Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 2 часа, muchachote каза:

16.80 евро да не са за местата? Ако си купил места, НЕ връщат пари за тях!

Не, не е за места. Тази сума е доплащане при смяна на полет.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 49 минути , randi каза:

Ей, добре че се сетиха да не дублират отново.

В днешно време човек лесно може да стане авиоанализатор и  експерт по прогнозиране на нови полети.  🙂  

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 15 минути , epetkov каза:

В днешно време човек лесно може да стане авиоанализатор и  експерт по прогнозиране на нови полети.  🙂  

Да, но колко още хубави гръцки летища има.... 🙂 

Връзка към коментар

Това е някаква стратегия за търговска война. Тук нацъкаха аптеки от 2 вериги на 100м една от друга, чак толкова да им върви оборота не вярвам

Връзка към коментар
преди 6 минути , neuromancer каза:

Това е някаква стратегия за търговска война. Тук нацъкаха аптеки от 2 вериги на 100м една от друга, чак толкова да им върви оборота не вярвам

Ха, ние сме така с млекарниците и магазинчетата за ядки. Те са "новите" магазинчета за алкохол и цигари.

Но при авиокомпаниите не се ли дължи на добра оферта от летището/държавата, в конкретен времеви диапазон? Аз винаги така се успокоявам, когото имам желание да ги обидя. 

Връзка към коментар
преди 5 часа, neuromancer каза:

2? Тук бяха 4, като имаше пета на още 50 метра и отвъд 1 светофар. Ама едната купи другата, а третата се изтеглиха, че понамаляха малко, ама пък сега от едните има 2 на разстояние 100 метра, и една на друга верига между тях 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Кажете, моля, кога и къде се пише при плащане номера на ваучера.Никъде не виждам такова поле.

Хм, намерих си го полето, но не ми го приема, защото не съответствал на името на основния пътник, което не е вярно. Бъг ли има и да опитам пак или ? Ваучерът е получен чрез посредник. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да си кажа, че се справих.

На ваучера ги има и трите ми имена , а в заявката съм написала само име и фамилия. До сега никога не съм ги писала и трите и не е имало проблем. 

Не ща вече да се уча на нищо ! И никакви ваучери повече не приемам ! Добре, че свършиха :dash1:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Нещо тази година има бум на нови маршрути от и за Гръцките острови 🤔

Ryanair launches 6 new routes between ITALY and GREECE

Ново от Ryanair | eSky Блог

Ryanair’s new routes between Italy and Greece

Milan Bergamo <-> Kos (3 times per week)
Bari <-> Kos (1 times per week)
Bari <-> Santorini (2 times per week)
Naples <-> Santorini (2 times per week)
Palermo <-> Santorini (1 times per week)
Treviso <-> Corfu (1 times per week)

Ryanair’s additional flights between Italy and Greece

Milan Bergamo <-> Santorini  (2 (+1) times per week)
Milan Bergamo <-> Corfu (6 (+2) times per week)
Milan Bergamo <-> Rhodes  (5 (+2) times per week)
Milan Bergamo <-> Zakynthos  (2 (+1) times per week)
Milan Malpensa <-> Santorini  (4 (+2) times per week)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Получих изключително забавен мейл от Ryan, в който обясняват какво е ОТА, как да се предпазим да не купуваме от тях и как да резервираме директно от сайта на Ryan, щото било по-евтино 🙂 Измежду примерите за посреднически сайтове са и Opodo, които са спестили на много магеланци немалко пари.

Screenshot_20210426-225931_Gmail.jpg.db98b892186ae39c8deacca1e5f01d72.jpg

Screenshot_20210426-225950_Gmail.jpg.80f756c4f17ef5bfce79e00fc3bb5184.jpg

Това ми е любимата част:

Screenshot_20210426-230000_Gmail.jpg.314209b0a801c74cffea980e81b10b7c.jpg

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Яничка каза:

Това ми е любимата част:

Това е много хубаво нещо. Само остава да дадът и гаранция за най-ниска цена и да връщат разликата след това 🙂 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 часа, Яничка каза:

Получих изключително забавен мейл от Ryan, в който обясняват какво е ОТА, как да се предпазим да не купуваме от тях и как да резервираме директно от сайта на Ryan, щото било по-евтино 🙂 Измежду примерите за посреднически сайтове са и Opodo, които са спестили на много магеланци немалко пари.

Screenshot_20210426-225931_Gmail.jpg.db98b892186ae39c8deacca1e5f01d72.jpg

Screenshot_20210426-225950_Gmail.jpg.80f756c4f17ef5bfce79e00fc3bb5184.jpg

Това ми е любимата част:

Screenshot_20210426-230000_Gmail.jpg.314209b0a801c74cffea980e81b10b7c.jpg

Иронията на страна, аз получих билет купен от MyTrip с логото на Райънеър директно Verified , че съм купил от тях 😄

• Смея се 3
Връзка към коментар

Разписанието за Лято 2022 вече е налично, полетите до Атина и Акаба са възстановени, дано има още дестинации, ала Бодрум и Москва, които засега са обявени само от Дъблин и Малта.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар

Може ли да ми резюмирате какви са правилата на Раян, ако отменят те полет? Може ли да се сменя определен брой дни напред и за друга дестинация?

Освен това, ако е платено с ваучер + карта, може ли да върнат цялата сума по картата? Или издават нов ваучер за сумата, платена с ваучери? 

Благодаря!

Връзка към коментар

Хмм преди малко Ryan ми пратиха мейл за отменени полети от миналата година по това време. Бяха през посредник и се бях отказал да си търся парите, но сега имам възможност да си взема парите директно от Ryan. Ще попълня формата, която са ми пратили и ще кажа после дали всичко е наред.

image.png.c2ea02009630df90521ea6bc2a62515e.png

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 4 часа, jorrro каза:

Освен това, ако е платено с ваучер + карта, може ли да върнат цялата сума по картата?

Пари връщат. Старият ваучер ще е пак активен. От където е дошло, там ще се върне.

Връзка към коментар

Вчера купувах билети от Раян. Първо платих с Кърв,  зад която седи БГ карта.Като валута и на  двете карти е зададен BGN. Крайният резултат беше, че платих през GBP, т.е. ме суровакаха здраво. Защо се получи така?

Следващият билет платих с Дайнърс, на хубав курс лева / евро. Преди това пак въведох данните на Кърв и пак излезе сума в евро и отдолу сума в паунди. 

Връзка към коментар
преди 29 минути , Мари Николова каза:

платих с Кръв

Леееле... Какво ли не правим за пътувания, само с кръв още не бяхме плащали... 🤣

• Смея се 16
Връзка към коментар
преди 5 минути , chandni каза:

Леееле... Какво ли не правим за пътувания, само с кръв още не бяхме плащали... 🤣

😄🤣 Още малко да стоим затворени и .....

Обаче това е идея, така да я изписваме, за да не привличаме излишно внимание. Като четат странични наблюдатели просто ще решат, че сме тотални откачалки. Е, винаги има риск да влезем и в новините. 😆

• Смея се 8
Връзка към коментар
Георги Матеев
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Вчера купувах билети от Раян. Първо платих с Кърв,  зад която седи БГ карта.Като валута и на  двете карти е зададен BGN. Крайният резултат беше, че платих през GBP, т.е. ме суровакаха здраво. Защо се получи така?

Следващият билет платих с Дайнърс, на хубав курс лева / евро. Преди това пак въведох данните на Кърв и пак излезе сума в евро и отдолу сума в паунди. 

Защото www.ryanair.com автоматично разпознава Кърв като британска карта и "удобно" по подразбиране избира без да пита (!) плащане в GBP по ултра дървен DCC курс. Валутата на финалния екран може да се сменя, но опцията е доста скрита и не съвсем очевидна. Класически Раян номер 🙂

П.С. Колко милилитра кръв ти струваше тоя билет? Още се смея... :grin:

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Валутата на финалния екран може да се сменя, но  опцията е доста скрита и не съвсем очевидна. Класически Раян номер

Точно за такава опция гледах, но не открих. Да разбирам, че независимо каква карта зад Кърв използвам или пък каква валута задавам ще ми прави този номер?

Връзка към коментар
Георги Матеев

Ако на финалния екран избереш правилната валута проблем с Кърв няма. Накрая излиза тази опция, която понякога е леко скрита и трябва да се цъкне едно малко боксче за да се покаже. Избираш евро и гредата с превалутирането изчезва.

2021-05-01.png

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Ryanair announces 21 new routes from Stockholm Arlanda!

Starting this autumn, Ryanair will fly from Stockholm’s main airport to 21 European destinations.

Ryanair said that it would continue to operate from Skavsta despite the new Arlanda routes.

Planned routes and number of weekly departures, Winter 2021, from Stockholm Arlanda Airport (ARN)

From Stockholm Arlanda Airport

Weekly departures
Domestic
Göteborg Landvetter Airport (GOT) 14
Malmö Airport (MMX)

10
International
Aalborg Airport (AAL), Denmark 3
Alicante Airport (ALC), Spain 2
Karlsruhe Baden-Baden Airport (FKB), Germany 2
Banja Luka International Airport (BNX), Bosnia and Herzegovina 2
Bologna Airport (BLQ), Italy 2
Brussels South Charleroi Airport (CRL), Belgium 4
Gdansk Lech Walesa Airport (GDN), Poland 7
Kaunas International Airport (KUN), Lithuania 2
John Paul II International Krakow-Balice Airport (KRK), Poland 7
Liverpool John Lennon Airport (LPL), Great Britain 2
London Stansted Airport (STN), Great Britain 7
Malaga Airport (AGP), Spain 3
Milan Bergamo Airport (BGY), Italy 3
Nis Airport (INI), Serbia 2
Riga International Airport (RIX), Latvia 5
Tallinn Airport (TLL), Estonia 3
Thessaloniki Macedonia International Airport (SKG), Greece 2
Warsaw Modlin Airport (WMI), Poland 5
Vienna International Airport (VIE), Austria 2

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Някой би ли могъл да ми припомни дали може да се купи билет за дете над 2 г. и после да се промени през чата за бебе до 2 г. Ние също ще бъдем в резервацията. Идеята е ясна: при по-евтините билети излиза по-изгодно да се купи един нормален билет за дете над 2 г. от това да се платят фиксираните 25 евро на полет за бебе. Освен това се печели и едно място.

При Уиз беше писано, че става, но за Райън не мога да немеря. Някой с пресен опит?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.