Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Имам билети вземани от сайтовете без багаж и сега искам да адна багаж, но цените са......., а виждам, че билета в сайта е паднал и ми излиза по-евтино да купя нови и адна багаж и какво се случва със старите билети, като ще имам едни и същи за една и съща дата и дестинация?

Публикувано:
Преди 1 час, Ivko каза:

Имам билети вземани от сайтовете без багаж и сега искам да адна багаж, но цените са......., а виждам, че билета в сайта е паднал и ми излиза по-евтино да купя нови и адна багаж и какво се случва със старите билети, като ще имам едни и същи за една и съща дата и дестинация?

Дублиране на билетите . На мен ми върнаха едни  пари миналата година . Свържете се чрез чата 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , Julian999 каза:

Дублиране на билетите . На мен ми върнаха едни  пари миналата година . Свържете се чрез чата 

Само че тук са 4 билета на една резервация, а аз ще позлвам и съответно дублирам само 2 и едва ли ще върнат парите и за 4-те

Публикувано:

Днешната новина как е останала незабелязана или е в друга тема :

Ryanair c пет  нови маршрута от София :

Bologna

Budapest

Corfu

Catania

Bari

И един от Бургас :

Budapest

https://seenews.com/news/ryanair-launches-six-new-routes-from-bulgaria-741774

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 13 минути , stanimir каза:

Bologna

Budapest

Corfu

Catania

Bari

И един от Бургас :

Budapest

преди 3 минути , Таньо каза:
преди 16 минути , stanimir каза:

Bologna

Budapest

Corfu

Catania

Bari

И един от Бургас :

Budapest

Разшири  

1.2 и 5 дестинация са обявени в началото на април. Вчера продаваха билети за Будапеща по 7.99 евро.

• Харесвам 4
Публикувано:

Лукашенко отклони пътнически самолет към Минск, за да бъде арестуван известен журналист

Самолет на "Райънер" от Атина бе отклонен по искане на Беларус на път за Вилнюс и кацна принудително в Минск заради предполагаема бомбена заплаха, а малко след това бе задържан известен беларуски журналист, който бе на борда.

Става въпрос за известния в Беларус и съседните страни Роман Протасевич, 26-годишния съосновател на платформата "Нехта" (Nexta), която опитва от чужбина, с каналите си в "Ютюб" и "Телеграм", да следи събитията в страната и която нашумя покрай протестите срещу президента Александър Лукашенко.

Само преди два месеца и половина Nexta публикува 80-минутно разследване за богатствата на държавния глава. В последната година каналът Nexta Live в "Телеграм" увеличи аудиторията си до над 1.2 млн. души покрай демонстрациите срещу обявеното от беларуската ЦИК преизбиране на Лукашенко с 80% през август миналата година. Протасевич е издирван във връзка с организацията им, участието си в която Nexta никога не е скривала, тъй като открито агитира за край на 26-годишната власт на Лукашенко, нарича го "престъпник", "диктатор" и с други определения.

Към момента той не е редактор в изданието, обяснява Nexta. Снимка от ареста му бе публикувана от съветника на опозиционния лидер Святлана Цихановска, Франак Вячорка.

Беларуското следствие иска да обяви каналите в "Телеграм" за екстремистки организации. Освен срещу тях Минск действа в последните дни срещу Tut.by - последното базирано в Беларус независимо издание, ползващо се с национална популярност.

"Беларус защити Европа"

Новината за полет FR4978, потвърдена от беларуски и руски медии и от съседна Литва, бе последвана от данни на близкия до пресслужбата на президента Александър Лукашенко канал в "Телеграм" "Пул Первого".

Според тези данни за предполагаемата бомбена заплаха е уведомен именно президентът. Сред това "Лукашенко даде безусловна заповед: самолетът да се обърне и посрещне." "Беларус защити Европа," започва цитираната публикация на "Пул Первого".

Час по-късно за личната намеса на Лукашенко писа и държавната агенция БелТА. За руското издание РБК пък летището в Минск твърди, че самият екипаж на самолета поискал кацане заради заплаха. Данни от платформата Flight Radar сочат, че от екипажа е изпратен сигнал 7700 за бедствие и след това курсът е променен.

В резултат изтребители МиГ-29 на беларуските сили съпроводиха "Боинг"-а до летището в Минск, обяснява се на сайта на Министерството на отбраната. Още минути след разпространената от проправителствените медии информация за бомба самите летищни власти предупредиха, че нямат информация за експлозиви на борда. След това БелТА потвърди информацията, че те не са открити.

Реакции

Скандалът надхвърля съдбата на Протасевич, след като Литва, освен освобождаването му, поиска да се даде възможност полетът да продължи към дестинацията си. От по-късни публикации на "Ройтерс" следва, че Беларус е дала разрешение, тъй като самолетът се очаква във Вилнюс към часа на тази статия.

Съветник на литовския президент Гитанас Науседа казва за "Ройтерс", че по данни на Вилнюс беларуската операция е планирана предварително и е било известно кой е на борда. По-рано самият Науседа нарече ставащото заплаха за международната авиация и държавно спонсориран тероризъм.

Литва поиска отговор от НАТО и ЕС, а Цихановска - да се въведат нови санкции срещу властта в Беларус.

Няколко часа след новината се появиха и другите европейски реакции. Германия поиска обяснение от Беларус. Полският премиер Матеуш Моравецки осъди задържането на Протасевич и поиска Европейският съвет да обсъди санкции още в понеделник. Австрийското външно министерство поиска независимо разследване.

Върховният представител на ЕС Жозеп Борел нарече ставащото "недопустимо" и обяви, че смята за отговорно беларуското правителство. Ще има последствия след "всяко всяко нарешение на правилата за международния въздушен транспорт", написа в "Туитър" председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Блокът към момента държи Лукашенко в черен списък, като не смята и че той е президент, защото последният му получен при честни избори мандат е изтекъл през есента на миналата година. Опозицията, в която се оформиха пукнатини след продължила месеци кампания на Минск срещу нея, обвинява ЕС, че не е достатъчно твърд към Беларус.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/05/23/4212729_lukashenko_otkloni_putnicheski_samolet_kum_minsk_za_da/

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 22 минути , dimitrov6 каза:

Самолет на "Райънер" от Атина бе отклонен по искане на Беларус на път за Вилнюс и кацна принудително в Минск заради предполагаема бомбена заплаха

Не съм шокиран! Възмутен съм!

• Харесвам 9
Публикувано:

Здравейте и честит празник! Следя едни билети за месец юли, чиято цена започна всекидневно да се покачва. Искам да попитам специалистите дали да купувам или има някаква минимална вероятност цените да са подвеждащи и да паднат? 

Публикувано:

Зависи колко продадени билети имат, предвид вероятността много хора да пътуват и да наваксват за миналото лято, нищо не се знае...иначе понякога падат цените 6-7 седмици преди полета.

• Благодаря 1
Публикувано:

Какво му имаше на миналото лято?

Само някои страни и то не постоянно  искаха тестове или слагаха карантини.

• Харесвам 4
Публикувано:

Много хора не обичаха тестовете и маските....тази година ваксинираните пътуващи, ще са много голям брой според мен.

До къде можеше да се лети без тест миналото лято?

Публикувано:

Към 135 000 ваксинирани с две дози до 45 г. има към днешна дата, през юли ще са повече, това колко самолета са? (Някои са и с деца, а и тези над 49 също летят).

Моята прогноза е, че самолетният туризъм има шанс да живне това лято, естествено, ако не изскочат нови щамове и подобни.

• Харесвам 3
Публикувано:

7-8% ,  но в България всеки желаещ да се ваксинира получи възможност да го направи. Със сигурност голяма част от активно пътуващите са се възползвали , а останалите които не желаят са решили да пътуват с тест. Не е малък броят и на преболедувалите , така че хората които пътуват вече са си избрали как ще процедират. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Бих добавила, че и много българи живеещи/учещи/работещи в чужбина се очаква да се върнат лятото с цел да се ваксинират. Започва да се разчува, че тук ваксинираме свободно и чужденци.  Струва ми се,че не осъзнаваме предимството, което дадоха и дават зелените коридори на хора извън фазите, които имат желание да се ваксинират.

Вчера например ми попадна статия, където 30+ годишни в Австралия са абсолютно екзалтирани, че им се дава инцидентната възможност да се ваксинират с АЗ. Защото знаят, че скоро няма да им дойде реда. 

Не е невъзможно да се превърнем неочаквано в държава за ваксинационен туризъм.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 31 минути , Мари Николова каза:

Бих добавила, че и много българи живеещи/учещи/работещи в чужбина се очаква да се върнат лятото с цел да се ваксинират. Започва да се разчува, че тук ваксинираме свободно и чужденци.

До лятото - юли месец, почти навсякъде в Европа ще са въвели зелени коридори, тъй като най-големи доставки се очакват именно през Q3. Германия, в която има най-много сънародници очаква за третото тримесечие над 90млн. дози и то без да броим АЗ. До момента от края на 2020 до края на второто тримесечие на 2021 ще са получили 96.7млн дози, от които над 20млн на АЗ.

Другата държава с голяма наша диаспора - Великобритания е лидер в Европа по ваксинации.

преди 6 минути , bad kid каза:

На чужденците не им ли искаха документ, че работят/живеят в БГ?

Не, само за записването през злополучния портал his.bg им трябваше българска лична карта.

Публикувано:

@bad kid Не. https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/05/21/turski-grajdani-okupiraha-zeleniia-koridor-za-vaksina-v-burgas.490994 От друга страна 2 млн българи живеят постоянно извън България, вероятно ще се ваксинират в другите държави, така че е реципрочно. Доскоро никой не искаше да се ваксинира, пък сега реват, че турски граждани се ваксинирали. Още в началото на зеления коридор показваха колко чуждестранни студенти също се ваксинират - нямаше такова цупене. 

Публикувано:

Ryanair condemns the unlawful actions of Belarusian authorities who diverted Ryanair’s flight FR4978 to Minsk yesterday (May 23), which was an act of aviation piracy.

This is now being dealt with by EU safety and security agencies & NATO. Ryanair is fully cooperating with them and we cannot comment further for security reasons.

Ryanair CEO Michael O’Leary is one of the most outspoken guys in the airline industry, and this morning he has called this a “state-sponsored hijacking, state-sponsored piracy.”

He also stated that he believes there were KGB agents on the flight as well, who were also offloaded.

МОЛ в изявлението си тази сутрин е дефинирал проявата на Беларус като отвличане и авиационно пиратство, а Великобритания е баннала тяхната а/к Белавиа от днес да изпълнява полети между Минск и Лондон.

• Suspend all foreign carrier permits held by Belarusian air carriers until further notice, including for both scheduled and charter flights (this primarily impacts Belavia, the government owned airline)
  • Request that all UK registered airliners avoid overflight of Belarus

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 20 часа, Мари Николова каза:

Бих добавила, че и много българи живеещи/учещи/работещи в чужбина се очаква да се върнат лятото с цел да се ваксинират. Започва да се разчува, че тук ваксинираме свободно и чужденци.  Струва ми се,че не осъзнаваме предимството, което дадоха и дават зелените коридори на хора извън фазите, които имат желание да се ваксинират.

Последното нещо, за което бих искал да харчат моите пари като данъкоплатец в България. е за свободно ваксиниране на чужденци.

Предимството на „зелените коридори“ е хаосът, който създадоха в целия процес на ваксинация с резултата да изоставаме значително от всички други държави в ЕС. Да е имало разгласителна кампания за ваксинация по медиите? По БНР има такава от 1 седмица.

преди 19 часа, bad kid каза:

На чужденците не им ли искаха документ, че работят/живеят в БГ?

Не винаги. Щото по български няма никакви правила.

• Харесвам 4
Публикувано:

Здравейте. Малко лаишки въпрос. Пътуваме 4 човека за Милано. Искам да букна 10 кила багаж само на един от нас само на връщане. Нещо не намирам такава опция в сайта на райън?

Публикувано:
преди 13 минути , Таньо каза:

Обявили са в разписанието МАЛАГА без цени.

Май ръчкат нещо, защото на мен ми излиза за 30.7 цена 41,34$

USD?! 🙂

Публикувано:
преди 10 минути , adriano1 каза:

Здравейте. Малко лаишки въпрос. Пътуваме 4 човека за Милано. Искам да букна 10 кила багаж само на един от нас само на връщане. Нещо не намирам такава опция в сайта на райън?

Добавяте, след което махате ненужните - първо трябва да отбележите "Различен от полет за връщане?", след което сменяте на "Само 1 малка чанта | Включено в цената на билета" за съответния полет за тези, които не искат багаж.

Публикувано:
преди 36 минути , Таньо каза:

Обявили са в разписанието МАЛАГА без цени.

33,99 евро в посока, ранен полет от София. Супер! Това дублиране с Уиз вече ме зарадва.🙂

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.