Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

На 28.04.2021 г. в 18:55, boogy83 каза:

Хмм преди малко Ryan ми пратиха мейл за отменени полети от миналата година по това време. Бяха през посредник и се бях отказал да си търся парите, но сега имам възможност да си взема парите директно от Ryan. Ще попълня формата, която са ми пратили и ще кажа после дали всичко е наред.

image.png.c2ea02009630df90521ea6bc2a62515e.png

За жалост през линка който са ми пратили не успя да ми открие полетите и съответно не успях да подам заявление за връщане на парите. Е все пак ваучерите може да ползвам.

Връзка към коментар

Пускат отново от Солун до Стокхолм.

Ryanair announces 21 new routes from Stockholm Arlanda!

ST_Ryanair_750px.png

Starting this autumn, Ryanair will fly from Stockholm’s main airport to 21 European destinations.

Ryanair said that it would continue to operate from Skavsta despite the new Arlanda routes.

Planned routes and number of weekly departures, Winter 2021, from Stockholm Arlanda Airport (ARN)

From Stockholm Arlanda Airport

Weekly departures
Domestic
Göteborg Landvetter Airport (GOT) 14
Malmö Airport (MMX)

10
International
Aalborg Airport (AAL), Denmark 3
Alicante Airport (ALC), Spain 2
Karlsruhe Baden-Baden Airport (FKB), Germany 2
Banja Luka International Airport (BNX), Bosnia and Herzegovina 2
Bologna Airport (BLQ), Italy 2
Brussels South Charleroi Airport (CRL), Belgium 4
Gdansk Lech Walesa Airport (GDN), Poland 7
Kaunas International Airport (KUN), Lithuania 2
John Paul II International Krakow-Balice Airport (KRK), Poland 7
Liverpool John Lennon Airport (LPL), Great Britain 2
London Stansted Airport (STN), Great Britain 7
Malaga Airport (AGP), Spain 3
Milan Bergamo Airport (BGY), Italy 3
Nis Airport (INI), Serbia 2
Riga International Airport (RIX), Latvia 5
Tallinn Airport (TLL), Estonia 3
Thessaloniki Macedonia International Airport (SKG), Greece 2
Warsaw Modlin Airport (WMI), Poland 5
Vienna International Airport (VIE), Austria 2

Baggage policy:
Priority Boarding passengers: 2 free carry-on bags (1 cabin bag 55 × 40 × 20 cm, up to 10 kg plus 1 small bag (40 x 20 x 25 cm)
Non-priority passengers: 1 small carry-on bag (40 x 20 x 25 cm)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Роми каза:

Само защо ви е полет от Солун до Стокхолм като от София цяла година билетите са около 110-130 евро с Луфтханза?

Ами преди години летях с тях за по 30 евро в посока, а и Солун ми е пъти по-евтино от София. 

И за пакинг и като пътуване (120 км. за 01:30 мин.) ми е по-добре, сега само ковид ме спира, защото на границата искат PCR. Дано пак цените са по около 20/30 евро. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Eдин въпрос към хората, които са променяли датите на билети с RyanAir.

Имам билети за Париж за края на Юни месец, но се оказва, че няма да имам възможност да ги използвам. Мога да се възползвам от безплатната промяна на дати/дестинация, което е добре. НО... разбира се цената за отиване+връщане се гледа отделно. Т.е. ако новият билет за отиване е по-скъп от стария - доплащам, ако връщането пък е по-евтино си губя парите, въпреки че Отиване + връщане може да е на същата цена.

Отделно - на оригиналните билети имам закупен Приорити + 2 ръчни чанти, което тогава беше 6 евро на човек на полет. В момента за новите полети, която и дестинация да избера, новата цена е 20 евро на човек на посока. Т.е. за 2ма души със сигурност трябва да доплатя 56 евро за отиване и връщане само за багаж, отделно е разликата в цената на билетите.  

Въпросът ми е - знаете ли дали мога да се откажа от багажа и да не го използвам? Не откривам никаква опция в сайта и автоматично ми казва, че трябва да доплатя поне 56 евро за да мога да сменя полетите.

Връзка към коментар
преди 21 минути , Stryper каза:

Свържи се с live chat-a.

Току що се свързах. Не е възможно да се отказва багажа, след като вече е купен по време на първоначалната резервация.

Колко удобно, продават билети "без такса за смяна на полет" и  багаж за 6 евро на човек на посока за да е много изгодно да се купи. В момента в който трябва да се смени полета тарифата за багажа (който не може да откажеш) автоматично е 20 евро на човек на посока и така се компенсира "безплатната" смяна 🙂 

• Шок 4
Връзка към коментар

Нещо като промоция!Полети Загреб до/от Дортмунд,Карлсруе, Меминген, Подгорица, Шарлероа, Гьотеборг, Везе, Хан, Чиампино и Бергамо по 4.99 евро ! На същите цени има много вътрешни италиански полети, Клуж-Станстед, Киев-Братислава, Порто - Палма де Майорка, Рига-Единбург и други. 

@zon, знаеш ли как стои въпроса с транзита през Белгия? 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 6 минути , crazyhorse каза:

Не, сега гледам тук:

Federal Public Service Foreign Affairs | (belgium.be)

"For any questions concerning access to Belgian territory, please consult the FPS Interior website(link is external)."

Трябва да се прочете по подробно и да се намери частта за трансфери и транзитно преминаване. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, zon каза:

Не, сега гледам тук:

Federal Public Service Foreign Affairs | (belgium.be)

"For any questions concerning access to Belgian territory, please consult the FPS Interior website(link is external)."

Трябва да се прочете по подробно и да се намери частта за трансфери и транзитно преминаване. 

Благодаря! 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, crazyhorse каза:

Нещо като промоция!Полети Загреб до/от Дортмунд,Карлсруе, Меминген, Подгорица, Шарлероа, Гьотеборг, Везе, Хан, Чиампино и Бергамо по 4.99 евро ! На същите цени има много вътрешни италиански полети, Клуж-Станстед, Киев-Братислава, Порто - Палма де Майорка, Рига-Единбург и други. 

От Загреб през Бергамо към София може да се получи удобен транзит в дни вторник и неделя за 15 евро за двата полета общо само с Раян. За по-интересно може да се отиде до Любляна(2:40ч с автобус) и от там през Брюксел към София в дни понеделник и петък. Надявам се скоро и Белгия да се отвори, а и билетите по 4,99 евро излизат за цялото лято, че и за есента. Отиването до Загреб обаче, нещо не мога да го измисля. Освен няколко нощувки около ломбардските езера 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Тъкмо се бяхме видели в чудо какво да правим с едни ваучъри, изтичащи след седмица, и RA "благородно" пуснаха мейл, че им удължават срока до февруари 2022 😀

Това е добре, защото аз не мога да мръдна до края на юли от офиса за повече от 1-2 дни, а билетите за септември - откомври за всичко, което ми е по вкуса, засега са на доста гадни цени. Да се надявам, че ще успеем да се вредим за фър-фър, преди пак да хлопнат границите за половин година.🙄

Връзка към коментар
преди 13 часа, Madelin каза:

Тъкмо се бяхме видели в чудо какво да правим с едни ваучъри, изтичащи след седмица, и RA "благородно" пуснаха мейл, че им удължават срока до февруари 2022 😀

Това е добре, защото аз не мога да мръдна до края на юли от офиса за повече от 1-2 дни, а билетите за септември - откомври за всичко, което ми е по вкуса, засега са на доста гадни цени. Да се надявам, че ще успеем да се вредим за фър-фър, преди пак да хлопнат границите за половин година.🙄

Колко са благородни нашите приятели от RyanAir. Ако не го бяха удължили трябваше да връщат пари. Интересно ми е ина ли възможност да се откажеш от ваучера и все пак да си получиш парите или приемането на благородната постъпка е задължително?

• Смея се 4
Връзка към коментар
преди 1 час, П.Кръстев каза:

Колко са благородни нашите приятели от RyanAir. Ако не го бяха удължили трябваше да връщат пари. Интересно ми е ина ли възможност да се откажеш от ваучера и все пак да си получиш парите или приемането на благородната постъпка е задължително?

Да, можеш да се откажеш от ваучера и да си получиш парите по банкова карта.

Лично проверено! 

Двупосочен до Лондон за април 2020 г., предложение за кеш или ваучер, избран ваучер и през април 2021г. в чат с Райън поискано възстановяване по КК. Парите дойдоха след 10 работни дни.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, П.Кръстев каза:

Да, в мейла предлагат и връщане на парите като опция. Душички...

Между другото, от профила ми в RyanAir е изчезнала цялата история за предишни пътувания, резервации и т.н. Бяло поле. Някой има ли подобен проблем? Не че е някаква драма, но ми е чудно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Мирослав Василев
Преди 1 час, antony2001 каза:

Да, можеш да се откажеш от ваучера и да си получиш парите по банкова карта.

Лично проверено! 

Двупосочен до Лондон за април 2020 г., предложение за кеш или ваучер, избран ваучер и през април 2021г. в чат с Райън поискано възстановяване по КК. Парите дойдоха след 10 работни дни.

Само да напомня, ако билетите са закупени през посредник, следователно е използвана негова карта за покупката на билети.

И ако изберете да ви се върнат парите, те ще ви бъдат пратени на посредника и има голяма вероятност повече да не бъдат видени или да си ги получите с голямо закъснение и приспаднати някакви такси.

Така че, в такъв случай е най-добре да се задържи ваучера и без това е на оригиналната стойността на билетите, не на тази която сте платили на посредника.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, Madelin каза:

Между другото, от профила ми в RyanAir е изчезнала цялата история за предишни пътувания, резервации и т.н. Бяло поле. Някой има ли подобен проблем? Не че е някаква драма, но ми е чудно.

Мисля, че при всички е така. При мен в Past trips най-старият ми полет е от декември 2019, а ползвам Раян от доста преди това. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Мирослав Василев каза:

Само да напомня, ако билетите са закупени през посредник, следователно е използвана негова карта за покупката на билети.

И ако изберете да ви се върнат парите, те ще ви бъдат пратени на посредника и има голяма вероятност повече да не бъдат видени или да си ги получите с голямо закъснение и приспаднати някакви такси.

Така че, в такъв случай е най-добре да се задържи ваучера и без това е на оригиналната стойността на билетите, не на тази която сте платили на посредника.

Има и вариант да се попълни тази форма и връщат парите, но с чек.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

За пръв път ми отменят полета още преди да купя билетите 🤣. В пристъп на ентусиазъм днес реших да отидем до Венеция за 4-7.06, но райън нещо се разколебаха, вече не искат да летят и ги няма тези дати. А и летището излиза като затворено в гугъл... 

image.png.b451d57ec9931ae14e98cd6835252a82.png

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , Eva eva каза:

Нали правилно се ориентирам, че безплатно може да се променят освен датите и дестинациите?

Аз пробвах да сменя дестинация, но не успях.

• Замислям се 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.