Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
6 hours ago, temporary said:

А някой нещо като пари да е получил от тях през последните 2 месеца?

Еее, чакай. Още се борим да си ги поискаме. 😜

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

А аз вчера получих трети имейл след първия за рифънд и после втория с ваучера. Ето какаво гласи.

Ryanair Group Customer Care (Ryanair DAC, Lauda & Malta Air)

Dear Customer,

You have recently received an email with a voucher code to the value of your original booking.

Please note that this voucher is valid for 12 Months and can be used for your future travel plans, please note that if you do not use the voucher the voucher before the expiry date you will receive a full cash refund, in the event you use the voucher in part you will also receive the option of a voucher for the balance or a cash refund after the expire date.

Please click on the link below to accept the voucher

Не знам има ли смисъл да ги търся през чата за да им кажа че искам рифънд , а не ваучер.

Иначе отдолу пак си има линк за приемане на ваучера.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 32 минути , aleksandrina каза:

Същият мейл дойде. Т.е. взимай ваучер, а ако не го използваш 12 месеца- ще ти върнем парите... 

Кога го получи,  след снощното свързване с чата ли? На мен ми отговориха, че ми анулират ваучера и ме пускат за рефънд и да очаквам имейл. Още не съм получила. 

Публикувано:

Добре де,като говорихте в чата има ли надежда за връщане на пари и до колко време,защото това след 12 месеца не ме устройва.

Или да приема ваучера и да чакам да се яви възможност,за да го използвам.

• Харесвам 1
Публикувано:
17 minutes ago, Olianata said:

Добре де,като говорихте в чата има ли надежда за връщане на пари и до колко време,защото това след 12 месеца не ме устройва.

Или да приема ваучера и да чакам да се яви възможност,за да го използвам.

Това е след говоренето в чата. Пуснах 4 резервации и изрично написах, че не искам ваучери, а рефънд... Е- явно ще има, но след изтичането на тези 12 месеца. Все е някакво закрепване на положението- ясно е, че не искат да извадят толкова кеш и затова толкова тромаво са го направили...

Публикувано:

Аз нямам имейл, взе да ми писва тази разправия, като ще ги прежаля тези пари накрая. Бях прежалила рефънда от Уизз, те пък взеха та го върнаха много лесно, сега ще прежаля тези.

Публикувано:
преди 14 часа, temporary каза:

А някой нещо като пари да е получил от тях през последните 2 месеца?

Аз, но беше в началото на март, тепърва започваха отмяна на полети. На 3 март получих мейл за отменен полет през април до Рим, като беше отменен само в едната посока, по-късно отмениха абсолютно всички полети до Италия.

На 9 март са ми възстановили парите по картата. 

• Харесвам 2
  • Браво 2
Публикувано:
преди 36 минути , slujitel каза:

Костов,  получи ли имейл?

@slujitel, за сега нищо. Свързах се с чата и за друга резервация, която имам. За нея не ми казаха да чакам мейл, а направо пари. Но кога ще дойдат тези пари не можаха да ми кажат. Тъй като на профила ми има още две резервации продължавам с чата.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Аз не останах с впечатление, че ще ми върнат парите чак след като ваучерът изтече. Казаха ми, че ще отнеме известно време, през което ваучерът ще е валиден, но чак пък една година. Относно имейла - би трябвало да получа и-мейл чак когато наредят парите. 

• Харесвам 3
Публикувано:

И аз бях в чата преди 2 часа - казаха ми, че са хоумофис и пари ще ми върнат, когато  не са хоумофис!!!!! Тва е. Не че ми е за 150 лв, но са адски нагли и ще досаждам до дупка. 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Ryanair сподели важна нова информация на 27 април. Ние ви даваме последните новини.

Над 99% от самолетите на Ryanair са заземени за следващите няколко седмици.
Полетната програма е ограничена за следващите две седмици, до четвъртък, 14 май в момента.
Ще получите имейл относно вашата резервация. Бъдете търпеливи и не се свързвайте с клиентите, преди да получите имейла.
Ако полетът ви бъде анулиран, можете да изберете между ваучер, валиден за 12 месеца, или възстановяване на средства.
Ryanair работи с правителствата на ЕС, за да се опита да поддържа минимум въздушни маршрути по спешни причини.
При аварийни полети устройствата се дезинфекцират ежедневно и нивото на пълнене е ниско.
Прочетете информацията на официалния уебсайт

Ами моята резервация?

Обслужването на клиенти на Ryanair е претоварено, така че авиокомпанията моли всички да бъдат търпеливи.

Ако имате резервация на Ryanair, ще получите цялата необходима информация по имейл, както и процедурата, която да следвате, за да получите ваучер или възстановяване на сумата.

И накрая, за да проверите състоянието на вашата резервация всеки ден, можете да влезете директно в акаунта си в Ryanair и да отидете в раздела „Моите резервации“. Ако полетът ви бъде отменен, над маршрута ви ще се появи съобщение.

Важно!

В имейла Ryanair ви изпраща линк, за да получите ваучера си, валиден за 12 месеца.

Можете също да поискате възстановяване на средства. Въпреки това, платежните агенти също трябва да останат у дома поради Covid 19. Следователно този процес може да отнеме повече време.

Информация за ограниченията на страните

Ryanair: последните новини от авиокомпанията 
Всеки ден търсим най-добрите оферти за следващите ви пътувания до Франция или чужбина. Всички тези добри планове имат едно общо: настаняването систематично предлага БЕЗПЛАТНА ОТМЯНА до няколко дни преди отпътуването.                                                                                                                 https://www.voyagespirates.fr/revue-voyage/ryanair-point-sur-lactualite_25946?utm_source=UniversalAppAndroid

• Харесвам 1
Публикувано:

Май се е изпарил оптимизма на О'Лиъри. Последното изявление на компанията е коренно противоположно на казаното в последните му интервюта. Вече изобщо не става въпрос за скорошно възстановяване на трафика и евтини билети..

https://www.irishtimes.com/business/transport-and-tourism/ryanair-to-cut-3-000-pilots-and-cabin-crew-and-slash-pay-over-covid-19-1.4242639

Днес на сайта си са публикували и последните си анализи на пазара:

https://investor.ryanair.com/wp-content/uploads/2020/05/Ryanair-May-1-2020.pdf

• Харесвам 4
Публикувано:

Днес получих мейл от Ryanair в който не става дума за никакви ваучери, предлагат промяна на датата на полета или възстановяване на парите:

Има и линк към форма за възстановяване на сумата платена за полета. Внимавайте като го попълвате, защото аз недогледах и изпуснах да сложа чавка на един от пасажерите които трябваше да пътуват с мен, а сега няма как да пусна втора форма и да го впиша.

Публикувано:
4 minutes ago, color said:

Днес получих мейл от Ryanair в който не става дума за никакви ваучери, предлагат промяна на датата на полета или възстановяване на парите:

Има и линк към форма за възстановяване на сумата платена за полета. Внимавайте като го попълвате, защото аз недогледах и изпуснах да сложа чавка на един от пасажерите които трябваше да пътуват с мен, а сега няма как да пусна втора форма и да го впиша.

Така де- с този мейл се започва. 

Публикувано:

@aleksandrina - какво имаш предвид ? Аз не се надявам скоро да ми върнат някакви пари, но все пак е разбираемо при тази ситуация. Някакви подводни камъни ли да очаквам?

Публикувано:
1 minute ago, color said:

@aleksandrina - какво имаш предвид ? Аз не се надявам скоро да ми върнат някакви пари, но все пак е разбираемо при тази ситуация. Някакви подводни камъни ли да очаквам?

С това писмо започват, после едно да си търпелив, за което благодарят и после - друго за ваучери.... Прочети последните 2-3 странички на темата. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.