Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 2 часа, Мари Николова каза:

33,99 евро в посока, ранен полет от София. Супер! Това дублиране с Уиз вече ме зарадва.🙂

Брутални са даже почват от същия ден като тях хахаха. Жалко, че вече купих уизз на стотачка на отиване 😄

Връзка към коментар
преди 22 минути , Мари Николова каза:

Уиз сигурно ще ти дадат възможност да се откажеш, като пуснат чара си в действие (разбирай резачката). 😉

Убеден съм, че когато падне изискването за PCR тест, респ. угрозата от карантиниране някъде си ...  редовността на полетите ще се възстанови.

Показател за полетите в Европа ще са Италия, Испания и Португалия от гледна точка на изисквания, а като ги уеднаквят в кратък срок ще се разбере кои маршрути от десетките нови ще се изпълняват.

Аз съм оптимист, че решения ще има скоро, защото ако няма яснота до края на месеца ... първата седмица на юни лятото ще си е отишло.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Уиз сигурно ще ти дадат възможност да се откажеш, като пуснат чара си в действие (разбирай резачката). 😉

Айде няма нужда, стига да летят съм съгласен на тази цена.  Не вярвам да махат полети до такива "горещи" и скъпи дестинации. Още повече очаквам и бг агенциите да почнат с пакетни програми за там и да ползват полетите им също.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте. 

Търся помощ и съвет за ситуацията, в която сама попаднах.

Реших да започна да пътувам сама. Към момента съм ползвала само услугите на туроператорски фирми, но след толкова пътувания мисля, че в Европа и сам би могъл да се справи човек.

Регистрирах се в сайта на esky и започнах да следя офертите.

Вчера излезе двупосочно София - Шьонефелд. Аз в Берлин не съм била и реших да се възползвам от промоцията. Билетът ми е за 20юни- 23 юни. 

Закупих билета, защото пред очите ми бройката на местата намаляваше и аз избързах, за да не свършат.

След това влязох в сайта на Ryanair, за да завърша регистрацията.

И се ужасих, като прочетох изискваниятя за пътуване до Германия. Ковид не съм прекарвала, нямам и ваксина. Бях готова за ПСР . Но не съм убедена, че за Германия това е достатъчно.

Реших да канселирам полета, но операторът в esky каза, че с нискотарифните компании това е за моя сметка.

И сега не знам как да постъпя. 

Моля за съвет.

Връзка към коментар

@JoannaAndonova, каквото и да четеш сега, за 20 юни може и да не е актуално. За съжаление рискът е за твоя сметка, ако не летиш, няма основание, на което да искаш възстановяване на сумата в сегашните условия. Промени по резервацията /дати, посока/ - според тарифата.

Връзка към коментар
преди 21 минути , jul каза:

@JoannaAndonova, каквото и да четеш сега, за 20 юни може и да не е актуално. За съжаление рискът е за твоя сметка, ако не летиш, няма основание, на което да искаш възстановяване на сумата в сегашните условия. Промени по резервацията /дати, посока/ - според тарифата.

Разбирам...

Карантината ме притеснява. Дано отпадне да се моля, значи. И ако искат при обратния полет ПСР дали може на летището да се направи и има ли възможност да са бързи резултатите... Това са належащите въпроси.

Безпокои ме да не откажат да ме качат на обратния самолет.Изобщо като пате в кълчища се оплетох 😄 Уж за удоволстие реших да летя, то и търпение с тези ограничения не ми остана, а то колко главоболия си натресох 😐

Връзка към коментар
преди 9 минути , JoannaAndonova каза:

Безпокои ме да не откажат да ме качат на обратния самолет.

На полета към София няма да откажат да те качат, защото се прибираш в страната си. Аз не бих рискувала с тест в чужда държава, ако излезе положителен няма как да се прибереш, ще си караш карантината там за своя сметка(предполагам). Има почти месец до полетите ти, всичко може да се промени дотогава и да стане по положително от сега. Запази си хотел с безплатна анулация.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , JoannaAndonova каза:

Разбирам...

Карантината ме притеснява. Дано отпадне да се моля, значи. И ако искат при обратния полет ПСР дали може на летището да се направи и има ли възможност да са бързи резултатите... Това са належащите въпроси.

Безпокои ме да не откажат да ме качат на обратния самолет.Изобщо като пате в кълчища се оплетох 😄 Уж за удоволстие реших да летя, то и търпение с тези ограничения не ми остана, а то колко главоболия си натресох 😐

В момента за Германия ти трябва само антигенен тест(30лв), с него нямаш карантина. Няма да ти откажат качване към България, защото си БГ гражданин и може да си направиш антигенен тест тук, като с него пак отпада карантината. Не се шашкай толкова 🙂. Наистина никой нищо не може да ти гарантира, но засега ситуацията с вируса върви към по-добре.

Следи тази тема, там коментираме ограниченията за отделните страни:

И не купувай билети през esky, а директно от АК. Така ще имаш възможност за безплатна промяна на билетите, ако се наложи.

• Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към коментар

Благодаря на отзовалите се 🌻 Благодаря, че ме упокоихте. 

Ще си направя резервация с безплатна анулация, да.

Ами започвам тогава да се запознавам с Берлин 😆 Така ми се пътува и ми се откриват нови градове, но точно на вас ли да го обяснявам 😄

Върнахте усмивката, желанието  и адреналина ми 😃 Пък каквото стане. Благодаря ви 🌻

Мари, човек се учи, докато е жив 😆

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 6 часа, JoannaAndonova каза:

Регистрирах се в сайта на esky и започнах да следя офертите

На много места във форума сме писали, че  esky е мръсна дума и трябва стоим по-далеч от тях.

преди 6 часа, JoannaAndonova каза:

Вчера излезе двупосочно София - Шьонефелд.

Esky,  вероятно са единствената компания, която все още продава билети до Шьонефелд. Отдавна всички продават само до "Берлин Бранденбург". Този факт ясно показва що за фирма е esky.

• Харесвам 10
  • Браво 2
Връзка към коментар

Свърши тя. Билетите са купени.

Приложението на  esky е много удобо, а и ми излезе първо в търсачката. Непрекъснато оферират.

Като мине 20 юни ще го изтрия.

А за сега ще следя обстановката и ще се готвя за първото си съвсем самостоятелно пътуване. 5 дни преди полета ще реша ще летя или не. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
Морска сирена
преди 2 часа, JoannaAndonova каза:

Свърши тя. Билетите са купени.

Приложението на  esky е много удобо, а и ми излезе първо в търсачката. Непрекъснато оферират.

Като мине 20 юни ще го изтрия.

А за сега ще следя обстановката и ще се готвя за първото си съвсем самостоятелно пътуване. 5 дни преди полета ще реша ще летя или не. 

Съветвам те никога повече да не купуваш от esky.Некоректни,не възстановяват анулирани полети  имам да получавам от април 20 г сума и то голяма.Отзиви има доста и всички клиенти ги наричат мошеници,крадци и др подобни епитети

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 5 минути , Морска сирена каза:

Съветвам те никога повече да не купуваш от esky.Некоректни,не възстановяват анулирани полети  имам да получавам от април 20 г сума и то голяма.Отзиви има доста и всички клиенти ги наричат мошеници,крадци и др подобни епитети

Много правилно. Винаги от официалните сайтове на превозвачите! Навремето аз изгорих яко с едни 270 лв. от някаква посредническа фирма ryanair- poleti.com, която се оказа с централа в Дубай, май беше. И от тогава, само в официалните сайтове.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 8 часа, Nik каза:

От нета

Не разбирам реакциите ви, магеланци.  Нищо смешно няма. Това е световна трагедия.  Тези  🙂 единствено си ги обяснявам с двоякото значение на  'миг'  в българския език- от една страна модел военни самолети, от друга минимално количество време.  От гледна точка на оригиналното звучене на руски се има предвид само  военния самолет.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 19 часа, epetkov каза:

Не разбирам реакциите ви, магеланци.  Нищо смешно няма. Това е световна трагедия.  Тези  🙂 единствено си ги обяснявам с двоякото значение на  'миг'  в българския език- от една страна модел военни самолети, от друга минимално количество време.  От гледна точка на оригиналното звучене на руски се има предвид само  военния самолет.

Не е смешно! 

Но това което постнах е заигравка с думите.

Споделям мнението ти, че този /и подобни случаи/ са световна трагедия. 

Редактирано от chandni
Политика
Връзка към коментар
преди 17 часа, muchachote каза:

Винаги от официалните сайтове на превозвачите!

Като се съгласявам напълно с мнението, че даването на допълнителни пари на Esky като последник е напълно излишно и безсмислено (коментирали сме и преди), нека все пак да призова да не абсолютизираме (и да заблудим някого), че "винаги" трябва да се купува от сайтовете на превозвачите! Все пак си имаме във форума няколко теми с множество идеи и примери кога и как могат да се ползват посредници за да се пестят пари (за разлика от случая esky, при които не само че не се спестяват, ами даже клиентът се набутва с допълнителни комисиони).

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 27.05.2021 г. в 13:11, JoannaAndonova каза:

Разбирам...

Късметът на начинаещия работи ✌️

Германия
От 30.05.2021, в 0:00 часа, България отпада от групата на рисковите региони.За пристигащите от БГ отпада задължението за карантиниране,остава само задължението за PCR-тест,антигенен тест,доказателство за напълно приключена ваксинация или документ доказващ прекаран Ковид през последните 6 месеца.

• Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към коментар

Здравейте, имам следния въпрос, ако някой може да помогне ! Искаме да използваме ваучер, но ни дава текст, че името не съответства на името във ваучера, а това не е така. Писахме им, но до момента не са отговорили. Също такъв ваучер използвахме в октомври месец без проблем. Благодаря, ако някой коментира!

Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 15 минути , Contest каза:

Здравейте, имам следния въпрос, ако някой може да помогне ! Искаме да използваме ваучер, но ни дава текст, че името не съответства на името във ваучера, а това не е така. Писахме им, но до момента не са отговорили. Също такъв ваучер използвахме в октомври месец без проблем. Благодаря, ако някой коментира!

Сигурни ли сте, че пътника на когото е ваучера е писан за тази резервация?

Аз така, преди известно време реших да използвам ваучера и установих, че е писан на името на първия пътник в резервацията, за която беше издаден, а той не фигурираше в сегашната (новата). Опциите бяха или да купя билет и на неговото име или да не използвам ваучера.

Пишете им в чата, може да ви кажат, какъв е проблема, ако има такъв.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря, Мирослав! Ваучерът е даден за отмяна на пътуване за друг пътник и когато го ползвахме през октомври / първия ваучер/, пътникът беше в резервацията. Но каква е логиката, след като ваучерът е издаден на мое име, да не мога да го ползвам аз?

Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 2 минути , Contest каза:

Но каква е логиката, след като ваучерът е издаден на мое име, да не мога да го ползвам аз?

Мисля, че се гледа, кой е първия в отменената резервация.

Ако е 

1. Иван

2. Мария

3. Петър

Ваучера се издава на Иван, без значение примерно, че профила в Раян е на Мария. Доста е неудобно и тотално отказват да променят името, пробвах при няколко различни агента.

Вече, ако вие сте била първа в резервацията и не ви разрешава да го използвате, бих се обърнал към чата, да ги попитам.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.