Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

1 hour ago, color said:

Днес получих мейл от Ryanair в който не става дума за никакви ваучери, предлагат промяна на датата на полета или възстановяване на парите:

Има и линк към форма за възстановяване на сумата платена за полета. Внимавайте като го попълвате, защото аз недогледах и изпуснах да сложа чавка на един от пасажерите които трябваше да пътуват с мен, а сега няма как да пусна втора форма и да го впиша.

За да не се налага да слагаш чавки на всеки пасажер по отделно има едно вясто за слагане на чявка, че искането се отнася за всички пасажери и полети на конкретната резервация.

Аз него ползвах за всичките си резервации, защото всички бяха за по 4 души.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 часа, IvanNavi каза:

Май се е изпарил оптимизма на О'Лиъри. Последното изявление на компанията е коренно противоположно на казаното в последните му интервюта. Вече изобщо не става въпрос за скорошно възстановяване на трафика и евтини билети..

https://www.irishtimes.com/business/transport-and-tourism/ryanair-to-cut-3-000-pilots-and-cabin-crew-and-slash-pay-over-covid-19-1.4242639

Днес на сайта си са публикували и последните си анализи на пазара:

https://investor.ryanair.com/wp-content/uploads/2020/05/Ryanair-May-1-2020.pdf

Ето я и на български език статията. 

цък

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Здравейте, бих искала да запитам - при отменен полет за отиване 21.05 София - Бергамо и все още неотменен полет за връщане, който е седмица след това - 28.05 (двата са на една резервация), тряба ли да чакам мейл за отмяна на връщането или още от този, който сега ми е изпратен за отиването, мога да попълня за refund и за двете посоки, без към момента Бергамо - София да е отменен? Благодаря предварително. 

Връзка към коментар
преди 43 минути , Flamee каза:

Здравейте, бих искала да запитам - при отменен полет за отиване 21.05 София - Бергамо и все още неотменен полет за връщане, който е седмица след това - 28.05 (двата са на една резервация), тряба ли да чакам мейл за отмяна на връщането или още от този, който сега ми е изпратен за отиването, мога да попълня за refund и за двете посоки, без към момента Бергамо - София да е отменен? Благодаря предварително. 

Можеш да попълниш формулярите за двата поотделно, можеш да попълниш за първия анулиран и сега.

Връзка към коментар

Всички ли си получиха ваучерите от Райънеър?

На 24-25ти Април дадоха 4 от 10 отменени полета и от тогава нищо.

След това писах и в чата, потвърдиха ми за останалите, но още ги няма.

Връзка към коментар

Аз друго да питам. Отмениха ми два полета и ми писаха стандартното съобщение. Билетите са взимани чрез посредник. Писах с агент от чата и казах, че използваната карта вече не е валидна и че искам refund по банкова сметка. Казаха, че заявката ми е приета и че ще получа инструкции по email (да отговоря и да посоча IBAN). Седмица по-късно нямам email. Дали изобщо ще дойде и да предприемам ли нещо, ако не дойде до оригиналната дата на полетите (края на следващата седмица)? Изобщо някой успявал ли е да се вреди за такъв refund по време на тази криза? Благодаря!

Връзка към коментар

Здравейте!

При мен мейл за ваучери няма и пари няма:)

Пуснах заявка за връщане на парите на 20 март и до момента - нищо. Свързах се в чата , от там девойката най- невинно каза, че не знае нищо и ми благодари за търпението. Билетите са купени директно, без посредник.

Има ли някой, който вече е получил парите си обратно?

Връзка към коментар
преди 5 часа, ABoneva каза:

Здравейте!

При мен мейл за ваучери няма и пари няма:)

Пуснах заявка за връщане на парите на 20 март и до момента - нищо. Свързах се в чата , от там девойката най- невинно каза, че не знае нищо и ми благодари за търпението. Билетите са купени директно, без посредник.

Има ли някой, който вече е получил парите си обратно?

Явно няма. Аз имам около 6 анулирани полета от март насам. Попълних формулярите за refund, и чакам. На последния анулиран полет даже поисках ваучер вместо връщане, но и ваучер не получих.

Връзка към коментар

Аз се чудя дали да не пусна към банката искане за сторниране на трансакцията (или обжалване или както там се нарича). Ама не знам как стоят нещата? Някой дали го е правил?

Връзка към коментар

Берачите да се приготвят.

“We are pleased to add these routes connecting London Stansted with Bucharest & Sofia (3 pw) and Porto (daily) as we work with EU Governments to try to keep some minimum flight links open for emergency reasons, even though the passenger loads on these flights is very low.

• Смея се 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 10 минути , Hollywood каза:

Берачите да се приготвят.

“We are pleased to add these routes connecting London Stansted with Bucharest & Sofia (3 pw) and Porto (daily) as we work with EU Governments to try to keep some minimum flight links open for emergency reasons, even though the passenger loads on these flights is very low.

Берачите (и техните шефове) харесват това! Но не са щастливи от цените - €147 за София-Станстед на 15 и 18 май.

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Берачите (и техните шефове) харесват това! Но не са щастливи от цените - €147 за София-Станстед на 15 и 18 май.

И до Лютон хич не за розови   🍓🍓🍓

769345594_.png.9b2ab8a63b26be001a8d37bf5b03846f.png

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 2 минути , Hollywood каза:

И до Лютон хич не за розови   🍓🍓🍓

769345594_.png.9b2ab8a63b26be001a8d37bf5b03846f.png

Нормално... чувал съм, че Уиз не си падат по розовото, а още по-малко по лилавото 🤣

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Е, успокоих се като видях, че дори Матеев е получил това писъмце. Много рядко лично ме умедомява Райнеър за плановете си и реших, че поради някаква причина ме е причислил към евентуалните берачи на английски ягоди. Дори се бях замислила с какво съм предизвикала тази таргетирана реклама. Честно казано много рядко ги ползвам и то главно от/до Брюксел или нещо уикенд , но знае ли човек.... Вярно, че се канех да ходя за няколко дни до остров Ман минавайки през Ливърпул, ама след короната този план отиде в далечината или поне няма да е през юни. Но явно съм влизала да видя цени за Англия и ето ... 

• Смея се 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 9 минути , Роми каза:

Е, успокоих се като видях, че дори Матеев е получил това писъмце. Много рядко лично ме умедомява Райнеър за плановете си и реших, че поради някаква причина ме е причислил към евентуалните берачи на английски ягоди.

Никак не искам да те притеснявам, но не съм получавал такъв имейл... инфото научих от поста тук 🙃

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 49 минути , muchachote каза:

Изчезнаха  полетите на ryan air до края на юни. Сега на ред е юли.

Не са изчезнали още. Спряха да ги продават, но още нищо не са канцелирали. От десетина дена имат нова практика. Стъпаловидно канцелират полети за по една седмица. До момента това са полетите до 28-ми май. Сигурно не искат прекалено да задръстват чата и махат полети на стъпки. За юни сигурно ще продължат, но все още предстои канцелирането.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , IvanNavi каза:

Не са изчезнали още. Спряха да ги продават, но още нищо не са канцелирали. От десетина дена имат нова практика. Стъпаловидно канцелират полети за по една седмица. До момента това са полетите до 28-ми май. Сигурно не искат прекалено да задръстват чата и махат полети на стъпки. За юни сигурно ще продължат, но все още предстои канцелирането.

отменят за определени държави или всички?

Връзка към коментар
преди 14 минути , IvanNavi каза:

От десетина дена имат нова практика. Стъпаловидно канцелират полети за по една седмица. До момента това са полетите до 28-ми май. Сигурно не искат прекалено да задръстват чата и махат полети на стъпки. За юни сигурно ще продължат, но все още предстои канцелирането.

И видят ли хоризонт за полети ще надуят цените. Трикче за на едро 😀

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , MatriXa каза:

отменят за определени държави или всички?

Само те си знаят какво и как ще отменят. Досега отменяха почти всичко във всички държави, със следните изключения:

image.png.1edc399739751b61bb608df9db17a7c0.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, IvanNavi каза:

100% ще отменят всичко за Юни щом няма полети по разписание вече.

Дотук има 2 модела на Уиз, които всячески искат да летят и да возят гастербайтери и на Райън и Изиджет дето не искат да летят без пълен капацитет явно техните пътници са по- Европейци така да го кажем.

Обаче Райън с тая политика да връщат пари след 12 месеца може да си отменят до догодина.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Летете от София до Лондон Станстед от 15 май до 28 май

Радваме се да добавим към нашия текущ ограничен график на полетите маршрута от София до лондон станстед, който ще работи с ежедневни полети от 15 май до 28 май.

Нашият настоящ ограничен график продължава да поддържа жизненоважни връзки в цяла Европа, за да помогне на пътниците ни и техните семейства да се справят с извънредни ситуации, които може да изискват спешно пътуване през следващите дни и седмици. Всички самолети се дезинфекцират ежедневно, като молим всички пътници да сътрудничат изцяло на екипажите ни, които правят всичко възможно в настоящия труден момент.

BG_Header.jpg

Връзка към коментар
преди 3 часа, vinidj каза:

100% ще отменят всичко за Юни щом няма полети по разписание вече.

Дотук има 2 модела на Уиз, които всячески искат да летят и да возят гастербайтери и на Райън и Изиджет дето не искат да летят без пълен капацитет явно техните пътници са по- Европейци така да го кажем.

Обаче Райън с тая политика да връщат пари след 12 месеца може да си отменят до догодина.

Wiz , Ryan, easy jet са все нискобюджетни..цените на билетите винаги са сходни и за летене в старата закостеняла европа e все тая с кои летя. сега който превозва той ще спечели другите ще.. фалират🙂

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.