Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ryanair plans all Boeing 737 fleet in subsidiaries – Laudamotion’s future uncertain

The deadline to find an agreement, including pay cuts and a new labour agreement, is 20 May 2020.

The Austrian union refuses to compromise, and O’Leary simply threatens to close down Laudamotion’s main and home base at Vienna and replace the current Airbus A320 fleet with Boeing 737s.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 15 минути , Hollywood каза:

Ryanair plans all Boeing 737 fleet in subsidiaries – Laudamotion’s future uncertain

The deadline to find an agreement, including pay cuts and a new labour agreement, is 20 May 2020.

The Austrian union refuses to compromise, and O’Leary simply threatens to close down Laudamotion’s main and home base at Vienna and replace the current Airbus A320 fleet with Boeing 737s.

Austrian Airlines много харесва това.

Публикувано:
9 hours ago, Георги Матеев said:

Austrian Airlines много харесва това.

По скоро Уиз ер ще спечелят от тази ситуация. Austrian и цялата група Луфтханза се готви да си свива бизнеса.

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 18 минути , Topfly каза:

По скоро Уиз ер ще спечелят от тази ситуация. Austrian и цялата група Луфтханза се готви да си свива бизнеса.

Това също, но ако Lauda изцяло изчезне от Виена не съм убеден, че Austrian ще продължи да има желание за свиване на бизнеса си.

От друга страна, дори и да ликвидират Lauda маршрутите им няма да се премахнат, просто ще се трансферират към Ryan и Buzz.

Със сигурност ситуацията във Виена е доста интересна, ще следим развитието.

Апропо, лично мнение - харесвам Lauda (в сегашния им вид) значително повече от Austrian. Надявам се да продължат операциите.

• Харесвам 1
Публикувано:
10 hours ago, Hollywood said:

Ей сакън да нямат хората къде да си сложат нещата преди излитане/кацане. 😄  Еърбъсите на Лаунда са единственото хубаво нещо на компанията и искат да ги съсипат.... Два пъти летях с тях го Виена и съм много приятно впечатлен от "екстрите" на борда като накланяща се седалка, джоб за списания, комфорта на Еърбъс...все неща, за които си мечтая като летя с Раян... 

• Харесвам 3
Публикувано:
8 minutes ago, Георги Матеев said:

Това също, но ако Lauda изчезне от Виена не съм убеден, че Austrian ще продължи да има желание за свиване на бизнеса си.

При Austrian и всички спасени авиокомпании ще е много важно максимално бързо да се върнат към рентабилността за да могат да обслужват новите си кредити. Това предполага, че краткосрочно ще орежат всички линии, които не са на печалба... Уиз ер и Ryanair обаче могат да си позволят малко по рискова стратегия и да вземат пазар от конкурентите. Разходите на Ryanair обаче са малко по високи от на разходите на Уиз ер, така че в битката с Уиз ер за сега изостават и затова е тази драма с Laudamotion.

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 минути , Topfly каза:

Разходите на Ryanair обаче са малко по високи от на разходите на Уиз ер, така че в битката с Уиз ер за сега изостават и затова е тази драма с Laudamotion.

Имаш ли идея към момента колко са разходите на седалка на Wizz и Ryan?

Публикувано:
16 minutes ago, Георги Матеев said:

Имаш ли идея към момента колко са разходите на седалка на Wizz и Ryan?

Много актуални данни не съм гледал, но около 30-35 евро бяха и при двете компании, като при Уиз ер са с една идея по ниски, но разбивка на регионално ниво няма, а там са най-важни сравненията, защото базата във Виена се конкурира основно с другите бази във Виена, а не с базите в Лондон и т.н.

Освен заплатите при разходите голямо значение има процентът на новите и по ефективни самолети. Уиз ер заложи на Airbus и си получава новите A321NEO и A320NEO, при които разходите на гориво на седалка с около 20% по ниски. Ryanair обаче чака за новите 737max, но за сега не му ги доставят. Когато тръгнат доставките и предоговорят заплатите в някои бази вероятнпо ще им се изравнят разходите на седалка...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 18 минути , Hollywood каза:

Атината е спряна от продажба до зимното.😐

Нещо пак пипат.Във вторник беше изцяло изчезнала.Вчера се появи с 3-4 полета за юли и по-стабилно присъствие от август натам и то с прилични цени по 24 евро.Може би се чудят какво да оставят и какво не.Точно Атина ми се вижда най-невероятно да я махнат от лятото 🙂

Публикувано:
преди 4 минути , Мари Николова каза:

Нещо пак пипат.Във вторник беше изцяло изчезнала.Вчера се появи с 3-4 полета за юли и по-стабилно присъствие от август натам и то с прилични цени по 24 евро.Може би се чудят какво да оставят и какво не.Точно Атина ми се вижда най-невероятно да я махнат от лятото 🙂

Също ги няма Пафос, Тревизо, Киев, Марсилия..... допълвайте.

Публикувано:

Днес моя приятелка, италианка от Милано, ми писа, че от 3 юни Италия отваря границите си за чужди граждани от ЕС без задължителната карантина! Чудесно, си мисля аз. Но гледам, че ryan air юни нямат полети до Италия. Възможно ли е да променят разписанието си в последния момент?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, muchachote каза:

Днес моя приятелка, италианка от Милано, ми писа, че от 3 юни Италия отваря границите си за чужди граждани от ЕС без задължителната карантина! Чудесно, си мисля аз. Но гледам, че ryan air юни нямат полети до Италия. Възможно ли е да променят разписанието си в последния момент?

Незнам но на мен днес ми отмениха 2 полета за 30 юни от и до Милано

Публикувано:
преди 3 часа, Julian999 каза:

Незнам но на мен днес ми отмениха 2 полета за 30 юни от и до Милано

На мен също ми канселираха 8 резервации за юни ,но всички те бяха направени през last-minute.de и opodo.ie.Обикновено винаги след плащания си качвам резервациите  в my trips на акаунта и си вземам през приложението допълнително багаж.До скоро и от двата посредника ми изпращаха имейли с текст от сорта" в този кризисен момент е най важно да сте здрави,а ние ще се погрижим да Ви държим в течение какво се случва с резервацията Ви".Сега се чудя да си поискам ли refund от АК при положение,че ми дава такава опция приложението и/или да направя това и с посредниците.Ако има някой идея дали това е възможно и в каква последователност да се следва.

Публикувано:
преди 58 минути , valpet каза:

На мен също ми канселираха 8 резервации за юни ,но всички те бяха направени през last-minute.de и opodo.ie.Обикновено винаги след плащания си качвам резервациите  в my trips на акаунта и си вземам през приложението допълнително багаж.До скоро и от двата посредника ми изпращаха имейли с текст от сорта" в този кризисен момент е най важно да сте здрави,а ние ще се погрижим да Ви държим в течение какво се случва с резервацията Ви".Сега се чудя да си поискам ли refund от АК при положение,че ми дава такава опция приложението и/или да направя това и с посредниците.Ако има някой идея дали това е възможно и в каква последователност да се следва.

Може би не те разбирам, но каква би била причината да се занимаваш с посредници, ако има възможност да вземеш ваучер от компанията?

Нали ... най-малкото цената, която е получил Райън е по-висока от платената от тебе и ваучера ще е обвързан с нея. Ако цените на билетите са високи и искаш да летиш ги смени - безплатно е в момента, а преди час даже не ми поиска доплащане при смяна на дата.

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, valpet каза:

Имам проблеми с полети през Оподо и нощувки през Lastminute. Дори и когато си в правото си, те прецакват от тези платформи. За това предпочетох да сменя датите на Ryan и да не се занимавам с посредниците.

Предпочитам да купувам от АК и през Букинг, но сега като че ли подцених риска да резервирам през тези посредници.

Публикувано:
преди 1 час, Таньо каза:

Може би не те разбирам, но каква би била причината да се занимаваш с посредници, ако има възможност да вземеш ваучер от компанията?

Нали ... най-малкото цената, която е получил Райън е по-висока от платената от тебе и ваучера ще е обвързан с нея. Ако цените на билетите са високи и искаш да летиш ги смени - безплатно е в момента, а преди час даже не ми поиска доплащане при смяна на дата.

Имах предвид да си взема refund a от Райън и да си поискам нещичко от посредника...🙂

Публикувано:
преди 2 часа, valpet каза:

Имах предвид да си взема refund a от Райън и да си поискам нещичко от посредника...🙂

Ако искаш refund от Райън как ще ги убедиш да преведат по друга карта освен тази, с която е платено.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 38 минути , Таньо каза:

Ако искаш refund от Райън как ще ги убедиш да преведат по друга карта освен тази, с която е платено.

Това беше причината аз да сменя датите и да доплатя малко от моя кредитна карта, регистрирана в профила.  Надявам се, че при ново анулиране, ще възстановят парите по моята карта. Дано разсъждавам правилно!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Таньо каза:

Понеже и при мен се получиха няколо канселирани полети (отново с посредник), бъркам ли при възможните варианти:

- get refund - да си поискам възстановяване на сумата, която за жалост ще отиде при посредника и трябва да се разправям с него, за да стигне до мен

- change flight - да си сменя полета с друг, като избера конкретна дата и полет (избягване на посредника)

За съжаление опция с получаване на ваучер (който да мога да използвам за бъдеща покупка) не намирам?

Публикувано:

В последните дни ми канселираха полети, прочетох темата и ще опитам да систематизирам накратко информацията.

Ще се радвам ако има за допълване да го направите, както и ако съм сгрешил - да ме поправите.

В момент на криза най-правилното е да се възстанови колкото може повече кеш и се ограничат загубите.

Всичко друго е даване на кредит без гаранции.

Райън в началото връщаха пари, после сменяха безплатно полет друг без доплащане или с минимално такова, защото цените им не бяха високи в началното разписание. За съжаление след около седмица установиха минимални цени от около 40 евро и дадоха възможност за връщане на пари в неясно бъдеще и ваучер, който може да се ползва веднага, а ако не след година се връщат парите за него. Споделени бяха няколко попадения за безплатна смяна на билет с по-висока цена, който и аз мога да потвърдя от днес. Очевидно трябва да се опитва. Системата им се ъпдейтва често и може би има пробойни.

Възможни варианти към днес:

А. Купуване през посредник

- get refund - сумата отива при посредника, който със сигурност ще фалира преди превозвача. Кога ще отиде и кога ще бъде обявена на клиента е хипотеза, а дали ще бъде дадена някога е по-скоро фантастика. Опит за ваучер през посредника е по-добър вариант.

- change flight - смяна на полета и избягване на посредника - мисля, че е най-добрия вариант за защита от посредника и съхраняване на парите, но цените на билетите като цяло са по-високи спрямо миналата година и ако се оправдаят очакванията за тотално ниски цени след разрешаване на полетите може да се окаже, че доплащането е било по-високо от цената на но билет. От друга страна съм песимист за ниски цени в дълъг период, така че това изглежда най-смислено за мене още повече ако доплащането е минимално спрямо първоначалната сума.

- получаване на ваучер от компанията с прескачане на посредника няма

- твърдо смятам, че трябва да се опитва комуникация през чата и успеха нерядко е резултат от упоритост. Преди време, когато стачкуваха официално даваха по 40 евро, безплатни смени на дати, но немалко хора успяха да сменят полети с по-скъпи такива, сменяха дестинации, а даже и имена.

- има един вариант, който си струва да бъде прегледан по-обстойно - незаявяването на ваучер или рифънд. Тогава ситуацията изглежда патова и най-вероятно служебно ще решат да присъдят ваучер и силно се надявам той да остане в профила на клиента. :to_keep_order:

Естествено има риск, т.к. след известно време резервацията изчезва. Имам един полет, който ще оставя така, за да видя какво ще се случи.

Б. При закупуване директно от Райън ситуацията е ясна:- рифънд, но без яснота в срока за връщане на пари. Всички ще се бавят, а парите ще висят някъде неползваеми.
- приемане на ваучера този етап ми изглежда по-добър вариант. Ако се ползва в една година е добре, защото е ползваем ресурс, ако не се ползва ще върнат пари /ако не фалират/.

Изразявам лично мнение и то не може да е препоръка. Не съм акционер на Райън и не ползвам форума да вдигам рейтинга им. :acute:

Просто ги харесвам повече заради това, че не играят на дребно, не менят правила в хода на играта и разстоянието между седалките е по-голямо.  Това , че самолетите им  ✈️изглеждат по-добре отколкото други 🛩️е просто приятен бонус към изживяването с тях. :dance2:

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 30 минути , Таньо каза:

- получаване на ваучер от компанията с прескачане на посредника няма

Аз имам два ваучера за резервации направени през посредник. Полетите бяха отменени в края на март някъде, заявих рифънд, а Ryan взеха, че ми изпратиха ваучери. Приех ги.

А като спомена онези 40 евро, сега се сетих, че точно в чата ми бяха дали номера на ваучера. Сега си прегледах мейл архива и намерих чат транскрипта. Ако иска някой, може да се пробва и там. 😉

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.