Зависи от банката, при добрите няма проблем - при АйКард ги губиш.

Публикувано:
Преди 1 час, vinidj каза:

Зависи от банката, при добрите няма проблем - при АйКард ги губиш.

Банката е ДСК,  виртуална карта.

преди 1 час, a6olq каза:

Преди година при възстановяване ми поискаха айбан на сметка, по която да преведат сумата, защото бях закрила картата. Но ако е само блокирана картата, сметката е действаща и предполагам, че няма да има никакъв проблем за възстановяването. 

Получи имей ли,  или сама ги потърси?

Публикувано:
On 4/15/2020 at 10:50 AM, Георги Матеев said:

Вече има отменени полети и за периода октомври - февруари, колкото и да е странно.

В акаунта ми от тази сутрин излизат като канселирани (и с опция рефънд / ребукинг) София-Айндховен за 31 октомври, София-Тревизо на 29 януари и Тревизо-София на 1 февруари.

Не намирам логика да отменят полети толкова напред във времето, освен ако не са решили генерално да орежат значително българския пазар. Което от една страна не би било безкрайно изненадващо решение...

EDIT: Забелязвам, че по-голяма част от дестинациите са премахнати от разписанието от края на октомври нататък, а до скоро всички бяха заложени до март/април. Ако имате резервации от 20 октомври нататък - проверете ги, има огромен шанс да са отменени. Но може и да е "грешка" и само временно да излизат като канселирани, ако Ryan бърникат нещо по разписанието в момента. Знам ли ги какво правят и те.

Но купуването на самолетен билет определено вече се превръща в пускане на тото 🙂

Преди около 2 седмици в приложението на Раян ми излязаха ката отменини всички полети, включително тези за ноември. Но получих мейли за канселеране на всички без ноемврийските и пред няколко се "оправиха" ноемврийските в приложението и вече си стоят като съвсем редовни.

• Харесвам 1
Публикувано:

Раян са започнали да прилагат схемата на Уиз с автоматичния акаунт кредит.

Току що ми изпратиха мейл с ваучер на стойност равна на стойността на канселираните ми полети. Валиден е 12 месеца като пътуването може и да е след това.

Ако все пак съм искал кеш, трябвало да се свържа с тях.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 16.04.2020 г. в 20:28, slujitel каза:

Банката е ДСК,  виртуална карта.

Получи имей ли,  или сама ги потърси?

Получих имейл, в който искаха айбан на сметка и BIC на банката.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Hollywood каза:

От юли Ханя минава на 3 ротации (2,3,6) седмично. 🏊‍♂️🏖️:beach:

Браво,бе!О'лиъри не мисли да изпуска сезона.Това е приятно оптимистично!🌞

• Харесвам 4
Публикувано:

Имах закупени билети през Bravofly за полети ,които в последствие бяха канселирани.Бях заявил през Ryan рефънд,като в последствие получих известие от Bravofly ,че рефънд ще получа във формата на ваучер.

Преди няколко дни,благодарение на информацията от @IvanNavi се свързах с чата на Ryan и същите тези полети ми ги пререзервираха безплатно за октомври, вчера получих за същите тези полети и ваучери от Bravofly  🙂

• Харесвам 6
  • Браво 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 10 минути , Branko каза:

Имах закупени билети през Bravofly за полети ,които в последствие бяха канселирани.Бях заявил през Ryan рефънд,като в последствие получих известие от Bravofly ,че рефънд ще получа във формата на ваучер.

Преди няколко дни,благодарение на информацията от @IvanNavi се свързах с чата на Ryan и същите тези полети ми ги пререзервираха безплатно за октомври, вчера получих за същите тези полети и ваучери от Bravofly  🙂

Сега остава Ryanair и те да пратят едно ваучерче за същите полети 🤣 Смятай на какво ниво е синхрона между авиокомпанията и посредника...

И ако си мислиш, че това е абсурдно - аз имам 2 билета, за които хем ми върнаха парите по картата хем имам и ваучери за тях 🙂

• Харесвам 4
  • Браво 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 59 минути , Георги Матеев каза:

И ако си мислиш, че това е абсурдно - аз имам 2 билета, за които хем ми върнаха парите по картата хем имам и ваучери за тях

Сега остава и да летиш...

• Смея се 5
Публикувано:

Аз пък попълних форма за рифънд на 2 полета, след което получих мейли, че са много натоварени и да чакам за да ми разгледат рикуеста. Вече мина седмица и нямам никаква информация. Полетите са на 26.04 и 07.05. Да ги ръчкам ли в чата според вас?

Имам и полет на 08.05 от Мадрид за София, който още не е отменен.

Публикувано:
преди 38 минути , Фичо каза:

след като си прибере кешбека :grin:

Кешбекът е взет вече, но летенето няма да е баш сега 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз попълних на 21.03 за рефънд и вчера получих имейл за смяна на датата или ваучер, а чакам пари уж вече месец.  Игнорирах го, но се чудя какви игри играят и ще видя ли пари,  или да отивам в банката. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 26 минути , slujitel каза:

Аз попълних на 21.03 за рефънд и вчера получих имейл за смяна на датата или ваучер, а чакам пари уж вече месец.  Игнорирах го, но се чудя какви игри играят и ще видя ли пари,  или да отивам в банката. 

В банката няма да направиш нищо, тъй като практически липсва отказ за връщане на пари. Ryanair просто рязко си смениха политиката през последната седмица-две, очевидно окрилени от успеваемостта на другите авиокомпании в това отношение и от липсата на институция, която на практика да ги застави да следват правила. Европейските регулатори гръмко се провалиха в случая.

Играта е ясна. Вече и Ryanar напълно умишлено бавят максимално връщането на кеш пари, което според текста в един от имейлите ще започне да се случва едва "след отминаването на кризата", каквото и да значи това. И междувременно за "улеснение" пращат готов ваучер, ако случайно решиш да го ползваш.

@П.Кръстев и @vino4erpec същото се отнася и за вас. Освен ако не смените датите на полетите си през чата или не приемете ваучер - се пригответе за многомесечно чакане на пари.

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз имах полети София - Берлин - София за 12-16.04. Писах молба за refund на 25.03. След това два пъти получих онзи e-mail, в който под номера на резервацията стои стандартният текст за невижданото количество заявки и да не submit-вам отново request-а си.....

Досега си чакам и нищо.... Аа, чакам 203 €.....

Публикувано:
Преди 1 час, П.Кръстев каза:

Аз пък попълних форма за рифънд на 2 полета, след което получих мейли, че са много натоварени и да чакам за да ми разгледат рикуеста. Вече мина седмица и нямам никаква информация. Полетите са на 26.04 и 07.05. Да ги ръчкам ли в чата според вас?

Имам и полет на 08.05 от Мадрид за София, който още не е отменен

. И аз имам за 8.05 но мисля че ще го канселират

Публикувано:

И аз имам на 08.05 за Тревизо. Тепърва чакам отмяна, после ще се почне одисеята се refund, пазарлъци с хотела и т.н.

Публикувано:

Имам развитие по темата.... Току-що получих ваучер на стойност 203.02 € с валидност една година. Ако не го искам, да съм click-нел еди къде си. Като кликна на линка, ми отваря прозорец, в дъното на който има бутон Chat Now. Него ли да ползвам, за да им кажа, че не им искам ваучера? В такъв случай има ли вариант хем да се откажа от ваучера, хем да не си получа парите?

Освен това, никъде не видях ако има разлика в цените доплащаш ли? Тъй като е ваучер за някаква сума, предполагам, че да.....

Публикувано:
8 minutes ago, vino4erpec said:

Имам развитие по темата.... Току-що получих ваучер на стойност 203.02 € с валидност една година. Ако не го искам, да съм click-нел еди къде си. Като кликна на линка, ми отваря прозорец, в дъното на който има бутон Chat Now. Него ли да ползвам, за да им кажа, че не им искам ваучера? В такъв случай има ли вариант хем да се откажа от ваучера, хем да не си получа парите?

Имам същите няколко мейла (за няколко резервации). Понеже пишеше "ако не искате ваучер, кликнете тук" реших, че ще е бързо и лесно, но в крайна сметка пак трябва през чата. Един вид да те откажат...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , aleksandrina каза:

Имам същите няколко мейла (за няколко резервации). Понеже пишеше "ако не искате ваучер, кликнете тук" реших, че ще е бързо и лесно, но в крайна сметка пак трябва през чата. Един вид да те откажат...

Вие как решихте въпроса? Резервирахте наново? Аз през чата не виждам как ще стане....

Публикувано:
преди 33 минути , vino4erpec каза:

Освен това, никъде не видях ако има разлика в цените доплащаш ли? Тъй като е ваучер за някаква сума, предполагам, че да.....

Ти беше ли получил имейл за канцелиране и беше ли пуснал за рефънд? Аз съм пуснала и пак ми предлагат ваучер. Е, колко пъти едно и също. 

Публикувано:
преди 46 минути , vino4erpec каза:

преди 30 минути , aleksandrina каза:

преди 14 минути , slujitel каза:

Ами аз 1 ден преди имейла си чатих с тях и им казах,  че искам рефънд, сега отново ли трябва да го правя?

Точно това е мейла, за който говорех по-рано. И да, трябва да се свържете с чата за да пре-пре-препотвърдите желанието си за кеш рефънд. Все пак обръщам отново внимание на следния текст:

Can I receive a cash refund instead of voucher?
You can request a cash refund however bear in mind we will place your request in the cash refund queue until the COVID-19 emergency has passed.

Имам усещане, че реално изплащане преди лятото няма да започне.

На мен лично вече ми писна от играта на "тука има тука нема" и на единия полет си промених датата, а за другия взех ваучера.

П.С. @slujitel и аз имах имейл за отмяна и попълних рефънд форма малко след средата на март, но както виждаш това няма никакво значение. Отново казвам, Ryan си смениха политиката на 360 драдуса в последната седмица-две и явно не изгарят от желание да връщат бързо пари.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.